Κεντρική Σελίδα Ψηφοφορίες Εκδόσεις Online Αγορές Επικοινωνία
   
Ομορφιά - ΔίαιταΥγείαΨυχολογίαFeng-ShuiΑγαπημέναΑστρολογίαΣχεσεις
 
Ημερήσιο Ωροσκόπιο 2024
Καλύτερες Ημέρες
Ταρώ NAI/OXI  new
Ερωτικό Ταρώ  new
Προσωπικό Ωροσκόπιο
Οι πλανήτες Τώρα
Ωροσκόπιο Σελήνης
Μηνιαίο Ωροσκόπιο  new
Εβδομαδίαιο Ωροσκόπιο 2024  new
Κοσμικοί Βιορυθμοί
Προσωπικές αναλύσεις
Personal Reports
Ερωτική συναστρία
Αφροδίτη & Έρωτας
Επίκαιρα Θέματα
Τα 12 ζώδια
Ζώδια – Χαρακτηριστικά
Ζωδια – Υγεία
Ζωδια – Ταυτότητα
Η Σελήνη κενή πορείας
Αστρολογία-Διαφημίσεις
Αστρολόγοι-Μέντιουμ
Ερωτικό Ταρώ CELTIC C
Οι εκλείψεις του 2024  new
Οι Πλανητικές ώρεs
Ανάδρομοι πλανήτες 2024  new
Ερμής ανάδρομος 2024  new
Αρθρα Αστρολογίας
Βιβλία Αστρολογίας
Οι Πλανήτες του Μηνα  new
Online Αγορές
Αστρολογικό Ταρώ
Ο ωροσκόπος σας
 
 
ΖΩΔΙΑ – ΤΑ 12 ΖΩΔΙΑ - ΖΩΔΙΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ - ΔΙΔΥΜΟΙ
 
 
ΤΟ ΖΩΔΙΟ ΤΩΝ ΔΙΔΥΜΩΝ
21 Μαΐου – 21 Ιουνίου
(αποσπάσματα από τον πρώτο τόμο-ενότητα των μαθημάτων Αστρολογίας δια αλληλογραφίας της P&P)

ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Ανάπτυξη του νευρικού συστήματος και της λογικής σκέψης, ώστε το άτομο να αντιλαμβάνεται μέσω της νόησης το περιβάλλον. Η ικανότητα μάθησης, σύνθεσης και μεταβίβασης πληροφοριών. Η ανάπτυξη του διανοητικού και του σωματικού συντονισμού.


ΓΕΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ – ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ - ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΕΣ ΤΑΣΕΙΣ

Οι Δίδυμοι έχουν αέρινο παρουσιαστικό, είναι συνήθως ψηλοί, αδύνατοι, με βλέμμα οξύ, σαν του πουλιού και κινήσεις που ξεχωρίζουν από τα υπόλοιπα ζώδια. Συνήθως η μύτη, το πηγούνι, το πρόσωπο, τα χέρια, τα δάχτυλα, και τα πόδια είναι μακριά, με πολύ ευκίνητα δάχτυλα. Δεν μπορεί εύκολα κάποιος να προσδιορίσει την ηλικία τους και αυτό ισχύει για όλα τα στάδια της ζωής τους.

Το δέρμα τους είναι συνήθως καστανό, τα μαλλιά σκούρα, τα μάτια γκρίζα ή καστανά, αν και μπορεί να είναι και μπλε. Μερικοί έχουν προεξέχοντα αυτιά. Είναι υπερκινητικοί, το βήμα τους είναι ζωηρό, γεμάτο ευελιξία, μεγάλη ευκινησία, νευρικότητα και είναι πάντα γρήγορο. Ο τρόπος ομιλίας τους είναι πάντα γρήγορος και αναλυτικός.

Τα βασικά χαρακτηριστικά των Διδύμων είναι η εγκεφαλικότητα, η αναζήτηση της ποικιλίας, η εξυπνάδα, η εξαιρετική αντίληψη, η ομιλητικότητα, η ζωηράδα, η ευελιξία, η πειστικότητα, η ανυπομονησία για να μάθουν πράγματα, η λογική σκέψη, οι κυμαινόμενες διαθέσεις, η αγάπη για την αλλαγή, τα ταξίδια και τα καινούργια πράγματα και η προβολή (με την έννοια της μεταβίβασης). Ο κυβερνήτης τους, ο Ερμής, τους δίνει έξυπνο μυαλό κι ευχέρεια στην έκφραση, που θα πρέπει με κάθε τρόπο να το αξιοποιήσουν.

Η αντίληψή τους, όμως, υστερεί καμιά φορά σε βάθος. Αντιλαμβάνονται γρήγορα τα πάντα, αλλά με κάποια δόση επιπολαιότητας. Μαθαίνουν πολύ εύκολα και η νοητική ευστροφία τους έχει ανάγκη από διαρκή επιμόρφωση, γιατί έχουν μια γενικότερη δίψα για γνώση και διάβασμα που δεν σταματάει ποτέ. Λατρεύουν τη μάθηση. Συχνά, ωστόσο, έχουν ελάχιστη ικανότητα συγκέντρωσης, ιδιαίτερα όταν πρέπει να αφιερώσουν το χρόνο τους σ' ένα μόνο αντικείμενο ή πρόγραμμα, αφού η προσοχή τους μπορεί πολύ εύκολα να διασπαστεί.

