Κεντρική Σελίδα Ψηφοφορίες Εκδόσεις Online Αγορές Επικοινωνία
   
 
Ομορφιά - ΔίαιταΥγείαΨυχολογίαFeng-ShuiΑγαπημέναΑστρολογίαΣχεσεις
 
Ημερήσιο Ωροσκόπιο 2024
Καλύτερες Ημέρες
Ταρώ NAI/OXI  new
Ερωτικό Ταρώ  new
Προσωπικό Ωροσκόπιο
Οι πλανήτες Τώρα
Ωροσκόπιο Σελήνης
Μηνιαίο Ωροσκόπιο  new
Εβδομαδίαιο Ωροσκόπιο 2024  new
Κοσμικοί Βιορυθμοί
Προσωπικές αναλύσεις
Personal Reports
Ερωτική συναστρία
Αφροδίτη & Έρωτας
Επίκαιρα Θέματα
Τα 12 ζώδια
Ζώδια – Χαρακτηριστικά
Ζωδια – Υγεία
Ζωδια – Ταυτότητα
Η Σελήνη κενή πορείας
Αστρολογία-Διαφημίσεις
Αστρολόγοι-Μέντιουμ
Ερωτικό Ταρώ CELTIC C
Οι εκλείψεις του 2024  new
Οι Πλανητικές ώρεs
Ανάδρομοι πλανήτες 2024  new
Ερμής ανάδρομος 2024  new
Αρθρα Αστρολογίας
Βιβλία Αστρολογίας
Οι Πλανήτες του Μηνα  new
Online Αγορές
Αστρολογικό Ταρώ
Ο ωροσκόπος σας
 
Βιβλία » Αστρολογία » Συνδυασμοί Κοσμικών Επιρροών - ΜΕΣΟΔΙΑΣΤΗΜΑΤΑ Περισσότερα βιβλία |
Συνδυασμοί Κοσμικών Επιρροών - ΜΕΣΟΔΙΑΣΤΗΜΑΤΑ
 
  Print this article E-mail this article to a friend   
 
Συγγραφέας: ΡΑΪΝΧΟΛΤ ΕΜΠΕΡΤΙΝ (Reinhold Ebertin), Μετάφραση στα ελληνικά - επιμέλεια - εκδοτικά δικαιώματα: P&P MGI
Συνολικές επισκέψεις: 1797526
Αγορά Βιβλίου
 
   Σελίδα 1 από 4  
 
Αποσπάσματα από το βιβλίο του Reinhold Ebertin “Συνδυασμοί Κοσμικών Επιρροών”
Αποσπάσματα από το βιβλίο ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΙ ΚΟΣΜΙΚΩΝ ΕΠΙΡΡΟΩΝ

Κοσμικοί Αστερισμοί και Κληρονομικότητα

O Johannes Kepler (Ιωάννης Κέπλερ) (11) γεννημένος στις 6 Ιανουαρίου 1572 (σύμφωνα με το τωρινό ημερολόγιο), μνημονεύει στις εργασίες του όπως και στα γράμματά του, ότι συγγενικά πρόσωπα έχουν παρόμοιες πλανητικές όψεις στους γενέθλιους χάρτες τους. O Carl Brentano, M.D. (12) που μίλησε πάνω σε αυτό το θέμα στο Πρώτο Συνέδριο Κοσμοβιολογικής Έρευνας το 1949 στο ¶αλεν της Γερμανίας, βάσισε τις θέσεις του επάνω στις εργασίες του Γάλλου Choinard και του Γερμανού, Dr. Baron Von Kloeckler. Ο Brentano υποστήριξε πως ο ισχυρότερος δεσμός της Αστρολογίας με τις θετικές επιστήμες υπάρχει στην απόδειξη ότι οι αστρονομικές θέσεις σε σχέση με την γέννηση είναι κληρονομούμενες, ένα πρόβλημα που θα λυθεί μόνο με τα μαθηματικά.

