Κεντρική Σελίδα Ψηφοφορίες Εκδόσεις Online Αγορές Επικοινωνία
   
Ομορφιά - ΔίαιταΥγείαΨυχολογίαFeng-ShuiΑγαπημέναΑστρολογίαΣχεσεις
 
Ημερήσιο Ωροσκόπιο 2024
Καλύτερες Ημέρες
Ταρώ NAI/OXI  new
Ερωτικό Ταρώ  new
Προσωπικό Ωροσκόπιο
Οι πλανήτες Τώρα
Ωροσκόπιο Σελήνης
Μηνιαίο Ωροσκόπιο  new
Εβδομαδίαιο Ωροσκόπιο 2024  new
Κοσμικοί Βιορυθμοί
Προσωπικές αναλύσεις
Personal Reports
Ερωτική συναστρία
Αφροδίτη & Έρωτας
Επίκαιρα Θέματα
Τα 12 ζώδια
Ζώδια – Χαρακτηριστικά
Ζωδια – Υγεία
Ζωδια – Ταυτότητα
Η Σελήνη κενή πορείας
Αστρολογία-Διαφημίσεις
Αστρολόγοι-Μέντιουμ
Ερωτικό Ταρώ CELTIC C
Οι εκλείψεις του 2024  new
Οι Πλανητικές ώρεs
Ανάδρομοι πλανήτες 2024  new
Ερμής ανάδρομος 2024  new
Αρθρα Αστρολογίας
Βιβλία Αστρολογίας
Οι Πλανήτες του Μηνα  new
Online Αγορές
Αστρολογικό Ταρώ
Ο ωροσκόπος σας
 
 
Αστρολογία Περισσότερα άρθρα | Συνοπτική λίστα άρθρων |
Εκλείψεις 2021 - Οι 4 Εκλείψεις το 2021 και πως θα μας επηρεάσουν.
 
  Print this article E-mail this article to a friend   
 
Συγγραφέας: Ιωάννης Παναγιωτόπουλος   Πηγή: ANEW.GR
 
   Σελίδα 1 από 1  
 

ΕΚΛΕΙΨΕΙΣ 2021

ΜΠΟΡΟΥΝ ΟΙ ΕΚΛΕΙΨΕΙΣ ΝΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ;

ΜΑΘΕΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΕΙΨΕΙΣ ΤΟΥ 2021 -

ΠΟΤΕ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΙΑ ΖΩΔΙΑ

ΓΕΝΙΚΑ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΚΛΕΙΨΕΙΣ - ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΚΛΕΙΨΕΩΝ 

Με το πέρασμα των αιώνων, λαοί από όλα τα μέρη της γης και με διαφορετική κουλτούρα μεταξύ τους, έχουν αναπτύξει διάφορες θεωρίες και μύθους γύρω από τις εκλείψεις, που σχεδόν όλες είναι τρομακτικές , πολλοί πιστεύουν ότι μια έκλειψη είναι προμήνυμα κάποιας φυσικής καταστροφής ή της πτώσης (μερικές φορές ακόμα και του θανάτου) ενός Κυβερνήτη, Αρχηγού κράτους ή και της Εκκλησίας. 

Ένας άλλος καταστροφικός μύθος περιλαμβάνει έναν αόρατο δράκο ή κάποιου τύπου δαίμονα, που καταβροχθίζει τον Ήλιο κατά τη διάρκεια της έκλειψης! Άλλοι λαοί πάλι θεμελίωσαν θεωρίες για το πώς μπορούν να εξουδετερωθούν οι συνέπειες μιας έκλειψης. Οι Κινέζοι πίστευαν ότι δημιουργώντας θόρυβο και αναταραχή (κτυπώντας τύμπανα, κύμβαλα ή ρίχνοντας βέλη στον ουρανό) θα μπορούσαν να τρομάξουν αυτό το δράκο και να σώσουν το φως της ημέρας! Στην Ινδία, οι άνθρωποι βυθίζονται στο νερό μέχρι το λαιμό, πιστεύοντας ότι μ' αυτή τους την πράξη εξευμενίζουν το δράκο και βοηθούν τον Ήλιο και τη Σελήνη να υπερασπιστούν τους εαυτούς τους.