Έτσι, το δύσκολο γι αυτούς πάντα βρίσκεται στο να προσηλώσουν όλη τους την προσοχή σε ένα πράγμα και όταν κάποια στιγμή το κάνουν αυτό δεν πρέπει να το αφήσουν στη μέση για κάτι άλλο που θα προκύψει στην πορεία. Η φύση τους, τους οδηγεί στην έρευνα και στην κοινοποίηση των αποτελεσμάτων της έρευνάς τους. Προσπαθούν να εκλογικεύσουν ή να εξηγήσουν τα πράγματα με τρόπο που να φαίνονται αντικειμενικοί. Το τελευταίο που θέλουν είναι να κατηγορηθούν για εμπάθεια.

Δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στην ικανότητα της επικοινωνίας, καθώς και στις επαφές που μπορούν να έχουν με τους άλλους ανθρώπους και δεν μπορούν να ζήσουν ούτε λεπτό χωρίς αυτά. Έχουν μια ιδιαίτερη ικανότητα να απορροφούν οτιδήποτε τους ενδιαφέρει, είναι ευαίσθητοι και έχουν ένα ιδιαίτερα εκλεπτυσμένο πνεύμα. Είναι πολυμήχανοι, διαμεσολαβητικοί και κριτικοί. Είναι ιδιαίτερα προσαρμοστικοί και αυτό τους κάνει να έχουν όσο το δυνατόν περισσότερες εμπειρίες μπορούν.

Συναναστρέφονται με διάφορους ανθρώπους και μαθαίνουν πολλά από αυτούς. Θέλουν διαρκώς να αλλάζουν τα γεγονότα και τις καταστάσεις γύρω τους, είναι πάντα ανοιχτοί στις νέες ιδέες και προσθέτουν συνεχώς νέα πρόσωπα και στοιχεία στην καθημερινή τους ζωή, η οποία έχει συνεχείς ανακατατάξεις. Παράλληλα, έχουν μια νεανικότητα που αυξάνεται αντί να μειώνεται με το πέρασμα των χρόνων και πάντα δείχνουν νεότεροι απ’ ότι είναι. Ερευνούν τα πράγματα και τις καταστάσεις που τους απασχολούν με κάθε λεπτομέρεια.

Πάντα βρίσκουν λύση σε όλα τα προβλήματα, τα δικά τους και των άλλων, με έναν ιδιαίτερα πρωτότυπο και εφευρετικό τρόπο Η πλούσια επιχειρηματολογία τους δεν τους αφήνει ποτέ ακάλυπτους και είναι ετοιμόλογοι σε πολύ μεγάλο βαθμό κάθε στιγμή.

Αγαπούν ιδιαίτερα τα αδέρφια και τους φίλους τους και έχουν πολύ στενές επαφές μαζί τους, ενώ πάντα υπάρχει μια αναπάντεχη βοήθεια από αυτούς στις δύσκολες στιγμές τους. Στην οικογένειά τους συμβαίνουν συχνά ασυνήθιστα γεγονότα και καταστάσεις, ενώ προβλήματα με τους υπόλοιπους συγγενείς - είτε είναι δικοί τους είτε είναι συγγενείς των συζύγων τους - συχνά δεν λείπουν. Μια ενθουσιώδης εμφάνιση μπορεί να καλύψει την αναποφασιστικότητά τους.

Στις διαπροσωπικές τους σχέσεις είναι πολύ εκφραστικοί, μοιάζουν ψυχροί και έχουν ανάγκη από εγκεφαλική επικοινωνία πριν ξεκινήσει οτιδήποτε, αλλά και αργότερα. Εξαιτίας του δισυπόστατου χαρακτήρα τους, παρατηρείται μια τάση για σύναψη ταυτόχρονων δεσμών με διάφορα πρόσωπα του αντίθετου φύλου και, μάλιστα, αρκετά από αυτά προέρχονται από μέρη μακριά από τον τόπο κατοικίας τους, εντός ή εκτός των συνόρων της χώρας τους.

Πολύ σπάνια έλκονται ή προχωρούν παρακάτω, αν δεν μιλούν την ίδια «γλώσσα» με τον άνθρωπο που έχουν απέναντί τους. Ικανοποιούνται πολύ δύσκολα από μία σχέση. Συχνά, δεν μπορούν εύκολα να είναι πιστοί και δημιουργούν διπλές καταστάσεις. Αγαπούν πολύ τα παιδιά - όπως άλλωστε και όλους τους νέους ανθρώπους - και μπορεί να δημιουργήσουν οικογένεια, μόνο και μόνο γι αυτό. Δεν μπορούν όμως να στερηθούν εύκολα την ελευθερία τους, ιδιαίτερα σε επίπεδο πνεύματος και η ανία μπορεί να τους σκοτώσει.

