Κεντρική Σελίδα Ψηφοφορίες Εκδόσεις Online Αγορές Επικοινωνία
   
Ομορφιά - ΔίαιταΥγείαΨυχολογίαFeng-ShuiΑγαπημέναΑστρολογίαΣχεσεις
 
Ημερήσιο Ωροσκόπιο 2024
Καλύτερες Ημέρες
Ταρώ NAI/OXI  new
Ερωτικό Ταρώ  new
Προσωπικό Ωροσκόπιο
Οι πλανήτες Τώρα
Ωροσκόπιο Σελήνης
Μηνιαίο Ωροσκόπιο  new
Εβδομαδίαιο Ωροσκόπιο 2024  new
Κοσμικοί Βιορυθμοί
Προσωπικές αναλύσεις
Personal Reports
Ερωτική συναστρία
Αφροδίτη & Έρωτας
Επίκαιρα Θέματα
Τα 12 ζώδια
Ζώδια – Χαρακτηριστικά
Ζωδια – Υγεία
Ζωδια – Ταυτότητα
Η Σελήνη κενή πορείας
Αστρολογία-Διαφημίσεις
Αστρολόγοι-Μέντιουμ
Ερωτικό Ταρώ CELTIC C
Οι εκλείψεις του 2024  new
Οι Πλανητικές ώρεs
Ανάδρομοι πλανήτες 2024  new
Ερμής ανάδρομος 2024  new
Αρθρα Αστρολογίας
Βιβλία Αστρολογίας
Οι Πλανήτες του Μηνα  new
Online Αγορές
Αστρολογικό Ταρώ
Ο ωροσκόπος σας
 
 
ΖΩΔΙΑ – ΤΑ 12 ΖΩΔΙΑ - ΖΩΔΙΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ - ΙΧΘΕΙΣ
 
 
ΤΟ ΖΩΔΙΟ ΤΟΥ ΙΧΘΥΩΝ
19 Φεβρουαρίου – 21 Μαρτίου
(αποσπάσματα από τον πρώτο τόμο-ενότητα των μαθημάτων Αστρολογίας δια αλληλογραφίας της P&P)

ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Μέσα από την ικανότητα να είναι συναισθηματικά ανοιχτοί και δεκτικοί στις υπερβατικές σφαίρες του σύμπαντος και του ασυνειδήτου. Διαμέσου των πνευματικών και διαισθητικών ικανοτήτων.


ΓΕΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ - ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ - ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΕΣ ΤΑΣΕΙΣ

Οι ΙΧΘΕΙΣ συνήθως έχουν μικρά χέρια και πόδια. Τα πόδια τους από τα γόνατα έως τους αστραγάλους είναι κοντά και οι γλουτοί βαριοί. Μετρίου ύψους ή πιο κοντοί (όπως οι Καρκίνοι και οι Ζυγοί) έχουν την τάση να παίρνουν βάρος όσο μεγαλώνουν. Το πρόσωπό τους είναι γεμάτο και χλωμό.

Τα ψαρίσια μάτια τους είναι το σήμα κατατεθέν τους, μεγάλα, προεξέχοντα, όμορφα, με μακριές βλεφαρίδες, απολύτως ελκυστικά. Το χρώμα τους ποικίλει, θυμηθείτε τις βιολετιές ανταύγειες της Ελίζαμπεθ Τέιλορ. Τα μαλλιά τους είναι συνήθως πυκνά και σκούρα.

Οι έννοιες που συνδέονται με τους Ιχθείς είναι η συμπόνια, η παθητικότητα, η φαντασία, οι ψευδαισθήσεις και η σύγχυση. Το πιο ευαίσθητο από τα ζώδια του νερού, με τονισμένες τις ανεπτυγμένες δυνάμεις του ουσιαστικού συναισθήματος και της βαθύτατης αγάπης, την πνευματική εκλέπτυνση, την αντίληψη, την προσαρμοστικότητα, τη θυσία. Είναι ονειροπόλοι, πολύπλευροι, δίκαιοι, φιλεύσπλαχνοι, φιλειρηνικοί, αλλά και άστατοι, ανασφαλείς, ανυπόμονοι και επίμονοι, ενώ αλλάζουν πολύ συχνά διαθέσεις.

