Κεντρική Σελίδα Ψηφοφορίες Εκδόσεις Online Αγορές Επικοινωνία
   
Ομορφιά - ΔίαιταΥγείαΨυχολογίαFeng-ShuiΑγαπημέναΑστρολογίαΣχεσεις
 
Ομορφιά - Δίαιτα
Υγεία
Ψυχολογία
Feng-Shui
Αγαπημένα
Αστρολογία
Σχεσεις
Εκδόσεις
Ψηφοφορίες
Online Αγορές
 
 
Ψυχολογία Κεντρική σελίδα | Συνοπτική λίστα άρθρων |
ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΨΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΤΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΈΓΚΑΙΡΑ ΠΡΙΝ ΤΟΥΣ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΗΘΕΙΑ
 
Η ψυχολογια των παιδιων είναι πολύ σημαντική για να εξελιχθούν ως υγιείς ενήλικοι. Συνήθως, τα παιδιά λένε ψέματα για τους ίδιους λόγους όπως και οι ενήλικες. Όταν αισθάνονται ότι έχουν παγιδευτεί. Όταν φοβούνται την τιμωρία ή την απόρριψη λέγοντας την αλήθεια. Όταν αισθάνονται ότι απειλούνται ή όταν νομίζουν ότι το ψέμα θα κάνει τα πράγματα ευκολότερα για όλους. Συχνά, το ψέμα είναι ένα σημάδι χαμηλής αυτοεκτίμησης στην ψυχολογια τους. Τα παιδιά, όπως και οι μεγάλοι, νομίζουν ότι πρέπει να φαίνονται καλύτερα επειδή δεν ξέρουν ότι είναι μια χαρά όπως ακριβώς είναι. Συνήθως, τα παιδιά λένε ψέματα για να αποφύγουν την τιμωρία. Αν είχανε ένα χαμηλό βαθμό κατά το παρελθόν και είχαν τιμωρηθεί άσχημα ή ακόμα και παιδευτεί, είναι φυσιολογικό γι 'αυτά να κρύψουν την αλήθεια για να τα αποφύγουν όλα αυτά. Τα παιδιά λένε ψέματα επίσης και για να ικανοποιούν τους γονείς τους και να μην τους απογοητεύουν. Διαστρεβλώνουν την αλήθεια υπέρ τους. Λένε ψέματα για τις επιδόσεις και την αποτελεσματικότητά τους στο σχολείο για να κάνουν τους γονείς τους να είναι περήφανοι γι 'αυτά.
 
 Συγγραφέας: Αναστασία Π.   Πηγή: ANEW.GR 
 
10 ΤΡΟΠΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΙΤΕ ΤΙΣ ΚΡΙΣΕΙΣ ΑΓΧΟΥΣ ΠΟΥ ΣΑΣ «ΡΙΧΝΟΥΝ» ΤΗΝ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ
 
Γνωρίζατε ότι σύμφωνα με την ψυχολογια ο φοβος του να έχουμε κρισεις αγχους από μόνος του είναι η κύρια αιτία για τις κρισεις αγχους; Είναι σημαντικό το να μάθουμε πώς να διαχειριζόμαστε το καθημερινό μας αγχος και τα προβλήματα στην ψυχολογια μας ένα προς ένα θα εξαφανιστούν. Παρακάτω σας δίνουμε διάφορες τεχνικές διαχείρισης του αγχους που μπορείτε να εφαρμόσετε μόνοι σας. Κάντε αλλαγές στη διατροφή Μια ισορροπημένη διατροφή δεν συνιστάται μόνο για τη διατήρηση του βάρους εντός των φυσιολογικών ορίων. Αλλά και για μια γενική κατάσταση της καλής υγείας, επιβεβαιώνοντας τη σημασία της ως τεχνική διαχείρισης του άγχους.
 
 Συγγραφέας: Μαρία Κ.   Πηγή: ANEW.GR 
 
ΜΑΘΕΤΕ ΝΑ ΕΛΕΓΧΕΤΕ ΤΗ ΖΗΛΙΑ ΜΕ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΕΤΕ ΤΗ ΣΧΕΣΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΑΣ
 
Μαζί με την απιστια, η ζηλια είναι ένα από τα προβλήματα στην ψυχολογια σας που δεν σας κάνει να νιώθετε και τόσο καλά ενώ μπορεί να οδηγήσει σε επώδυνους χωρισμούς. Εάν «πνίγετε» το/τη σύντροφό σας και τον/την απωθείτε με παρανοϊκές σκηνές ζηλοτυπίας, το πιθανότερο είναι να φύγει μια μέρα από κοντά σας. Παρακάτω σας δίνουμε μερικές οδηγίες στην ψυχολογια για το πώς να ελέγχετε τη ζηλια και να διαχειρίζεστε καλύτερα το πρόβλημα. Δοκιμάστε να την αποφεύγετε με κάθε τρόπο. Η αρχή είναι να αναγνωρίσουμε ότι η ζήλια είναι ένα πρόβλημα Εάν έχετε την εντύπωση ότι η κάθε άνθρωπος ελέγχει τη σχεση του κάθε 10-20 λεπτά μέσω τηλεφωνικών κλήσεων, άμεσων μηνυμάτων και, στη συνέχεια, εκτοξεύει κατηγορίες, απολύτως αβάσιμες ή βασισμένες σε φανταστικές σκηνές, κάνετε λάθος.
 
