Κεντρική Σελίδα Ψηφοφορίες Εκδόσεις Online Αγορές Επικοινωνία
   
Ομορφιά - ΔίαιταΥγείαΨυχολογίαFeng-ShuiΑγαπημέναΑστρολογίαΣχεσεις
 
Ημερήσιο Ωροσκόπιο
Καλύτερες Ημέρες
Ταρώ NAI/OXI  new
Ερωτικό Ταρώ  new
Προσωπικό Ωροσκόπιο
Οι πλανήτες Τώρα
Ωροσκόπιο Σελήνης
Μηνιαίο Ωροσκόπιο  new
Εβδομαδίαιο Ωροσκόπιο  new
Κοσμικοί Βιορυθμοί
Προσωπικές αναλύσεις
Personal Reports
Ερωτική συναστρία
Αφροδίτη & Έρωτας
Επίκαιρα Θέματα
Τα 12 ζώδια
Ζώδια – Χαρακτηριστικά
Ζωδια – Υγεία
Ζωδια – Ταυτότητα
Η Σελήνη κενή πορείας
Αστρολογία-Διαφημίσεις
Αστρολόγοι-Μέντιουμ
Ερωτικό Ταρώ CELTIC C
Οι εκλείψεις του 2021  new
Οι Πλανητικές ώρεs
Ανάδρομοι πλανήτες 2022  new
Ερμής ανάδρομος 2022  new
Αρθρα Αστρολογίας
Βιβλία Αστρολογίας
Οι Πλανήτες του Μηνα  new
Online Αγορές
Αστρολογικό Ταρώ
Ο ωροσκόπος σας
 
 
Επίκαιρα Θέματα Περισσότερα άρθρα | Συνοπτική λίστα άρθρων |
 
To δημοφιλές κοινωνικο δικτυο Facebook στο αμερικάνικο χρηματιστηριο του NASDAQ
 
  Print this article E-mail this article to a friend   
 
Συγγραφέας: Π. Π. Σ.   Πηγή: ANEW.GR
Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 24 Μαίου 2012, 6:17.23 μμ
 
   Σελίδα 1 από 1  
 

Το δημοφιλές κοινωνικο δικτυο Facebook έκανε την είσοδό του στο αμερικάνικο χρηματιστηριο και στον δείκτη NASDAQ την Παρασκευη 18 Μαίου 2012 με το σύμβολο «FB», με ρεκορ στις δημόσιες εγγραφές (IPO) όπου κανείς δεν περίμενε να φτάσουν τα 16 δισ. δολάρια. Έτσι λοιπόν ξεκίνησε και επίσημα η εισαγωγή του  Facebook στο χρηματιστήριο, με τον ιδρυτή του και CEO Μαρκ Ζακερμπεργκ (Mark Zuckerberg) να χτυπά το καμπανάκι για την έναρξη της διαδικασίας.

Πρόκειται για την μεγαλύτερη είσοδο εταιρείας στη Wall Street, μετά το 2004 όπου μπήκε η Google η οποία είχε συγκεντρώσει προσφορές που δεν ξεπέρασαν τα δύο δισ. δολάρια. Με την -για πολλούς- υπερτιμημένη κεφαλαιοποίηση στα 104 δις δολάρια που αποτελεί τιμή ρεκόρ και την τιμή της μετοχής στα 38 δολάρια τα κέρδη φαίνεται πως θα είναι γύρω στα 16 δισ. δολάρια  υπερβαίνοντας τις αρχικές εκτιμήσεις των 11 δισ. δολαρίων κατά τις προσφορές. Είναι η τρίτη μεγαλύτερη τιμή ανά μετοχή στο αμερικάνικο χρηματιστήριο όπου ξεπερνά πλέον τις εταιρείες Starbucks και Hewlett-Packard.


H μετοχή τελικά μετά τις προαγορές άνοιξε στην τιμή των 42.25 δολαρίων και σύμφωνα με πληροφορίες λόγω της πολύ μεγάλης ζήτησης ο Nasdaq είχε πολλά προβλήματα στο άνοιγμα της. Παρόλα αυτά οι προσδοκίες για τη μετοχη του Facebook ήταν μεγαλύτερες, αν και η τιμή της μετοχής στα 38 δολάρια είναι αρκετά μεγαλύτερη από τα 25 δολάρια της Google όπου μπήκε το 2004.