Πανέξυπνοι, πολυμαθείς, διαβάζουν οτιδήποτε βρίσκεται μπροστά τους, ενώ συχνά φιλοσοφούν βαθιά τα πράγματα. Ο πνευματισμός, η οξύτατη διαίσθηση και η αντίληψη τους οδηγούν στα σωστά μονοπάτια. Η ικανότητα τους να αποκτούν γνώσεις είναι θαυμαστή και δίνουν την εντύπωση ότι μαθαίνουν χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια. Αλλά και η μνήμη τους είναι εξαιρετικά ισχυρή. Ο βαθύς στοχασμός τους, τους ωθεί να ασχολούνται συχνά με τη θεωρία και το συλλογισμό.

Από την παιδική τους ηλικία παρουσιάζουν πρόωρη πνευματική ανάπτυξη και σε όλη τη διάρκεια της ζωής τους λαμβάνουν πάντοτε με τρομερό ενδιαφέρον μέρος σε όσα ενδιαφέρουν τους συγχρόνους τους και το περιβάλλον τους. Είναι προικισμένοι με οξύτατη παρατηρητικότητα και κατέχουν το ασυνήθιστο δώρο να γνωρίζουν πράγματα, τα οποία κανένας δεν τους τα δίδαξε. Κατά τα άλλα είναι άνθρωποι με ιδιαίτερη ευγλωττία και πειστικότητα, συνετοί και κριτικοί, χωρίς όμως προκατάληψη.

Η φύση των Ιχθύων τους κάνει αλτρουιστές και ιδεαλιστές οξύνοντας το αισθητικό τους κριτήριο. Δεν αντέχουν τη ρουτίνα της καθημερινότητας και συχνά ψάχνουν να βρουν τρόπους ώστε να αποδράσουν. Βλέπουν τα πράγματα όχι όπως είναι, αλλά όπως θα εύχονταν ή θα επιθυμούσαν να είναι. Τους διακρίνει μια εσωστρέφεια και ο έντονος συναισθηματισμός τους συχνά τους οδηγεί από το ένα άκρο του ενθουσιασμού στο άλλο άκρο της μελαγχολίας.

Η μυστικοπάθεια που έχουν, κάνει πολλούς να διαπιστώνουν πόσο λίγα πράγματα γνωρίζουν για τη ζωή τους, αφού κρατούν πολλά μόνο για τον εαυτό τους, αφήνοντας συχνά να αιωρείται ένα πέπλο μυστηρίου. Συχνά περνούν περιόδους κατάθλιψης, αν και μπορούν να επανέλθουν σύντομα. Έχουν ανάγκη από στοργή, καλοσύνη, και ασφάλεια.

Έχουν την τάση να είναι περισσότερο ήρεμοι, αόριστοι, συναισθηματικοί και πολύ ευαίσθητοι απέναντι στους ανθρώπους και το περιβάλλον τους. Η βαθιά τους ανάγκη να «υπηρετούν» προσφέρεται περισσότερο σαν επιθυμία για να επιτύχουν κάποιο μακρινό ιδεώδες και όχι τόσο για την κάλυψη πρακτικών αναγκών. Η θέλησή τους είναι πολύ ισχυρή, αν και ορισμένες φορές κάπως ευμετάβλητη.

Ανήσυχα πνεύματα, ποτέ δεν νοιώθουν απόλυτα ικανοποιημένοι από τον εαυτό τους, γεγονός που τους αναγκάζει να εργάζονται πάντα με ζήλο για να φέρουν εις πέρας το έργο που ανέλαβαν. Τους αρέσουν τα μυστήρια, τους ευχαριστεί πολύ η μουσική και δεν τους ενδιαφέρει και πολύ το φαγητό. Επίσης δείχνουν υπερβολική αγάπη προς τα ζώα και κάθε ανυπεράσπιστο πλάσμα, ενώ δεν διστάζουν, όπου κι αν βρίσκονται, να τα βοηθήσουν.

