Κεντρική Σελίδα Ψηφοφορίες Εκδόσεις Online Αγορές Επικοινωνία
   
Ομορφιά - ΔίαιταΥγείαΨυχολογίαFeng-ShuiΑγαπημέναΑστρολογίαΣχεσεις
 
Ομορφιά - Δίαιτα
Υγεία
Ψυχολογία
Feng-Shui
Αγαπημένα
Αστρολογία
Σχεσεις
Εκδόσεις
Ψηφοφορίες
Online Αγορές
 
 
Ψυχολογία Κεντρική σελίδα | Συνοπτική λίστα άρθρων |
ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ ΑΓΧΟΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΟΥ ΑΓΧΟΥΣ ΚΑΙ ΠΟΙΕΣ ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ ΞΕΧΩΡΙΖΟΥΜΕ
 
Στην ψυχολογια το αγχος είναι ένα σήμα που μας προειδοποιεί πολύ πριν από τον πόνο για έναν πιθανό κίνδυνο που έρχεται και μας απειλεί με κάποιον τρόπο. Το αγχος στην ψυχολογια ανακοινώνει την απόσυρση ή τον αγώνα για τη ζωή. Το αγχος έως ένα βαθμό είναι ανεκτό και δεν επηρεάζει αρνητικά τη ζωή μας. Όταν όμως αρχίσει και γίνεται πολύ πιο συχνό στην καθημερινότητά μας, με πολύ πιο έντονες μορφές και όλο και σε περισσότερους τομείς όπου πλέον δεν μας αφήνει να λειτουργήσουμε ελεύθερα σε πολλούς από αυτούς τους τομείς, τότε πρέπει να εξετάσουμε το ενδεχόμενο θεραπειας του. Όταν το άγχος υπερβαίνει το «φυσιολογικό» όριο Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να δούμε σε ποιο επίπεδο είναι το άγχος μας. Ένας τρόπος για να οριοθετήσουμε το φυσιολογικό άγχος από το παθολογικό είναι η ανάλυση των επιπτώσεων του στην ποιότητα της ζωής ενός ανθρώπου και του περιβάλλοντός του. Το αίσθημα της αδυναμίας στον έλεγχο των συμπτωμάτων.
 
 Συγγραφέας: Μαρία Κ.   Πηγή: ANEW.GR 
 
ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΑΙΣΘΑΝΘΕΙΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΌΤΑΝ ΕΙΣΤΕ ΣΕ ΚΑΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ, ΑΥΞΗΜΕΝΟ ΑΓΧΟΣ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΠΕΣΜΕΝΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ
 
Την περίοδο αυτή πολλοί έχουν πεσμένη ψυχολογια. Είτε για οικονομικούς, είτε για επαγγελματικούς, είτε για αισθηματικούς, είτε για οικογενειακούς λόγους η ψυχολογια πολλών δεν είναι και τόσο καλή. Είστε μόνοι ή σε κακή διάθεση; Δεν αισθάνεστε πολύ καλά γιατί έχει συμβεί κάτι κακό στη ζωή ή στην ψυχολογια σας; Μην μείνετε μέσα και λυπάστε τον εαυτό σας. Αυτό δεν λειτουργεί καθόλου. Πηγαίνετε μια βόλτα, καλέστε κόσμο στο σπίτι, πηγαίντε για χορό, αλλάξτε το κούρεμα ή το χτένισμά σας ή κάντε μια βόλτα παρέα με φίλους ή άλλα αγαπημένα πρόσωπα. Δείτε τι άλλο μπορείτε να κάνετε για να ανεβάσετε άμεσα τη ψυχολογια σας. Κάντε καλή αρχή, ξυπνήστε με το αγαπημένο σας τραγούδι Το απλό γεγονός ότι χτυπάει το ξυπνητήρι κατά την πρώτη ώρα μπορεί να σας κάνει να ξεκινήσετε άσχημα την ημέρα σας.
 
 Συγγραφέας: Αναστασία Π.   Πηγή: ANEW.GR 
 
10 «ΟΠΛΑ» ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΥΙΟΘΕΤΗΣΕΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΥ ΑΓΧΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΡΝΗΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΣΑΣ
 
Στην ψυχολογια το αγχος είναι από τις συχνότερες καθημερινές διαταραχες, όπου μπορεί να είναι στην αρχή κάτι απλό, αλλά αν συνεχιστεί για πολύ καιρό και γίνεται όλο και εντονότερο, τότε μπορεί να γίνει μεγάλο πρόβλημα. Πρόβλημα για την ψυχολογια σας, όσο και για την ψυχικη σας υγεια. Είναι δύσκολο να ξεχωρήσετε κατά πόσο το αγχος που έχετε είναι φυσιολογικό ή όχι. Μήπως όμως δεν θα πρέπει να υπάρχει καθόλου αγχος στη ζωή και στην ψυχολογια μας; Έχετε τα νεύρα σας τεντωμένα; Είστε εκνευρισμένοι; Το άγχος επηρεάζει όλους μας σε κάποιες φάσεις και τομείς της ζωής μας. Μάθετε ποια είναι τα «όπλα» που μπορείτε να υιοθετήσετε για να το μειώσετε έως και εξαφανίσετε αν γίνεται από την καθημερινότητά σας. Να σκέφτεστε θετικά Ο τρόπος που σκέφτεστε επηρεάζει τα αισθήματα και συναισθήματα σας, έτσι πρέπει σκεφτείτε για το καλύτερο. Έρευνες απέδειξαν ότι οι άνθρωποι που αντιστέκονται στο στρες σκέφτονται θετικά. Προτιμούν να πιστεύουν ότι τα προβλήματά τους είναι προσωρινά και συγκεκριμένα, όχι μόνιμα και γενικά.
 