Κι όμως δεν είναι και η καλύτερη εποχή σύμφωνα με αναλυτές για το Facebook
να μπει στο χρηματιστήριο καθώς πολλές μετοχές εταιριών τεχνολογίας έχουν καταγράψει τελευταία σημαντική υποχώρηση όπως η μετοχή της Apple.
Αυτό συμβαίνει και επειδή το δολάριο έχει αυξηθεί τελευταία και λόγω της οικονομική αστάθειας και κρίσης κάνει πολλούς αναλυτές να λένε πως δεν είναι και η καλύτερη περίοδος για επενδύσεις σε μετοχές. 


Εκτός από τους εργαζόμενους στην εταιρία Facebook όπου είναι και οι βασικοί μέτοχοι,
πολλοί διάσημοι αγόρασαν μετοχές της και μεταξύ των κερδισμένων ήταν και ο τραγουδιστής των U2, Bono (Μπόνο) με 1,5% των μετοχών κάνοντας απόσβεση τα 90 εκατομμύρια δολάρια που επένδυσε το 2009! Βέβαια και ο ιδρυτής και CEO του Facebook Μαρκ Ζακερμπεργκ (Mark Zuckerberg) παραμένει ο μεγαλύτερο μέτοχος της εταιρίας καθώς κατέχει 503.6 εκατομμύρια μετοχές και ελέγχει το 56 τοις εκατό των ψήφων.

Έτσι o Μαρκ ανέβασε κατά πολύ την περιουσία του η οποία εκτιμάται στα 19,25 δισεκατομμύρια δολάρια και μπαίνει στη λίστα με τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου μαζί και με άλλα ονόματα της τεχνολογίας! Το Facebook επεκτάθηκε σε παγκόσμιο δίκτυο για περίπου ένα δισεκατομμύριο ανθρώπους και έκανε τον ιδρυτή του ήδη από το 2010 τον άνθρωπο της χρονιάς, έναν από τους πιο διάσημους επιχειρηματίες και νεότερους δισεκατομμυριούχους του κόσμου.

Ας δούμε τώρα μια σύντομη ανάλυση για τη μετοχή Facebook βάση του γενέθλιου αστρο-χάρτη της την ημέρα που εισήχθη στον NASDAQ σύμφωνα με το ESHOP του ANEW.GR:

- Έχει Ήλιο, Σελήνη, Ερμή, Δία στο ζώδιο του Ταύρου:

Αυτό δείχνει τις μεγάλες προσδοκίες που υπήρχαν κατά τις προαγορές για την αξία του Facebook και την υπερτιμημένη κατά πολλούς αξία της εταιρίας και μετοχής της. Βέβαια ο Ταύρος βγάζει μια ασφάλεια και σταθερότητα, δίχως μεγάλες ανόδους και καθόδους. Το δύσκολο είναι πως η εισαγωγή της μετοχής στο αμερικάνικο χρηματιστήριο έγινε τρεις μέρες πριν τη Νέα Σελήνη και Ολική Έκλειψη Ηλίου στους Διδύμους, γεγονός που δεν είναι καλό για την αύξηση της τιμής της μετοχής. Δείχνει επίσης πως θα σημάνει μια νέα εποχή κρίσης για την εταιρία, θα συνεχιστεί ο πόλεμος και οι αγωγές εις βάρος της. Αν και η έστω και αποχωρίζουμε σύνοδος Δία-Ήλιου αλλά και η Σελήνη και ο Ερμής όπου θα συναντήσουν τον Δία θα φέρει μια κάποια προστασία για να γλιτώνουν κάποιες στιγμές από τα δύσκολα και τις επιθέσεις. Οι πλανήτες στον Ταύρο δείχνουν πως η μετοχή αυτή δεν είναι για κερδοσκόπους και εκείνοι είναι που θα χάσουν τα χρήματά τους, αλλά για μια πιο μακρόχρονη επένδυση.