Στην Ιαπωνία, υπάρχει το έθιμο να καλύπτουν τα πηγάδια με σκέπαστρα κατά τη διάρκεια της έκλειψης για να μην πέσει μέσα τους δηλητήριο από τον σκοτεινιασμένο ουρανό. Μάλιστα, μέχρι και τον περασμένο αιώνα, το Ναυτικό της Κίνας τηρούσε ένα τελετουργικό όπου ηχούσαν τα όπλα του, κατά τη διάρκεια της έκλειψης ώστε να τρομάξει ο αόρατος αυτός δράκος! Πέρα, όμως, από τους δυσοίωνους μύθους για τις εκλείψεις, υπάρχει και η άλλη πλευρά του θέματος. Στην Ταϊτή, επί παραδείγματι, οι εκλείψεις θεωρούνται ως οι στιγμές που ο Ήλιος και η Σελήνη αποφασίζουν να κάνουν έρωτα. Οι Εσκιμώοι και άλλοι κάτοικοι της Αρκτικής, πιστεύουν ότι η έκλειψη είναι μια έκφραση της Θείας Πρόνοιας: ο Ήλιος και η Σελήνη αφήνουν προσωρινά τις θέσεις τους στο ουράνιο στερέωμα για να έρθουν να ελέγξουν αν πάνε όλα καλά κάτω στη Γη. Στο site του National Geographic  https://www.nationalgeographic.com/news/2017/08/animals-react-total-solar-eclipse-august-space-science/ μπορείτε επίσης να βρείτε πάρα πολλές πληροφορίες για τους εκπληκτικούς τρόπους που αντιδρούν όλα τα ζώα κατά την διάρκεια των εκλείψεων και ειδικά των Ηλιακών. 

Παρόλα αυτά, ανεξάρτητα με την οπτική που βλέπει κανείς το φαινόμενο, οι Εκλείψεις θα εξακολουθούν να είναι καθοριστικός παράγοντας στην ουράνια σκακιέρα.

Οι ΕΚΛΕΙΨΕΙΣ χωρίζονται σε ΗΛΙΑΚΕΣ και ΣΕΛΗΝΙΑΚΕΣ

Ολική: όπου η Σελήνη καλύπτει πλήρως τον δίσκο του Ηλίου.

Μερική: όπου η Σελήνη δεν καλύπτει πλήρως τον δίσκο του Ηλίου.

Μια ολική Έκλειψη, αν και η Σελήνη είναι πολύ μακριά από τη Γη για να φτάσει το αποκορύφωμα της σκιάς της πάνω στην επιφάνεια της Γης.

Επομένως η Σελήνη δεν κρύβει εντελώς τον Ήλιο κι έτσι ένας στενός δακτύλιος φωτός περιβάλλει τη σκοτεινή Νέα Σελήνη.

Ετήσια-Ολική: Ολική για ένα μέρος της τροχιάς του Ηλίου και Ετήσια για το υπόλοιπο.

Σπάνια Ετήσια: Μια σπάνια Ετήσια Έκλειψη όπου η κεντρική γραμμή δεν αγγίζει την επιφάνεια της Γης.

Σπάνια Ολική: Μια σπάνια Ολική Έκλειψη όπου η κεντρική γραμμή δεν αγγίζει την επιφάνεια της Γης.

και ΣΕΛΗΝΙΑΚΕΣ:

Ολική Σελήνης: Όπου η Σελήνη βυθίζεται τελείως μέσα στη σκιά.

Μερική Σελήνης: Όπου η Σελήνη εισέρχεται στη σκιά χωρίς να βυθίζεται τελείως σ΄ αυτή.    

Κατά Προσέγγιση: Είναι έκλειψη Παρασκιάς, όπου η Σελήνη εισέρχεται μόνο στην παρασκιά της Γης.

Η Ολική Έκλειψη Ηλίου είναι η πλέον σημαντική καθώς το ενεργειακό της φορτίο είναι ιδιαίτερα έντονο.

Το Εγώ των ατόμων αποκτά περισσότερη έμφαση (ανάλογα βέβαια και το προσωπικό ωροσκόπιο) ενώ το συναισθηματικό κομμάτι μπλοκάρεται ή μπλοκάρει αυτή την έκφραση της προσωπικότητας.

Αντίθετα, σε μια Έκλειψη Σελήνης η έμφαση δίνεται στο συναίσθημα που αναζητά δρόμους για να εκφραστεί δυναμικά. Αν και όλα τα παραπάνω ισχύουν σε γενικές γραμμές και περιγράφουν τις τάσεις που έχουν οι άνθρωποι τις περιόδους των Εκλείψεων, τα πράγματα αποκτούν περισσότερη σοβαρότητα όταν εξετάζουμε ένα ατομικό ωροσκόπιο που δέχεται μια τέτοια επιρροή σε μια δεδομένη χρονική στιγμή.

