Κεντρική Σελίδα Ψηφοφορίες Εκδόσεις Online Αγορές Επικοινωνία
   
Ομορφιά - ΔίαιταΥγείαΨυχολογίαFeng-ShuiΑγαπημέναΑστρολογίαΣχεσεις
 
Ομορφιά - Δίαιτα
Υγεία
Ψυχολογία
Feng-Shui
Αγαπημένα
Αστρολογία
Σχεσεις
Εκδόσεις
Ψηφοφορίες
Online Αγορές
 
 
Ψυχολογία Κεντρική σελίδα | Συνοπτική λίστα άρθρων |
ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΦΟΒΟΥΣ ΤΟΥΣ
 
Στην ψυχολογια ο φοβος είναι ένα φυσικό συναίσθημα που βιώνουμε όλοι, πόσο μάλλον ένα παιδι. Αυτό μπορεί να είναι λίγο ανησυχητικό κάποιες στιγμές, αλλά πρέπει να γνωρίζετε πώς να βοηθήσετε το παιδί να το αντιμετωπίσει. Βοηθώντας το να νικήσει τους φόβους του μπορεί να είναι μερικές φορές κάπως δύσκολο, αλλά μπορείτε να το κάνετε εύκολα ακολουθώντας ορισμένες συμβουλές και κανόνες που αναφέρονται παρακάτω. Το κλειδί είναι να γνωρίζετε αν το παιδί σας είναι πραγματικά φοβισμένο.
 
 Συγγραφέας: Ματίνα Π.   Πηγή: ANEW.GR 
 
ΝΤΡΟΠΑΛΟ ΠΑΙΔΙ; - ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΑΣ ΝΑ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙ ΤΗΝ ΝΤΡΟΠΑΛΟΤΗΤΑ
 
Για την ψυχολογια μπορεί να είναι πραγματικά ενοχλητικό να έχετε ένα ντροπαλό παιδι. Αυτό μπορεί επίσης να αποτελέσει πηγη αγχους για ολόκληρη την οικογενεια. Θα θέλατε το παιδι σας να κοινωνικοποιείται, να παίζει και να διασκεδάζει όπως άλλα παιδιά. Ωστόσο, δεν μπορείτε να εμφανίσετε το ταλέντο του παιδιού σας, μόνο και μόνο επειδή αυτός ή αυτή είναι ντροπαλοί για να αντιμετωπίσουν το κοινό. Αυτό μπορεί να είναι πραγματικά απογοητευτικό. Ποια είναι η λύση; Πώς μπορείτε να βοηθήσετε το παιδί σας να πολεμήσει την ντροπαλότητα;
 
 Συγγραφέας: Ματίνα Π. 
 
ΌΣΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ – ΠΩΣ ΝΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΜΕ, ΤΡΟΠΟΙ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΜΕ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ Ή ΚΑΙ ΦΑΡΜΑΚΑ
 
Στην ψυχολογια η καταθλιψη αντιμετωπίζεται σύμφωνα και με την ψυχιατρικη ως μια ψυχική ασθένεια που όπως λένε οι ειδικοί ψυχολογοι και ψυχιατροι χαρακτηρίζεται συχνά από παρατεταμένες περιόδους θλίψης και μελαγχολίας. Σύμφωνα με την ψυχολογια επειδή ένα άτομο απλά κλαψουρίζει και γενικά μισεί τον κόσμο γύρω του δεν σημαίνει ότι έχει καταθλιψη αλλά εάν αυτού του είδους η συμπεριφορά, το αίσθημα κενού, η απώλεια της αυτο-αξίας, η απόλυτη έλλειψη ελπίδας για ευτυχία συνεχίζεται και το εμποδίζουν να λειτουργεί σε όλους τους τομείς της ζωής του, τότε ναι, αυτό το άτομο πράγματι έχει καταθλιψη. Στην ψυχολογία η κατάθλιψη ή η παρατεταμένη θλίψη είναι πραγματικά αρκετά συνήθης στις Ηνωμένες Πολιτείες, αφού περίπου το 9,5 % του αμερικανικού πληθυσμού πράγματι πάσχει από αυτή την ασθένεια. Ωστόσο σύμφωνα με την ψυχολογία δεν θεραπεύονται όλοι και ως εκ τούτου η κατάθλιψη και οι παρενέργειες εξακολουθούν να επιβαρύνουν ορισμένα άτομα.
 