- Έχει μεγάλο τρίγωνο Σελήνης – Άρη – Πλούτωνα στα ζώδια της γης (Ταύρο, Παρθένο, Αιγόκερω):

Το υπέροχο αυτό μεγάλο τρίγωνο κρύβει τις προσδοκίες και τις ελπίδες για μια οικονομική ανάκαμψη του Facebook με την εισαγωγή του στο χρηματιστήριο. Το καθιστά τον μεγάλο πρωταγωνιστή στην κατηγορία του και του δίνει έναν άλλο αέρα, σταθερότητας και ανάπτυξης. Το μεγαλύτερο καλό θα το κάνει εντός της εταιρίας όπου θα ενώσει περισσότερο τα μέλη και τους εργαζόμενους μέσα σε αυτό και κυρίως στη βάση του, σε όσους το στηρίζουν. Βέβαια ο Άρης στην Παρθένο θα προκαλέσει και κάποια επιθετικότητα από μεριάς κάποιων εργαζομένων που θα νιώσουν πως χάνουν κάποια χρήματα γιατί δεν είχαν καλή πληροφόρηση και δεν αποκλείεται να προβούν και σε αγωγές εις βάρος του.

- Έχει ανάδρομη Αφροδίτη στο ζώδιο των Διδύμων, αλλά τρίγωνο με τον Κρόνο ανάδρομο στο Ζυγό:

Η ανάδρομη Αφροδίτη στο ζώδιο των Διδύμων δεν είναι και ότι καλύτερο για οικονομικές επενδύσεις και ιδιαίτερα στους Διδύμους για μετοχές. Δείχνει πως δεν είναι πραγματική η αξία της και υπάρχει έντονη υπερεκτίμηση. Η ανάδρομη Αφροδίτη από μόνη της βγάζει απώλειες οικονομικές σε εκείνους που ξεκινούν να επενδύσουν την περίοδο αυτή που θα είναι ανάδρομη και θα είναι πολύ δύσκολο να ανακτήσουν τα κέρδη τους, ίσως όταν περάσει η ανάδρομη πορεία της, προοδευτικά με το πέρασμα των ετών, αν και εφόσον αντέξει η εταιρία. Το σίγουρο είναι πως το ακριβές τρίγωνο με τον Κρόνο αν και αυτός ανάδρομος δείχνει πως θα υπάρξει μια στήριξη κυρίως από το εξωτερικό όπου θα γίνουν και οι περισσότερες αγορές, αλλά επειδή είναι και ο Κρόνος ανάδρομος όλα αυτά θα αργήσουν και θα υπάρξουν με το πέρασμα του χρόνου.


- Έχει Ποσειδώνα στους Ιχθείς και στο δεύτερο οίκο σε τετράγωνο με Ήλιο:

Αυτό δείχνει ένα μεγάλο παρασκήνιο με την αξία της μετοχής και με τους μετόχους. Δείχνει τα υψηλά κέρδη για την εταιρία με την είσοδό της στο χρηματιστήριο, αλλά και την υπερεκτίμηση της αξίας της. Φαίνεται πως έχουν δίκιο κάποιοι αναλυτές που ανησυχούν καθώς όσο συγκλίνει το κλείσιμο του τετραγώνου σύνολο σε 5 μοίρες θα υπάρχουν όλο και περισσότερες απογοητεύσεις για τη μετοχή. Αυτή η όψη βγάζει εκτός από απογοητεύσεις, μπερδέματα και παρασκήνιο και μια θολούρα όσον αφορά την αξία της όπου δεν θα μπορεί ποτέ να είναι πραγματικά και πρακτικά ξεκάθαρη.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ:

-
Η τραγουδιστρια Μπιγιονσε (Beyonce) και ο ράπερ Τζέι Ζι (Jay-Z) έγιναν γονεις

-
Το αστερι του ποδοσφαιρου Λιονελ Μεσσι (Lionel Andrés Messi) κερδίζει για τρίτη χρονιά βραβείο καλύτερου ποδοσφαιριστη

-
Ο διάσημος σχεδιαστής μόδας ΡΟΜΠΕΡΤΟ ΚΑΒΑΛΙ στην εβδομάδα μόδας του Μιλάνου

-
ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΓΟΥΪΛΙΑΜ – ΚΕΪΤ ΜΙΝΤΛΕΤΟΝ: Ένας πριγκιπικός έρωτας
 

 

 

          

 
 
 
Δ Ι Α Φ Η Μ Ι Σ Η
<
<
<
<
<