Κεντρική Σελίδα Ψηφοφορίες Εκδόσεις Online Αγορές Επικοινωνία
   
 
Ομορφιά - ΔίαιταΥγείαΨυχολογίαFeng-ShuiΑγαπημέναΑστρολογίαΣχεσεις
 
Ημερήσιο Ωροσκόπιο 2024
Καλύτερες Ημέρες
Ταρώ NAI/OXI  new
Ερωτικό Ταρώ  new
Προσωπικό Ωροσκόπιο
Οι πλανήτες Τώρα
Ωροσκόπιο Σελήνης
Μηνιαίο Ωροσκόπιο  new
Εβδομαδίαιο Ωροσκόπιο 2024  new
Κοσμικοί Βιορυθμοί
Προσωπικές αναλύσεις
Personal Reports
Ερωτική συναστρία
Αφροδίτη & Έρωτας
Επίκαιρα Θέματα
Τα 12 ζώδια
Ζώδια – Χαρακτηριστικά
Ζωδια – Υγεία
Ζωδια – Ταυτότητα
Η Σελήνη κενή πορείας
Αστρολογία-Διαφημίσεις
Αστρολόγοι-Μέντιουμ
Ερωτικό Ταρώ CELTIC C
Οι εκλείψεις του 2024  new
Οι Πλανητικές ώρεs
Ανάδρομοι πλανήτες 2024  new
Ερμής ανάδρομος 2024  new
Αρθρα Αστρολογίας
Βιβλία Αστρολογίας
Οι Πλανήτες του Μηνα  new
Online Αγορές
Αστρολογικό Ταρώ
Ο ωροσκόπος σας
 
 
Αστρολογία  
Τόμοι-μαθημάτων Αστρολογίας δια αλληλογραφίας - Εξ' Αποστάσεως
 
  Print this article E-mail this article to a friend   
 
Πηγή: ANEW.GR
Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 18 Απριλίου 2003, 1:51.52 πμ
Συνολικές επισκέψεις: 120373
Αγορά
 
   Σελίδα 1 από 4  
  Κανόνες - οδηγίες των τόμων-μαθημάτων δια αλληλογραφίας  
 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΟΜΟΥΣ-ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑΣ ΔΙΑ ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΑΣ:

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΜΟΥΣ-ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑΣ δια αλληλογραφίας - εξ' αποστάσεως
Διεύθυνση, υπεύθυνοι επικοινωνίας-δημοσίων σχέσεων, επιστημονικοί συνεργάτες
Καλωσόρισμα
Σκοπός
Τρόπος εκπαίδευσης
Κόστος 
Περιγραφή
Αναλυτική περιγραφή της ύλης των τόμων 1-3
Αναλυτική περιγραφή της ύλης των τόμων 4-6
 
Συγγραφείς, επιστήμονες, συνεργάτες: Συνάδελφοι διαφόρων ειδικοτήτων από Ελλάδα και εξωτερικό

Παραγγελίες

Καλωσόρισμα
Σας προσφέρουμε με τους τόμους - μαθήματα Αστρολογιας, μια ολοκληρωμένη εκπαίδευση στην επιστήμη της Αστρολογίας, υιοθετώντας μία διεπιστημονική και ολιστική προσέγγιση του θέματος, παρέχοντας έτσι μία άκρως αξιόπιστη και κολεγιακού επιπέδου μόρφωση.

Όλα αυτά είναι το αποτέλεσμα του επιπέδου, των γνώσεων, της εμπειρίας, καθώς και της πολυετούς έρευνας των συνεργατών μας, επιστημόνων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό που είναι κατά διαστήματα μαζί μας και είναι πρόθυμοι να προσφέρουν τόσο στην έρευνα όσο και στην εκμάθηση της Αστρολογίας με τις γνώσεις και το χρόνο τους.

