Κεντρική Σελίδα Ψηφοφορίες Εκδόσεις Online Αγορές Επικοινωνία
   
 
Ομορφιά - ΔίαιταΥγείαΨυχολογίαFeng-ShuiΑγαπημέναΑστρολογίαΣχεσεις
 
Ημερήσιο Ωροσκόπιο 2024
Καλύτερες Ημέρες
Ταρώ NAI/OXI  new
Ερωτικό Ταρώ  new
Προσωπικό Ωροσκόπιο
Οι πλανήτες Τώρα
Ωροσκόπιο Σελήνης
Μηνιαίο Ωροσκόπιο  new
Εβδομαδίαιο Ωροσκόπιο 2024  new
Κοσμικοί Βιορυθμοί
Προσωπικές αναλύσεις
Personal Reports
Ερωτική συναστρία
Αφροδίτη & Έρωτας
Επίκαιρα Θέματα
Τα 12 ζώδια
Ζώδια – Χαρακτηριστικά
Ζωδια – Υγεία
Ζωδια – Ταυτότητα
Η Σελήνη κενή πορείας
Αστρολογία-Διαφημίσεις
Αστρολόγοι-Μέντιουμ
Ερωτικό Ταρώ CELTIC C
Οι εκλείψεις του 2024  new
Οι Πλανητικές ώρεs
Ανάδρομοι πλανήτες 2024  new
Ερμής ανάδρομος 2024  new
Αρθρα Αστρολογίας
Βιβλία Αστρολογίας
Οι Πλανήτες του Μηνα  new
Online Αγορές
Αστρολογικό Ταρώ
Ο ωροσκόπος σας
 
Βιβλία » Αστρολογία » Η Τεχνική Της ΩΡΙΑΙΑΣ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑΣ Περισσότερα βιβλία |
Η Τεχνική Της ΩΡΙΑΙΑΣ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑΣ
 
  Print this article E-mail this article to a friend   
 
Συγγραφέας: Γουίλιαμ Λίλι (William Lilly), Μετάφραση στα ελληνικά - επιμέλεια - εκδοτικά δικαιώματα: P&P MGI
Συνολικές επισκέψεις: 906286
Αγορά Βιβλίου
 
   Σελίδα 5 από 5  
 
Ξένος ή γνωστός.
Αν ο Ήλιος και η Σελήνη συνδέονται με τον Ωροσκόπο ή ο εξουσιαστής
του Ωροσκόπου βρίσκεται στον 1ο ή συνδέεται με τον εξουσιαστή του 7ου, είναι κάποιος από το σπίτι ή κάποιος που έρχεται συχνά στο σπίτι. Αν τα Φώτα βρίσκονται στους αντίστοιχους οίκους τους ή στον οίκο του εξουσιαστή του Ωροσκόπου, το ίδιο. Στην τριπλότητα του εξουσιαστή του Ωροσκόπου, ένας γείτονας. Στα όρια του, γνωστός. Η Σελήνη στον 9ο σε σύνοδο, τετράγωνο ή αντίθεση με τον Κρόνο ή τον Αρη, ο κλέφτης θα ξανάρθει, χωρίς αμφιβολία, μάλιστα, αν είναι ανάδρομοι.

Αλλος.

Αν ο Ήλιος και η Σελήνη σχηματίζουν όψη με τον εξουσιαστή του Ωροσκόπου και δεν βρίσκονται στον Ωροσκόπο, ο κάτοχος γνωρίζει τον κλέφτη. Ο σημειοδότης του κλέφτη δυνατός στον Ωροσκόπο, δηλώνει αδερφό ή συγγενή. Ο Zέϊλ υποστηρίζει ότι αν ο εξουσιαστής του 7ου βρίσκεται στον 9ο από τον οίκο του, είναι ξένος. Αν ο Ήλιος και η Σελήνη συνδέονται μεταξύ τους, συγγενής. Ο εξουσιαστής του Ωροσκόπου στον 3ο ή τον 4ο, ρίχνει το βάρος της κατηγορίας σε κάποιον υπηρέτη του σπιτιού. Αυτό το έχω διαπιστώσει συχνά κι εγώ από την εμπειρία μου.

Πού βρίσκεται ο κλέφτης.