Η ικανότητά τους να είναι ευμετάβλητοι τους βοηθάει προκειμένου να προσαρμόζονται εύκολα σε κάθε είδους αλλαγή που θα τους παρουσιαστεί, χωρίς να ενοχλούνται ιδιαίτερα. Οι Ιχθείς -σαν τους Τοξότες- έχουν απεριόριστη πίστη σε τυχερά σύμβολα και σημάδια που ακολουθώντας τα μπορούν να φθάσουν πολύ μακριά. Επειδή, όμως, συχνά οι υποθέσεις τους πάνε καλά, κανείς δεν μπορεί να τους κατηγορήσει γι’ αυτό.

Αργούν να αντιδράσουν, αλλά αργούν και να λησμονήσουν κάποια προσβολή που τους έγινε και εκδικούνται αργά ή γρήγορα. Οι Ιχθείς ανήκουν στους πιο συμπονετικούς, φιλόξενους και ευχάριστους ανθρώπους, γι’ αυτό και συνήθως έχουν πολλούς φίλους και άλλους τόσους γνωστούς. Είναι ιδιαίτερα κοινωνικοί και κάνουν φίλους από όλα τα κοινωνικά στρώματα, ενώ συχνά τα άτομα αυτά είναι εντελώς διαφορετικά μεταξύ τους. Συμπεριφέρονται σε όλους το ίδιο και ξέρουν να είναι καλοί ακροατές.

Παράλληλα με τις σταθερές τους φιλίες, πρόκειται να προκύψουν και περιπτώσεις ευμετάβλητων σχέσεων, με άτομα αμφιβόλου προέλευσης, αφού δεν εξετάζουν ιδιαίτερα τι είναι ο καθένας και τι κάνει. Γι’ αυτό πρέπει να δοθεί προσοχή από τη μεριά τους απέναντι σε ψεύτικους φίλους, ιδιαίτερα αν κατέχουν μια επίζηλη θέση στην κοινωνία. Το σπίτι τους είναι πάντα ανοιχτό και μπορεί να φτάσουν μέχρι την αυτοθυσία για να βοηθήσουν τον πλησίον τους.

Όλα αυτά συντελούν στο να αποκτούν πολλούς και, στις περισσότερες περιπτώσεις, πιστούς και μακροχρόνιους φίλους. Όσον αφορά τους εχθρούς τους, αυτοί είναι εμφανείς και δηκτικοί, αλλά η προστασία του Δία (συγκυβερνήτη τους) δεν αφήνει να τους βλάψουν. Συχνά κάνουν διάφορες ανακαλύψεις κατά λάθος.

Οι Ιχθείς συνήθως συναντούν πολλές δυσκολίες στη ζωή τους και η πιθανότητα να πέσουν θύματα εξαπάτησης ή πλάνης είναι μεγάλη, αφού βλέπουν πάντα το καλό μέρος στην προσωπικότητα των ανθρώπων και είναι πρόθυμοι να βοηθήσουν όπου τους έχουν ανάγκη. Είναι έτοιμοι να θυσιάσουν την ίδια τους τη θέση και κάθε συμφέρον τους, για να προσφέρουν βοήθεια στους άλλους, ενώ επηρεάζονται εύκολα από αυτούς.