Το αναλυτικό και εκσυγχρονισμένο σύστημα των τόμων-μαθημάτων δια αλληλογραφίας, σας οδηγεί πιο πέρα από την απλή εκμάθηση και πρακτική εξάσκηση της Αστρολογίας. Έχει σχεδιαστεί ειδικά για να εκπαιδεύσει με τη συνδρομή όσο το δυνατόν περισσότερων τεχνικών που αφορούν στην επιστήμη της Αστρολογίας.

Σκοπός
Είναι να δώσει στους ενδιαφερόμενους αναγνώστες-σπουδαστές μία ευρεία και στέρεη βάση γνώσεων γύρω από την επιστήμη της Αστρολογίας, χρησιμοποιώντας πληροφορίες από τα πολύ παλιά έως και τα πιο πρόσφατα στοιχεία που υπάρχουν ανά τον κόσμο, μέσα από μια μεθοδολογία απλή και κατανοητή για όλους.

Το πλήθος της πολύτιμης – επιπρόσθετης πληροφορίας που παρέχεται (επιστημονικά άρθρα, στατιστικές εργασίες κ.ά), μπορεί να δώσει στον καθένα, ουσιώδη κίνητρα για αναζήτηση και έρευνα επάνω στο αντικείμενο της Αστρολογίας, αυτής δηλαδή της επιστήμης, που ασχολείται αποκλειστικά με την αυτογνωσία και την τεχνική κατανόησης των άλλων συνανθρώπων μας.

Έτσι οι τόμοι-μαθήματα δια αλληλογραφίας, μπορούν να βοηθήσουν αποτελεσματικά δίνοντας τέτοια μεθοδολογικά εργαλεία και πληροφοριακό υλικό για μια περαιτέρω διεύρυνση της αυτοσυνείδησης, για να κάνει κανείς πλέον τις επιλογές του με υψηλότερα κριτήρια, βασισμένοι σε συγκεκριμένα δεδομένα.

Ένας από τους σημαντικότερους στόχους των τόμων-μαθημάτων δια αλληλογραφίας, είναι να καταφέρουν μέσω του υψηλού επιπέδου, τις τεκμηριωμένες στατιστικά εργασίες των ανθρώπων που έχουν ασχοληθεί με την έρευνα και τη μελέτη της Αστρολογίας, να τοποθετήσουν την Αστρολογία στη θέση που δικαιωματικά της ανήκει: Τη θέση της ανάμεσα στις άλλες επιστήμες που ασχολούνται με τον άνθρωπο, μιας και χρησιμοποιεί ίδια μέθοδο εργασίας με αυτές.

Τρόπος εκπαίδευσης
Ο τρόπος εκπαίδευσης των μαθημάτων γίνεται με τη μέθοδο της αλληλογραφίας (εξ’ αποστάσεως) με βιβλία τόμου
ς μέσω ταχυδρομείου ή ίντερνετ. Δεν χρειάζεται να έχει κανείς απαραιτήτως υπολογιστή, καθώς του στέλνουμε ταχυδρομικώς όλα τα έγγραφα.

Οι τόμοι των μαθημάτων δια αλληλογραφίας, στηρίζονται σε μια συστηματική δομή εκπαίδευσης, όπου μπορεί κανείς να ταξινομήσει τη συνεχόμενη πληροφορία χωρίς να οδηγείται σε σύγχυση, αφού ο άξονας που κινούνται οι τόμοι είναι συγκεκριμένος.

Ως έναρξη θεωρείται η αγορά του πρώτου τόμου - της
πρώτης ενότητας (1 τόμος τριών μαθημάτων). Τα μαθήματα -τόμοι είναι στο σύνολό τους 36. Χωρίζονται σε 12 ενότητες-τόμους των 3 μαθημάτων. Ο κάθε αναγνώστης-σπουδαστής δεν δεσμεύεται να αγοράσει και τους 36 τόμους. Μπορεί να σταματήσει στην ανάγνωση οποιουδήποτε τόμου θέλει, ανάλογα το επίπεδο γνώσεων που επιθυμεί να έχει.

