Κεντρική Σελίδα Ψηφοφορίες Εκδόσεις Online Αγορές Επικοινωνία
   
Ομορφιά - ΔίαιταΥγείαΨυχολογίαFeng-ShuiΑγαπημέναΑστρολογίαΣχεσεις
 
Ομορφιά - Δίαιτα
Υγεία
Ψυχολογία
Feng-Shui
Αγαπημένα
Αστρολογία
Σχεσεις
Εκδόσεις
Ψηφοφορίες
Online Αγορές
 
 
Ψυχολογία Κεντρική σελίδα | Συνοπτική λίστα άρθρων |
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΓΧΩΔΕΙΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ ΣΤΗΝ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ, ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΤΙΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΜΕ;
 
Στην ψυχολογια οι αγχώδεις διαταραχές μπορoύν να επηρεάσουν τις δραστηριότητες της καθημερινής σας ζωής και μπορεί να επιδεινωθούν αν δεν χορηγηθεί άμεση θεραπεία και δεν επισκεφτείτε έναν ειδικό ψυχολογο για να σας βοηθήσει. Υπάρχει κάτι που σας έκανε να ανησυχήσετε τελευταία; Είναι απολύτως φυσιολογικό στην ψυχολογια να ανησυχείτε για τα θέματα της ζωής όπως πυρετώδη προγράμματα, ρευστές σχέσεις, συνεντεύξεις εργασίας, καθώς και πολλά περίπλοκα πράγματα που μας φέρνει η ζωή. Όμως, αν οι ανησυχίες σύμφωνα με την ψυχολογία γίνουν τόσες πολλές που μπορεί να αισθάνεστε ότι ασφυκτιάτε και ότι χάσατε πλέον τον έλεγχο της ζωής σας, μπορεί να είναι συμπτώματα αγχωδών διαταραχών και θα νιώσετε καλύτερα αν επισκεφτείτε έναν ειδικό ψυχολογο – ψυχοθεραπευτή για να ανακουφιστείτε. Στην ψυχολογία οι αγχώδεις διαταραχές συνήθως επηρεάζουν άτομα ηλικίας 18 ετών και άνω, και τα γεμίζει με φόβο και αβεβαιότητα.
 
 Συγγραφέας: Αναστασία Π.   Πηγή: ANEW.GR 
 
TO ΑΓΧΟΣ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΑΝΔΡΕΣ – ΚΑΤΑ ΠΟΣΟ ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΤΗΝ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥΣ
 
Σύμφωνα με την ψυχολογια το αγχος της σεξουαλικής απόδοσης επηρεάζει την αυτοπεποίθηση των ανδρών. Στην ψυχολογια το αγχος είναι ένα κανονικό μέρος της ζωής. Ως εκ τούτου είναι πιθανό οι περισσότεροι άνθρωποι να βιώνουν το άγχος στην ψυχολογια τους σε κάποια στιγμή της ζωής τους. Στην ψυχολογια το άγχος είναι αυτό που μας κρατά σε εγρήγορση και μας βοηθά να ανταπεξέλθουμε σε κάθε αγχωτικό γεγονός ή κατάσταση. Υπάρχει όμως ένα είδος άγχους στην ψυχολογια που είναι κοινό στους άνδρες όταν πρόκειται για σεξουαλικά ζητήματα: το σεξουαλικό άγχος των ανδρών. Στην ψυχολογια το σεξουαλικό άγχος στους άντρες επηρεάζει τις επιδόσεις τους στο κρεβάτι. Το θέμα αυτό δεν συζητείται σχεδόν ποτέ ανοιχτά, για το φόβο μήπως χάσουν την εικόνα της αρρενωπότητάς τους. Στην ψυχολογία αγχος σεξουαλικής επίδοσης είναι όταν ένας άνθρωπος έχει πρόβλημα στο να επιτύχει «να διεγερθεί».
 
 Συγγραφέας: Ματίνα Π.   Πηγή: ANEW.GR 
 
ΕΜΜΗΝΟΠΑΥΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ ΠΩΣ ΘΑ ΕΞΟΥΔΕΤΕΡΩΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΡΝΗΤΙΚΕΣ ΔΙΑΘΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝΤΑΙ
 
Έχουν στην ψυχολογια μας η εμμηνόπαυση και η καταθλιψη μια σχέση δεσμευτική; Ή μήπως είναι τόσο ασαφής όσο η εξέλιξη του ανθρώπου; Στην ψυχολογια η εμμηνόπαυση και η καταθλιψη γίνονται αισθητές σε μερικές γυναίκες περίπου ταυτόχρονα. Οι ειδικοί στην ψυχολογια ορίζουν την εμμηνόπαυση ως την αιτία, και την καταθλιψη ως αποτέλεσμα αυτής. Σύμφωνα με την ψυχολογια η μείωση των επιπέδων στις ορμόνες των οιστρογόνων στις γυναίκες κατά τη διάρκεια της εμμηνόπαυσης λέγεται ότι επηρεάζουν την εμφάνιση της κατάθλιψης. Ωστόσο, άλλα προβλήματα συμπεριφοράς στην ψυχολογία μπορεί να έχουν ενδεχομένως προκαλέσει την εμφάνιση της κατάθλιψης. Αυτές οι τάσεις στην ψυχολογία μπορεί να είναι τα ίδια τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης όπως οι μεταβολές στη διάθεση, οξυθυμία, άγχος, αϋπνία, μείωση της ενέργειας, και κόπωση.
 
