Κεντρική Σελίδα Ψηφοφορίες Εκδόσεις Online Αγορές Επικοινωνία
   
Ομορφιά - ΔίαιταΥγείαΨυχολογίαFeng-ShuiΑγαπημέναΑστρολογίαΣχεσεις
 
Ημερήσιο Ωροσκόπιο
Καλύτερες Ημέρες
Ταρώ NAI/OXI  new
Ερωτικό Ταρώ  new
Προσωπικό Ωροσκόπιο
Οι πλανήτες Τώρα
Ωροσκόπιο Σελήνης
Μηνιαίο Ωροσκόπιο
Εβδομαδίαιο Ωροσκόπιο
Κοσμικοί Βιορυθμοί
Προσωπικές αναλύσεις
Personal Reports
Ερωτική συναστρία
Επίκαιρα Ωροσκόπια
Αφροδίτη & Έρωτας
Τα 12 ζώδια
Ζώδια – Χαρακτηριστικά
Ζωδια – Υγεία
Ζωδια – Ταυτότητα
Η Σελήνη κενή πορείας
Αστρολόγοι-Μέντιουμ
Αστρολογία-Διαφημίσεις
Ερωτικό Ταρώ CELTIC C
Αστρολογικό Ταρώ
Οι εκλείψεις του χρόνου
Οι πλανήτες του μήνα
Οι Πλανητικές ώρεs
Ανάδρομοι πλανήτες
Ερμής ανάδρομος
Αρθρα Αστρολογίας
Βιβλία Αστρολογίας
Σχολή Αστρολογίας
Αστρολογική ατζέντα
Online Αγορές
Ο ωροσκόπος σας
Καλύτερες Ημέρες για Σχέσεις
 
 
ΕΚΛΕΙΨΕΙΣ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ - ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΙΑ ΖΩΔΙΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ
 

ΕΚΛΕΙΨΕΙΣ 2017
ΜΠΟΡΟΥΝ ΟΙ ΕΚΛΕΙΨΕΙΣ ΝΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ;
ΜΑΘΕΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΕΙΨΕΙΣ 2017 -
ΠΟΤΕ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΙΑ ΖΩΔΙΑ


ΓΕΝΙΚΑ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΚΛΕΙΨΕΙΣ - ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΚΛΕΙΨΕΩΝ
Με το πέρασμα των αιώνων, λαοί από όλα τα μέρη της γης και με διαφορετική κουλτούρα μεταξύ τους, έχουν αναπτύξει  διάφορες θεωρίες και μύθους γύρω από τις εκλείψεις, που σχεδόν όλες είναι τρομακτικές. Έτσι, πολλοί πιστεύουν ότι μια έκλειψη είναι προμήνυμα κάποιας φυσικής καταστροφής ή της πτώσης (μερικές φορές ακόμα και του θανάτου) ενός Κυβερνήτη. Ένας άλλος καταστροφικός μύθος περιλαμβάνει έναν αόρατο δράκο ή κάποιου τύπου δαίμονα, που καταβροχθίζει τον Ήλιο κατά τη διάρκεια της έκλειψης! Άλλοι λαοί πάλι θεμελίωσαν θεωρίες για το πώς μπορούν να εξουδετερωθούν οι συνέπειες μιας έκλειψης. Οι Κινέζοι πίστευαν ότι δημιουργώντας θόρυβο και αναταραχή (κτυπώντας τύμπανα, κύμβαλα ή ρίχνοντας βέλη στον ουρανό) θα μπορούσαν να τρομάξουν αυτό το δράκο και να "σώσουν" το φως της ημέρας! Στην Ινδία, οι άνθρωποι βυθίζονται στο νερό μέχρι το λαιμό, πιστεύοντας ότι μ' αυτή τους την πράξη εξευμενίζουν το δράκο και βοηθούν τον Ήλιο και τη Σελήνη να υπερασπιστούν τους εαυτούς τους. Στην Ιαπωνία, υπάρχει το έθιμο να καλύπτουν τα πηγάδια με σκέπαστρα  κατά τη διάρκεια της έκλειψης για να μην πέσει μέσα τους δηλητήριο από τον σκοτεινιασμένο ουρανό. Μάλιστα, μέχρι και τον περασμένο αιώνα, το Ναυτικό της Κίνας τηρούσε ένα τελετουργικό όπου ηχούσαν τα όπλα του, κατά τη διάρκεια της έκλειψης ώστε να τρομάξει ο αόρατος αυτός δράκος! Πέρα, όμως, από τους δυσοίωνους μύθους για τις εκλείψεις, υπάρχει και η άλλη πλευρά του θέματος. Στην Ταϊτή, επί παραδείγματι, οι εκλείψεις θεωρούνται ως οι στιγμές που ο Ήλιος και η Σελήνη αποφασίζουν να κάνουν έρωτα. Οι Εσκιμώοι και άλλοι κάτοικοι της Αρκτικής, πιστεύουν ότι η έκλειψη είναι μια έκφραση της Θείας Πρόνοιας: ο Ήλιος και η Σελήνη αφήνουν προσωρινά τις θέσεις τους στο ουράνιο στερέωμα για να έρθουν να ελέγξουν αν πάνε όλα καλά κάτω στη Γη. Παρόλα αυτά, ανεξάρτητα με την οπτική που βλέπει κανείς το φαινόμενο, οι Εκλείψεις θα εξακολουθούν να είναι καθοριστικός παράγοντας στην ουράνια σκακιέρα.   