Η ύλη των τόμων-μαθημάτων κάθε ενότητας (περιλαμβάνει ένα τόμο τριών μαθημάτων), που πρέπει οι αναγνώστες-σπουδαστές να μελετήσουν πολύ προσεχτικά, αποτελείται από έναν όγκο 300 και άνω σελίδων –ανάλογα την ενότητα- δηλ. γύρω στις 100 ανά μάθημα. Κάθε τόμος εμπεριέχει ένα ερωτηματολόγιο ή και ερωτήσεις ανάπτυξης όπου οι αναγνώστες-σπουδαστές θα πρέπει να συμπληρώσουν και να μας στείλουν αποστείλουν  ταχυδρομικώς, μόνο αν θέλουν να συνεχίσουν και να αγοράσουν έναν επόμενο τόμο. Αυτό γίνεται για να εξετάσουμε αν υπάρχουν οι επαρκείς γνώσεις για να συνεχίσει κανείς σε έναν επόμενο τόμο, έτσι ώστε να μπορούν να τους έχουν μόνο όσοι έχουν αποφασίσει να μελετήσουν σοβαρά το υλικό που κατέχουν.

Απαραίτητες προϋποθέσεις για να περάσουν οι αναγνώστες-σπουδαστές στον επόμενο τόμο, είναι να έχουν τελειώσει την ύλη της ενότητας που κατέχουν, να έχουν αποστείλει συμπληρωμένα όλα τα φύλλα εργασίας (τεστ), να έχουν πάρει βαθμό πάνω από τη βάση, βαθμός που θα αντιπροσωπεύει και τις γνώσεις τους.

Δεν υπάρχει κανένας χρονικός περιορισμός σε σχέση με την εκμάθηση των τόμων. Οι αναγνώστες-σπουδαστές μπορούν να συμπληρώσουν τα ερωτηματολόγια με τους δικούς τους ρυθμούς και μόνο αν επιθυμούν να αγοράσουν έναν επόμενο τόμο - βιβλίο. Κάθε τόμος εκτός από την καθορισμένη ύλη και τα ερωτηματολόγια, εμπεριέχει κι ένα αριθμό επιστημονικών άρθρων, άκρως απαραίτητα εργαλεία, αφού έχουν ως κύριο σκοπό τη συνεχή ενημέρωση-επαφή με το χώρο της σύγχρονης Αστρολογίας, παγκοσμίως.


Κόστος - Αποστολή
Το ΚΟΣΤΟΣ κάθε τόμου-ενότητας (ένας τόμος που περιλαμβάνει 3 μαθήματα), είναι 300 ευρώ (υπάρχει νέα τιμή με έκπτωση)* (χωρίς έξοδα αποστολής - μόνο με ΠΡΟΠΛΗΡΩΜΗ-ΠΡΟΕΞΟΦΛΗΣΗ (web EMAIL ONLY) - δείτε όλους τους τρόπους προπληρωμής για προεξόφληση
(web EMAIL ONLY) και τους αριθμούς λογαριασμού και κωδικούς κάνοντας κλικ εδώ).

- Για να γίνει η εγγραφή σας το πρώτο βήμα που θα πρέπει να κάνετε είναι να προεξοφλήσετε (web EMAIL ONLY) τον τόμο των μαθημάτων πατώντας το καλάθι ΑΓΟΡΑ και ακολουθώντας τις οδηγίες στο eshop μας επιλέγοντας στο τέλος μία από τις μεθόδους που περιλαμβάνουν προπληρωμή, καθώς ΚΑΘΕ ΑΛΛΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΠΡΟΠΛΗΡΩΜΗ (web EMAIL ONLY) Ή ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΩΤΑ ΠΡΟΕΞΟΦΛΗΣΗ ΤΟΥ ΤΟΜΟΥ-ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΘΑ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΑΚΥΡΗ.

