Κεντρική Σελίδα Ψηφοφορίες Εκδόσεις Online Αγορές Επικοινωνία
   
Ομορφιά - ΔίαιταΥγείαΨυχολογίαFeng-ShuiΑγαπημέναΑστρολογίαΣχεσεις
 
Ημερήσιο Ωροσκόπιο 2024
Καλύτερες Ημέρες
Ταρώ NAI/OXI  new
Ερωτικό Ταρώ  new
Προσωπικό Ωροσκόπιο
Οι πλανήτες Τώρα
Ωροσκόπιο Σελήνης
Μηνιαίο Ωροσκόπιο  new
Εβδομαδίαιο Ωροσκόπιο 2024  new
Κοσμικοί Βιορυθμοί
Προσωπικές αναλύσεις
Personal Reports
Ερωτική συναστρία
Αφροδίτη & Έρωτας
Επίκαιρα Θέματα
Τα 12 ζώδια
Ζώδια – Χαρακτηριστικά
Ζωδια – Υγεία
Ζωδια – Ταυτότητα
Η Σελήνη κενή πορείας
Αστρολογία-Διαφημίσεις
Αστρολόγοι-Μέντιουμ
Ερωτικό Ταρώ CELTIC C
Οι εκλείψεις του 2024  new
Οι Πλανητικές ώρεs
Ανάδρομοι πλανήτες 2024  new
Ερμής ανάδρομος 2024  new
Αρθρα Αστρολογίας
Βιβλία Αστρολογίας
Οι Πλανήτες του Μηνα  new
Online Αγορές
Αστρολογικό Ταρώ
Ο ωροσκόπος σας
 
 
ΖΩΔΙΑ – ΤΑ 12 ΖΩΔΙΑ - ΖΩΔΙΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ - ΖΥΓΟΣ
 
 
ΤΟ ΖΩΔΙΟ ΤΟΥ ΖΥΓΟΥ
23 Σεπτεμβρίου – 23 Οκτωβρίου
(αποσπάσματα από τον πρώτο τόμο-ενότητα των μαθημάτων Αστρολογίας δια αλληλογραφίας της P&P)

ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Η ικανότητα να συνδέεται με τους άλλους σε βάση ισοτιμίας και να θεωρεί τις ανάγκες των άλλων εξίσου σημαντικές με τις δικές του. Η αρμονία και η ισορροπία αναπτύσσεται τόσο εσωτερικά όσο και σε σχέση με τους άλλους.


ΓΕΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ - ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ - ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΕΣ ΤΑΣΕΙΣ

Ο Ζυγός έχει ψηλό παράστημα, και είναι πολύ πιθανό να πάρει βάρος αργότερα. Το πρόσωπο ενός Ζυγού είναι συνήθως στρογγυλό, με ελληνική μύτη και ευχάριστα κανονικά χαρακτηριστικά, μερικές φορές και με λακκάκια! Έχει καθαρή επιδερμίδα και το περπάτημά του είναι γεμάτο χάρη. Τα μαλλιά του μπορεί να είναι σκούρα καστανά ή μαύρα, ενώ τα μάτια μπλε ή πράσινα. Είναι ο τύπος με τον άσπρο γιακά, μιας και απεχθάνεται οτιδήποτε μπορεί να του λερώσει τα χέρια και τα ρούχα. Είναι εκ φύσεως εκλεπτυσμένος, έχει τακτική εμφάνιση και παρουσιαστικό και φοράει ωραία ρούχα.

Κύρια χαρακτηριστικά του Ζυγού, είναι η ανάγκη για αρμονία, συνύπαρξη – συντροφικότητα και ισορροπία σε όλους τους τομείς της ζωής του, ενώ αποστρέφεται τις διαμάχες. Ο Ζυγός μοιράζεται, συνδέεται, συμφωνεί, διαμεσολαβεί και λαχταράει να γίνει αποδεκτός από τους άλλους. Η φύση του τον οδηγεί στην αναζήτηση της ισορροπίας, της ειρήνης, της αρμονίας και της μετριοπάθειας. Έχει υψηλή αντίληψη και μαθαίνει γρήγορα, ενώ συχνά εμφανίζει τάσεις υπεροψίας και ματαιοδοξίας.

Ο Ζυγός προορίζεται για την εξισορρόπηση των ανθρωπίνων σχέσεων, εφόσον υπάρχει μια ανωτερότητα ψυχής, διαφορετικά μπορεί να προκληθεί μεγάλη σύγχυση. Προσπαθεί πάντα να εξετάζει και την αντίθετη άποψη αποβάλλοντας κάθε είδους προκατάληψη. Προσαρμόζεται και υποχωρεί, αν καταλάβει ότι το να υποστηρίξει κάποιο ζήτημα μπορεί να οδηγήσει σε αντιδικίες. Είναι φιλελεύθερος κι ελαστικός σε όλες τις εκδηλώσεις του. Τον απασχολεί ιδιαίτερα η ομορφιά και την επιδιώκει τόσο για το περιβάλλον του όσο και για τον εαυτό του. 