Οι ΕΚΛΕΙΨΕΙΣ χωρίζονται σε ΗΛΙΑΚΕΣ:
- Ολική: όπου η Σελήνη καλύπτει πλήρως τον δίσκο του Ηλίου
- Μερική: όπου η Σελήνη δεν καλύπτει πλήρως τον δίσκο του Ηλίου
- Ετήσια: μια ολική Έκλειψη, αν και η Σελήνη είναι πολύ μακριά από τη Γη για να φτάσει το αποκορύφωμα της σκιάς της πάνω στην επιφάνεια της Γης.
Επομένως η Σελήνη δεν κρύβει εντελώς τον Ήλιο κι έτσι ένας στενός δακτύλιος φωτός περιβάλλει τη σκοτεινή Νέα Σελήνη.
- Ετήσια-Ολική: Ολική για ένα μέρος της τροχιάς του Ηλίου και Ετήσια για το υπόλοιπο.  
- Σπάνια Ετήσια: μια σπάνια Ετήσια Έκλειψη όπου η κεντρική γραμμή δεν αγγίζει την επιφάνεια της Γης.  
- Σπάνια Ολική: μια σπάνια Ολική Έκλειψη όπου η κεντρική γραμμή δεν αγγίζει την επιφάνεια της Γης.   

και ΣΕΛΗΝΙΑΚΕΣ:

Ολική: όπου η Σελήνη βυθίζεται τελείως μέσα στη σκιά.  
Μερική: όπου η Σελήνη εισέρχεται στη σκιά χωρίς να βυθίζεται τελείως σ΄ αυτή.  
Κατά Προσέγγιση: είναι έκλειψη παρασκιάς, όπου η Σελήνη εισέρχεται μόνο στην παρασκιά της Γης.   

Η Ολική Έκλειψη Ηλίου είναι η πλέον σημαντική καθώς το ενεργειακό της φορτίο είναι ιδιαίτερα έντονο. Το Εγώ των ατόμων αποκτά περισσότερη έμφαση (ανάλογα βέβαια και το προσωπικό ωροσκόπιο) ενώ το συναισθηματικό κομμάτι μπλοκάρεται ή μπλοκάρει αυτή την έκφραση της προσωπικότητας. 

Αντίθετα, σε μια Έκλειψη Σελήνης η έμφαση δίνεται στο συναίσθημα που αναζητά δρόμους για να εκφραστεί δυναμικά. Αν και τα παραπάνω ισχύουν σε γενικές γραμμές και περιγράφουν τις τάσεις που έχουν οι άνθρωποι τις περιόδους των Εκλείψεων, τα πράγματα αποκτούν περισσότερη σοβαρότητα όταν εξετάζουμε ένα ατομικό ωροσκόπιο που δέχεται μια τέτοια επιρροή σε μια δεδομένη χρονική στιγμή. Σε κάθε περίπτωση εξετάζουμε τους γενέθλιους Οίκους όπου λαμβάνει χώρα η ΕΚΛΕΙΨΗ και ειδικότερα αν συμμετέχει γενέθλιος ή προοδευμένος πλανήτης σε αυτή τη διαδικασία, και μάλιστα αν αυτός ο πλανήτης βρίσκεται ακριβώς στο όριο της μιας μοίρας σε σχέση με την ΕΚΛΕΙΨΗ. Το συμβάν που προσδιορίζεται θα συμβεί μέσα στη χρονιά. Το μήνυμα, όπως και να' χει, είναι πως πρέπει να διαχειριστούμε με ιδιαίτερο τρόπο τα ζητήματα που τονίζονται από την επιρροή της Έκλειψης. Αυτό δεν είναι απαραίτητα  αρνητικό, ακόμα κι αν εκδηλώνεται με την μορφή εντάσεων ή εκνευριστικών γεγονότων. Το ζητούμενο είναι πάντα η εξέλιξή μας μέσα στην πορεία της ζωής και τα πλανητικά δρώμενα δείχνουν απλά τον δρόμο: το πώς, το γιατί και το πότε. Έτσι, μια ενεργειακή κατάσταση τόσο δυνατή όσο αυτή της Έκλειψης πρέπει να λαμβάνεται ως ένας δυναμικός παράγοντας ωρίμανσης, άσχετα αν τα γεγονότα παρουσιάζονται με θετική ή αρνητική μορφή.