- Το δεύτερο βήμα είναι να πάτε στο "Επικοινωνία" που είναι πάνω-πάνω δεξιά στην κορυφή κάθε σελίδας μας στο ANEW.GR και να μας δώσετε τα στοιχεία σας (Ονοματεπώνυμο, διεύθυνση αποστολής, διεύθυνση επικοινωνίας και ενημέρωσης-αν είναι διαφορετικά- τηλέφωνα, επάγγελμα και στοιχεία γέννησης -ημ/νία, ώρα και τόπο γέννησης σας)

- Οι αποστολές γίνονται με σειρά προτεραιότητας μετά από 15 εργάσημες ημέρες που χρειάζονται για τη διαδικασία εγγραφής και πάντα κατά το πρώτο δεκαήμερο του μήνα. Εξαιρούνται οι γιορτές και οι επίσημες αργίες και η αποστολή γίνεται αμέσως μετά πάντα με σειρά προτεραιότητας.                    ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ


*ΑΠΟΚΤΗΣΤΕ ΣΗΜΕΡΑ ΚΙΟΛΑΣ (ΠΡΟΠΛΗΡΩΜΗ ΜΕΣΩ ΠΙΣΤΩΤΙΚΗΣ ΜΕ PAYPAL.COM ή ΜΕΣΩ ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΥΠΡΟΥ(ΚΥΠΡΟΣ) χωρίς έξοδα αποστολής**:

- 2 ίδιους τόμους με έκπτωση -10% στο συνολικό ποσό
- 3 ίδιους τόμους με έκπτωση -15% στο συνολικό ποσό
- 4 ίδιους τόμους με έκπτωση -20% στο συνολικό ποσό
- 5 ίδιους τόμους με έκπτωση -25% στο συνολικό ποσό
- από 6 άτομα κι άνω έκπτωση -30% στο συνολικό ποσό** Οι εκπτώσεις ισχύουν για κοινή παραγγελία που θα γίνει την ίδια μέρα **


Βεβαιώσεις- Διευκρινήσεις 
Κάθε αναγνώστης-σπουδαστής των μαθημάτων δια αλληλογραφίας, μπορεί μετά την αγορά των 3 πρώτων ενοτήτων (τόμοι μαθημάτων 1-9) και εφόσον έχει περάσει επιτυχώς τα ερωτηματολόγια που τους αναλογούν, να πάρουν την πρώτη βεβαίωση για τη βασική εκμάθηση της Αστρολογίας. Για τις επόμενες 3 ενότητες (τόμοι μαθημάτων 10-18) θα πάρουν τη βεβαίωση που αφορά την προχωρημένη εκμάθηση της Αστρολογίας. Για να μπορέσουν να αποκτήσουν τη βεβαίωση Εκμάθησης πρέπει να ολοκληρώσουν επιτυχώς τον κύκλο και των 12 ενοτήτων (τόμοι μαθημάτων 1-36) και να δώσουν ένα τελικό ερωτηματολόγιο για το σύνολο των γνώσεων που έχουν αποκομίσει από όλους τους τόμους που έχουν περάσει επιτυχώς, παρουσία των υπεύθυνων συγγραφέων-εκπαιδευτών ή online.

 

Μετά την απόκτηση του Διπλώματος Εκμάθησης, δίνεται η δυνατότητα και περαιτέρω επιμόρφωσης, με την αγορά των ενοτήτων με τους τόμους που αφορούν κάποιο εξειδικευμένο τομέα της Αστρολογίας για την απόκτηση Διπλώματος Ειδίκευσης.

Τόσο η βεβαίωση Εκμάθησης, όσο και βεβαίωση Ειδίκευσης που παρέχονταιιφέρουν ένα σημαντικό κύρος στο χώρο της Αστρολογίας, είναι χρήσιμα για την έναρξη αλλά και τη σωστή χρήση του επαγγέλματος, αλλά δεν είναι –προς το παρόν- αναγνωρισμένα από το κράτος, όπως άλλωστε και σε καμιά άλλη χώρα του κόσμου.

