Κεντρική Σελίδα Ψηφοφορίες Εκδόσεις Online Αγορές Επικοινωνία
   
 
Ομορφιά - ΔίαιταΥγείαΨυχολογίαFeng-ShuiΑγαπημέναΑστρολογίαΣχεσεις
 
Ημερήσιο Ωροσκόπιο 2024
Καλύτερες Ημέρες
Ταρώ NAI/OXI  new
Ερωτικό Ταρώ  new
Προσωπικό Ωροσκόπιο
Οι πλανήτες Τώρα
Ωροσκόπιο Σελήνης
Μηνιαίο Ωροσκόπιο  new
Εβδομαδίαιο Ωροσκόπιο 2024  new
Κοσμικοί Βιορυθμοί
Προσωπικές αναλύσεις
Personal Reports
Ερωτική συναστρία
Αφροδίτη & Έρωτας
Επίκαιρα Θέματα
Τα 12 ζώδια
Ζώδια – Χαρακτηριστικά
Ζωδια – Υγεία
Ζωδια – Ταυτότητα
Η Σελήνη κενή πορείας
Αστρολογία-Διαφημίσεις
Αστρολόγοι-Μέντιουμ
Ερωτικό Ταρώ CELTIC C
Οι εκλείψεις του 2024  new
Οι Πλανητικές ώρεs
Ανάδρομοι πλανήτες 2024  new
Ερμής ανάδρομος 2024  new
Αρθρα Αστρολογίας
Βιβλία Αστρολογίας
Οι Πλανήτες του Μηνα  new
Online Αγορές
Αστρολογικό Ταρώ
Ο ωροσκόπος σας
 
Βιβλία » Αστρολογία » Συνδυασμοί Κοσμικών Επιρροών - ΜΕΣΟΔΙΑΣΤΗΜΑΤΑ Περισσότερα βιβλία |
Συνδυασμοί Κοσμικών Επιρροών - ΜΕΣΟΔΙΑΣΤΗΜΑΤΑ
 
  Print this article E-mail this article to a friend   
 
Συγγραφέας: ΡΑΪΝΧΟΛΤ ΕΜΠΕΡΤΙΝ (Reinhold Ebertin), Μετάφραση στα ελληνικά - επιμέλεια - εκδοτικά δικαιώματα: P&P MGI
Συνολικές επισκέψεις: 1606747
Αγορά Βιβλίου
 