Τόσο τη θέση τους, όσο και την περιουσία τους, την αποκτούν με τη δική τους αξία. Χωρίς ιδιαίτερες φιλοδοξίες, οι Ιχθείς είναι υπομονετικοί, συνεπείς εργαζόμενοι και ίσως προτιμάνε να εργάζονται μόνοι τους ή σε κάποιο ήσυχο μέρος. Οι αποφάσεις, όμως, για τα μελλοντικά σχέδια είναι μερικές φορές πολύ δύσκολες γι’ αυτούς. Είναι εξαιρετικά συνεργάσιμοι και προσαρμοστικοί. Δεδομένου ότι δεν έχουν ιδιαίτερη εμπιστοσύνη στις ικανότητές τους, η δουλειά τους εξαρτάται κατά πολύ από την εκτίμηση που τους δείχνει ο προϊστάμενός τους.

Ταξιδεύουν συνήθως πολύ, τα ταξίδια δε αυτά τους αποφέρουν πάντοτε επιτυχία. Κάθε εργασία, η οποία έχει σχέση με τη θάλασσα, είναι ευνοϊκή γι’ αυτούς. Εκτός από το πεδίο αυτό, οι Ιχθείς διακρίνονται ως περίφημοι μυθιστοριογράφοι, γιατί ακριβώς είναι κάτοχοι μεγάλης φαντασίας και ρομαντικής διάθεσης. Παρατηρείται ακόμα μεγάλη κλίση προς την έρευνα του αόρατου κόσμου, ιδιαίτερα μάλιστα προς τον πνευματισμό. Διαπρέπουν στις επιστήμες και τις καλές τέχνες.

Η αγάπη των Ιχθύων για το άπιαστο όνειρο, τους φέρνει συχνά σε επαφή με το μυστικισμό και είναι πολύ καλοί στη βαθύτατη έρευνα ανάλογων θεμάτων. Ενδιαφέρονται για την ψυχολογία και τις ανθρώπινες σχέσεις εν γένει και έτσι, μπορούν να προσφέρουν φιλανθρωπικές υπηρεσίες σε διαφόρους τομείς και να γίνουν καλοί θεραπευτές. Γίνονται φιλόσοφοι, συγγραφείς, ψυχολόγοι, καλλιτέχνες, διαμεσολαβητές, μυστικοσύμβουλοι, μοναχοί, θαλασσοπόροι, ιερείς.

Έχουν καλλιτεχνικά προσόντα και από φυσική διάθεση ρέπουν στην υποκριτική. Γίνονται πολύ καλοί γλύπτες, ζωγράφοι και ηθοποιοί γιατί μπαίνουν στο πετσί του ρόλου και μπορούν να πείσουν πολύ εύκολα τους άλλους γι’ αυτά που θέλουν.

Τις καλλιτεχνικές τους ικανότητες, άλλοτε τις αναπτύσσουν και άλλοτε πάλι τις κρατάνε για να τις απολαμβάνουν οι ίδιοι και κάποια κοντινά τους πρόσωπα, ενώ η έμπνευση που έχουν, είναι κάτι το μοναδικό. Ο μόνος τρόπος για να διοχετεύσουν τη ζωηρή φαντασία τους, είναι να τη μετατρέψουν σε δημιουργικότητα. Οι τεράστιες αλλαγές και μεταβολές που έχουν στη ζωή τους, μπορούν να τους οδηγήσουν σε αυτοκαταστροφικές ενέργειες και να τους επιφέρουν σοβαρά πλήγματα στην προσωπικότητά τους και γενικότερα στη ζωή τους.

Το ζώδιο αυτό χαρακτηρίζεται από την υλική ανεξαρτησία, την οποία αποκτά από διάφορες πλευρές. Πάντα, όμως, οφείλεται στην προσωπική τους αξία και εργασία. Παρατηρούνται πολλές περιπτώσεις όπου η ευμάρεια αυτή κατορθώνεται με την έκδοση συγγραμμάτων κι άλλοτε πάλι συνδέεται με μεγάλα ταξίδια. Πρέπει μόνο να δίνεται μεγάλη προσοχή προς τυχόν επικίνδυνους και ανακριβείς υπολογισμούς, από τους οποίους μπορεί να προκύψουν υλικές ζημιές. 