 

Οποιεσδήποτε απορίες υπάρχουν από τους αναγνώστες-σπουδαστές οι οποίες αφορούν αποκλειστικά την ύλη του συγκεκριμένου τόμου που έχουν παραλάβει και τους εμποδίζουν στη συμπλήρωση των ερωτηματολογίων (και μόνο), μπορούν να τις απευθύνουν στις εκδόσεις μόνο γραπτός στην ταχυδρομική ή στην ηλεκτρονική Θυρίδα (στο επικοινωνία) γράφοντας το όνομα και τον αριθμό μητρώου, και θα παίρνουν το συντομότερο δυνατό (με σειρά πρωτεραιότητας) μια πλήρης και εμπεριστατωμένη απάντηση από τους υπεύθυνους συγγραφείς-εκπαιδευτές.

 

 

* Διατηρούμε κάθε δικαίωμα να αναπροσαρμόζουμε το υλικό των μαθημάτων, τις τιμές, καθώς και τους κανόνες, όποτε αυτό κρίνεται αναγκαίο για να διατηρούνται πάντα σε καλό επίπεδο το υλικό και οι τόμοι των μαθημάτων και να διορθώνονται προβλήματα που έχουν προκύψει και εμποδίζουν τη σωστή λειτουργία τους.

** Πρέπει να τονίσουμε ότι σεβόμαστε απόλυτα το απόρρητο των προσωπικών στοιχείων και δεδομένων και διατηρούμε απόλυτη διακριτικότητα.

*** Πιθανό να υπάρχει λίστα αναμονής αν υπάρχει φόρτος εργασίας

Περιγραφή της ύλης
Σ' αυτό το σημείο σας παραθέτουμε την ύλη των τόμων -σε μια συνοπτική περιγραφή- των 36 τόμων - μαθημάτων του βασικού κύκλου εκμάθησης. Στο τέλος υπάρχουν αναλυτικά οι περιγραφές των τόμων 1-3 και 4-6