 Συγγραφέας: Μαρία Κ.   Πηγή: ANEW.GR 
 
ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΑΛΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ, ΤΗΣ ΧΑΡΑΣ, ΤΗΣ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗΣ, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΥΤΥΧΙΑΣ: ΜΕΙΩΣΤΕ ΤΙΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΣΑΣ
 
Στην ψυχολογια η συνεχή αίσθηση της δυσαρεσκειας που πολλοί ανθρωποι αισθάνονται είναι λόγω της παρεξηγημένης έννοιας πάνω στη πηγή της ικανοποίησης. Θέλουμε να μας φτιάξει την ψυχολογια και να πάρουμε ικανοποίηση από ένα συγκεκριμένο αντικείμενο, ένα συγκεκριμένο πρόσωπο, μια συγκεκριμένη κατάσταση. Και επειδή το μυαλό ζει έντονη χαρά τη στιγμή της εκπλήρωσης του στόχου, πιστεύουμε ότι αυτό το πράγμα δημιούργησε την καλή διάθεση, την καλή ψυχολογια μας. Αν τα αντικείμενα, τα πρόσωπα και οι καταστάσεις φέρνουν την ευτυχία σημαίνει ότι όποιος τα κατέχει μπορεί και να τα διαχειριστεί, γεγονός που δεν είναι αλήθεια σύμφωνα με την ψυχολογια. Μήπως η πραγματική ικανοποίηση, χαρά, ευτυχία, δεν προέρχεται από κάτι εξωτερικό αλλά είναι μέσα μας; Μήπως απλά πρέπει να φροντίσουμε να την ανακαλύψουμε;
 
 Συγγραφέας: Αναστασία Π.   Πηγή: ANEW.GR 
 
ΠΩΣ Η ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΆΛΛΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ ΣΩΜΑΤΙΚΕΣ
 
Η καταθλιψη είναι ευρέως γνωστό πως είναι η ασθενεια του αιώνα για την υγεια μας. Είναι πλέον μία από τις πιο συχνές ασθενειες για την υγεια μας και μπορεί να οδηγήσει σε καρδιακη νόσο, οστεοπορωση, διαβητη, ακόμη και καρκινο. Επίσης προδιαθέτει για τη νόσο του Παρκινσον. Ένας στους τέσσερις ανθρώπους σήμερα πάσχουν από κατάθλιψη και οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι τα επόμενα 20 χρόνια θα γίνει η πιο δημοφιλής νόσος. Αυτοί που πλήττονται περισσότερο από την ασθένεια είναι μεταξύ 25 και 50 ετών, κυρίως γυναίκες, σε ποσοστό τριπλάσιο από τους ανδρες. Σύμφωνα με μελέτες του WHO, η κατάθλιψη είναι περισσότερο επιβλαβής για την υγεια από τη στηθαγχη, το ασθμα, την αρθριτιδα και το διαβητη. Δείτε πώς η καταθλιψη μπορεί να επηρεάσει την υγεια! Πώς εμφανίζεται η κατάθλιψη; Η κατάθλιψη έχει βιολογικά, κοινωνικά και ψυχολογικά αίτια.
 
 Συγγραφέας: Ματίνα Π.   Πηγή: ANEW.GR 
 
ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΕΨΕΤΕ ΤΗΝ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΣΑΣ ΆΜΕΣΑ
 
Μήπως έχετε διαπιστώσει είτε μέσω ειδικού της ψυχολογιας είτε μόνοι σας ότι πάσχετε από καταθλιψη; Μήπως όλα τα σημάδια και τα συμπτωματα σας οδηγούν με την ψυχολογια σας σε αυτό το συμπέρασμα; Ή μήπως η ψυχολογια σας είναι στο κατώφλι της καταθλιψης; Όπως και να’ χει, όλοι γνωρίζουμε ότι η καταθλιψη είναι η νόσος του αιώνα και όχι μόνο για την ψυχολογια, και πόσο πολύ επηρεάζει την καθημερινότητά μας. Αν δεν έχετε καταφέρει με άλλους τρόπους να την αντιμετωπίσετε σας δίνουμε μερικές έξυπνες τεχνικές που χρησιμοποιούνται για την καλυτέρεψη της ψυχολογιας. Ωστόσο, αν έχει προχωρήσει και νιώθετε πολύ έντονα τα σημάδια της καταθλιψης η προτεινόμενη λύση είναι να επισκεφτείτε έναν ειδικό ψυχολογο ή ψυχιατρο για να λάβετε μια θεραπεια που ταιριάζει απόλυτα στην περίπτωσή σας. Πιθανό να σας δώσουν μαζί και φάρμακα τα οποία λύνουν το πρόβλημα μόνο όταν τα παίρνετε. Συγκαλύπτουν τα συμπτώματα και σύντομα θα πρέπει να βρείτε από πού προέρχονται, που σίγουρα είναι βαθύτερα αίτια από αυτά που νομίζετε. Δείτε τις ασκήσεις που σας δίνουμε παρακάτω και αν δεν σας βοηθήσουν σκεφτείτε σοβαρά να επισκεφτείτε έναν ειδικό.
 
 Συγγραφέας: Ματίνα Π.   Πηγή: ANEW.GR 
 
| 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 |
Custom Search
 
Δ Ι Α Φ Η Μ Ι Σ Η
<
<
<
<
<