ΕΚΛΕΙΨΕΙΣ 2017


Οι Εκλειψεις του 2017 στην αστρολογια είναι τέσσερις. Γίνονται όπως μας δείχνει η αστρολογια τους μήνες Φεβρουάριο και Αύγουστο, θα φέρουν πολλά και δύσκολα γεγονότα, θα μας βάλουν στη διαδικασία να αλλάξουμε σχέσεις και συνεργασίες, ενώ θα βάλουν ένα λιθαράκι προκειμένου να αλλάξουμε γενικότερα νοοτροπία. Θέματα υγείας, εργασίας, σχέσεων και συνεργασιών θα είναι και πάλι στο στόχαστρο των φετινών εκλείψεων καθώς θα προκύψουν πολλά προβλήματα για να διατηρήσουμε αυτά που έχουμε και ίσως να μην αξίζουν και τόσο. Όλες οι σχέσεις και συνεργασίες μας θα επανεξεταστούν με εντάσεις και μπορεί ακόμα και να διαλυθούν μέσα στις φετινές εκλείψεις.


Οι Εκλειψεις του 2017 επηρεάζουν αρνητικά κυρίως Διδύμους, Παρθένους, Τοξότες, Ιχθείς του πρώτου δεκαημέρου, Ταύρους, Λέοντες, Σκορπιούς, Υδροχόους του δευτέρου και του τρίτου δεκαημέρου καθώς και όσους έχουν στα ζώδια και στα δεκαήμερα αυτά άλλους πλανήτες ή σημεία στο προσωπικό γενέθλιο ωροσκόπιό τους.


* Όλες οι παρακάτω ώρες είναι με τοπική ώρα Ελλάδος. Συμπεριλαμβανομένης και της θερινής ώρας σε χρήση.
** Οι ώρες των εκλείψεων είναι υπολογισμένες για τη χρονική στιγμή όπου η κάθε έκλειψη είναι στο επίκεντρο


- Η ΠΡΩΤΗ ΕΚΛΕΙΨΗ του 2017 γίνεται στις 11 Φεβρουαρίου, 2:45 ώρα Ελλάδος

Είναι μια ΕΚΛΕΙΨΗ ΠΑΡΑΣΚΙΑΣ ΣΕΛΗΝΗΣ ΚΑΙ ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ, στο τρίτο δεκαήμερο (22 μοίρες και 28 λεπτά) του Λέοντα

Η έκλειψη αυτή στο Λέοντα θα πλήξει παλιές και νέες σχέσεις και συνεργασίες και θα τις ταρακουνήσει γερά, βγάζοντας στην επιφάνεια όλες τις διαφωνίες που υπάρχουν αυξάνοντας τις εντάσεις και τις συνεχείς αψιμαχίες. Καλό είναι το διάστημα αυτό να αποφύγουμε όλες τις νέες σχέσεις και συνεργασίες καθώς δεν θα αποφέρουν αυτά που αναζητάτε και δεν θα κρατήσουν τόσο όσο θα θέλατε. Η έκλειψη αυτή θα βοηθήσει πολλούς να μάθουν την αλήθεια για τους αγαπημένους και τα συναισθήματά τους και να αποφασίσουν αν θα συνεχίσουν ή όχι με τα νέα δεδομένα που έχουν προκύψει. Επηρεάζει κυρίως αρνητικά τους Ταύρους, Λέοντες, Σκορπιούς, Υδροχόους που έχουν γεννηθεί το τρίτο δεκαήμερο και όσους έχουν άλλους πλανήτες στα ζώδια και τα δεκαήμερα αυτά στο προσωπικό γενέθλιο ωροσκόπιό τους, καθώς η ώρα της αλήθειας έφτασε κι εκείνοι θα πρέπει να προσαρμοστούν απλά στις νέες συνθήκες.
- Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΚΛΕΙΨΗ του 2017 γίνεται στις 26 Φεβρουαρίου, 16:54:32 ώρα Ελλάδος


Είναι μια ΕΤΗΣΙΑ ΟΛΙΚΗ ΕΚΛΕΙΨΗ ΗΛΙΟΥ ΚΑΙ ΝΕΑ ΣΕΛΗΝΗ, στο πρώτο δεκαήμερο (8 μοίρες και 12 λεπτά) των Ιχθύων