Φροντίζει ιδιαίτερα για την προσωπική του καλαισθησία, καθώς και του περιβάλλοντα χώρου και δεν μπορεί να ζήσει για πολύ καιρό σε μια ατμόσφαιρα όπου δεν επικρατούν η αρμονία, η επάρκεια και η ομορφιά. Έχει μια ιδιαίτερη δύναμη να ελκύει με την καλή του εμφάνιση και τους ευγενικούς του τρόπους, είναι κοινωνικός, διπλωμάτης και προσπαθεί να είναι όσο περισσότερο μπορεί ευχάριστος με τους άλλους. Το αισθητικό του κριτήριο είναι αρκετά υψηλό και αυτό του χαρίζει ένα πολύ καλό γούστο.

Έχει ανεπτυγμένο το αίσθημα της δικαιοσύνης και, στην προσπάθειά του να είναι όσο περισσότερο δίκαιος γίνεται, ζυγίζει τόσο πολύ τα υπέρ και τα κατά, ώστε να μην μπορεί να πάρει εύκολα μια απόφαση, μ’ αποτέλεσμα να αργεί υπερβολικά. Έτσι χάνει σημαντικές ευκαιρίες μόνο και μόνο επειδή «παλαντζάρει» και δεν τις εκμεταλλεύεται αναλόγως. Κατά κάποιο τρόπο ιδεαλιστής, είναι επίσης καλός, στοργικός, και γενναιόδωρος.

Θέλει να τον εκτιμούν και να τον θαυμάζουν, ενώ συχνά έχει μια τάση να γίνεται εγωιστής και εγωπαθής. Η θέληση του είναι ισχυρή, αντιδρά στις ξένες επιδράσεις και θα κάνει αυτό που θέλει πάση θυσία. Παρασύρεται μόνο από τη συναισθηματικότητα και τη μεγάλη αγάπη που νοιώθει για τον πλησίον του, οπότε και γίνεται έρμαιο των ευγενικών του συναισθημάτων και, τότε, η θέληση και το συναίσθημα της αυτοσυντήρησης υποχωρούν.

Υπάρχουν φορές που ο Ζυγός βρίσκεται στον έβδομο ουρανό της ευτυχίας και της αισιοδοξίας, αλλά του αρκεί και η παραμικρή διανοητική ενόχληση για να φτάσει στα έγκατα της απαισιοδοξίας και της απόγνωσης. Έχει καλλιτεχνικές ευαισθησίες, του αρέσουν τα όμορφα πράγματα και ξέρει να τα εκτιμάει ανάλογα.

Με κάθε επαφή του κάνει εύκολα παρέες και φίλους ενώ, συνήθως, έχει ακόμα περισσότερους γνωστούς, όπου μπορούν σε πολλές περιστάσεις να του φανούν χρήσιμοι. Κατά βάση είναι άνθρωπος καλοπροαίρετος και θέλει να πιστεύει πως και οι άλλοι λειτουργούν σαν κι αυτόν, μ’ αποτέλεσμα πολλές φορές να απογοητεύεται. Είναι ιδιαίτερα υποχωρητικός και δυσκολεύεται πολύ στο να πει «όχι» στους άλλους, ενώ, αν τύχει και το πει, πολύ σύντομα το μετανιώνει.

Στις διαπροσωπικές του σχέσεις είναι στοργικός, φιλικός και με πολύ λεπτές και ρομαντικές κινήσεις δείχνει την αγάπη που αισθάνεται για τον άνθρωπο που έχει δίπλα του. Όλα αυτά αφού έχει κατασταλάξει σε μία σχέση, γεγονός κάπως δύσκολο, δεδομένου ότι το ωραίο του παρουσιαστικό και οι καλοί του τρόποι, του προσφέρουν ένα πλήθος κατακτήσεων. Η αστάθεια που τον χαρακτηρίζει κουράζει πολλές φορές εκτός από τους γύρω του και τον ίδιο του τον εαυτό. Ο ρομαντικός ιδεαλισμός που τον διαποτίζει του αφαιρεί την αίσθηση της πρακτικότητας, μ’ αποτέλεσμα να φαίνεται ιδιαίτερα επιφανειακός ή επιπόλαιος.

Έχει μία περίεργη εξάρτηση από τις σχέσεις του με τους άλλους και δεν μπορεί εύκολα και για μεγάλο χρονικό διάστημα να μείνει μόνος του. Χρειάζεται συχνά δίπλα του ένα άτομο που να εκτιμάει την γνώμη του, για να τον ενισχύει συνεχώς και να τον συμβουλεύει. Στην προσπάθειά του να έχει την αναγνώριση και την αποδοχή από τους άλλους, πολλές φορές δίνεται υπερβολικά.