ΕΙΣΑΓΩΓΗ
Εισαγωγικό σημείωμα. Εισαγωγή στην αστρολογική σκέψη.
ΤΡΟΠΟΣ ΕΚΜΑΘΗΣΗΣ
Αναφορά και εισαγωγή στον τρόπο εκμάθησης και διδασκαλίας.
Υπάρχουν δυσκολίες στο να μάθει κανείς Αστρολογία και γιατί;
Όλες οι περιγραφές των πλανητών είναι ίδιες
Όλες οι περιγραφές των πλανητών είναι διαφορετικές
Όλες οι περιγραφές είναι ανωφελές χωρίς πρακτική εφαρμογή
Όλες οι περιγραφές είναι διφορούμενες
Πόσο σωστά είναι αυτά που λένε;
Ο συμβολισμός
Οι απαιτήσεις της επιστήμης
ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑΣ
Βασικές Αρχές της Αστρολογίας. Τι είναι η ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ, ΖΩΔΙΑ, τι είναι ΩΡΟΣΚΟΠΙΟ, η Αστρολογία ως κλίση, Αστρολογία & Πολιτισμοί, Σχολές, Τάσεις, Κλάδοι: Γενέθλια, Ιατρική, Οικονομική, Πολιτική, κλπ.
Σύντομη Ιστορία της Αστρολογίας. Αστρονομία και Αστρολογία.
H Αστρολογία στην σύγχρονη κοινωνία.
Πώς να υπερασπιστείτε το ειδικό ενδιαφέρον σας για την Αστρολογία. Γιατί ασχολείστε με την Αστρολογία. Ποιοι, πότε, πως και τι είπαν, αυτοί που ασχολήθηκαν με την Αστρολογία.
Το βασικό Λεξικό της Αστρολογίας:
Τα Σύμβολα: Η Διάλεκτος  της Αστρολογίας, Ζώδια, Πλανήτες, όψεις, Ερμηνεία των συμβόλων.
Η σημασία της ώρας γέννησης.
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ
Το Ηλιακό σύστημα, Γεωκεντρικό, Ηλιοκεντρικό, Εποχές, Ηλιοστάσια, Εαρινή και Φθινοπωρινή Ισημερία, Εκλείψεις, Ανάδρομη κίνηση, σύντομο λεξικό της Αστρονομίας.
ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΓΕΝΕΘΛΙΟΥ ΧΑΡΤΗ
Η Αστρολογική εφημερίδα. Εισαγωγή και σύντομη Ιστορία. Ποιες εφημερίδες υπάρχουν, από που μπορείτε να τις προμηθευτείτε και οι βασικές διαφορές τους.
Η Εκμάθηση της Αστρολογικής Εφημερίδας. Ουράνιο μήκος και πλάτος, Εκλειπτική, Ισημερίες, Αστρική ώρα, Απόκλιση, Ορθή αναφορά, κ.λπ.
Η Αστρολογική εφημερίδα και οι πίνακες οικοθεσίας.
Πως να διαβάζετε την Εφημερίδα: Μια λεπτομερή περιγραφή.
Οι πίνακες οικοθεσίας: Πως διαβάζονται: Πως βρίσκονται το Vertex και East Point.
Πίνακες οικοθεσίας Πλάτσιντους και Κώχ.
ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΙ
Ο Υπολογισμός του Γενέθλιου Χάρτη. Τα βασικά εργαλεία - βιβλία του αστρολόγου. Με ημερήσιες, νυκτερινές, για Βόρειο και Νότιο Ημισφαίριο. (τέσσερις διαφορετικοί τύποι).
Ο υπολογισμός Ωροσκόπου, Μεσουρανήματος και των ακμών των οίκων.
Ο υπολογισμός των Πλανητικών θέσεων.
Ο υπολογισμός των όψεων.
ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ και Η/Υ
Μια ιστορική αναφορά στους υπολογιστές και τα προγράμματα αστρολογίας.
Τα σύγχρονα προγράμματα Αστρολογίας. Δυνατότητες, και εφαρμογές.
Η ΠΡΩΤΗ ΣΥΝΘΕΣΗ ΚΑΙ ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΟΥ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΥ ΧΑΡΤΗ
Πλανητικές Ομαδοποιήσεις και έμφαση:
Ημισφαίρια: Βόρειο, Νότιο, Ανατολικό, Δυτικό.
Εσωστρέφεια - εξωστρέφεια. Τα 4 Τεταρτημόρια: 12, 11,10 οίκοι - 9, 8, 7 οίκοι - 6, 5, 4 οίκοι - 3, 2, 1οίκοι.