Η έκλειψη αυτή θα δημιουργήσει πολλά προβλήματα σε όλα τα ιδρύματα της χώρας μας καθώς και πολλές παρασκηνιακές διαβουλεύσεις, συζητήσεις, σχέσεις, συνεργασίες και συμφωνίες. Καλύτερα να αποφύγει κανείς να κάνει ενάρξεις κοντά στην έκλειψη αυτή, γιατί τα αποτελέσματα δεν θα είναι και τα καλύτερα και μάλλον θα έχει πολλές απώλειες. Είναι μια έκλειψη γεμάτη παρασκήνιο όπου τα περισσότερα θα γίνονται στα κρυφά και δύσκολα θα αποκαλυφθούν τώρα ή δεν θα μπορούμε να αντιληφθούμε τα συναισθήματα και τις διαθέσεις των άλλων. Μοιραίες κρυφές και αδιέξοδες σχέσεις, την περίοδο αυτή, θα γεμίσουν κενά, που δεν κατάφεραν οι σταθερές σχέσεις να γεμίσουν. Επηρεάζει κυρίως αρνητικά τους Διδύμους, Παρθένους, Τοξότες, Ιχθείς του πρώτου δεκαημέρου και όσους έχουν άλλους πλανήτες στα ζώδια και τα δεκαήμερα αυτά στο προσωπικό γενέθλιο ωροσκόπιό τους, καθώς η ώρα του παρασκηνίου έφτασε και θα πρέπει πολλά να γίνουν στα κρυφά για να βγουν κερδισμένοι.
- Η ΤΡΙΤΗ ΕΚΛΕΙΨΗ του 2017 γίνεται στις 7 Αυγούστου, 21:22 ώρα Ελλάδος


Είναι μια ΜΕΡΙΚΗ ΕΚΛΕΙΨΗ ΣΕΛΗΝΗΣ ΚΑΙ ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ, στο δεύτερο δεκαήμερο (15 μοίρες και 25 λεπτά) του Υδροχόου

Η έκλειψη αυτή θα φέρει πολλά προβλήματα και μπερδέματα σε σχέση με τους στόχους, τους φίλους και υποστηριχτές μας, τα οποία θα επηρεάσουν τους περισσότερους από μας δυσάρεστα. Χρειάζονται ριζικές αλλαγές, γενναίες αποφάσεις και μάχες για να διορθωθούν τα προβλήματα, όπου αυτά διαπιστώνονται. Τις περισσότερες εσωτερικές εντάσεις θα έχουν με την έκλειψη αυτή οι Ταύροι, Λέοντες, Σκορπιοί, Υδροχόοι του δευτέρου δεκαημέρου, και όσοι έχουν άλλους πλανήτες στα ζώδια και τα δεκαήμερα αυτά στο προσωπικό γενέθλιο ωροσκόπιό τους. Εκείνοι που δεν θα επηρεαστούν ιδιαίτερα αρνητικά και πιθανό να έχουν και κάποιες ευκαιρίες είναι οι Ταύροι, Καρκίνοι, Σκορπιοί, Αιγόκεροι του πρώτου δεκαημέρου, και όσοι έχουν άλλους πλανήτες στα ζώδια και τα δεκαήμερα αυτά στο προσωπικό γενέθλιο ωροσκόπιό τους.
- Η ΤΕΤΑΡΤΗ ΕΚΛΕΙΨΗ του 2017 γίνεται στις 21 Αυγούστου, στις 21:26:40 ώρα Ελλάδος


Είναι μια ΟΛΙΚΗ ΕΚΛΕΙΨΗ ΗΛΙΟΥ ΚΑΙ ΝΕΑ ΣΕΛΗΝΗ, στο τρίτο δεκαήμερο (28 μοίρες και 53 λεπτά) του Λέοντα

Η έκλειψη αυτή θα δημιουργήσει πολλά προβλήματα και εντάσεις σε θέματα ερωτικά, παιδιών, αθλητισμού, διασκέδασης και ψυχαγωγίας και όλους τους τομείς που αφορούν. Επηρεάζει κυρίως αρνητικά τους Ταύρους, Λέοντες, Σκορπιούς, Υδροχόους που έχουν γεννηθεί το τρίτο δεκαήμερο και όσους έχουν άλλους πλανήτες στα ζώδια και τα δεκαήμερα αυτά στο προσωπικό γενέθλιο ωροσκόπιό τους, καθώς καλύτερα να αφήσουν τα πολλά σχέδια για αργότερα.

**Για πιο αναλυτικές ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ για κάθε μία ΕΚΛΕΙΨΗ του 2017 ξεχωριστά, για τα 12 ΖΩΔΙΑ, θα αναλύουμε τις επιρροές που δέχονται λίγο πριν από κάθε μία ΕΚΛΕΙΨΗ, σε τακτά χρονιά διαστήματα με αναλυτικά μας άρθρα**

 
 
Δ Ι Α Φ Η Μ Ι Σ Η