Κεντρική Σελίδα Ψηφοφορίες Εκδόσεις Online Αγορές Επικοινωνία
   
Ομορφιά - ΔίαιταΥγείαΨυχολογίαFeng-ShuiΑγαπημέναΑστρολογίαΣχεσεις
 
Ημερήσιο Ωροσκόπιο 2024
Καλύτερες Ημέρες
Ταρώ NAI/OXI  new
Ερωτικό Ταρώ  new
Προσωπικό Ωροσκόπιο
Οι πλανήτες Τώρα
Ωροσκόπιο Σελήνης
Μηνιαίο Ωροσκόπιο  new
Εβδομαδίαιο Ωροσκόπιο 2024  new
Κοσμικοί Βιορυθμοί
Προσωπικές αναλύσεις
Personal Reports
Ερωτική συναστρία
Αφροδίτη & Έρωτας
Επίκαιρα Θέματα
Τα 12 ζώδια
Ζώδια – Χαρακτηριστικά
Ζωδια – Υγεία
Ζωδια – Ταυτότητα
Η Σελήνη κενή πορείας
Αστρολογία-Διαφημίσεις
Αστρολόγοι-Μέντιουμ
Ερωτικό Ταρώ CELTIC C
Οι εκλείψεις του 2024  new
Οι Πλανητικές ώρεs
Ανάδρομοι πλανήτες 2024  new
Ερμής ανάδρομος 2024  new
Αρθρα Αστρολογίας
Βιβλία Αστρολογίας
Οι Πλανήτες του Μηνα  new
Online Αγορές
Αστρολογικό Ταρώ
Ο ωροσκόπος σας
 
 
Αστρολογία Περισσότερα άρθρα | Συνοπτική λίστα άρθρων |
Τα ζώδια στην Ψυχολογική Αστρολογία – Μέρος ΙI
 
  Print this article E-mail this article to a friend   
 
Συγγραφέας: Βασίλης Παπαδολιάς   Πηγή: ANEW.GR
Επικοινωνία με τον συγγραφέα: vpapadolias@gmail.com
 
   Σελίδα 1 από 1  
 

 Τα ζώδια στην Ψυχολογική Αστρολογία – Μέρος ΙI

Από το Βασίλη Παπαδολιά, vpapadolias@gmail.com

Στο προηγούμενο μέρος (Ι) είδαμε τι σημαίνουν ψυχολογικά τα έξι πρώτα ζώδια του ζωδιακού κύκλου. Σε αυτό το άρθρο θα δούμε τι σημαίνουν και τα επόμενα έξι ζώδια.

