Κεντρική Σελίδα Ψηφοφορίες Εκδόσεις Online Αγορές Επικοινωνία
   
Ομορφιά - ΔίαιταΥγείαΨυχολογίαFeng-ShuiΑγαπημέναΑστρολογίαΣχεσεις
 
Ομορφιά - Δίαιτα
Υγεία
Ψυχολογία
Feng-Shui
Αγαπημένα
Αστρολογία
Σχεσεις
Εκδόσεις
Ψηφοφορίες
Online Αγορές
 
 
Ψυχολογία Περισσότερα άρθρα | Συνοπτική λίστα άρθρων |
 
Το μυστικό της καλής ψυχολογιας, της χαρας, της ικανοποιησης, ακόμα και της ευτυχιας: Μειώστε τις απαιτησεις σας
 
  Print this article E-mail this article to a friend   
Συγγραφέας: Αναστασία Π.   Πηγή: ANEW.GR
   Σελίδα 1 από 1  
 

Στην ψυχολογια η συνεχή αίσθηση της δυσαρεσκειας που πολλοί ανθρωποι αισθάνονται είναι λόγω της παρεξηγημένης έννοιας πάνω στη πηγή της ικανοποίησης. Θέλουμε να μας φτιάξει την ψυχολογια και να πάρουμε ικανοποίηση από ένα συγκεκριμένο αντικείμενο, ένα συγκεκριμένο πρόσωπο, μια συγκεκριμένη κατάσταση.

Και επειδή το μυαλό ζει έντονη χαρά τη στιγμή της εκπλήρωσης του στόχου, πιστεύουμε ότι αυτό το πράγμα δημιούργησε την καλή διάθεση, την καλή ψυχολογια μας.

Αν τα αντικείμενα, τα πρόσωπα και οι καταστάσεις φέρνουν την ευτυχία σημαίνει ότι όποιος τα κατέχει μπορεί και να τα διαχειριστεί, γεγονός που δεν είναι αλήθεια σύμφωνα με την ψυχολογια.


Μήπως η πραγματική ικανοποίηση, χαρά, ευτυχία, δεν προέρχεται από κάτι εξωτερικό αλλά είναι μέσα μας; Μήπως απλά πρέπει να φροντίσουμε να την ανακαλύψουμε;


Φαίνεται πως η στιγμή της ευτυχίας που ζούμε, όταν έχουμε εκπληρώσει μια ευχή προκαλείται από την ψύξη και την ικανοποίηση του εγκεφάλου μας.


Για μια στιγμή, το μυαλό είναι σε ηρεμία.


Πήρε αυτό που ήθελε και σταματά να είναι ταραγμένο. Αλλά τη στιγμή που το μυαλό μας αρχίζει και πάλι για την αναζήτηση μια άλλης πηγής εκπλήρωσης και ικανοποίησης, η ευτυχία εξαφανίζεται.Αν η ευτυχία προκαλούταν από την εκπλήρωση των επιθυμιών μας, όσο περισσότερη λάβουμε τόσο περισσότερο χαρούμενοι θα πρέπει να είμαστε.


Αλλά αυτό δεν συμβαίνει στην πραγματική ζωή.

Ας υποθέσουμε ότι σας αρέσει το παγωτό. Οι φίλοι σας έχουν αποφασίσει να σας προσφέρουν πολύ παγωτό για τα γενέθλιά σας. Τη πρώτη φορά σας σερβίρουν παγωτό σοκολάτα και είστε ευχαριστημένοι. Στη συνέχεια σας φέρνουν άλλες δύο γεύσεις: φράουλα και πορτοκάλι. Η ευτυχία σας είναι μεγαλύτερη.

Στη συνέχεια άλλες τρεις:
φιστίκι, μέντα και πεπόνι. Δεν έχει σημασία πόσο θα θέλατε να απολαύσετε τη γεύση τους, σε κάποιο σημείο το στομάχι σας θα πει "σταμάτα". Αυτό που αρχικά ήταν μια καθαρή χαρά είναι έτοιμο να μετατραπεί σε μια οδυνηρή εμπειρία.Σε πρώτο στάδιο, το παγωτό σας έφερε ένα κομμάτι χαράς και δρόσισε την επιθυμία σας.