 Συγγραφέας: Αναστασία Π.   Πηγή: ANEW.GR 
 
ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΑΓΧΟΥΣ, ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΜΑΣ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΑΠΟΥΝ ΣΕ ΑΣΘΕΝΕΙΑ;
 
Στην ψυχολογια τα συμπτωματα αγχους μπορούν να σας βοηθήσουν να προσδιορίσετε αν έχετε αγχος, πόσο αγχος έχετε και αν είναι πολύ συχνά, έτσι ώστε να μπορέσετε να λάβετε προληπτικά μέτρα. Σύμφωνα με την ψυχολογια κάθε φορά που αισθανόμαστε ανησυχία για συγκεκριμένα πράγματα ή φοβο για το τι μπορεί να συμβεί αν.. (πολλά αν) είναι αυτό που λέμε αγχος. Στην ψυχολογια, αγχος είναι ένα σύντομο, επίμονο, και ακραίο αίσθημα ανησυχίας, αβεβαιότητας, και φοβος για μια τεταμένη κατάσταση, και ευτυχώς, είναι ελεγχόμενο. Πράγματι, σύμφωνα με την ψυχολογία το αγχος είναι αναστρέψιμο, και μπορεί να θεραπευτεί επιτυχώς εάν φυσικά το ανακαλύψετε από τα συμπτώματα. Μια κατάσταση άγχους στην ψυχολογία δεν είναι τυχαία, άγνωστη και ανεξέλεγκτη ασθένεια, ακόμα και αν αισθάνεστε ότι είναι. Οι καταστάσεις του άγχους σύμφωνα με την ψυχολογία έρχονται στην επιφάνεια για συγκεκριμένους λόγους και υπάρχουν συγκεκριμένοι λόγοι και βαθύτερες εξηγήσεις για τους οποίους συνεχίζουν.
 
 Συγγραφέας: Τάσος Π.   Πηγή: ANEW.GR 
 
Ο ΦΟΒΟΣ ΤΟΥ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΠΟΥ ΑΝΑΠΤΥΣΣΕΤΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ ΜΑΣ – ΠΟΣΟ ΑΝΗΣΥΧΗΤΙΚΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥΣ;
 
Σύμφωνα με την ψυχολογια στα παιδιά με φόβο αποχωρισμού παρατηρούνται συμπεριφορές που περιγράφουν την απελπισία τους ότι δεν θέλουν να αφήνονται μόνα. Αλλά όπως μας δείχνει η ψυχολογια δεν είναι μόνο συνήθης στα παιδιά. Είναι συνήθης και στους γονείς, ιδιαίτερα αν έχουν μόνο ένα παιδί που πρόκειται να πάει σχολείο. Ο φόβος του αποχωρισμού στην ψυχολογια συνήθως αναπτύσσεται περίπου στα πρώτα γενέθλια του παιδιού, το οποίο αναστατώνεται όταν οι γονείς του προσπαθούν να το αφήσουν σε άλλους ανθρώπους. Αν και, η ανησυχία του αποχωρισμού είναι απόλυτα φυσιολογικό μέρος της ανάπτυξης του παιδιού στην ψυχολογία, μπορεί να είναι ανησυχητική.
 
 Συγγραφέας: Αναστασία Π.   Πηγή: ANEW.GR 
 
Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΕΘΙΣΜΟΥ ΣΤΟ ΑΛΚΟΟΛ, ΠΟΥ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΚΑΙ ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΞΕΠΕΡΑΣΤΕΙ - ΒΑΣΙΚΕΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΕΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΙΣ
 
Σύμφωνα με την ψυχολογια η συχνή κατανάλωση αλκοόλ μπορεί να φτάσει σε σημείο εθισμού και αυτό συνήθως οφείλεται σε ψυχογενή αίτια. Όπως μας λέει η ψυχολογια ο εθισμός στο αλκοόλ αυξάνεται επικίνδυνα τα τελευταία χρόνια και τους κληρονομικούς παράγοντες επιβαρύνουν οι δυσμενείς οικονομικές, επαγγελματικές και κατ’ επέκταση συναισθηματικές συνθήκες. Βέβαια, σχεδόν σε κάθε κανόνα στην ψυχολογια υπάρχουν και εξαιρέσεις. Αλλά το πρόβλημα σύμφωνα με την ψυχολογία έγκειται στο ίδιο το γεγονός και όχι στην αιτία του, που πρέπει τώρα να κατευθύνουμε την προσοχή σας. Ο άνθρωπος που στην αρχή νιώθει ικανοποιημένος σύμφωνα με την ψυχολογία με ένα ποτήρι κρασί κατά το δείπνο, διαπιστώνει μετά από λίγο, ότι ζητά λίγο παραπάνω και αμέσως μετά κι άλλο, κι άλλο. Στην ψυχολογία, η αύξηση της επιθυμίας μπορεί να είναι πολύ αργή, αλλά αυτό συνεχίζεται σίγουρα μέχρι που στο τέλος, ένα μπουκάλι δεν είναι τίποτα μπροστά στα πολλά, για να καλύψει τις νέες του ανάγκες. Είναι η ίδια ακριβώς περίπτωση όπως με τη χρήση κάθε άλλης μορφής αλκοολούχου ποτού ή άλλης εξαρτησιογόνου ουσίας.
 
 Συγγραφέας: Αναστασία Π.   Πηγή: ANEW.GR 
 
| 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 |
Custom Search
 
Δ Ι Α Φ Η Μ Ι Σ Η
<
<
<
<
<