Κεντρική Σελίδα Ψηφοφορίες Εκδόσεις Online Αγορές Επικοινωνία
   
Ομορφιά - ΔίαιταΥγείαΨυχολογίαFeng-ShuiΑγαπημέναΑστρολογίαΣχεσεις
 
Ημερήσιο Ωροσκόπιο 2024
Καλύτερες Ημέρες
Ταρώ NAI/OXI  new
Ερωτικό Ταρώ  new
Προσωπικό Ωροσκόπιο
Οι πλανήτες Τώρα
Ωροσκόπιο Σελήνης
Μηνιαίο Ωροσκόπιο  new
Εβδομαδίαιο Ωροσκόπιο 2024  new
Κοσμικοί Βιορυθμοί
Προσωπικές αναλύσεις
Personal Reports
Ερωτική συναστρία
Αφροδίτη & Έρωτας
Επίκαιρα Θέματα
Τα 12 ζώδια
Ζώδια – Χαρακτηριστικά
Ζωδια – Υγεία
Ζωδια – Ταυτότητα
Η Σελήνη κενή πορείας
Αστρολογία-Διαφημίσεις
Αστρολόγοι-Μέντιουμ
Ερωτικό Ταρώ CELTIC C
Οι εκλείψεις του 2024  new
Οι Πλανητικές ώρεs
Ανάδρομοι πλανήτες 2024  new
Ερμής ανάδρομος 2024  new
Αρθρα Αστρολογίας
Βιβλία Αστρολογίας
Οι Πλανήτες του Μηνα  new
Online Αγορές
Αστρολογικό Ταρώ
Ο ωροσκόπος σας
 
 
ΖΩΔΙΑ – ΤΑ 12 ΖΩΔΙΑ - ΖΩΔΙΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ - ΣΚΟΡΠΙΟΣ
 
 
ΤΟ ΖΩΔΙΟ ΤΟΥ ΣΚΟΡΠΙΟΥ
23 Οκτωβρίου – 22 Νοεμβρίου
(αποσπάσματα από τον πρώτο τόμο-ενότητα των μαθημάτων Αστρολογίας δια αλληλογραφίας της P&P)


ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ


Η ικανότητα να συγχωνεύει τον εαυτό του και τις πηγές του με άλλους, ανοίγοντας το δρόμο για την αλληλεξάρτηση και το μοίρασμα. Η ικανότητα να γίνεται κάτι περισσότερο μέσα από μια τέτοια ένωση απ’ ό,τι θα μπορούσε να είναι κάποιος μόνος του. Ψυχολογικές μεταμορφώσεις και απομάκρυνση από τις εγωιστικές επιθυμίες μέσα από τη διαδικασία των αλληλεπιδράσεων και των ενώσεων σε βαθύ προσωπικό επίπεδο.


ΓΕΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ - ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ - ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΕΣ ΤΑΣΕΙΣ

Το παράστημα του ΣΚΟΡΠΙΟΥ είναι μέτριο, αν και στις τελευταίες δέκα μοίρες του ζωδίου το άτομο μπορεί να είναι ψηλό και με βαριά σωματική διάπλαση. Έχει την τάση να είναι μυώδης, με μαλλιαρά χέρια και πόδια. Τα χαρακτηριστικά σημάδια του ΣΚΟΡΠΙΟΥ είναι τα προεξέχοντα φρύδια, τα μάτια του, με το σταθερό και διαπεραστικό βλέμμα και η αετίσια μύτη του, μιας και ο «Αετός» είναι το σύμβολο του ανώτερου νου.

Μερικοί έχουν μπούκλες ή ακόμα και πολύ κατσαρά μαλλιά, πυκνά και σκούρα, άλλοι έχουν ίσια, μέτρια και σκούρα καστανά μαλλιά. Ο λαιμός του είναι συχνά παχύς και κοντός (όμοιος με του Ταύρου), τα χέρια είναι τετράγωνα, με αμβλέα ακροδάχτυλα, παρόμοια με τα υπόλοιπα σταθερά ζώδια. Τα αυτιά του είναι συνήθως κοντά στο κεφάλι.