Αντί να είστε ευγνώμων γι 'αυτό, σας κατέβαλε η υπερβολή, νομίζοντας ότι η πηγή της ευτυχίας σας κρύβεται σε αυτές τις κουταλιές του παγωτού.


Όμως, επειδή το παγωτό δεν έχει να κάνει με την ευτυχία, περισσότερο από αυτό δεν θα συμβάλει στην κατάσταση του μυαλού σας.

Έτσι, επειδή ζούμε στιγμές χαράς όταν εκπληρώνουμε μια ευχή, πιστεύουμε ότι αυτή είναι η αιτία της ευτυχίας. Γι' αυτό μπαίνουμε στον πειρασμό να εκπληρώσουμε κάθε επιθυμία που βάζουμε στο μυαλό μας.Ο τύπος της ευτυχίας:


Ευτυχία είναι ο αριθμός των επιθυμιών που εκπληρώνονται, ο αριθμός των επιθυμιώνΜπορείτε να αυξήσετε το ποσό της ευτυχίας με δύο τρόπους:


Αυξάνοντας τον αριθμό των επιθυμιών που εκπληρώνονται Μειώνοντας τον αριθμό των επιθυμιών

Σε σύντομο χρονικό διάστημα μπορείτε να είστε ευχαριστημένοι από την απόκτηση πραγμάτων που θέλετε.

Ωστόσο, μακροπρόθεσμα, αρχίζετε να έχετε κάποια προβλήματα:

Κάθε επιθυμία οδηγεί σε μια άλλη. Αγοράζετε ένα νέο σπίτι. Το επόμενο πράγμα που θέλετε είναι να το διακοσμήσετε. Στη συνέχεια, σκέφτεστε να δημιουργήσετε πρασινάδα στο μπαλκόνι σας ή κήπο στην αυλή σας.

Έπειτα, τα υδραυλικά χαλάνε και θα πρέπει να καλέσετε κάποιον να τα επισκευάσει. Δεν έχετε ακόμη ολοκληρώσει καλά καλά και κάτι άλλο πρέπει να γίνει. Όσα περισσότερα έχετε, τόσα περισσότερα θέλετε! Για αυτό και τελικά θα καταλάβετε ότι η ευτυχία δεν κρύβεται σε εξωτερικές καταστάσεις.


Ο μόνος τρόπος για να την αυξήσετε είναι να αναζητήσετε κάποια πράγματα μέσα σας:

Μειώσετε τον αριθμό των απαιτήσεων που γεμίζουν το μυαλό σας.


Πώς; Με το να έχετε συνείδηση για τις απαιτήσεις που έχετε καθημερινά και προσπαθώντας να φιλτράρετε τις πραγματικές και τις απολύτως απαραίτητες ανάγκες. Πολλές φορές θέλουμε πράγματα που δεν χρειαζόμαστε πραγματικά. Απλοποιώντας τη ζωή σας θα οδηγήσει σε περισσότερο ψυχικό χώρο και ενέργεια μέσα σας για σημαντικά πράγματα.Μάθετε πώς να χαλαρώνετε το μυαλό σας, χωρίς να του δίνετε την ικανοποίηση μιας επιθυμίας.


Όταν το μυαλό σας είναι καθαρό και ανενόχλητο από τα εκατομμύρια των σκέψεων, δεν χρειάζεστε τίποτα επιπλέον.

Ίσως ο καλύτερος τρόπος για να επιτύχετε μέρα με τη μέρα αυτή την κατάσταση ευγνωμοσύνης και ηρεμίας είναι η γιόγκα και ο διαλογισμός.

            


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ:

-
Πώς η κατάθλιψη επηρεάζει το σύνολο της υγειας μας και μπορεί να οδηγήσει και σε άλλες ασθενειες σωματικες

-
Ασκησεις για τη καταπολέμηση της καταθλιψης για να καλυτερέψετε την ψυχολογια σας άμεσα

-
Φυσιολογικό αγχος εναντίον παθολογικού αγχους και ποιες οι διαφορες τους στην ψυχολογια μας για να μάθουμε να τα ξεχωρίζουμε

-
Πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να αισθανθείτε καλύτερα όταν είστε σε κακή διάθεση, αυξημένο αγχος και γενικά πεσμένη ψυχολογια
 

 
 
Custom Search
 
Δ Ι Α Φ Η Μ Ι Σ Η
<
<
<
<
<