Κεντρική Σελίδα Ψηφοφορίες Εκδόσεις Online Αγορές Επικοινωνία
   
Ομορφιά - ΔίαιταΥγείαΨυχολογίαFeng-ShuiΑγαπημέναΑστρολογίαΣχεσεις
 
Ομορφιά - Δίαιτα
Υγεία
Ψυχολογία
Feng-Shui
Αγαπημένα
Αστρολογία
Σχεσεις
Εκδόσεις
Ψηφοφορίες
Online Αγορές
 
 
Ψυχολογία Κεντρική σελίδα | Συνοπτική λίστα άρθρων |
ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ ΆΡΑ ΚΑΙ Η ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΜΑΣ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΜΑΣ, ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΈΠΡΕΠΕ;
 
Είμαστε το άθροισμα των σκέψεών μας και η ψυχολογια καθώς και ολόκληρη η ύπαρξή μας εξαρτώνται από αυτές. Δεν βλέπουμε τα πράγματα όπως είναι, αλλά όπως μας κάνουν οι σκέψεις μας, που είναι επί το πλείστον αρνητικές, να τα βλέπουμε με αποτέλεσμα να χαλάμε την ψυχολογια μας και να αποσυντονιζόμαστε από οποιονδήποτε πραγματικό μας στόχο. Για χρόνια πιστεύαμε ότι τα γεγονότα, όχι οι σκέψεις, είναι ότι πιο ρεαλιστικό υπάρχει, αλλά τα πάντα ξεκινάνε πάντα με μια σκέψη που οδηγεί σε ένα συναίσθημα συνήθως αρνητικό και φυσικά καταλήγει σε μια ψυχολογια αρνητική. Η σκέψη είναι αυτή από όπου αρχίζουν τα πάντα. Κρίνουμε αναλύοντας το αποτέλεσμα των ενεργειών μας ή των ενεργειών των άλλων, χωρίς να λαμβάνουμε υπόψη την προέλευση της σκέψης. Οι σκέψεις δημιουργούν την πραγματικότητα! Ως εκ τούτου, ό,τι σκεφτόμαστε και αισθανόμαστε γίνεται ο τέλειος καθρέφτης αυτού που γινόμαστε τελικά και φυσικά της εσωτερικής μας δυστυχίας.
 
 Συγγραφέας: Ματίνα Π.   Πηγή: ANEW.GR 
 
ΑΝΤΙΚΑΤΑΘΛΙΠΤΙΚΕΣ ΦΥΣΙΚΕΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ – ΠΩΣ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΤΕ ΦΥΣΙΚΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ
 
Η ψυχικη μας υγεια και η ψυχολογια μας είναι το ίδιο σημαντική όπως και η σωματικη μας υγεια. Γι’ αυτό το λόγο και είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό καθώς πολλαπλασιάζονται τα άτομα που έχουν ιδιαίτερα πεσμένη ψυχολογια και καταλήγουν σε καταθλιψη μέρα με τη μέρα. Είναι δικαίωμα του καθενός να επιλέξει μόνος του τον δικό του τρόπο θεραπειας, εμείς όμως θα σας παραθέσουμε τις φυσικές θεραπειες που μπορείτε να επιλέξετε, αφού όμως συμβουλευτείτε παράλληλα και τον γιατρο, τον ομοιοπαθητικο, τον ψυχολογο ή τον ψυχιατρο σας. Εκτός από τη φαρμακευτικη αγωγη που μπορούν οι ειδικοί να σας δώσουν έχετε και άλλες επιλογές να το ξεπεράσετε πιο φυσικά. Ποιοι είναι αυτοί οι φυσικοί τρόποι. Ψυχαναλυτική διαδικασία Μπορεί να σας είναι λίγο δύσκολο να μιλήσετε σε έναν εντελώς άγνωστο για τα προβλήματά σας, και να προτιμάτε την οικογένεια ή τους φίλους σας, όμως ένα ψυχαναλυτής είναι και πιο ειδικός να σας βοηθήσει και έχει ορκιστεί μυστικότητα, γεγονός που σημαίνει πως τα μυστικά σας θα μείνουν ασφαλή μαζί του.
 
 Συγγραφέας: Ματίνα Π.   Πηγή: ANEW.GR 
 
ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΒΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΔΙΑΠΑΙΔΑΓΩΓΗΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΓΟΝΕΩΝ
 
Οπως μας δείχνει η ψυχολογια οι σχεσεις μεταξύ γονεις και παιδια δεν είναι έτσι όπως ήταν παλιά. Έχουν αλλάξει. Έχει αλλάξει η ψυχολογια παιδιών και μεγάλων και έχουν δημιουργηθεί νέα δεδομένα με τις υπάρχουσες συνθήκες. Τα παιδια δεν μένουν με το στόμα κλειστό πλέον όταν διαφωνούν με τους γονεις και απαιτούν να εισακουστούν τα δικαιώματά τους. Από την άλλη οι γονείς είναι δύσκολο πλέον να κερδίσουν το σεβασμό των παιδιών και οι σχέσεις με τα παιδιά τους γίνεται πιο δύσκολη και θα πρέπει να προσπαθήσουν περισσότερο για να δημιουργήσουν αυτό το μοναδικό δέσιμο αμοιβαίας αγαπης και σεβασμου. Δεν θα πρέπει οι γονείς να νευριάζουν με τα παιδιά, αλλά να προσπαθούν σε κάθε περίπτωση να τα καταλάβουν, όσο κι αν αυτό μοιάζει αδύνατον.
 