Κύρια χαρακτηριστικά του Σκορπιού, είναι η ισχυρή θέληση, η επιμονή, η αποφασιστικότητα, τα έντονα και πολύ βαθιά συναισθήματα που αναπτύσσει, το πάθος, ο μαγνητισμός του, η ένταση, η εμμονή, η ανασυγκρότηση, η δίψα για εξουσία, η μυστικοπάθεια που τρέφει τόσο για τον ίδιο, όσο και για τους άλλους, τα τεράστια αποθέματα ψυχικής δύναμης και ο πόλεμος που συχνά κηρύσσει με τον ίδιο του τον εαυτό. Κρυψίνους, σιωπηλός, σοβαρός, με πλούσια εσωτερική ζωή. Όταν εμφανίζεται ένας Σκορπιός υπάρχει στον αέρα μια αίσθηση απειλής, η οσμή μιας επερχόμενης κρίσης.

Το μυαλό του είναι οξύ καθώς είναι γρήγορος στη σκέψη και τίποτα δεν φαίνεται να του ξεφεύγει. Τον χαρακτηρίζει ακόμα, η ζηλοτυπία, ο δεσποτισμός, ο εγωισμός, η επιθυμία να στήνει ενέδρες. Επίσης η υπερηφάνεια και ο αυτοθαυμασμός. Του αρέσουν πάρα πολύ οι κολακείες και τα παρακάλια, όπως και οι διαμάχες, οι φιλονικίες και οι λογομαχίες. Συχνά φτάνει στα άκρα και λέει υπερβολές. Έχει ισχυρή φαντασία, πολύ δυνατό μυαλό, οξύτατη παρατηρητικότητα, κάτι που θα του είναι εξαιρετικά χρήσιμο στην ασταμάτητη τάση που έχει να εξιχνιάζει τους φυσικούς νόμους.

Μυστήριος και απόμακρος, κρατάει πολλά πράγματα για τον εαυτό του και μόνο, απολαμβάνει ιδιαίτερα την απομόνωση και δεν αισθάνεται ιδιαίτερα όμορφα όταν είναι με πολύ κόσμο. Μυστηριώδης, σκληρός, αποφασιστικός, άφοβος, υπομονητικός, με οξεία παρατηρητικότητα και άποψη. Μεγάλα πάθη, τα οποία εξωτερικά συγκαλύπτονται με τρόπο θαυμαστό. Τα χτυπήματα που δέχεται από μικρή ηλικία τον δυναμώνουν, μεγαλώνοντας τη δύναμη που έχει ήδη έμφυτη μέσα του. Έχει στόχους και σταθερές συνήθειες.

Το πολεμικό, υδάτινο ζώδιο του Σκορπιού είναι ένα από τα λιγότερο κατανοητά ζώδια της δωδεκάδας. Ο Σκορπιός παράγει αρκετούς, διαφορετικούς μεταξύ τους, τύπους. Συνήθως έχει μια μυστικοπαθή, ντροπαλή και αποτραβηγμένη φύση, πρόκειται για κάποιον ο οποίος δεν θέλει να συζητάει τις υποθέσεις του. Αλλά υπάρχει κι ένα άλλο είδος Σκορπιού που είναι πρόθυμος να επιχειρηματολογήσει με το «καλημέρα», υπερασπίζοντας την άποψη του και ο οποίος μπορεί να γίνει πολύ σκληρός.

Η φύση του τον οδηγεί στο να μεταμορφώνει τα πράγματα (ελπίζοντας να τα βελτιώσει) αν κι αυτό συχνά έχει ως αποτέλεσμα την καταστροφή ή τον ολοκληρωτικό αφανισμό. Έχει ένα ιδιαίτερο πείσμα να μένει αμετάβλητος και σταθερός στις πεποιθήσεις και τους τρόπους του και παθιάζεται με οτιδήποτε και αν καταπιαστεί. Παλεύει μέχρι τελικής πτώσης για τα κεκτημένα του και δεν ανήκει στους ανθρώπους που ανέχονται εύκολα την ήττα, ιδιαίτερα σε δραστηριότητες τέτοιες που μπορεί να προέλθει ή να χαθεί μεγάλο κέρδος.