(Αυτά επίσης ισχύουν για τις αγροτικές περιοχές.)
Σελήνη σε γωνία, στο σπίτι, σε διαδοχικό, κοντά στο σπίτι, αν σε πτωτικό, μακριά από το σπίτι.
Ο σημειοδότης του κλέφτη σε γωνία, σε κάποιο σπίτι. Σελήνη σε γωνία, στο σπίτι του. Σε διαδοχικό, είναι σε κάποια όρια. Σελήνη σε διαδοχικό, στα δικά του όρια.
Ο σημειοδότης του κλέφτη σε πτωτικό οίκο, είναι σε κάποια κοινότητα, Σελήνη σε πτωτικό, στη δική του κοινότητα ή σε κάποια κοινότητα της πόλης στην οποία ζει.
Αν ο σημειοδότης του κλέφτη δεν απέχει περισσότερο από τριάντα μοίρες από τον εξουσιαστή του Ωροσκόπου, τότε ο κλέφτης βρίσκεται κοντά σ’ αυτόν που έχασε τα αγαθά. Αν δεν απέχει περισσότερο από εβδομήντα μοίρες, μέσα στα όρια της πόλης ή της ενορίας αυτού που έχασε τα αγαθά και όσες περισσότερες είναι οι μοίρες ανάμεσα τους, τόσο πιο απομακρυσμένοι είναι ο ένας από τον άλλο.
Αν ο σημειοδότης σχηματίζει όψη τετραγώνου με τον εξουσιαστή του Ωροσκόπου, αυτός βρίσκεται έξω από την πόλη. Αν ο εξουσιαστής του 7ου είναι δυνατός και σε γωνία, ο κλέφτης δεν έχει ακόμα απομακρυνθεί πολύ από την πόλη ή την ενορία όπου διέπραξε την κλοπή. Αν όμως βρίσκεται αδύναμος σε γωνία, τότε έχει φύγει ή ετοιμάζεται να αναχωρήσει.
Προς τα πού πήγε ο κλέφτης.
(Τα θέματα αυτά θα τα εξηγήσουμε πιο αναλυτικά στη συνέχεια.)
Αν θέλετε να μάθετε προς τα πού κατευθύνθηκε, όταν έφυγε από την πόλη, προσέξτε τον πλανήτη που υποδηλώνει ότι απομακρύνεται από την πόλη και σε ποιο ζώδιο βρίσκεται και, αν είναι σε πύρινο ζώδιο, να πείτε ότι είναι στο ανατολικό τμήμα της πόλης ή της αγροτικής περιοχής. Αν βρίσκεται σε υδάτινο ζώδιο, είναι στα βόρεια, αν σε αέρινο, στα δυτικά, αν σε γήινο ζώδιο, είναι στα νότια. Προσέξτε ακόμα σε ποιο τεταρτημόριο του ουρανού βρίσκεται και να κρίνετε σύμφωνα με αυτό. Αν ο σημειοδότης βρίσκεται στη δύση, είναι δυτικά ή στην ανατολή από το Μεσουράνημα μέχρι τον Ωροσκόπο κ.λπ. Να αναμείξετε τη σημασία του ζωδίου με τη σημασία του τεταρτημορίου και από εκεί να βγάλετε συμπέρασμα, προτιμώντας το ζώδιο από το τεταρτημόριο και να χρησιμοποιήσετε το τεταρτημόριο για να διαμορφώσετε την απάντηση σας, όταν οι υπόλοιπες ενδείξεις είναι ισοδύναμες.

Προς τα πού τράβηξε ο κλέφτης.

