Κεντρική Σελίδα Ψηφοφορίες Εκδόσεις Online Αγορές Επικοινωνία
   
Ομορφιά - ΔίαιταΥγείαΨυχολογίαFeng-ShuiΑγαπημέναΑστρολογίαΣχεσεις
 
Ημερήσιο Ωροσκόπιο 2024
Καλύτερες Ημέρες
Ταρώ NAI/OXI  new
Ερωτικό Ταρώ  new
Προσωπικό Ωροσκόπιο
Οι πλανήτες Τώρα
Ωροσκόπιο Σελήνης
Μηνιαίο Ωροσκόπιο  new
Εβδομαδίαιο Ωροσκόπιο 2024  new
Κοσμικοί Βιορυθμοί
Προσωπικές αναλύσεις
Personal Reports
Ερωτική συναστρία
Αφροδίτη & Έρωτας
Επίκαιρα Θέματα
Τα 12 ζώδια
Ζώδια – Χαρακτηριστικά
Ζωδια – Υγεία
Ζωδια – Ταυτότητα
Η Σελήνη κενή πορείας
Αστρολογία-Διαφημίσεις
Αστρολόγοι-Μέντιουμ
Ερωτικό Ταρώ CELTIC C
Οι εκλείψεις του 2024  new
Οι Πλανητικές ώρεs
Ανάδρομοι πλανήτες 2024  new
Ερμής ανάδρομος 2024  new
Αρθρα Αστρολογίας
Βιβλία Αστρολογίας
Οι Πλανήτες του Μηνα  new
Online Αγορές
Αστρολογικό Ταρώ
Ο ωροσκόπος σας
 
 
ΖΩΔΙΑ – ΤΑ 12 ΖΩΔΙΑ - ΖΩΔΙΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ - ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
 
 
ΤΟ ΖΩΔΙΟ ΤΟΥ ΑΙΓΟΚΕΡΩ
21 Δεκεμβρίου – 20 Ιανουαρίου
(αποσπάσματα από τον πρώτο τόμο-ενότητα των μαθημάτων Αστρολογίας δια αλληλογραφίας της P&P)

ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Η ικανότητα να ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις της κοινότητας. Καθιέρωση στα πλαίσια της κοινότητας, η υπόληψη μέσα στην κοινωνία από την επίτευξη προσωπικών στόχων. Πετυχαίνει την ολοκλήρωση και την κορύφωση του σκοπού που έχει προσδιοριστεί στα προηγούμενα στάδια.


ΓΕΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ - ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ - ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΕΣ ΤΑΣΕΙΣ

Ο Αιγόκερως έχει συνήθως μέτριο ύψος ή είναι κοντύτερος και μάλλον αδύνατος. Μια μακριά μύτη είναι το σημείο αναγνώρισης. Μικρά μαύρα μάτια παρατηρούνται, το πηγούνι μπορεί να είναι πιο μακρύ, και ο λαιμός του λεπτός. Τα μαλλιά του σκούρα, και τα γένια του είναι αραιά. Έχει συχνά μια ακαμψία στο περπάτημα, με τα γόνατα τονισμένα.

Τα βασικά χαρακτηριστικά του Αιγόκερω είναι η παραγωγικότητα, η ανάγκη επίτευξης, ο έλεγχος και η καταστολή, ενώ κυρίως τον χαρακτηρίζει η σοβαρότητα, η οργάνωση, η σταθερότητα, η υπευθυνότητα, η θέληση για εργασία, η επιλογή υψηλών στόχων, η φιλοδοξία, η αυστηρότητα, η αποδοχή των ευθυνών και ο ρεαλισμός. Συχνά θέλει να αποκτά δύναμη και εξουσία. Είναι εξαιρετικά οργανωμένος και αυτοπειθαρχημένος και έχει ένα αυστηρό σύστημα ηθικών αξιών.

Θέτει τον εαυτό του σε περιορισμό, δεν είναι εύκολος στην επικοινωνία και κάθε του κίνηση είναι ελεγχόμενη. Είναι συντηρητικός, εχέμυθος και υπερήφανος και θέλει να έχει μία καλή θέση στην κοινωνία, αποκτώντας δύναμη και εξουσία. Παίρνει τα πράγματα και γενικότερα τη ζωή πολύ στα σοβαρά και συχνά βαραίνει με τη διάθεση και τις σκέψεις του την ατμόσφαιρα. Η ανάγκη να κλείνεται συχνά στον εαυτό του είναι μια ικανότητα απόσυρσης που έχει για περισυλλογή και επανένταξη την κατάλληλη στιγμή.