Αυτοί λοιπόν που θα αρνούνται τ' αποτελέσματα της Κοσμοβιολογικής έρευνας, χωρίς πρώτα να εξετάσουν τα αποτελέσματά της στην κληρονομικότητα, θα αφήνουν τους εαυτούς τους ακάλυπτους μπροστά στις κατηγορίες για άγνοια ή έλλειψη επιστημονικής κατάρτισης. O Georg Lomer, M.D. (13) είχε κάνει επίσης έρευνα για την κληρονομικότητα και τους πλανήτες, όπου μέρος αυτών των αποτελεσμάτων είχαν δημοσιευτεί από το περιοδικό των εκδόσεων Ebertin "Kosmobiology".

Ο Reinhold Ebertin εκπόνησε ένα διάγραμμα ελέγχου το επονομαζόμενο (EKT) για να βοηθήσει στον καθορισμό των συμπτώσεων των κληρονομικών παραγόντων. Σε σχέση με αυτό, προσέξτε το παράδειγμα που υπάρχει στην σελίδα 37 του βιβλίου: η "Οικογένεια με άρρωστο αίμα". Εδώ είναι προφανής η απόδειξη της κληρονομικότητας με τα μεσοδιαστήματα των πλανητών και άλλων σημείων.
Η πιο εμπεριστατωμένη έρευνα έγινε από τον Γάλλο Ψυχολόγο Dr. Michel Gauquelin, (14). Στο 22ο Συνέδριο Κοσμοβιολογικής Έρευνας το 1970 στο ¶αλεν, ανέφερε ότι είχε ελέγξει περισσότερες από 30.000 γεννήσεις και μπορούσε να αποδείξει ότι υπάρχει κληρονομική προδιάθεση κατά την οποία τα παιδιά γεννιούνται κάτω από τις ίδιες κοσμικές συνθήκες με τους γονείς τους.
Ομοιότητα πλανητικών θέσεων σε σχέση με ομάδες επαγγελμάτων
Οι παλιοί κανόνες οι οποίοι έχουν τεθεί εδώ και 2.000 χρόνια δεν μπορούν να περιέχουν την απόλυτη αλήθεια γιατί οι καιροί έχουν πραγματικά αλλάξει. Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα για τη σύμπτωση των όψεων, των ίδιων ή παρόμοιων αστρικών επιδράσεων - συνδυασμών σε σχέση με τα επαγγέλματα, υπάρχει και στην οικογένεια Hoffmann, η οποία στους προηγούμενους αιώνες είχε χρέη "εκτελεστή": Φρόντιζε δηλαδή τους καταδικασμένους σε θάνατο να τους περνά από αυτήν την ζωή στην άλλη. Καθώς όμως η ποινή του θανάτου καταργήθηκε, η οικογένεια άρχισε να "παράγει" γιατρούς και ειδικά χειρουργούς. Αυτό είναι ακριβώς το ίδιο με την οικογένεια κρεοπωλών, που επιτυγχάνοντας υψηλότερο επίπεδο ζωής, έχει πια χειρουργούς ή μηχανικούς. Όλα αυτά τα επαγγέλματα προέρχονταν νωρίτερα από τις επιρροές/θέση του πλανήτη ¶ρη. Ο Michel Gauquelin (Μισέλ Γκοκλέν) πριν από την ενασχόλησή του με την κληρονομικότητα των κοσμικών θέσεων, είχε ήδη πραγματοποιήσει στατιστικές που αρχικά ήθελε να χρησιμοποιήσει για την απόρριψη της Αστρολογίας. Είχε σχεδιάσει μια γραφική κυκλική παράσταση αρχικά με 12, 18, και τελικά 36 τομείς όπου έκανε πλανητικές κατανομές μέσα από μεγάλα δείγματα ομοιογενών γεννήσεων, σε σχέση με όμοια επαγγέλματα, ενασχόληση ή ιδιότητες. Για παράδειγμα οι ηθοποιοί είχαν τον Δία κοντά στο MC ή στον 9ο αστρολογικό οίκο και συγκεκριμένα μέσα στον 25ο, 26ο, 27ο τομέα (από τους 36 που τελικά χώριζε των κύκλο των 360 μοιρών, με κατεύθυνση όπως των δεικτών του ρολογιού), στην περίπτωση των πολύ γνωστών πολιτικών κοντά στον ωροσκόπο ή 1ο και 12ο Αστρολογικό οίκο ή 1ο, 2ο, 34ο, 35ο, και 36ο των κατανομών του, ενώ στους επιστήμονες ο Κρόνος ήταν πολύ κοντά στο MC δηλαδή στον 9ο και 10ο αστρολογικό ή 26ο, 27ο, 28ο, 29ο δικό του.