Προσέξτε τον σημειοδότη πλανήτη, σε ποιο ζώδιο βρίσκεται και ακόμα το τεταρτημόριο και σύμφωνα με αυτά να κρίνετε. Αλλοι βγάζουν συμπεράσματα από τη θέση της Σελήνης, άλλοι προσέχουν τον εξουσιαστή του 7ου και τον εξουσιαστή της ώρας, σε ποιο ζώδιο και τεταρτημόριο βρίσκονται και αν συμφωνούν, τότε κρίνουν σύμφωνα με αυτούς. Αλλοι παίρνουν υπόψη τον σημειοδότη προς τον οποίο εφαρμόζουν ή του οποίου τη δύναμη μεταβιβάζουν, άλλοι από τον εξουσιαστή του 4ου. Εγώ κρίνω πάντα από τον πιο δυνατό, είτε πρόκειται για το σημειοδότη είτε για τη Σελήνη.
(Ακολουθεί εδώ το ιδιαίτερο τεταρτημόριο του ουρανού που κάθε ζώδιο σημειοδοτεί από τη φύση του.)
Αν ο σημειοδότης του κλέφτη βρίσκεται σε πύρινο ζώδιο, έχει πάει στα ανατολικά, γήινο, νότια, αέρινο, δυτικά, υδάτινο, βόρεια. Δείτε σε ποια γωνία βρίσκεται η Σελήνη, εκεί είναι ο κλέφτης. Αν σε καμιά γωνία, ψάξτε τον εξουσιαστή του οίκου της Σελήνης, για να βρείτε σε ποια περιοχή κατευθύνεται.
Εξετάστε σε ποιο ζώδιο βρίσκεται ο εξουσιαστής του 7ου. Αν είναι στον Κριό, ανατολικά, στον Ταύρο, στο νότο απέναντι από την ανατολή και ούτω καθεξής για τα υπόλοιπα.

 

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΡΜΗΝΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΡΩΤΗΣΕΩΝ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

Αν θα παντρευτεί τον άντρα που θέλει

Η απάντηση
Η συμβουλευόμενη ήταν ψηλή, με κοκκινωπή επιδερμίδα, σοβαρή, διακριτική και μιλούσε σωστά κ.λπ. Ο άντρας που την ενδιέφερε ήταν πολύ ψηλός, λεπτός, λιπόσαρκος και με μακρουλό πρόσωπο, μαύρα μαλλιά. Το ύψος του το απέδωσα στο Δία, αφού ήταν στα όρια του Ερμή και η ακμή του 7ου επίσης ήταν στα όριά του. Και, πράγματι, η παρουσία ενός σημειοδότη στα όρια οποιουδήποτε πλανήτη αλλάζει κάπως τη φυσική ιδιοσυγκρασία και τα χαρακτηριστικά του συγκεκριμένου ανθρώπου, έτσι ώστε να αποκτά αυτός σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό την απόχρωση του πλανήτη στου οποίου τις κυριαρχίες βρίσκεται. Το σκούρο χρώμα των μαλλιών του θεωρώ ότι προέρχεται από την όψη που σχηματίζει ο Δίας με τον Κρόνο και από το τετράγωνο της Σελήνης επάνω του, όντας αυτή υπόγεια.

Ο Ερμής είναι ο σημειοδότης της συμβουλευόμενης, ανάδρομος, κάτω από τις ακτίνες του Ήλιου και είχε κάποια αγωνία και φόβο ότι ο συγκεκριμένος άντρας δεν θα την παντρεύονταν και ίσως είχε κάποιο δίκιο σ’ αυτό, αφού ο Δίας βρίσκονταν στην έξαρσή του και κοντά σε εξάγωνο με την Αφροδίτη, μια ένδειξη ότι ο άντρας βρισκόταν σε εξαιρετική θέση και είχε επαφές με κάποια άλλη. Ωστόσο και οι δύο σημειοδότες σχημάτιζαν ημιεξάγωνο και σε καλούς οίκους και ως εκ τούτου διατηρούσα ελπίδες ότι υπήρχαν κάποιες σπίθες αγάπης ανάμεσά τους, αλλά όταν είδα ότι η Σελήνη αποχωρίζονταν από τετράγωνο με το Δία και μετέφερε το φως του με μια όψη τριγώνου στον Ερμή, τον εξουσιαστή του Ωροσκόπου και αυτός βρίσκονταν σε γωνία, αποδεχόμενος πρόθυμα, με την ανάδρομη κίνησή του, τη δύναμη που αυτή του μετέφερε από το Δία, βεβαιώθηκα ότι ο αρραβώνας θα γίνονταν ξαφνικά, με τη βοήθεια κάποιου ατόμου που θα είχε τα χαρακτηριστικά της Σελήνης ή που αντιπροσωπεύονταν απ’ αυτήν, το οποίο θα διαμεσολαβούσε έντονα στην υπόθεση και το οποίο τέλος, με κάποια μικρή δυσκολία, θα οδηγούσε στην πραγματοποίηση του γάμου, προς μεγάλη ικανοποίηση και των δύο πλευρών.
ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΟΙΚΟ


Σχετικά με τη μακροζωία ή όχι του συμβουλευόμενου.
Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που δεν γνωρίζουν τη ώρα γέννησής τους ή δεν γνωρίζουν με ποιο τρόπο μπορούν να τη βρουν, είτε επειδή οι γονείς τους έχουν πεθάνει είτε επειδή κανείς δε θυμάται σχετικά, και παρόλα αυτά επιθυμούν να μάθουν, κάνοντας μια ερώτηση στον αστρολόγο αν θα ζήσουν για πολλά χρόνια ή όχι, αν τους απειλεί κάποια αρρώστια ή σε ποιον τομέα της ζωής τους υπάρχουν περισσότερες πιθανότητες να ευτυχίσουν. Αυτού του είδους οι ερωτήσεις –μαζί με αρκετές άλλες– απαντώνται από τον Πρώτο Οίκο.ΔΕΙΚΤΕΣ ΥΓΕΙΑΣ Ή ΜΑΚΡΟΖΩΙΑΣ

Δείκτες υγείας.

Στη συγκεκριμένη ερώτηση πρέπει να λάβετε υπόψη αν το ζώδιο που ανατέλλει, ο εξουσιαστής του και η Σελήνη είναι απαλλαγμένα από κακοτυχία, δηλαδή αν ο εξουσιαστής του Ωροσκόπου είναι ή όχι κεκαυμένος από τον Ήλιο, αν σχηματίζει ή όχι τετράγωνο, αντίθεση ή σύνοδο με τον εξουσιαστή τού 8ου, του 12ου, του 6ου ή του 4ου οίκου, αν είναι ευθύς, με θεμελιώδεις δυνάμεις, με αυξημένη ταχύτητα ή γωνιακός, ειδικά στον 1ο οίκο (αφού ως προς τη συγκεκριμένη ερώτηση αυτή είναι η καλύτερη του θέση) ή στο 10ο ή αλλιώς στον 11ο ή στον 9ο οίκο και σχηματίζει καλή όψη με το Δία ή την Αφροδίτη ή τον Ήλιο. Αυτό είναι ένα καλό σημάδι υγείας και μακροζωίας για το συμβουλευόμενο, αφού, όταν ο εξουσιαστής του Ωροσκόπου ή ο ίδιος ο Ωροσκόπος υφίστανται δυσμενείς επιδράσεις ή η Σελήνη βρίσκεται σε δυσμενείς οίκους προσβαλλόμενη, αυτό είναι σημάδι σίγουρης κακοτυχίας. Οι σημειοδότες που προαναφέρθηκαν, όταν δεν συμβαίνει τίποτε απ’ όλα αυτά, συνηγορούν για το αντίθετο, αφού λαμβάνεται υπόψη όχι μόνο ο εξουσιαστής του Ωροσκόπου, αλλά και ο ίδιος ο Ωροσκόπος, όπως και οι όψεις που σχηματίζει, αν δηλαδή είναι ευμενείς ή δυσμενείς και με ποιο πλανήτη ή πλανήτες σχηματίζονται και ποιου οίκου ή οίκων είναι εξουσιαστές οι πλανήτες αυτοί.


Ο συμβουλευόμενος ρώτησε τα εξής:
1. Αν θα ζήσει πολλά χρόνια.
2. Σε ποιο μέρος του κόσμου είναι καλύτερα γι’ αυτόν να εγκατασταθεί.
3. Ποια περίοδος της ζωής του θα ήταν πιο ευτυχισμένη.
4. Ποια σημαντικά περιστατικά είχαν ήδη συμβεί στη ζωή του.
5. Τι είδους γεγονότα θα πρέπει να περιμένει στο μέλλον – καλά ή
κακά.
6. Πότε θα συμβούν αυτά.