 Συγγραφέας: Αναστασία Π.   Πηγή: ANEW.GR 
 
ΑΓΧΟΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ – ΚΑΤΑ ΠΟΣΟ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΚΡΑΤΟΥΝ ΔΕΣΜΙΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΕΛΕΥΘΕΡΩΘΟΥΜΕ;
 
Σύμφωνα με την ψυχολογια τo αγχος και η κατάθλιψη είναι συνηθισμένες σε μας καταστάσεις, αλλά συγκαταλέγονται επίσης και μεταξύ των πιο σοβαρών ασθενειών στον κόσμο. Υπάρχουν φορές που αισθανόμαστε ανήσυχοι και κακόκεφοι και έχουμε αρνητική ψυχολογια. Ε και λοιπόν; Όλοι περνούμε δύσκολες καταστάσεις την ψυχολογια μας από καιρό σε καιρό, έτσι δεν είναι; Το άγχος και η κατάθλιψη για την ψυχολογία μας είναι πια καθημερινό μέρος της ζωής μας. Ποιος δεν έχει μελετήσει για εξετάσεις χωρίς να έχει άγχος για το διαγώνισμα, και στη συνέχεια σημείωσε υψηλή βαθμολογία σε αυτό; Σύμφωνα με την ψυχολογία το αγχος μπορεί να μας κρατήσει σε εγρήγορση. Η κατάθλιψη, από την άλλη πλευρά όπως μας δείχνει η ψυχολογία μπορεί να μας επιβραδύνει, δίνοντάς μας χρόνο να αναλογιστούμε και να ξαναθυμηθούμε τον εαυτό μας, ακόμα και μέσα από πολύ δυσάρεστα συναισθήματα. Με άλλα λόγια, το άγχος και η κατάθλιψη εκφράζουν διαθέσεις που είναι γνωστές σε όλους, αλλά μόνο όταν μας εμποδίζουν στην καθημερινότητά μας αντιλαμβανόμαστε πως κάτι δεν πάει καλά.
 
 Συγγραφέας: Τάσος Π.   Πηγή: ANEW.GR 
 
ΑΝΘΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΜΙΑ ΦΥΣΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΤΗΝ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΜΑΣ ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ ΑΠΟ ΤΗ ΦΥΣΗ
 
Η Ανθοθεραπεία είναι μια ήπια ενεργειακή μέθοδος όπου μπορεί να βοηθήσει την ψυχολογια και κατ' επέκταση την υγεια μας. Είναι ένα πολύτιμο εργαλείο για την καλύτερη ψυχολογία και υγεία μας για τη διαχείριση του στρες αλλά και την ψυχοθεραπεία. Η ελληνική λέξη «θεραπεία» στο αρχαίο μας παρελθόν, είχε μια διευρυμένη έννοια, με χροιά ψυχοπνευματική που εξέφραζε περισσότερο παροχή και φροντίδα. Σε αυτή την κατηγορία μεθόδων ανήκει η Ανθοθεραπεία: είναι ένας τρόπος φροντίδας προς το συνάνθρωπο μέσα από τη δυναμική της Φύσης και συγκεκριμένα των λουλουδιών. Τα ανθοϊάματα, τα «εργαλεία» της μεθόδου αυτής, είναι εγχύματα μιας μεγάλης γκάμας λουλουδιών, από τα οποία έχουμε κρατήσει την «ουσία» τους, τη ζωτική τους ενέργεια και από τα οποία πίνουμε λίγες σταγόνες, δύο με τρεις φορές την ημέρα. Η πρακτική αυτή είναι οικεία σε όσους έχουν ασχοληθεί με ενεργειακές τεχνικές φροντίδας ή αυτοβελτίωσης - η φιλοσοφία της μεθόδου μοιάζει με αυτή της ομοιοπαθητικής.
 
 Συγγραφέας: Βάσια Μάνεση   Πηγή: ANEW.GR 
 
ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΌΤΑΝ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΑΣ ΈΧΕΙ ΑΓΧΟΣ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΝΑ ΤΟ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ;
 
Σύμφωνα με την ψυχολογια πολλά είναι τα παιδιά που περνάνε το άγχος αποχωρισμού όταν χρειάζεται να μείνουν για οποιοδήποτε λόγο μακριά από τους γονείς τους ακόμα και για μερικές ώρες. Στην ψυχολογια το άγχος αποχωρισμού ανήκει στις διαταραχές της βρεφονηπιακής, παιδικής ή εφηβικής ηλικίας και είναι το έντονο ή και υπερβολικό άγχος του παιδιού στην πιθανότητα ή στην πραγματικότητα του αποχωρισμού από το σπίτι ή από τα άτομα που το φροντίζουν. Σύμφωνα με την ψυχολογία συχνοί είναι οι φόβοι των παιδιών για κάποια ζώα, για κλέφτες ή για φαντάσματα καθώς παράλληλα και η καταθλιπτική διάθεση. Στην ψυχολογία το άγχος αποχωρισμούς αντιμετωπίζεται με ατομική ή οικογενειακή ψυχοθεραπεία από ειδικό ψυχολόγο-ψυχοθεραπευτή.
 
 Συγγραφέας: Τάσος Π.   Πηγή: ANEW.GR 
 
| 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 |
Custom Search
 
Δ Ι Α Φ Η Μ Ι Σ Η
<
<
<
<
<