O Dr. Baldur Ebertin (Μπαλντούρ Έμπερτιν) (15) ανακάλυψε ότι ο ερευνητής δεν πρέπει να επικεντρώνει το ενδιαφέρον του μόνον στον πλανήτη που μελετά σε σχέση με τα επαγγέλματα, τις διαθέσεις, τις ασθένειες κ.λπ., αλλά ολόκληρες ομάδες πλανητικών συνδυασμών - όψεων πρέπει να αντιπαραβάλλονται, όπου η πλειονότητά τους θα έχει σχέση με κάθε ξεχωριστή περίπτωση. Ο χαρακτηρισμός αυτών των ομαδοποιημένων σημείων - πλανητών είναι αυτός που προσδιορίζει αυτό που ονομάζουμε "σύνδρομο της ψυχολογικής έννοιας".
O P. Agoston Terres (16) ο οποίος είχε αφιερώσει μεγάλο μέρος της δραστηριότητάς του στο να κάνει "Κοσμοψυχογράμματα" σύμφωνα με το σύστημα των Baldur & Reinhold Ebertin (γιος και πατέρας) είχε πετύχει να προσδιορίσει τέτοια σύνδρομα για πολλές ομάδες επαγγελμάτων. Η μέθοδος αυτή χρησιμοποιήθηκε σαν μοντέλο και από άλλους ερευνητές, όπως τον Dr. Tibor von Toth (17). Στα περιοδικά "Kosmobiologie" και "Cosmobiology International" υπάρχουν μεγάλες αναφορές για την πρόοδο που έχει γίνει επάνω σε αυτό το θέμα.
την Ψυχοθεραπεία
Φτιάχνοντας τα κοσμογράμματα (Ωροσκόπια, γενέθλια και άλλα θέματα) ασθενών και εξετάζοντας τις παρελθούσες και μελλοντικές θέσεις των πλανητών γι' αυτά τα άτομα, συχνά παρατηρείται πως η παρουσία του Ποσειδώνα σε ζωτικό σημείο του Κοσμογράμματος τα οδηγεί στο να πάνε στον γιατρό και ότι η καθοριστική απόφαση να κάνουν ψυχοθεραπευτική αγωγή υλοποιείται κάτω από τις επιρροές του Ουρανού ή του Πλούτωνα. Η μελέτη των πλανητικών θέσεων μπορεί να είναι ουσιαστικά ζωτική στην θεραπεία και την παρατήρηση ασθενών με τάσεις αυτοκτονίας. (18)
Γενική Κοινωνική Πρόνοια
Όταν οι δυσκολίες εμφανίζονται στην ανατροφή των παιδιών και εφήβων ή όταν κάποιος χρειάζεται βοήθεια για να συμβιβαστεί με την ζωή του ή τον τρόπο ζωής του ο γενέθλιος χάρτης του ατόμου μαζί με τις προγνωστικές μεθόδους, όπως Διελεύσεις απλές ή μεσοδιαστημάτων, Ηλιακού Τόξου κατευθύνσεις, Προοδευτικά, μπορούν να γίνουν μια πραγματική βοήθεια γι' αυτά τα άτομα. Επειδή όμως ο χώρος είναι περιορισμένος για να ακολουθηθεί όλη αυτή η μεθοδολογία παρακαλώ συμβουλευθείτε την αντίστοιχη βιβλιογραφία. (19), (20), (21), (22), (23).