   Σελίδα 2 από 4  
 
Αυτογνωσία μέσα από την Κοσμοβιολογία
Οι ερμηνείες των πλανητικών συνδυασμών που παρουσιάζονται σε αυτό το βιβλίο έχουν σαν σκοπό να δώσουν τον τρόπο για τη σύλληψη της αληθινής έννοιας της φύσης, των ικανοτήτων, των όψεων του χαρακτήρα και των πιθανοτήτων του πεπρωμένου του κάθε ατόμου. Κάτω από αυτό το πρίσμα, βοηθούν στην ανάλυση του ανθρώπου μέσα από ψυχολογικούς, ιατρικούς και κοινωνικούς όρους. Δείχνεται στον αναγνώστη, πώς μπορεί να συνδυάσει τα διάφορα στοιχεία του γενέθλιου χάρτη και να δημιουργήσει μια γεμάτη σημασία εικόνα του εαυτού του. Αυτό είναι ένας συνδυασμός και μιας μορφής αλληλεπίδραση ανάμεσα στην πείρα, που έχει μεταφερθεί μέσα από την παράδοση, και στις νέες μεθόδους έρευνας. Αυτή η διαδικασία αντιπροσωπεύει την προσπάθεια να δημιουργηθεί ένας σύνδεσμος ανάμεσα στη μυθική και συμβολική σχέση και τις θετικές επιστήμες κι έτσι να συνδεθεί η αρχαία Αστρολογική παράδοση με τις μοντέρνες ψυχολογικές αντιλήψεις.
Στους αρχαίους πολιτισμούς, μύθους, θρησκείες και παραδόσεις ο Ήλιος, για παράδειγμα, θεωρείτο το σύμβολο της ζωής. Στον ατομικό γενέθλιο χάρτη, συμπεράσματα λαμβάνονται ως προς την δύναμη και το είδος της ζωτικότητας του ατόμου από τη θέση του Ήλιου στα ζώδια και από τις όψεις που κάνει με τα άλλα ουράνια σώματα και σημεία. Επιπρόσθετα, ο Ήλιος αντιπροσωπεύει το ανδρικό πρότυπο στο γενέθλιο χάρτη, η Σελήνη το γυναικείο. Επίσης το συνειδητό και υποσυνείδητο αποδίδονται σε αυτά τα δύο σώματα.
Σε αντίθεση με την παράδοση, που περισσότερο ή λιγότερο θέλει να δίνει ερμηνείες για το πεπρωμένο, η δική μου προσπάθεια είναι να ερμηνεύσω το πεπρωμένο από την σωματοφυσική κατάσταση ή τη συγκρότηση του ατόμου. O Βαρώνος Γιατρός Kloeckler συμμερίζεται την άποψή μου και είναι αξιέπαινος που έψαξε με κριτική διάθεση το θέμα και έτσι απελευθέρωσε την Αστρολογία από την μαντεία. Γράφει:
"Ο σύγχρονος άνθρωπος φέρνει μεγάλες αντιρρήσεις ως προς τις συνθήκες του πεπρωμένου του, τις οποίες κανείς σήμερα δεν μπορεί να συμπεράνει ότι είναι ξεκάθαρες και δρουν περιστασιακά. Από την άλλη πλευρά αυτό θα ήταν εφικτό μέχρι ενός σημείου, εάν κάποιος λάμβανε υπόψη του αυτές τις εμπειρίες που προέρχονται μόνο από τις ψυχολογικές καταστάσεις του ατόμου. Οποιοσδήποτε έχει σκεφτεί, έστω και λίγο, τους εσωτερικούς συσχετισμούς δεν μπορεί να αρνηθεί ότι ο χαρακτήρας και όχι η ικανότητα αντιπροσωπεύει την πρώτη δύναμη του πεπρωμένου. Κανείς δεν πρέπει να καταδικάζει τους αστρολόγους που προσπαθούν να διευκρινίσουν τα νήματα που συνδέουν το πεπρωμένο με το χαρακτήρα. Αυτή η τάση όπου υπάρχει είναι κατεξοχήν αντιεπιστημονική..." Οι αστρονομικές υπερθέσεις των πιθανών κανόνων που σχετίζονται με τη φυσική και συναισθηματική κατάσταση του ανθρώπου, μου εμφανίζονται περισσότερο ασφαλείς από οποιουσδήποτε άλλους. Οι προβλέψεις που μπορεί να προκύψουν από τέτοιους συσχετισμούς φαίνονται επομένως να εκφράζονται ξεκάθαρα. (24)