Ο Σκορπιός θα ανασκαλέψει και θα βολιδοσκοπήσει, θα ερευνήσει και θα ανακρίνει, μέχρι να βρει την αιτία ή την πηγή του προβλήματος. Όποιος υφίσταται αυτό το ξεψάχνισμα, νοιώθει ότι κινδυνεύει να εκδιωχθεί ή να απορριφθεί. Κάθε φορά που το ψάξιμό του έχει τα αναμενόμενα αποτελέσματα, ο Σκορπιός βελτιώνεται και η διαίσθησή του οξύνεται. Η εσωτερική του φλόγα θα μπορούσε να τον οδηγήσει στην έναρξη μιας πρόωρης σεξουαλικής ζωής.

Σπάνια θα συναντήσουμε αντιπρόσωπο αυτού του ζωδίου με αδύναμο χαρακτήρα. Στην πλειοψηφία των περιπτώσεων, είναι άνθρωποι με μεγάλη θέληση, ατσάλινο χαρακτήρα, οι οποίοι δεν οπισθοχωρούν μπροστά σε κανένα εμπόδιο με θετικότητα, τόλμη, αυτοθυσία. Η σταθερή αυτή θέληση προσανατολίζεται τόσο προς το καλό, όσο και προς το κακό.

Στην συναισθηματική του ζωή παθιάζεται. Το μεγάλο βάθος και η τεράστια δύναμη των συναισθημάτων του πολλές φορές τον οδηγούν να προσκολληθεί σε κάποιο άτομο, κάτι που μπορεί να καταλήξει είτε σε ολοκληρωτική αφοσίωση, είτε σε ακραίες συμπεριφορές. Πεισματάρης και εγωιστής καθώς είναι, υποτιμάει τον τρόπο που ενεργούν και σκέφτονται οι άνθρωποι γύρω του, και έτσι χάνει πολλές ευκαιρίες να κερδίσει πολλά από αυτούς.

Αν και διακατέχεται από έντονη σεξουαλικότητα, θεωρείται κατά βάση πιστός και σε περίπτωση άτυχης επιλογής - ιδιαίτερα στο γάμο - του είναι αρκετά δύσκολο να χωρίσει. Το ερωτικό του ένστικτο είναι αυτό που συχνά τον οδηγεί να διαλέξει το μονοπάτι που θα ακολουθήσει. Αυτό της δημιουργικότητας ή της αυτοκαταστροφής. Πολλές φορές τα ίδια του τα συναισθήματα είναι τέτοια που μπορούν να τον οδηγήσουν σε καταστάσεις μεγάλης και ανεξέλεγκτης ζήλιας και κτητικότητας.

Όλα αυτά τα πάθη, είναι προϊόντα της βαθύτατης εσωτερικής του μοναξιάς, αφού ποτέ δεν επιτρέπει τελικά και σε κανένα να μάθει, για να συμμεριστεί τις ευαισθησίες του. Ακροβατώντας ανάμεσα στην αγάπη και το μίσος, με την ίδια ένταση και με συνένοχο την έντονη καχυποψία που τον διακατέχει, πλάθει συχνά μύθους στο γεμάτο φαντασία μυαλό του, που μπορούν να τον οδηγήσουν σε λάθος συμπεράσματα και σε επικίνδυνες καταστάσεις.

Ως σύζυγος αλλά και ως γονέας είναι παράδειγμα εργατικού και φιλοπρόοδου ατόμου, θέλει ωστόσο να υπερέχει και να διατάζει μέσα στο σπίτι του - όπως και στην κοινωνία - ελάττωμα το οποίο, αν δεν το περιορίσει, μπορεί να επιφέρει οδυνηρά αποτελέσματα. Αγαπάει τα παιδιά και επιθυμεί να κάνει πολλά, ενώ συχνά κάνει δίδυμα.