Πλανητικοί Τύποι: Γενικές ψυχολογικές επιρροές (δεύτερος χαρακτηρισμός) λέξεις και φράσεις - κλειδιά.
Οι σχηματισμοί των Πλανητών στο ωροσκόπιο (του Marc Edmund Jones) Δέσμη-Bundle, Κούπα ή Μπολ Bowl, Κουβάς Bucket, Ατμομηχανή Locomotive, Τραμπάλα See-Saw, Διάσπαρτη Splash, Διευρυμένη -Κηλίδα Splay, Ακαθόριστη Undefined.
Γεωκεντρικό και Ηλιοκεντρικό Σύστημα.
Μυθολογία των Ζωδίων.
Αστρονομικά στοιχεία των Ζωδίων.
Αστρολογικά στοιχεία των Ζωδίων.
Ζωδιακά Συστήματα: Τροπικός, Αστρικός, Ουράνιος,
Δρακόντειος Ζωδιακός, κ.λ.π.
Τα Δώδεκα Ζώδια: Βασικές έννοιες.
Οι Δεκανοί και οι άλλες υποδιαιρέσεις των ζωδίων.
Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΜΕ  ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΣΥΝΘΕΣΗ
Η Ομαδοποίηση των Ζωδίων.
Τριπλότητες ή Ιδιότητες: Παρορμητικά, Μεταβλητά,
Σταθερά.
Τετραπλότητες ή Στοιχεία: Φωτιά, Γη, Αέρας, Νερό. 
ΠΛΑΝΗΤΕΣ
Aστρολογικά στοιχεία των Πλανητών.
Η Μυθολογία των Πλανητών.
Αστρονομικά στοιχεία των Πλανητών.
Πλανήτες: Η γνωριμία. Πρωταρχική Ερμηνεία των συμβόλων, 
βασικές έννοιες, αρχές των πλανητών, δυναμικές επιρροές
(Κυριαρχίες), Πλανήτες στη σύγχρονη και κλασική Αστρολογία.
Οι Εξουσιαστές των Ζωδίων και οι Εξουσίες των Πλανητών. Πίνακας.
Η Ψυχολογία των Πλανητών. Πλανητικοί τύποι, χαρακτηριστικά, ιδιότητες
Ερμηνεία των Πλανητών.
ΑΝΑΔΡΟΜΟΙ
Ανάδρομοι πλανήτες
Το φαινόμενο της ανάδρομης φοράς των πλανητών.
ΤΡΙΠΛΟΤΗΤΕΣ - ΤΕΤΡΑΠΛΟΤΗΤΕΣ - ΣΤΟΙΧΕΙΑ
Η σημασία της ταξινόμησης σε Τριπλότητες - Τετραπλότητες - στοιχεία.
ΟΙ ΟΙΚΟΙ
Εισαγωγή στην Οικοθεσία - Θεωρία.
Οι Δώδεκα Οίκοι ή οι Υποθετικές Κατανομές του
Γενέθλιου  Χάρτη.
Συστήματα Οικοθεσίας - Θεωρία.
Κενά ζώδια και κενοί οίκοι.
Η ταξινόμηση ή ομαδοποίηση των Οίκων: Γωνιακοί
Διαδοχικοί, Πτωτικοί, Παράγωγοι οίκοι.
Οι ιδιότητες των Οίκων: Βασική προσέγγιση. Οι λέξεις
κλειδιά των Οίκων.
Οι ιδιότητες των Οίκων στην Κοσμική ή Πολιτική Αστρολογία.
Οι Εξουσιαστές των Οίκων.
Οι Εξουσιαστές των κενών οίκων.
Οίκοι και Πλανήτες.
ΟΨΕΙΣ
Η ψυχολογία των όψεων: αναφορά σε όλες, μικρές, πρωτεύουσες, δευτερεύουσες (σύμβολα και σύντομη περιγραφή των όψεων). Πίνακας θετικότητας και αρνητικότητας των Πλανητών κατά ΕΜΠΕΡΤΙΝ.
Όψεις μεσοδιαστημάτων: μικρή αναφορά σε αυτές (κατευθείαν και πλάγιες).
Όψεις: Γεωμετρικές σχέσεις κύριες όψεις, δευτερεύουσες όψεις, πίνακες όψεων, οι βασικές γνώσεις για την συμβατότητα και την ασυμβατότητα των ζωδίων.
Η θεωρία των όψεων: Μία λεπτομερείς αναφορά στις κατηγορίες των όψεων. Πτολεμαϊκές, Καθιερωμένες, Επιλογής.
Τα όρια των όψεων - θεωρία:  Μια λεπτομερή αναφορά στην στατιστική των όψεων και στα όρια που χρησιμοποιούνται από τους περισσότερο γνωστούς Αστρολόγους και Σχολές Αστρολογίας.
Πρότυπα όψεων μεταξύ πλανητών (πλανητικά σχήματα):
Μεγάλα τρίγωνα, τετράγωνα, ταυ τετράγωνο, μυστικά ορθογώνια, μεγάλα εξάγωνα, γιόντ (όλοι οι συνδυασμοί).

 
Αγορά
| 1 | 2 | 3 | 4 |
 
Δ Ι Α Φ Η Μ Ι Σ Η
<
<
<
<
<