Η ερμηνεία του γενέθλιου χάρτη και των γεγονότων της ζωής, γίνεται επίσης πιο εύκολη και κατανοητή όταν κανείς ξεκινήσει με το σκεπτικό ότι κάθε πράξη γεννιέται μέσα από ένα καθορισμένο συναίσθημα και -αντίστροφα- ότι κάθε γεγονός προκαλεί μια συναισθηματική αντίδραση.
Έτσι, δεν είναι τόσο σημαντικό να προκαθορίζουμε τα γεγονότα στο πεπρωμένο ενός ατόμου, κάτι που θα μπορούσε να μας οδηγήσει σε λανθασμένες προβλέψεις μια και αυτές επηρεάζονται πάντοτε και από άλλους παράγοντες που δεν γνωρίζουμε και δεν μπορούμε να προσδιορίσουμε προς το παρόν. Χρησιμοποιώντας όμως τα ουράνια σώματα, τους πλανήτες και τα άλλα σχετικά σημεία, μπορούμε να καθορίσουμε την ιδιαίτερη κατάσταση που βρίσκεται η ψυχολογία ενός ατόμου και τι μπορεί να αποδεχθεί ή να απορρίψει. Για παράδειγμα: Αν έχουμε να εξετάσουμε την σύνοδο του Κρόνου όταν περνάει πάνω από την γενέθλια Σελήνη, μερικοί παραδοσιακοί κανόνες την λαμβάνουν υπόψη τους σαν "ασθένεια, θάνατο της μητέρας ή της συζύγου" ή "δύσκολες καταστάσεις στην οικογενειακή ζωή" κ.λπ. Αλλά σε οποιαδήποτε περίπτωση εδώ έχουμε να κάνουμε με μια συναισθηματική (Σελήνη) κατάθλιψη (Κρόνος) ή μια συναισθηματική αναχαίτιση ή θλιμμένη διάθεση. Μια τέτοια συναισθηματική κατάσταση μπορεί να διαγνωστεί με κάποιο μέτρο βεβαιότητας, αλλά όχι με τετελεσμένα γεγονότα όπως ασθένεια, θάνατος κ.λπ.
Εδώ είναι αναγκαίο να εξετάσει κανείς ότι κάθε πλανητικός σχηματισμός στο κοσμόγραμμα μπορεί να έχει κάποια σημασία στην ερμηνεία σε συνδυασμό με κάποιον άλλο πλανητικό σχηματισμό (25), μόνον όταν υπάρχει γνώση της ηλικίας, του φύλου, των τωρινών καταστάσεων της ζωής, της ανατροφής του ατόμου, κ.λπ., τότε είναι φυσικό να δημιουργηθεί μια σωστή εικόνα και έτσι να δοθεί μια υπεύθυνη συμβουλή και βοήθεια σε κάποιον. Γι' αυτό τον λόγο είναι απαραίτητο να συσχετίζουμε τα στοιχεία της ερμηνείας που προκύπτουν από πολλούς συνδυασμούς με κάποιους άλλους σαν ένα σύνολο μαθηματικών τύπων που συνδέονται μεταξύ των.
Με κάποιες επιφυλάξεις οι αστρολογικές ερμηνείες θα μπορούσαν να συνδεθούν με τις ποιοτικές περιγραφές των διαφόρων στοιχείων στη χημεία (σκληρότητα, σθένος, τιμές/αξίες κ.λπ.). Εντούτοις, οι οργανικές ή συναισθηματικές καταστάσεις δεν μπορούν να εκφραστούν με τέτοιους ακριβείς μαθηματικούς τύπους όπως αυτούς που χρησιμοποιούνται στην χημεία (26).
Ακόμη έγινε προσπάθεια σε αυτό το βιβλίο να δοθούν κάποιες εξισώσεις και η εμπειρία έχει δείξει ότι αυτές μπορούν να «περιγράφουν» γεγονότα, που συμβαίνουν (ακριβώς ή περίπου) σύμφωνα με το γενικό πλαίσιο, αρκεί να χρησιμοποιηθούν σωστά. Ως αποτέλεσμα, γίνεται μια προσπάθεια να επιτευχθεί η εναρμόνιση των μυθικών, συμβολικών και αρχέγονων στοιχείων με τους κανόνες της μοντέρνας βιολογίας και ψυχολογίας. Αν και ο Kloeckler (27) έχει ήδη δείξει τις πλανητικές σχέσεις με τα βιολογικά, οργανικά, ψυχολογικά και κοινωνικά στοιχεία με έναν πολύ σαφή και κατανοητό τρόπο, αυτές οι ταξινομήσεις έχουν τακτοποιηθεί σε μια νέα τάξη σύμφωνα με τις πλανητικές σχέσεις και όψεις.