Τι είναι Κοσμοβιολογία
Η Κοσμοβιολογία είναι μια επιστημονική μέθοδος που ενδιαφέρεται για τις πιθανές σχέσεις ανάμεσα στον Κόσμο (με την έννοια του μακρόκοσμου, Ουρανίων Σωμάτων κ.λπ.) και την οργανική ζωή. Τις επιπτώσεις των κοσμικών ρυθμών και πλανητικών κινήσεων επάνω στον άνθρωπο, με όλες του τις δυνατότητες, αδυναμίες του χαρακτήρα του και τις πιθανές αλλαγές του πεπρωμένου του. Επίσης, ερευνά τις σχέσεις και τις επιπτώσεις αυτών των κοσμικών ρυθμών όπως αντικατοπτρίζονται στην φυτική και ζωϊκή ζωή πάνω στη Γη σαν ένα σύνολο. Κάτω από αυτές τις προϋποθέσεις η Κοσμοβιολογία χρησιμοποιεί μοντέρνες μεθόδους επιστημονικής έρευνας, όπως στατιστική, ανάλυση, προγράμματα κομπιούτερ. Λόγω των διαθέσιμων επιστημονικών μέσων, προτεραιότητα έχουν οι μικροκοσμικές και μακροκοσμικές σχέσεις που δεν πρέπει να παραβλεφθούν όσες είναι αδύνατο να μετρηθούν. Η λέξη Κοσμοβιολογία πρωτοχρησιμοποιήθηκε από τον Αυστριακό γιατρό Dr. Feerhow και αργότερα χρησιμοποιήθηκε από τον Ελβετό στατιστικό - αστρολόγο K.E Krafft για να καθοριστεί αυτός ο κλάδος της Αστρολογίας που εργάζεται πάνω σε επιστημονικά θεμέλια και βασίζεται στις θετικές επιστήμες. Η Κοσμοβιολογία, μέσα από αυτή την δουλειά του συγγραφέα, έχει γίνει πολύ γνωστή στα τελευταία 40 χρόνια για αυτές τις προσεγγίσεις, που την διακρίνουν από την αρχαία Αστρολογία.
Εκτός από τη μεγάλη διαγνωστική αξία της Κοσμοβιολογίας πάνω στους τομείς της χαρακτηρολογίας και της ψυχολογίας, κανείς δεν πρέπει να ξεχνά ότι οι Γενέθλιες θέσεις του ατόμου μπορούν να ειδωθούν και να μεταφραστούν σωστά σε σχέση με το βιογραφικό/ιστορικό του ατόμου (ιατρικό ιστορικό, πατρικό σπίτι, αδελφούς και αδελφές, ανατροφή, χρόνος και συνθήκες κάτω από τις οποίες ζει, θρησκεία, συμπεριφορά, αξίες, περιβάλλον, κ.λπ.)
Αυτοί που ενδιαφέρονται για την συμβουλευτική και θέλουν να δώσουν σοβαρή βοήθεια σε αυτούς που την ζητούν, από μια πλευρά θα είναι αδύνατο να κάνουν χωρίς την Κοσμοβιολογική και Κοσμοψυχολογική διάγνωση όταν γνωρίσουν όλες τις μεθόδους της και από την άλλη πλευρά θα καταλάβουν ότι μια σωστή ψυχολογική και ιατρική γνώση είναι απαραίτητη για την σωστή εκτίμηση και μετάφραση της σημασίας όλων αυτών των ατομικών παραγόντων που εμπεριέχονται σε αυτό που ονομάζουμε γενέθλιο χάρτη ή Κοσμόγραμμα.

 
Αγορά Βιβλίου
| 1 | 2 | 3 | 4 |
 
ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ
Όσα θέλατε να μάθετε, και δεν τολμούσατε να ρωτήσετε...
Το Νο1 Βιβλίο Αστρολογίας στον κόσμο σε πωλήσεις. Το κλασικό βιβλίο του Reinhold Ebertin.