Εξαιτίας του ευαίσθητου χαρακτήρα του, παρατηρείται συχνά ότι αισθάνεται βαθύτατη απογοήτευση και μεγάλης διάρκειας πόνο, όταν τύχει να διαψευσθεί από κάποιο πρόσωπο που αγαπά. Τις περισσότερες φορές ο σύντροφος του προέρχεται από καλή οικογένεια, ανεξάρτητη οικονομικά και, άρα, πρέπει να περιμένουμε ότι, είτε αυτός, είτε κάποιος από τους οικείους του θα προσφέρει στο γάμο μεγάλη υποστήριξη, είτε ηθική, είτε οικονομική. Αγαπάει πολύ τα παιδιά και θέλει να έχει πολλά, γι’ αυτό σε περίπτωση που υπάρξει κάποιο πρόβλημα για να αποκτήσει, δεν διστάζει ακόμα και να υιοθετήσει.

Ο Ζυγός έχει πολύ ζωηρό το αίσθημα της τιμής σε διευθετήσεις διενέξεων και έναν τρόπο μοναδικό στην ίση μεταχείριση των άλλων. Στο γραφείο ή την επιχείρησή του βασιλεύει μια αρμονική ατμόσφαιρα. Ο κυβερνήτης του, η Αφροδίτη, τον βοηθάει να διακρίνεται σε εργασίες που σκοπό τους έχουν την προαγωγή του ωραίου σε κάθε του μορφή και κάθε τι που κάνει έχει τη σφραγίδα του καλλιτεχνικού αισθητηρίου. Του αρέσει η τελειότητα και απαιτεί από τους άλλους το ίδιο υψηλό επίπεδο εργασίας, όπως και το δικό του.

Επειδή, όμως, είναι τέτοιος ο χαρακτήρας του που με κάθε θυσία θέλει να αποφεύγει τις προστριβές, είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς πότε είναι δυσαρεστημένος, γιατί κρύβεται. Τα επαγγέλματα που συνήθως ασχολείται έχουν να κάνουν με κόσμο ή καλλιτεχνία. Κάθε εργασία που έχει σχέση με την Τέχνη και τη διακόσμηση, του είναι συμπαθής.

Υπάρχει ένα ιδιαίτερο ταλέντο για το δράμα, τη μουσική και τη ζωγραφική. Κυρίως, όμως, στο αίμα του κυλάει η Τέχνη και είναι καλλιτέχνης όχι από αγάπη για τη δόξα ή το κέρδος, αλλά από αγάπη γι’ αυτή καθαυτή την τέχνη. Γι’ αυτό συνήθως γίνεται σχεδιαστής μόδας, ηθοποιός, τραγουδιστής, μοντέλο, ζωγράφος, αλλά και ιδιοκτήτης μπουτίκ, διακοσμητής, υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων, κ.ά. Εξαιτίας του έντονου συναισθήματος δικαιοσύνης που τον διακρίνει, συχνά γίνεται νομικός ή δικαστικός.

Το βασικό του μειονέκτημα είναι η αδυναμία του να υποστηρίξει τις ίδιες τις απόψεις του. Τα πιο πολλά προβλήματά του απορρέουν από τον ίδιο του τον εαυτό, επειδή δεν ακολουθεί τα υψηλά πρότυπα που έχει θέσει ο ίδιος. Ο Ζυγός έχει μια τάση να δραπετεύει από τους φόβους του εφευρίσκοντας διάφορους τρόπους για κάτι τέτοιο, ξεχνώντας ότι έτσι, απλώς, κουβαλάει τα άγχη του στα μπαγκάζια του. Κανονικά θα έπρεπε να μείνει στο πεδίο της μάχης και να πολεμήσει, ώστε να σιγουρευτεί για την νίκη του.


(αποσπάσματα από τον πρώτο τόμο-ενότητα των μαθημάτων Αστρολογίας δια αλληλογραφίας της P&P)
 
 Κριός  Ταύρος  Δίδυμοι  Καρκίνος  Λέων  Παρθένος 
 Ζυγός  Σκορπιός  Τοξότης  Αιγόκερως  Υδροxόος  Ιχθείς 
 
 
ΑΡΘΡΑ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑΣ
 
 • Για τις ψευδοεπιστήμες και τις λαθεμένες κατηγορίες κατά της αστρολογίας
 • ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ
 • Ο Άρης στον Ταύρο από 5/7/2022 «09:04 το πρωί έως και 20/8/2022 10:55 πρωί» και πώς θα επηρεάσει όλα τα ζώδια.
 • Άρης στον Κριό από 25/5/2022 έως 5/7/2022 – Αστρολογικές Προβλέψεις για τις εντάσεις που θα φέρει σε όλα τα ζώδια.
 • ΟΙ ΑΝΑΔΡΟΜΟΙ ΠΛΑΝΗΤΕΣ ΤΟ 2022
 • Η ιδιοσυγκρασία μέσα από τα τέσσερα Στοιχεία
 • Η ιδιοσυγκρασία μέσα από τα τέσσερα Στοιχεία
 • Το Αστροτεστ. Ένα δύσκολο ταιρίασμα για αστρολόγους
 • Μικρές αστρολογικές συμβουλές για τον Ιούνιο
 • Ψυχολογική Αστρολογία. Μέρος ΙΙ
 •  

  Δ Ι Α Φ Η Μ Ι Σ Η
  <
  <
  <
  <
  <