Κεντρική Σελίδα Ψηφοφορίες Εκδόσεις Online Αγορές Επικοινωνία
   
Ομορφιά - ΔίαιταΥγείαΨυχολογίαFeng-ShuiΑγαπημέναΑστρολογίαΣχεσεις
 
Ομορφιά - Δίαιτα
Υγεία
Ψυχολογία
Feng-Shui
Αγαπημένα
Αστρολογία
Σχεσεις
Εκδόσεις
Ψηφοφορίες
Online Αγορές
 
 
Ψυχολογία Περισσότερα άρθρα | Συνοπτική λίστα άρθρων |
 
Εμμηνοπαυση και καταθλιψη πώς θα εξουδετερώσουμε τις αρνητικές διαθέσεις που μας δημιουργούνται
 
  Print this article E-mail this article to a friend   
Συγγραφέας: Αναστασία Π.   Πηγή: ANEW.GR
   Σελίδα 1 από 1  
 

Έχουν στην ψυχολογια μας η εμμηνόπαυση και η καταθλιψη μια σχέση δεσμευτική; Ή μήπως είναι τόσο ασαφής όσο η εξέλιξη του ανθρώπου; Στην ψυχολογια η εμμηνόπαυση και η καταθλιψη γίνονται αισθητές σε μερικές γυναίκες περίπου ταυτόχρονα. Οι ειδικοί στην ψυχολογια ορίζουν την εμμηνόπαυση ως την αιτία, και την καταθλιψη ως αποτέλεσμα αυτής. Σύμφωνα με την ψυχολογια η μείωση των επιπέδων στις ορμόνες των οιστρογόνων στις γυναίκες κατά τη διάρκεια της εμμηνόπαυσης λέγεται ότι επηρεάζουν την εμφάνιση της κατάθλιψης. Ωστόσο, άλλα προβλήματα συμπεριφοράς στην ψυχολογία μπορεί να έχουν ενδεχομένως προκαλέσει την εμφάνιση της κατάθλιψης. Αυτές οι τάσεις στην ψυχολογία μπορεί να είναι τα ίδια τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης όπως οι μεταβολές στη διάθεση, οξυθυμία, άγχος, αϋπνία, μείωση της ενέργειας, και κόπωση.

Η αρνητική άποψη για την εμμηνόπαυση και την κατάθλιψη δεν αποκλείεται να είναι μια πιθανότητα.


Μια γυναίκα που θεωρεί την εμμηνόπαυση ως μακροχρόνια και επίπονη διαδικασία γήρανσης μπορεί πράγματι να αισθανθεί κατάθλιψη με την πάροδο του χρόνου. Η σκέψη ότι θα χάσει τη νεότητα και την ομορφιά και θα κάνει ρυτίδες και θα απολέσει τη μνήμη της μπορεί να της προκαλέσει μελαγχολία.


Δεν βιώνουν όλες οι γυναίκες την εμμηνόπαυση και την κατάθλιψη ως προϋπόθεση η μία της άλλης.


Ενώ η εμμηνόπαυση είναι ένα φυσικό περιστατικό για όλες τις γυναίκες, η κατάθλιψη δεν είναι.
Η στάση και ο τρόπος ζωής μιας γυναίκας πριν την εμμηνόπαυση μπορούν να επηρεάσουν σε μεγάλο βαθμό την εμφάνιση της εμμηνόπαυσης και την κατάθλιψη καθώς και την πραγματική φάση της εμμηνόπαυσης της ζωής της.

Αν μια γυναίκα είναι κοινωνική, ζει με υγιεινό τρόπο ζωής, και έχει γενικά θετική στάση στη ζωή, η εμμηνόπαυση δεν θα είναι τόσο περίπλοκη όσοι νομίζουν οι άλλοι.


Εάν εσείς κατά τύχη έχετε μια πεσιμιστική διάθεση κατά την εμμηνόπαυση απλά επειδή νομίζετε ότι γερνάτε ή αισθάνεστε τόσο ανεπιθύμητη, υπάρχουν διάφοροι τρόποι που θα σας βοηθήσουν να ξεπεράσετε αυτά τα συναισθήματα.

Αυτοί είναι:

- Τα Φάρμακα

Τα αντικαταθλιπτικά είναι μια θεραπεία διαθέσιμη για γυναίκες που πάσχουν από μέτρια έως σοβαρή κατάθλιψη. Ωστόσο, συνιστάται ιδιαίτερα να ζητήσετε τη γνώμη ενός ειδικού επαγγελματία υγείας πριν πάρετε κάποιο φάρμακο.
ΨΩΝΙΣΤΕ ΚΟΣΜΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ AMAZON ΣΗΜΕΡΑ ΚΙΟΛΑΣ:
ΜΕ ΚΑΘΕ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ ΑΠΟ 25 ΛΙΡΕΣ ΑΓΓΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΩ Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΔΩΡΕΑΝ


- Η Ορμονική Θεραπεία Αντικατάστασης και τα Φυτικά Εναλλακτικά

Αυτή η μορφή θεραπείας όπως και οι φυσικές εναλλακτικές θεραπείες, στην πραγματικότητα δεν έχουν ποτέ αποδείξει ότι είναι απολύτως αποτελεσματικά ως αντικαταθλιπτικά. Οι μελέτες αυτές δεν έχουν συγκεντρώσει αρκετά αποδεικτικά στοιχεία για να καθορίσουν την αποτελεσματικότητα και την ασφάλειά του.

- Θεραπεία

Πρέπει να ζητήσετε τη γνώμη κάποιου ειδικού υγειονομικής περίθαλψης, όπως ψυχολόγου, ο ψυχίατρου, κλινικής νοσοκόμας, κοινωνικού λειτουργού, ιδίως σε επίμονα προβλήματα εμμηνόπαυσης και κατάθλιψης.

- Υποστήριξη

Τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης και η κατάθλιψη είναι μόνο δύο από τα πιο πολυσυζητημένα θέματα σε ομάδες υποστήριξης εμμηνόπαυσης. Η συμμετοχή σε κάποια ομάδα θα σας κάνει να συνειδητοποιήσετε ότι δεν είστε οι μόνες που αισθάνεστε έτσι.


Η εμμηνόπαυση και η κατάθλιψη δεν πρέπει αναγκαστικά να συμβαδίζουν.

Μπορείτε να λύσετε τα δεσμά τους με το να αποδεχθείτε την εμμηνόπαυση και να την αντιμετωπίσετε σαν μια συναρπαστική φάση στην ενήλικη ζωή σας
. Μόνο τότε, μπορεί κάποια να κατακτήσει πραγματικά την κατάθλιψη.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ:

- Αγχος και καταθλιψη – Κατά πόσο μπορούν να μας κρατούν δέσμιους και τι μπορούμε να κάνουμε

-
Τι συμβαίνει όταν το παιδί μας έχει άγχος αποχωρισμού και πώς μπορούμε πραγματικά να το βοηθήσουμε;

-
Μάθετε τα πάντα για την Ψυχογενή Ανορεξία πριν να είναι πραγματικά αργά για την υγεια ή για την ίδια τη ζωή σας

-
Τι είναι πραγματικά το αγχος και πόσο παθολογικο μπορεί να γίνει για τον καθένα μας; 
 
Custom Search
 
Δ Ι Α Φ Η Μ Ι Σ Η
<
<
<
<
<