Αν το θελήσει, μπορεί να εμφανίζεται στους άλλους αρκετά ευχάριστος και αξιαγάπητος και συχνά αυτό βγαίνει από μέσα του, καθώς σπάνια υποκρίνεται. Αν όμως τον προσβάλλουν μπορεί να γίνει σκληρόκαρδος φτάνοντας μέχρι την ιταμότητα. Πρέπει λοιπόν να τον φοβάται κάποιος αν τον κάνει εχθρό του, γιατί κι αν ακόμα δείχνει ότι λησμόνησε την προσβολή και συγχώρεσε, στην πραγματικότητα δεν λησμονεί και αν του δοθεί η ευκαιρία μπορεί να εκδικηθεί.

Έχει λίγους φίλους και καλούς, γιατί τους επιλέγει ο ίδιος με μεγάλη προσοχή. Οι φιλίες με τις οποίες τελικά κατασταλάζει διαρκούν, μια ζωή παρόλο που ακόμα και τότε μπορεί να γίνει καταπιεστικός και κτητικός.

Το πολύ δυνατό του ένστικτο μπορεί να τον βοηθήσει πολλές φορές είτε για να προχωρήσει μπροστά, είτε για να αποφύγει τις κακοτοπιές. Μην ξεχνάτε ότι ο Σκορπιός αντιπροσωπεύει όλες τις μυστικές και κρυφές δυνάμεις του σύμπαντος και είναι εντελώς φυσικές οι συνεχείς αναζητήσεις του για απαντήσεις. Τίποτα όμως δεν είναι τυχαίο, γι’ αυτό και οι γεννημένοι σε αυτό το ζώδιο, ακολουθούνται από ένα ισχυρό κάρμα. Φύση καλλιτεχνική, έχει συχνά ένα καλλιτεχνικό χόμπι, ενώ τον ενδιαφέρουν θέματα που αφορούν την τεχνολογία, τον αποκρυφισμό και τη θεραπευτική.

Ο Σκορπιός συνήθως έχει εμπνευσμένο επιχειρηματικό πνεύμα, αποτέλεσμα του οποίου είναι η σκληρή δουλειά, η φαντασία - κοινή κληρονομιά όλων των ζωδίων του Νερού - και η διάθεση να επωμίζεται ευθύνες. Λόγω του φιλόδοξου χαρακτήρα του και εξαιτίας των πολλών του ικανοτήτων, φτάνει συχνά σε επίζηλες θέσεις στην κοινωνία. Μοιάζει ακόμα να έχει τεράστια αποθέματα δύναμης εσωτερικής που τον βοηθάνε να προχωράει εκεί που άλλοι στη θέση του θα δίσταζαν.

Είναι επικίνδυνος αντίπαλος γιατί πολλές φορές καταφεύγει σε υποχθόνια σχέδια και στρατηγήματα για να καταστρέψει όσους του φράζουν το δρόμο. Είναι, εντούτοις, βαθύτατα ειλικρινής, τίμιος και εργάζεται σκληρά για τον εργοδότη που τον εμπιστεύεται, αν και μάλλον προτιμάει να δουλεύει μόνος του, χωρίς αφεντικό. Γι’ αυτό είναι καταλληλότερος ως κατευθύνων, διευθυντής, ελεύθερος επαγγελματίας, παρά κάτω από τις διαταγές άλλων.

Δείχνει, από μικρός μεγάλο ενδιαφέρον για τις στρατιωτικές και πολιτικές επιστήμες γι’ αυτό και πολλές φορές διακρίνεται ως ηγέτης σε αυτά τα πεδία. Συχνότατα, επίσης, διακρίνεται και γενικότερα στις επιστήμες. Τον βοηθάει πολύ η ευφράδεια του, την οποία κατέχει από τη φύση του. Η μεγάλη φαντασία του και η επιδεξιότητα που έχει στο λόγο και τη γραφή τον ωθούν να γίνει συγγραφέας, σε κάποια φάση της ζωής του. Ως συγγραφέας παράγει έργα με χρήσιμο και πρακτικό περιεχόμενο. 