Μέσα στο παρόν βιβλίο οι κοινωνιολογικοί συσχετισμοί αναπτύσσονται λογικά, με βάση τη θεωρία που εξετάζουμε και την ψυχολογική αντιστοιχία.
Ο όρος "πιθανή εκδήλωση γεγονότων με θετική ή αρνητική μορφή" αναφέρεται σε ψυχολογικές καταστάσεις ή τάσεις της μοίρας που εξελίσσονται όταν το ένα μέρος από έναν αστρικό συσχετισμό (από τις διαφορετικές τεχνικές διελεύσεων ή προόδων) κάνει σύνοδο με το άλλο, που είναι γενέθλιος παράγων.
Π.χ. ο διελαύνων (ή προοδευτικός) Δίας κάνει μία σημαντική όψη με την γενέθλια Αφροδίτη. Εδώ, επίσης, η θετική ή αρνητική επιρροή μπορεί ν' αναλυθεί μόνο σε συσχετισμό με το σύνολο του γενεθλίου χάρτη. Το παράδειγμα της αντίθεσης Αφροδίτης-Δία αποδεικνύει την πιθανότητα για θετικές ή αρνητικές επιρροές στον χαρακτήρα που εμφανίζονται στην ψυχολογική αντιστοιχία. Από τη στιγμή που πάντοτε θα υπάρχουν συνδυασμοί από διάφορα ερμηνευτικά στοιχεία, αυτό το βιβλίο έχει σκοπό μόνο να υπογραμμίσει τη μέθοδο των ψυχολογικών συσχετισμών, χωρίς να προσπαθήσει να επιβάλλει αυστηρούς κανόνες προς τον αναγνώστη ή τον ειδικό.
Εκτός από τους υπάρχοντες συσχετισμούς ανάμεσα σε δύο παράγοντες ερμηνείας (31), μία επιπλέον διεύρυνση του συσχετισμού δημιουργείται από την ανάμιξη ενός τρίτου παράγοντα, με τη μορφή μεσοδιαστημάτων (ημι-αθροίσματα), που σχετίζεται με τα δύο ουράνια σώματα. Όπως φαίνεται και από το όνομα, ο ερμηνευτικός παράγων τοποθετείται στο κέντρο σ' αυτή την περίπτωση, δηλαδή βρίσκεται στην ενδιάμεση απόσταση ή όπως εκφράζεται μαθηματικά στο ημιάθροισμα των δυο άλλων παραγόντων.
Η χρησιμοποίηση τέτοιων ημι-αθροισμάτων δεν είναι καινούργια, όπως φαίνεται από τη μέθοδο διόρθωσης του Guido Bonati, ο οποίος ήταν ο φημισμένος αστρολόγος της Αυλής του Αυτοκράτορα Frederic II. Επιπλέον ο Alan Leo, ο γνωστός Αγγλος αστρολόγος και ιδρυτής της "Μοντέρνας Αστρολογίας", σε μια περιοδική έκδοση από τον Charles e.o. Carter στο Λονδίνο, αναφέρεται στο μεσοδιάστημα ανάμεσα σε δύο πλανήτες το οποίο "δραστηριοποιείται ή μπαίνει σε ενέργεια" από το πέρασμα ενός τρίτου ουρανίου σώματος.
Ένας άλλος αστρολόγος, ο Frank Glahn, γράφει (32) ότι πρωτογνώρισε τα μεσοδιαστήματα από τον Albert Kniepf, έναν ιδιαίτερα προικισμένο αστρολόγο του οποίου τα συγγράμματα είχαν εμφανιστεί γύρω στο 1900 στο Αμβούργο. Ο Alfred Witte, ο ιδρυτής της Uranian Σχολής Αστρολογίας του Αμβούργου, επίσης πληροφορήθηκε από τον Kniepf για την εφαρμογή αυτής της μεθόδου και σύμφωνα με τον Glahn οφείλεται στον Witte η εισαγωγή μιας παλιάς μεθόδου στην μοντέρνα αστρολογική πρακτική με το όνομα "Planetenbilder" ("Πλανητικές Εικόνες").

 
Αγορά Βιβλίου
| 1 | 2 | 3 | 4 |
 
ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ
Όσα θέλατε να μάθετε, και δεν τολμούσατε να ρωτήσετε...
Το Νο1 Βιβλίο Αστρολογίας στον κόσμο σε πωλήσεις. Το κλασικό βιβλίο του Reinhold Ebertin.