Σε κάθε περίπτωση εξετάζουμε τους γενέθλιους Οίκους όπου λαμβάνει χώρα η ΕΚΛΕΙΨΗ και ειδικότερα αν συμμετέχει γενέθλιος ή προοδευμένος πλανήτης σε αυτή τη διαδικασία, και μάλιστα αν αυτός ο πλανήτης βρίσκεται ακριβώς στο όριο της μιας μοίρας σε σχέση με την ΕΚΛΕΙΨΗ. Το συμβάν που προσδιορίζεται θα συμβεί μέσα στη χρονιά και όταν ένας πλανήτης ο οποίος βρίσκετε “σε εφαρμόζουσα όψη» θα την ενεργοποιήσει . Το μήνυμα, όπως και να'χει, είναι πως πρέπει να διαχειριστούμε με ιδιαίτερο τρόπο τα ζητήματα που τονίζονται από την επιρροή της Έκλειψης. Αυτό δεν είναι απαραίτητα αρνητικό, ακόμα κι αν εκδηλώνεται με την μορφή εντάσεων ή εκνευριστικών γεγονότων. Το ζητούμενο είναι πάντα η εξέλιξή μας μέσα στην πορεία της ζωής και τα πλανητικά δρώμενα μας δείχνουν απλά τον δρόμο: το ΠΩΣ, το ΓΙΑΤΙ και το ΠΟΤΕ. Έτσι, μια ενεργειακή κατάσταση τόσο δυνατή όσο αυτή της Έκλειψης πρέπει να λαμβάνεται ως ένας δυναμικός παράγοντας ωρίμανσης, άσχετα αν τα γεγονότα παρουσιάζονται με θετική ή αρνητική μορφή.ΕΚΛΕΙΨΕΙΣ 2021   

Οι Εκλείψεις του 2021 είναι τέσσερις. Καμία από αυτές δεν είναι ορατή από την χώρα μας.

    Γίνονται όπως μας δείχνει η αστρολογία τους μήνες Μάιο, Ιούνιο, Νοέμβριο και Δεκέμβριο και θα φέρουν πολλά, δύσκολα γεγονότα, ή και καλά, σε συγκεκριμένους τομείς αλλά μόνο στα άτομα "ωροσκόπια" όπου η Έκλειψη γίνετε πιάνοντας "σε όψη" ένα προσωπικό τους Πλανήτη και όχι στο ζώδιό του όπως περιγράφονται στα περισσότερα Αστρολογικά sites. Από την στιγμή που δεν σας πιάνει από "όψη" σε κάποιον πλανήτη ή προσωπικά σημεία «Πλανήτες, Μεσοδιαστήματα», όπως ο Ωροσκόπος σας, το Μεσουράνημά σας ή κάποια ακμή οίκου σας δεν πρέπει να ανησυχείτε καθόλου.

    Οι Εκλείψεις του 2021 επηρεάζουν γενικά κυρίως Διδύμους, Παρθένους, Τοξότες, Ιχθύες του πρώτου και του δεύτερου δεκαημέρου, τους Ταύρους, Λέοντες, Σκορπιούς, Υδροχόους του δευτέρου και του τρίτου δεκαημέρου καθώς και όσους έχουν στα ζώδια και στα δεκαήμερα αυτά άλλους πλανήτες ή σημεία στο προσωπικό γενέθλιο ωροσκόπιό τους.

Όλες οι παρακάτω ώρες είναι με τοπική ώρα Ελλάδος.

Συμπεριλαμβανομένης και της θερινής ώρας σε χρήση.

** Οι ώρες των εκλείψεων είναι υπολογισμένες για τη χρονική στιγμή όπου η κάθε έκλειψη είναι στο επίκεντρο

Η ΠΡΩΤΗ ΕΚΛΕΙΨΗ του 2021 γίνεται στις 26 Μαΐου, 2:13:43 μ.μ ώρα Ελλάδος. Είναι μια ΕΚΛΕΙΨΗ ΟΛΙΚΗ ΣΕΛΗΝΗΣ ΚΑΙ ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ, στο πρώτο δεκαήμερο (05 μοίρες και 25 λεπτά και 45") του Τοξότη.

Γενικά Τοξότες πρώτου δεκαημέρου, Ιχθύες, Δίδυμοι, Παρθένοι, πολύ πιθανό κάποια αρνητικά ή απλά δύσκολα γεγονότα στην ζωή τους. Αιγόκεροι, Ταύροι, Κριοί και Λέοντες πιθανά οι τυχεροί με ξαφνικά ευχάριστα γεγονότα στην ζωή τους.  