Συχνά, διαπρέπει σε τομείς που χρειάζονται αυτοπεποίθηση, ψυχραιμία και θάρρος. Η διακαής του επιθυμία για τη θάλασσα, τον οδηγεί πολλές φορές σε μακρινά θαλασσινά ταξίδια. Ανάμεσα στις πολλές και διάφορων ειδών τάσεις του συχνά γίνεται χημικός, ηλεκτρολόγος, καλός θεραπευτής, ψυχαναλυτής, γιατρός, ιδιαίτερα χειρουργός, νοσηλευτής, φιλόσοφος, αναμορφωτής γενικότερα, παραψυχολόγος, καλλιτέχνης, ποιητής, ασφαλιστής. Ενώ σε χαμηλότερη βαθμίδα εξέλιξης τον συναντάμε αστυνομικό, ντετέκτιβ ή, γενικότερα, ν’ ασχολείται με οπλικά συστήματα.

Αποκτάει σχεδόν πάντοτε την οικονομική του ανεξαρτησία ή – τουλάχιστον – μια μόνιμη και ασφαλή θέση, αφού περάσει από πολλές δοκιμασίες και συχνά μετά τα τριάντα του. Τα κέρδη του προέρχονται από τις επιστήμες, την παιδεία γενικότερα, την εξαγωγή προϊόντων στο εξωτερικό, αλλά ακόμα και από πλούσιους συγγενείς, από κληρονομιές και σε πολλές περιπτώσεις από το γάμο του. Συχνά, τα κέρδη του αυτά προέρχονται από δύο πηγές, και πολλές φορές το άτομο αυτό εξασκεί συγχρόνως δύο διαφορετικά επαγγέλματα ή έχει δύο ή περισσότερες διαφορετικές ενασχολήσεις.

Οι περισσότεροι από τους φόβους των Σκορπιών αφορούν το θάνατο, το δικό τους και των ανθρώπων που αγαπούν. Πολύ συχνά μεγαλοποιούν τα πράγματα και η αχαλίνωτη φαντασία τους μπορεί να του παίξει περίεργα παιχνίδια. Καλό είναι να καταλάβουν ότι δεν πρέπει να επιτρέπουν στους φόβους τους να μεγαλώνουν με τη σιωπή και το κλείσιμο στον εαυτό του. Και να ψάχνει για την αλήθεια, πάντα με τις ανάλογες αποδείξεις, πριν τον καταβάλει το άγχος και η απόγνωση, χωρίς ουσιαστικό λόγο.


(αποσπάσματα από τον πρώτο τόμο-ενότητα των μαθημάτων Αστρολογίας δια αλληλογραφίας της P&P)
 
 Κριός  Ταύρος  Δίδυμοι  Καρκίνος  Λέων  Παρθένος 
 Ζυγός  Σκορπιός  Τοξότης  Αιγόκερως  Υδροxόος  Ιχθείς 
 
 
ΑΡΘΡΑ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑΣ
 
 • Για τις ψευδοεπιστήμες και τις λαθεμένες κατηγορίες κατά της αστρολογίας
 • ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ
 • Ο Άρης στον Ταύρο από 5/7/2022 «09:04 το πρωί έως και 20/8/2022 10:55 πρωί» και πώς θα επηρεάσει όλα τα ζώδια.
 • Άρης στον Κριό από 25/5/2022 έως 5/7/2022 – Αστρολογικές Προβλέψεις για τις εντάσεις που θα φέρει σε όλα τα ζώδια.
 • ΟΙ ΑΝΑΔΡΟΜΟΙ ΠΛΑΝΗΤΕΣ ΤΟ 2022
 • Η ιδιοσυγκρασία μέσα από τα τέσσερα Στοιχεία
 • Η ιδιοσυγκρασία μέσα από τα τέσσερα Στοιχεία
 • Το Αστροτεστ. Ένα δύσκολο ταιρίασμα για αστρολόγους
 • Μικρές αστρολογικές συμβουλές για τον Ιούνιο
 • Ψυχολογική Αστρολογία. Μέρος ΙΙ
 •  

  Δ Ι Α Φ Η Μ Ι Σ Η
  <
  <
  <
  <
  <