Στην προσωπική τους ζωή είναι ιδιαίτερα συναισθηματικοί, ξέρουν να αγαπούν βαθιά και να δίνονται ολοκληρωτικά στις σχέσεις τους. Παρόλα αυτά θεωρείται ένα από τα πιο άπιστα ζώδια, λόγω της πολυπλοκότητάς τους και της ικανότητας που έχουν να κρύβονται πολύ καλά. Τα πάθη τους είναι έντονα και λατρεύουν τις απολαύσεις των αισθήσεων. Είναι δύσκολο γι αυτούς να δεσμευτούν και να σηκώσουν όλα εκείνα τα βάρη που έχει μια σταθερή - μακροχρόνια σχέση ή ακόμα και μια οικογένεια, καθώς δεν μπορούν να περιορίζονται.

Αν αγαπήσουν πραγματικά, όμως, το έντονο συναίσθημά τους κάνει να μην μπορούν να αρνηθούν οτιδήποτε στο σύντροφό τους, καθώς δεν θέλουν να τον στεναχωρούν. Πολλές φορές κάνουν ένα γάμο από ανασφάλεια ή από φόβο μη χάσουν το αντικείμενο του πόθου τους. Όταν, όμως, οι μάσκες πέφτουν κάτω από το συζυγικό ζυγό και τις καθημερινές υποχρεώσεις, τους καταλαμβάνει μια έντονη τάση φυγής.

Έτσι, πολύ συχνά, οδηγούνται στο διαζύγιο, ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί που καταφεύγουν σε παράνομες σχέσεις. Μετά από έναν αποτυχημένο γάμο, παρόλα αυτά, δεν πτοούνται και πολλές φορές και για τους ίδιους λόγους αποφασίζουν και έναν δεύτερο ή ακόμα περισσότερους.

Οι Ιχθείς πρέπει να ψάχνουν στους φόβους τους για να βρουν τον μύθο που κατά κανόνα αυτοί τους υποχρεώνουν να κατασκευάσουν. Η μέθοδος και η επιστημονική σκέψη τους βοηθούν να κατανικήσουν τους φόβους που ζωγραφίζονται συχνά στη μορφή τους και, με οδηγό την αλάνθαστη διαίσθησή τους, το καταφέρνουν.


(αποσπάσματα από τον πρώτο τόμο-ενότητα των μαθημάτων Αστρολογίας δια αλληλογραφίας της P&P)
 
 Κριός  Ταύρος  Δίδυμοι  Καρκίνος  Λέων  Παρθένος 
 Ζυγός  Σκορπιός  Τοξότης  Αιγόκερως  Υδροxόος  Ιχθείς 
 
 
ΑΡΘΡΑ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑΣ
 
 • Για τις ψευδοεπιστήμες και τις λαθεμένες κατηγορίες κατά της αστρολογίας
 • ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ
 • Ο Άρης στον Ταύρο από 5/7/2022 «09:04 το πρωί έως και 20/8/2022 10:55 πρωί» και πώς θα επηρεάσει όλα τα ζώδια.
 • Άρης στον Κριό από 25/5/2022 έως 5/7/2022 – Αστρολογικές Προβλέψεις για τις εντάσεις που θα φέρει σε όλα τα ζώδια.
 • ΟΙ ΑΝΑΔΡΟΜΟΙ ΠΛΑΝΗΤΕΣ ΤΟ 2022
 • Η ιδιοσυγκρασία μέσα από τα τέσσερα Στοιχεία
 • Η ιδιοσυγκρασία μέσα από τα τέσσερα Στοιχεία
 • Το Αστροτεστ. Ένα δύσκολο ταιρίασμα για αστρολόγους
 • Μικρές αστρολογικές συμβουλές για τον Ιούνιο
 • Ψυχολογική Αστρολογία. Μέρος ΙΙ
 •  

  Δ Ι Α Φ Η Μ Ι Σ Η
  <
  <
  <
  <
  <