Γενικά όμως κυρίαρχο στοιχείο αυτής της έκλειψης θα είναι οι εκρηκτικές καταστάσεις, μια επαναστατική διάθεση, σε αρκετές περιπτώσεις η εφαρμογή βίας, και η πρόκλησης ατυχημάτων. Φανατικές διαθέσεις μπορούν να προκαλέσουν εκρήξεις συμπεριφορών με ανυπολόγιστο κόστος.

Οικονομικοί περιορισμοί θα προκαλέσουν δυσχέρειες, και η όποια φαινομενική τάση ανάκαμψης σε πάρα πολλά θέματα θα επιφέρει αργότερα απογοήτευση.

Η καλύτερη προσέγγιση σ’αυτήν την έκλειψη θα είναι ο διάλογος, και η ψυχραιμία. Λογική και υπομονή, είναι οι λέξεις κλειδιά που της αντιστοιχούν.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΣΚΙΑΣ ΤΗΣ ΕΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΓΗ

allarticleimages/eclipse path 26-05-2021(1).mp4

Αυτή την έκλειψη όπως και τις άλλες θα την αναλύσουμε διεξοδικά και όσο γίνετε αναλυτικά με τις ημερομηνίες των ατόμων που επειρεάζοντε θετικά ή και αρνητικά  ημέρες πριν την ημέρα που θα πραγματοποιηθεί.  

Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΚΛΕΙΨΗ του 2021 γίνεται στις 10 Ιουνίου, 01:52:28 ώρα Ελλάδος. Είναι μια ΕΤΗΣΙΑ ΕΚΛΕΙΨΗ ΗΛΙΟΥ ΚΑΙ ΝΕΑ ΣΕΛΗΝΗ, στο δεύτερο δεκαήμερο (19 μοίρες και 12 λεπτά) των Διδύμων. Και αυτή η Έκλειψη δεν θα είναι ορατή από την Χώρα μας όπως θα δείτε και στο video της διαδρομής της ποιο κάτω.

Κυρίαρχο στοιχείο στην έκλειψη αυτή θα είναι η ανάγκη για νέα σχέδια, μία δημιουργική δραστηριότητα, και μία ανάγκη για επίλυση δύσκολων προβλημάτων. Η ανάγκη στήριξης σε ίδιες δυνάμεις θα είναι γεγονός. Φαινόμενα σύγκρουσης σε πολλούς τομείς της ζωής θα είναι βέβαια ορατά.

Η καλύτερη προσέγγιση σ’αυτήν την έκλειψη, είναι η προσπάθεια ηρεμίας, καθ’ότι το νευρικό σύστημα πολλών μπορεί να δοκιμαστεί πάρα πολύ σοβαρά. Είναι μια πραγματικά δημιουργική έκλειψη που χρειάζεται να φύγουμε με εμπειρίες, έχοντας  αφήσει με ηρεμία τα προαισθήματα μας να λειτουργήσουν θετικά. Ίσως να είναι η ποιο θετική Έκλειψη της χρονιάς.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΣΚΙΑΣ ΤΗΣ ΕΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΓΗ

allarticleimages/eclipse path 10-06-2021.mp4

Αυτή την έκλειψη όπως και τις άλλες θα την αναλύσουμε διεξοδικά και όσο γίνετε αναλυτικά με ημερομηνίες ημέρες πριν την ημέρα της Δημιουργίας της..  

Η ΤΡΙΤΗ ΕΚΛΕΙΨΗ του 2021 γίνεται στις 19  Νοεμβρίου, 10:57:17 ώρα Ελλάδος. Είναι μια ΜΕΡΙΚΗ ΕΚΛΕΙΨΗ ΣΕΛΗΝΗΣ ΚΑΙ ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ, στο τρίτο δεκαήμερο (27 μοίρες και 14 λεπτά) του Ταύρου.

Κυρίαρχο στοιχείο αυτής της έκλειψης θα είναι ο αυτοέλεγχος, η αίσθηση πειθαρχίας, η έλλειψη αυτοεκτίμησηςκαθώς καταπίεση και αποξένωση. Εμπόδια στην ανάπτυξη, καθώς και έλλειψη θάρρους.