Οι Δίδυμοι, περισσότερο από κάθε άλλο ζώδιο, έχουν την τάση να αλλάζουν δουλειές, αν όχι και επάγγελμα, περισσότερες από μία φορές στη ζωή τους. Είναι πολύ δύσκολο να αποφασίσουν σε ποιο επάγγελμα θα πρέπει να συγκεντρώσουν τελικά το σύνολο των δυνατοτήτων τους. Ως εκ τούτου, παρατηρείται συχνότατα η εξάσκηση δύο ή και τριών επαγγελμάτων συγχρόνως. Και σε αυτόν τον τομέα, η φυσική τους ευστροφία συνήθως τους βγαίνει σε καλό. Το πνεύμα τους είναι οξύ, εφευρετικό και έχουν μεγάλη κλίση προς την παιδεία και τις τέχνες.

Δείχνουν μεγάλη κλίση προς τις επιστήμες και γενικότερα τη μάθηση, τη φιλολογία, την τέχνη και τα μαθηματικά. Δεδομένου ότι συνήθως είναι εύγλωττοι και αντιλαμβάνονται ταχύτατα και τις δύο πλευρές ενός ζητήματος, διαπρέπουν ως νομικοί, ως ρήτορες και γενικότερα ως εκπαιδευτικοί. Ακόμα, τους ταιριάζει το θεολογικό επάγγελμα, αλλά και η δραματική τέχνη. Ως εκ τούτου, πολλοί ηθοποιοί και δημοσιογράφοι ανήκουν στο ζώδιο αυτό.

Έχουν την ικανότητα να μαθαίνουν χωρίς δυσκολία ξένες γλώσσες και επειδή τους αρέσει να κάνουν ταξίδια - λόγω ιδιοσυγκρασίας - ταξιδεύουν πολύ κι η ιδιότητα τους αυτή γίνεται ανεκτίμητο προτέρημα. Πολλοί, επίσης, γίνονται άριστοι μυστικοί πράκτορες ή ιδιωτικοί αστυνομικοί (ντετέκτιβ). Όπως και να έχει, διαπρέπουν οπωσδήποτε στο πνευματικό πεδίο, τόσο παράγοντας, όσο και αναπαράγοντας.

Η οικονομική τους κατάσταση υπόκειται σε διαρκείς μεταβολές. Περνάνε άλλοτε περιόδους μεγάλης οικονομικής ευμάρειας και άλλοτε δοκιμάζονται από τις σκληρότερες στερήσεις.

Οι Δίδυμοι χαρακτηρίζονται από μεγάλη πνευματική δύναμη, που πρέπει να ενισχυθεί παράλληλα με περισσότερο ψυχικό σθένος. Αν αναπτύξουν αυτές τις δύο ιδιότητες στη ζωή, θα μπορούν εύκολα να κατανικήσουν το αίσθημα της ανασφάλειας που τους χαρακτηρίζει και μαζί μ’ αυτό και όλες τις φοβίες τους που συνεπάγεται η ανασφάλειά τους αυτή.

Είναι δύσκολο πάντως να γενικεύει κανείς με τους Διδύμους, γιατί συνήθως δεν είναι άνθρωποι σταθεροί και κατασταλαγμένοι. Μεταβάλλονται - όπως άλλωστε και όλα τα ζώδια - ανάλογα με τις ειδικές, σε κάθε περίπτωση, αστρικές επιρροές.


(αποσπάσματα από τον πρώτο τόμο-ενότητα των μαθημάτων Αστρολογίας δια αλληλογραφίας της P&P)
 
 Κριός  Ταύρος  Δίδυμοι  Καρκίνος  Λέων  Παρθένος 
 Ζυγός  Σκορπιός  Τοξότης  Αιγόκερως  Υδροxόος  Ιχθείς 
 
 
ΑΡΘΡΑ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑΣ
 
 • Για τις ψευδοεπιστήμες και τις λαθεμένες κατηγορίες κατά της αστρολογίας
 • ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ
 • Ο Άρης στον Ταύρο από 5/7/2022 «09:04 το πρωί έως και 20/8/2022 10:55 πρωί» και πώς θα επηρεάσει όλα τα ζώδια.
 • Άρης στον Κριό από 25/5/2022 έως 5/7/2022 – Αστρολογικές Προβλέψεις για τις εντάσεις που θα φέρει σε όλα τα ζώδια.
 • ΟΙ ΑΝΑΔΡΟΜΟΙ ΠΛΑΝΗΤΕΣ ΤΟ 2022
 • Η ιδιοσυγκρασία μέσα από τα τέσσερα Στοιχεία
 • Η ιδιοσυγκρασία μέσα από τα τέσσερα Στοιχεία
 • Το Αστροτεστ. Ένα δύσκολο ταιρίασμα για αστρολόγους
 • Μικρές αστρολογικές συμβουλές για τον Ιούνιο
 • Ψυχολογική Αστρολογία. Μέρος ΙΙ
 •  

  Δ Ι Α Φ Η Μ Ι Σ Η
  <
  <
  <
  <
  <