 Συγγραφέας: Ματίνα Π.   Πηγή: ANEW.GR 
 
ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ ΆΤΟΜΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΒΕΛΤΙΩΣΟΥΝ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ΤΗΝ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥΣ
 
Στην ψυχολογια η καταθλιψη επηρεάζει το 20% των ατόμων άνω των 65 ετών, αλλά συχνά παραβλέπεται και είναι αδιάγνωστη. Οι ψυχολογοι προειδοποιούν ότι η καταθλιψη δεν είναι μια φυσιολογική κατάσταση στην ψυχολογια μας όσο ωριμάζουμε καθώς περνούν τα χρόνια. Όπως μας δείχνει η ψυχολογια αν το αγνοήσουμε και κάνουμε πως δεν υπάρχει μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες με τα χρόνια όσο μεγαλώνουμε ιδιαίτερα στα άτομα μεγαλύτερης ηλικίας, ελλείψει μιας κατάλληλης θεραπείας. Όσο μεγαλώνουμε είναι πιθανό να αποκτήσουμε κάποιες ασθενειες. Οι πιο συχνές είναι η υπερταση, η καρδιοπαθεια, ο διαβητης και το εγκεφαλικο επεισοδιο. Οι ασθένειες αυτές προκαλούν συνήθως την μείωση της φυσιολογικής ικανότητας καλής λειτουργίας του σώματος, η οποία μπορεί να είναι το έναυσμα μιας κατάθλιψης σε άτομα μεγαλύτερης ηλικίας. Η κατάθλιψη σε άτομα μεγαλύτερης ηλικίας εκδηλώνεται με έντονη έλλειψη διάθεση για ζωή. Αίσθημα αρρώστιας, απελπισία και ενοχή.
 
 Συγγραφέας: Τάσος Π.   Πηγή: ANEW.GR 
 
ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΣΑΣ ΌΤΑΝ ΝΙΩΘΕΤΕ ΠΩΣ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ ΤΡΕΧΟΥΝ ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ ΚΑΙ ΣΑΣ ΞΕΠΕΡΝΑΝΕ;
 
Μήπως νιώθετε πως όλα στη ζωή σας γίνονται τόσο γρήγορα και αυτό ρίχνει την ψυχολογια σας ή σας αγχώνει; Μήπως συχνά νιώθετε πως δεν έχετε αρκετό χρόνο και δεν προλαβαίνετε να κάνετε όλα όσα θέλετε νιώθωντας την ψυχολογια σας συνεχώς να πέφτει όλο και περισσότερο; Ξυπνάμε νωρίς το πρωί και το καλύτερο σενάριο είναι κάνουμε ένα γρήγορο ντους σκεφτόμενοι όλα όσα έχουμε να κάνουμε κατά τη διάρκεια της μέρας, να πάρουμε ένα γρήγορο πρωινό και καφέ στο σπίτι, αλλά στις περισσότερες των περιπτώσεων τα παίρνουμε καθοδόν τρέχοντας στη δουλεια, ή τρέχοντας για να πάμε πρώτα τα παιδια στο σχολειο και στο σχόλασμα πάλι τρέχοντας στο σπίτι για να συνεχίσουμε εκεί τις δουλειες, οπότε το βράδυ μας βρίσκει κουρασμένους, ξερούς. Συχνά έχουμε επιπλέον ραντεβού και δουλειές που πρέπει να γίνουν τρέχοντας και με αγχος και δεν απολαμβάνουμε κανένα μέρος της όλης διαδικασίας, ρίχνουμε την ψυχολογια μας προσθέτωντας όλο και περισσότερο αγχος.
 
 Συγγραφέας: Ματίνα Π.   Πηγή: ANEW.GR 
 
ΜΑΘΕΤΕ ΠΩΣ ΝΑ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΑΤΕ ΤΟ ΑΓΧΟΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΡΙΧΝΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΦΕΡΝΕΤΕ ΝΑ ΠΕΤΥΧΑΙΝΕΤΕ ΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΣΑΣ
 
Είναι γνωστό πως το αγχος σας ρίχνει την ψυχολογια και σας μπλοκάρει συναισθηματικά και πρακτικά. Έτσι είναι ιδιαίτερα δύσκολο να καταφέρετε και πολλά πράγματα όταν έχετε μπλοκαριστεί με αυτόν τον τρόπο. Το ανέβασμα της ψυχολογιας σας και η επίτευξη των στόχων εξακολουθούν να είναι μια περίπλοκη διαδικασία, αλλά εάν το αγχος που έχετε γίνεται όλο και πιο δύσκολο να διαχειριστείτε τότε κάτι πρέπει να κάνετε γι’ αυτό. Ιδιαίτερα αν είστε από τους αγχώδεις ανθρώπους μπορείτε να κάνετε ένα βήμα προκειμένου κάποια στιγμή να ξεπεράσετε αυτό το μειονέκτημα που σίγουρα σας βασανίζει και δεν κάνει καλό και στην υγεια σας. Μάθετε ποιοί είστε! Οι άνθρωποι που είναι ανήσυχοι τείνουν να είναι πιο ευαίσθητοι όταν χάνουν πρόσωπα και πράγματα ή όταν οι άλλοι δεν τους φέρονται καλά. Οι συμπεριφορές αυτές περιλαμβάνουν τόσο αρνητικές αντιδράσεις από τους άλλους, όπως η άσκηση κριτικής, η απώλεια κάτι θετικού από τη ζωή σας, όπως η μοναξιά, για παράδειγμα.
 
 Συγγραφέας: Μαρία Κ.   Πηγή: ANEW.GR 
 
| 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 |
Custom Search
 
Δ Ι Α Φ Η Μ Ι Σ Η
<
<
<
<
<