Η εμφάνιση του συμβουλευόμενου σηματοδοτείτο από τον Λέοντα, το ζώδιο του Ωροσκόπου. Εδώ, υπήρχε ένας σταθερός αστέρας που αποκαλείται Καρδιά του Λέοντα (Cor Leonis) κοντά στην ακμή του 1ου οίκου, συγκεκριμένα στις 24ο 34΄ του Λέοντα που είχε τη φύση του Αρη και του Δία και ήταν πρώτου μεγέθους. Τόσο η ακμή του 1ου οίκου όσο και η μοίρα του ζωδίου που βρισκόταν ο Ήλιος, ο εξουσιαστής του Ωροσκόπου, συνδεόταν με το Δία. Η Σελήνη σχημάτιζε όψη τριγώνου και με το Δία και με την Αφροδίτη και βρισκόταν στον 10ο οίκο, έτσι συμπέρανα ότι η εμφάνιση του συμβουλευόμενου ήταν αξιοπρεπής, το ανάστημα του μέτριο και το σώμα του γεροδεμένο, όχι όμως μυώδες ή χοντρό, αλλά ευχάριστο στη θέα και δε χρειαζόταν στολίδια για να φαίνεται πιο όμορφο. Το πρόσωπό του ήταν καθαρό, τα μαλλιά του κοκκινωπά, το δέρμα του καθαρό, είχε κάποιες ουλές ή αμυχές στο δεξί του μάγουλο (αφού επρόκειτο για στρατιωτικό), αλλά σίγουρα η παρουσία του σταθερού αστέρος στον Ωροσκόπο, που συμβολίζει το πρόσωπο, προκάλεσε αυτές τις πληγές ή τις ουλές.

Δεδομένου ότι το ζώδιο που ανατέλλει ήταν ζώδιο της φωτιάς και ο εξουσιαστής του Ωροσκόπου βρισκόταν σε ζώδιο της φωτιάς και από τη φύση του πρόκειται για θερμό και ξηρό, έτσι ήταν και η ιδιοσυγκρασία αυτού του άντρα και ο χαρακτήρας του. Ήταν εξαιρετικά θαρραλέος, οξύθυμος, αγέρωχος και μεγαλόψυχος, αφού ο Ήλιος, εξουσιαστής του Ωροσκόπου βρισκόταν σε έξαρση. Ακόμα, επειδή η Σελήνη σχημάτιζε τρίγωνο με τους δύο ευεργέτες, ήταν νηφάλιος, σεμνός, είχε εξαιρετική μόρφωση, κατά συνέπεια μπορούσε να ελέγχει σε μεγάλο βαθμό το πάθος του. Όμως, αφού η Σελήνη βρισκόταν σε αντίθεση με τον Ερμή, υπήρχαν και στιγμές θυμού και τρέλας, κάτι που επηρέαζε πολύ άσχημα τις υποθέσεις του. Ως προς την ερώτηση του, τώρα:Αν θα ζήσει πολλά χρόνια.

Παρατήρησα ότι ο Ωροσκόπος δεν δεχόταν κακόβουλες επιδράσεις, είτε
από τον Κρόνο που ήταν εξουσιαστής του 6ου, είτε από το Δία που ήταν εξουσιαστής του 8ου.
Είδα ότι ο εξουσιαστής του Ωροσκόπου βρισκόταν σε έξαρση, δεν παρεμποδιζόνταν με κανέναν τρόπο, ήταν πολύ γρήγορος στην κίνηση του, στον 9ο οίκο και συνδεόταν με το Δία.
Παρατήρησα ότι η Σελήνη αποχωριζόταν από τρίγωνο που σχημάτιζε με την Αφροδίτη και πλησίαζε να σχηματίσει τρίγωνο με το Δία που βρισκόταν στο μεσουράνημα και, ως εκ τούτου, η κακοβουλία του Αρη περιοριζόταν από την επιβολή του Δία.
Έλαβα υπόψη ότι ο Ήλιος βρισκόταν πάνω από τη Γη και οι ευεργετικοί πλανήτες, δηλαδή ο Δίας και η Αφροδίτη, ήταν γωνιακοί και πιο δυνατοί από τους κακεργέτες, δηλαδή τον Κρόνο και τον Αρη. Από όλα αυτά συμπέρανα ότι, σύμφωνα με τις φυσικές αιτίες, ο συμβουλευόμενος θα μπορούσε να ζήσει πολλά χρόνια και ότι η φύση του ήταν δυνατή και ελάχιστα ευάλωτη σε ασθένειες. Αυτό πράγματι αποδείχτηκε αληθινό, αφού ο συμβουλευόμενος ζει ακόμα.

 
Αγορά Βιβλίου
| 1 | 2 | 3 | 4 | 5 |
 
ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ
Όσα θέλατε να μάθετε, και δεν τολμούσατε να ρωτήσετε...
Το Νο1 Βιβλίο Αστρολογίας στον κόσμο σε πωλήσεις. Το κλασικό βιβλίο του Reinhold Ebertin.