 Συγγραφέας: Ματίνα Π.   Πηγή: ANEW.GR 
 
ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΆΛΛΟΥΣ; ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΜΑΣ ΌΤΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΆΛΛΟΥΣ ΚΑΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΕΤΥΧΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ;
 
Τις περισσότερες φορές η ψυχολογια μας πέφτει καθώς πληγωνόμαστε με τη συμπεριφορά των προσώπων που νοιαζόμαστε και μας ενδιαφέρουν ή ειδικότερα με τη συμπεριφορά του/της συντρόφου μας. Αυτό συμβαίνει συχνά και ρίχνει την ψυχολογια μας. Κάποια άτομα θέλουν να αλλάξουν τους άλλους και να προσπαθήσουν να τους κάνουν να αλλάξουν συμπεριφορά, πάντα προς όφελός τους. Αλλιώς σκέφτονται πως πρέπει να απομακρυνθούν από αυτά τα άτομα αν δεν αλλάξουν συμπεριφορά καθώς είναι κακό για την ψυχολογια τους. Αυτό ίσως σας φαίνεται να είναι η μοναδική λύση μετά από πολλή προσπάθεια; Είναι πραγματικά εύκολο να αλλάξουμε τους άλλους; Ειδικοί ψυχολογοι στον τομέα της διαχείρισης μιας σχέσης πιστεύουν εκείνοι που θέλουν να αλλάξουν τους άλλους μόνο και μόνο επειδή διαθέτουν ορισμένα ελαττώματα ή δεν αλλάζουν συμπεριφορά, δεν είναι εύκολο να αντιληφθούν πως έχουν πάρει λάθος δρόμο.
 
 Συγγραφέας: Ματίνα Π.   Πηγή: ANEW.GR 
 
ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΣΑΣ ΤΟ ΝΑ ΣΥΓΚΡΙΝΕΤΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΆΛΛΟΥΣ
 
Σύμφωνα με την ψυχολογια δεν είναι ασυνήθιστο για τους ανθρώπους να συγκρίνουν τον εαυτό τους με τους άλλους. Αυτό δεν σημαίνει όμως πως δεν είναι και παθολογικο για την ψυχολογια τους. Στην πραγματικότητα, όλοι μας το κάνουμε αυτό τουλάχιστον μία φορά κάποια στιγμή της ζωής μας. Όταν δεν γίνεται συχνά δεν είναι εύκολο να γίνει παθολογικό και να επηρεάσει αρνητική την ψυχικη μας κατάσταση. Μερικές φορές όμως είναι δύσκολο ψυχολογικα να δεχτούμε ότι κάποιος άλλος είναι καλύτερος από εμάς σε κάποιον συγκεκριμένο τομέα. Συγκρίνουμε τους εαυτούς μας με όσους εμφανίζονται ελκυστικότεροι από εμάς, διαθέτουν περισσότερο πλούτο, φαίνονται πιο επιτυχημένοι ή εκτιμώνται περισσότερο από τους άλλους. Η σύγκριση με τους άλλους είναι στην ψυχολογια αποδεκτή ως ένα ορισμένο επίπεδο. Ωστόσο, μπορεί να αποτελέσει σοβαρό πρόβλημα όταν παρεκτρεπόμαστε και υπερβάλουμε, ακόμα κι αν δεν το αντιλαμβανόμαστε. Εάν συγκρίνετε τον εαυτό σας με τους άλλους πάρα πολύ συχνά ή σε μεγάλο βαθμό τότε υπάρχει πρόβλημα ή σίγουρα θα υπάρξει κάποια στιγμή. Θα χρειαστείτε κάποιο είδος θεραπειας γιατί θα αντιληφθείτε κάποια στιγμή ότι είναι πρόβλημα. Η εύρεση μιας λύσης είναι αναγκαία για να αποφευχθούν στο μέλλον κάποιες σοβαρές ψυχικες επιπλοκές.
 
 Συγγραφέας: Ματίνα Π.   Πηγή: ANEW.GR 
 
ΔΙΔΑΞΤΕ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΑΣ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΠΟ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΆΛΛΟΥΣ
 
Στην ψυχολογια είναι πολύ σημαντικό να μάθουμε να μοιραζόμαστε ακόμα και από μωρα. Ένα παιδι είναι ένα παιδι. Εάν του δώσετε ένα παιχνιδι, η πρώτη του αντίδραση θα είναι «είναι δικό μου». Τη στιγμή που ένα άλλο παιδί το παίρνει μακριά, θα αρχίσει να κλαίει ή να φωνάζει. Αυτό είναι ένα κοινό χαρακτηριστικό μεταξύ των παιδιών. Σε αυτό το στάδιο οι περισσότεροι γονείς τείνουν να γελούν με την κατάσταση και να αισθάνονται υπερήφανοι για την κτητικότητα του παιδιού τους για πράγματα. Όμως, εάν δεν ασχοληθείτε περισσότερο με ευαισθησία και προσοχή αυτό μπορεί να γεμίσει στην καλύτερη περίπτωση το παιδί σας με υπέρμετρο εγωισμό.
 
 Συγγραφέας: Μαρία Κ.   Πηγή: ANEW.GR 
 
| 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 |
Custom Search
 
Δ Ι Α Φ Η Μ Ι Σ Η
<
<
<
<
<