Η καλύτερη προσέγγιση σ’αυτήν την έκλειψη θα είναι να αναπτυχθούν οι έννοιες του ιδεαλισμού και της αλληλεγγύης που θα βοηθήσουν ώστε να γίνει κατανοητό το αύριο. Είναι η ευκαιρία να φορτώσουμε με συναισθηματικά πεδία αγάπης και κατανόησης.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΣΚΙΑΣ ΤΗΣ ΕΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΓΗ 

allarticleimages/eclipse path-19-11-2021.mp4

 Αυτή την έκλειψη όπως και τις άλλες θα την αναλύσουμε διεξοδικά και όσο γίνετε αναλυτικά με ημερομηνίες ημέρες πριν την ημέρα της Δημιουργίας της..  

 Η ΤΕΤΑΡΤΗ ΕΚΛΕΙΨΗ του 2021 γίνεται στις 4 Δεκεμβρίου 2021, στις 09:42:50 το πρωί ώρα ΕλλάδοςΕίναι μια ΟΛΙΚΗ ΕΚΛΕΙΨΗ ΗΛΙΟΥ ΚΑΙ ΝΕΑ ΣΕΛΗΝΗ, στο πρώτο δεκαήμερο (12 μοίρες και 22 λεπτά) του Τοξότη.

  Κυρίαρχο στοιχείο σ αυτήν την έκλειψη θα είναι η συμμαχία πνεύματος και στόχων για να ξεκινήσουμε κάτι καλύτερο. Είναι η εποχή που θα δούμε με άλλο μάτι τις οικονομικές και ηθικές μας αξίες. Όχι όμως σε υπερβολικό αυτοέλεγχο γιατι θα φέρει απογοητεύσεις. Τίποτα δεν έχει τελειώσει αλλά και όλα τώρα μπορούν να ξεκινήσουν. Θα υπάρξει μία αίσθηση γενικά καλών ειδήσεων, και αναμόρφωσης σε όλους τους τομείς. Τα οφέλη που θα βγουν από αυτή την έκλειψη στη ζωή ενός ατόμου, αναμένεται να συνεχιστούν και μετά τη παρέλευση αυτής της έκλειψης.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΣΚΙΑΣ ΤΗΣ ΕΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΓΗ

allarticleimages/eclipse path-4-12-2021.mp4  

Για πιο αναλυτικές ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ για κάθε μία ΕΚΛΕΙΨΗ του 2021 ξεχωριστά, για τα 12 ΖΩΔΙΑ, θα αναλύουμε τις επιρροές που δέχονται λίγο πριν από κάθε μία ΕΚΛΕΙΨΗ, σε τακτά χρονιά διαστήματα με αναλυτικά μας άρθρα.

 ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΩΡΟΣΚΟΠΟΣ: ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΤΟ ΖΩΔΙΟ ΤΟΥ ΩΡΟΣΚΟΠΟΥ ΣΑΣ; ΕΙΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΠΩΣ ΤΟΝ ΕΧΕΤΕ ΒΡΕΙ ΣΩΣΤΑ; ΒΑΛΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΒΡΕΙΤΕ ΤΟΝ ΩΡΟΣΚΟΠΟ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΤΟ ΖΩΔΙΟ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ

ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΩΡΟΣΚΟΠΙΟ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΔΕΚΑΗΜΕΡΟ ΤΗΣ ΣΕΛΗΝΗΣ ΣΑΣ – ΒΡΕΙΤΕ ΠΡΩΤΑ ΣΕ ΠΟΙΟ ΖΩΔΙΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΙΟ ΔΕΚΑΗΜΕΡΟ ΕΙΝΑΙ Η ΓΕΝΕΘΛΙΑ ΣΕΛΗΝΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΠΡΟΒΛΕΨH ΣΑΣ

ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΣΤΟ ΓΕΝΕΘΛΙΟ ΩΡΟΣΚΟΠΙΟ - ΒΡΕΙΤΕ ΣΕ ΠΟΙΟ ΖΩΔΙΟ ΕΙΝΑΙ Η ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΣΤΟ ΓΕΝΕΘΛΙΟ ΩΡΟΣΚΟΠΙΟ ΣΑΣ ΚΑΙ TΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΓΙΑ ΕΡΩΤΙΚΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΓΙΑ ΣΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ;

ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΩΡΟΣΚΟΠΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΖΩΔΙΟ ΣΑΣ – ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΣΑΣ ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗ ΣΕΛΗΝΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΓΚΥΡΗ ΠΡΟΒΛΕΨΗ 
 
Custom Search
 
Δ Ι Α Φ Η Μ Ι Σ Η
<
<
<
<
<
Κάντε κλίκ απο κάτω