Μαθαίνει πάρα πολύ εύκολα γιατί μπορεί να εισχωρήσει στην βαθύτερη έννοια των πραγμάτων. Είναι πολύ ευαίσθητος και επιφυλακτικός. Έχει αρκετά καλή νοημοσύνη και συχνά ο ίδιος αποτελεί μία συσσώρευση γνώσεων. Του αρέσουν τα σύντομα ταξίδια, αν και τα περισσότερα απ’ αυτά γίνονται με αγνά κίνητρα, αλλά πολλές φορές συνδυάζονται και με κάποια επαγγελματική σκοπιμότητα. Τα αποτελέσματα των ταξιδιών αυτών είναι πολλές φορές διαφορετικά, αλλά συνδέονται τόσο με κέρδη όσο και με απώλειες, όπως επίσης και με κινδύνους. Κάτι που δεν πτοεί ιδιαίτερα τον σκληροτράχηλο Αιγόκερω.

Ο Αιγόκερως είναι υπεύθυνο, εργατικό άτομο με πολλή σοβαρότητα. Είναι φιλόδοξος και πρόθυμος να δουλέψει υπερωρίες ή να παρακολουθήσει νυκτερινά μαθήματα για να καλυτερέψει τις προοπτικές του. Σέβεται εξαιρετικά τα καθιερωμένα και το πρωτόκολλο. Προσπαθεί πάντα να είναι πιστός σε ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα και δεν παρεκκλίνει της πορείας του.

Έχει μια βαθιά επιθυμία να τον σέβονται οι άλλοι και τον ενοχλούν ιδιαίτερα τα αρνητικά σχόλια που γίνονται εις βάρος του. Μπορεί πολλές φορές να είναι ιδιότροπος αλλά είναι συνειδητοποιημένο άτομο, συχνά απασχολημένο με σκέψεις ή σχέδια που αφορούν δουλειές. Κρατάει για πολλά χρόνια την ανάμνηση κάποιας κακής πράξης που του έχουν κάνει. Εξαιτίας της βαθιάς του περίσκεψης, αργεί να πάρει κάποιες αποφάσεις και είναι εξαιρετικά προσεκτικός γιατί δεν θέλει να κάνει λάθος βήματα.

Είναι ικανός, για ένα πολύ μεγάλο διάστημα -τα πρώτα χρόνια της ζωής του- να περνάει μέσα από στερήσεις και δοκιμασίες και να αντέχει, ξέροντας πως μετά θα απολαύσει τους καρπούς. Έτσι πολύ σύντομα η κατάσταση αλλάζει και συνήθως αποκτάει μια επίζηλη θέση στην κοινωνία, όπως ακριβώς επιθυμεί, αφού δρέπει τους καρπούς των προσπαθειών του αναλαμβάνοντας κάποια μεγάλη θέση.

Η συνθετική του ικανότητα συχνά εκφράζεται με μαθηματικό και μουσικό ταλέντο. Είναι, στις περισσότερες περιπτώσεις, διανοούμενος, καλός ομιλητής και διδάσκαλος και έχει – κατά κανόνα – πολύ καλή μνήμη. Κάθε τι το απόκρυφο και κάθε τι που δεν έχει αποκαλυφθεί στη φύση και την επιστήμη, τον ενδιαφέρει υπερβολικά, χωρίς να αποκλείεται και η ενασχόλησή του όπως τα οικονομικά θέματα και οι εφαρμοσμένες επιστήμες.

Το επάγγελμα του ατόμου που έχει γεννηθεί στο ζώδιο του Αιγόκερω είναι στενά συνυφασμένο με αγώνες και διαμάχες, κάτι που τον κάνει ακόμα πιο τολμηρό και επιχειρηματικό. Στο ζώδιο αυτό συναντάμε μεγάλους βιομηχάνους, τραπεζίτες, γλύπτες, αρχιτέκτονες, ορυκτολόγους, αλπινιστές, εργάτες μεταλλείων και ανθρακωρύχους. Συχνά γίνονται δάσκαλοι, δικηγόροι, αστυνομικοί, δημόσιοι υπάλληλοι. Ακόμα, πολλοί πολιτικοί ανήκουν σ’ αυτό το ζώδιο.

Η υλική ανεξαρτησία που συχνά αποκτάει οφείλεται στην οξύτατη αντίληψή του, την εφευρετικότητα και την επίμονη ατομική εργασία του. Είναι καλός σε εργασίες ρουτίνας καθώς και στην οργάνωση παρόμοιων εργασιών. Τον διακρίνει η οικονομία, η τάξη καθώς και μια επιμονή σε ζητήματα πρακτικής φύσης, όπου πολλές φορές τον βοηθάνε να υλοποιήσει τους στόχους του. Όμως, αυτή η αίσθηση της οικονομίας που έχει μπορεί να τον καταστήσει μικροπρεπή και μίζερο προκαλώντας συχνά διαμάχες με τα άτομα του περιβάλλοντός του.

Είναι παραδοσιακός και στις διαπροσωπικές του σχέσεις ιδιαίτερα σταθερός και προσεκτικός. Έτσι, πολλές φορές ελκύει τα πιο περίεργα και ακραία άτομα που έχουν ανάγκη από τη σταθερότητα που τους παρέχει. Συχνά γίνεται μαζί τους καταπιεστικός, ενώ ο έλεγχος που ασκεί είναι έντονος. Δεν μπορεί να αφήσει ποτέ τον εαυτό του απολύτως ελεύθερο να απολαύσει τον έρωτα. Συχνά τα δικά του άτομα τον κατηγορούν για ψυχρότητα και δεν καταλαβαίνουν πως η φύση του είναι αυτή που τον κάνει απλά συγκρατημένο.

Πριν αναλάβει μία ευθύνη θέλει να σιγουρευτεί όσο γίνεται περισσότερο ότι κάνει τη σωστή εκλογή. Παρόλα αυτά, πολλές φορές δοκιμάζει απογοητεύσεις λόγω της κυκλοθυμικής συμπεριφοράς των άλλων ή των υπερβολικών απαιτήσεων που θέτει ο ίδιος. Χαίρεται τη στοργή αλλά δεν είναι εκδηλωτικός. Είναι πιο ικανός να εκφράσει τα συναισθήματά του με δώρα ή πράξεις καλοσύνης παρά με λόγια.

Η φύση του τον κάνει να είναι ανήσυχος, φαίνεται ψυχρός, και συχνά παθαίνει κατάθλιψη, ενώ τον απασχολεί η πιθανότητα μιας ενδεχόμενης απώλειας. Ο Αιγόκερως είναι ανάγκη να αντιμετωπίζει τα άγχη του πρακτικά. Να ξέρει ότι έχει λάβει κάθε προφύλαξη για να προστατευθεί από ό,τι φοβάται. Διαφορετικά αισθάνεται όχι μόνον ανασφάλεια, αλλά και ένα είδος ενοχής ότι δεν έκανε αυτό που πρέπει. Μέσα στο χώρο της μουσικής βρίσκει αυτό που του χρειάζεται για να ηρεμεί και να χαλαρώνει.


(αποσπάσματα από τον πρώτο τόμο-ενότητα των μαθημάτων Αστρολογίας δια αλληλογραφίας της P&P)
 
 Κριός  Ταύρος  Δίδυμοι  Καρκίνος  Λέων  Παρθένος 
 Ζυγός  Σκορπιός  Τοξότης  Αιγόκερως  Υδροxόος  Ιχθείς 
 
 
ΑΡΘΡΑ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑΣ
 
 • Για τις ψευδοεπιστήμες και τις λαθεμένες κατηγορίες κατά της αστρολογίας
 • ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ
 • Ο Άρης στον Ταύρο από 5/7/2022 «09:04 το πρωί έως και 20/8/2022 10:55 πρωί» και πώς θα επηρεάσει όλα τα ζώδια.
 • Άρης στον Κριό από 25/5/2022 έως 5/7/2022 – Αστρολογικές Προβλέψεις για τις εντάσεις που θα φέρει σε όλα τα ζώδια.
 • ΟΙ ΑΝΑΔΡΟΜΟΙ ΠΛΑΝΗΤΕΣ ΤΟ 2022
 • Η ιδιοσυγκρασία μέσα από τα τέσσερα Στοιχεία
 • Η ιδιοσυγκρασία μέσα από τα τέσσερα Στοιχεία
 • Το Αστροτεστ. Ένα δύσκολο ταιρίασμα για αστρολόγους
 • Μικρές αστρολογικές συμβουλές για τον Ιούνιο
 • Ψυχολογική Αστρολογία. Μέρος ΙΙ
 •  

  Δ Ι Α Φ Η Μ Ι Σ Η
  <
  <
  <
  <
  <