ΖΥΓΟΣ

Ο Ζυγός ακολουθεί σαν φάση εξέλιξης την Παρθένο και ένα στοιχείο που δείχνει αυτή τη μετάβαση είναι η αναζήτηση συνεργασιών. Στην Παρθένο ο άνθρωπος προσπαθεί να είναι αυτάρκης, αλλά καταλήγει συχνά έτσι να τα κάνει όλα μόνος του. Στο Ζυγό μαθαίνει ότι δε χρειάζεται να τα κάνει όλα από μόνος του, αλλά μπορεί να κάνει περισσότερα αν μάθει να συνεργάζεται με άλλους. Στη φάση αυτή συνειδητοποιεί ο άνθρωπος ότι δεν είναι ο μόνος που έχει οικογενειακά, επαγγελματικά ή συναισθηματικά προβλήματα και μπορεί να επικοινωνήσει και με άλλους για να μοιραστεί την εμπειρία του. Μπορεί να ανταλλάξει απόψεις, να βοηθηθεί από την εμπειρία των άλλων και να οργανώσει συνέργειες μαζί τους. Βασική ανάγκη του Ζυγού γίνεται εδώ η δίκαιη συνεργασία, δηλαδή η αίσθηση ότι δεν αδικείται ούτε αδικεί όταν έρχεται σε συνεργασία με κάποιον άλλο. Αυτό δημιουργεί μία έφεση στην διπλωματία, την διαπραγμάτευση, τη δικαιοσύνη. Έχει όμως και σα συνέπεια στη δάση του Ζυγού να μην μπορούμε να πούμε όχι γιατί φοβόμαστε ότι θα δυσαρεστήσουμε κάποιον. Ο Κριός από το παρελθόν μας θυμίζει όμως ότι η ευθύτητα καμιά φορά είναι καλύτερος σύμβουλος από τη διπλωματία. Μερικές φορές η αλήθεια είναι καλό να ακούγεται όπως είναι και όχι να στρογγυλεύεται για να μη στενοχωρήσουμε κάποιον.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Στο Σκορπιό η βασική μας ανάγκη γίνεται η αλήθεια. Εδώ ξεπερνάμε τη λογική του Ζυγού το να κρατάει τις ισορροπίες και επιδιώκουμε ρήξεις, αν ξέρουμε ότι έτσι θα φτάσουμε στον πάτο του βαρελιού και θα ανακαλύψουμε την αλήθεια. Μας ενδιαφέρει να ξέρουμε τα πραγματικά κίνητρα των άλλων για ότι κάνουν και την πραγματική τους άποψη για μας. Αυτό σημαίνει συχνά ότι βασανιζόμαστε γιατί τα ερωτήματα αυτά δεν απαντώνται εύκολα. Χρειάζεται να αντιπαλέψουμε πολλά εμπόδια και στον κοινωνικό και στο διαπροσωπικό τομέα για να διεισδύσουμε πίσω από τα βολικά προσωπεία των ανθρώπων και να τους αναγκάσουμε να μας δείξουν τον αληθινό εαυτό τους. Συχνά στο δρόμο αυτό διαλύουμε σχέσεις, δυσαρεστούμε τους δικούς μας και μένουμε μόνοι. Μας καταλαμβάνει ο φόβος μήπως κάναμε λάθος, μήπως δεν έπρεπε να κάνουμε ότι κάναμε. Έτσι επιστρέφουμε σε μία κατάσταση πρωτόγονη συναισθηματικά, αποτέλεσμα της επιρροής που έχει ο φόβος στη ζωή του ατόμου. Ο Ταύρος ως απέναντι ζώδιο στο Σκορπιό όμως μας θυμίζει ότι η ζωή μας δε χρειάζεται πάντα να είναι τόσο πολύπλοκη. Υπάρχει πάντα και η λύση της απλής ζωής χωρίς περίπλοκες σχέσεις και εξαρτήσεις. Ο Ταύρος διδάσκει στο Σκορπιό τη χαρά του να αποδέχεται τη ζωή όπως είναι.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Στον Τοξότη είμαστε σε μία φάση ζωής που αφήνουμε πίσω την δύσκολη εμπειρία του Σκορπιού για να ψάξουμε πιο αισιόδοξα μηνύματα. Εδώ η ανάγκη μας η πρωταρχική είναι η εξέλιξη. Θέλουμε με οποιοδήποτε τρόπο να βελτιώσουμε τον εαυτό μας, να αλλάξουμε, να γίνουμε καλύτεροι. Σε ένα περιβάλλον όπου δεν υπάρχουν προοπτικές εξέλιξης ο Τοξότης δεν μπορεί να λειτουργήσει ακόμη κι αν έχει επαρκείς υλικές και συναισθηματικές καλύψεις. Γιατί πάντα ψάχνει και το κάτι παραπάνω. Στον Τοξότη χρησιμοποιούμε την εμπειρία του Σκορπιού από το παρελθόν σαν παρακαταθήκη για να κατανοήσουμε με συμπάθεια τους ανθρώπους. Κανένας δεν είναι τέλειος, κανένας δεν υπάρχει που να μην έχει ελαττώματα. Το θέμα είναι να προσπαθούμε να γίνουμε καλύτεροι. Δεν έχει νόημα να φθειρόμαστε ανακυκλώνοντας το παρελθόν όπως κάνει ο Σκορπιός. Καλύτερα να προσανατολιζόμαστε στο μέλλον και να κάνουμε τη ζωή μας χαρούμενη και φωτεινή, αντί σκοτεινή και δυστυχισμένη. Βέβαια ένας κίνδυνος που υπάρχει και με τον Τοξότη είναι να αγνοεί τους κινδύνους. Να κάνει ότι δε βλέπει τα εμπόδια. Να τα βλέπει όλα θετικά. Σε αυτή την περίπτωση είναι καλό να καθρεφτίζει την αλήθεια του σε κάποιον άλλον, ο οποίος θα του κάνει ερωτήσεις. Οι Δίδυμοι είναι ένα καλό ζώδιο για να μας βρίσκει τα κενά στην δική μας κοσμοθεώρηση και να εκφράζει δημιουργικές αντιρρήσεις.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Στο στάδιο του Αιγόκερω ο άνθρωπος επιστρέφει στην κατάσταση ρεαλισμού στη ζωή του. Όπως γίνεται κάθε φορά που μετά από ένα ζώδιο της Φωτιάς ακολουθεί ένα ζώδιο της Γης, ο άνθρωπος βρίσκεται σε μία φάση ενηλικίωσης. Δηλαδή πρέπει να αφήσει πίσω του την ανάγκη να εκφραστεί ο ίδιος προσωπικά για να αναλάβει ευθύνες. Στο ζώδιο του Αιγόκερω οι ευθύνες είναι και κοινωνικές. Αν σαν Τοξότης είσαι ιδεολόγος και πιστεύεις ότι πρέπει η κοινωνία να αλλάξει, έλα τώρα, πάρε μία θέση εξουσίας να δείξεις πώς πιστεύεις ότι στην πράξη πρέπει να γίνει αυτή η αλλαγή. Άσε τα λόγια και τις θεωρίες και δώσε συγκεκριμένες οδηγίες πώς πρέπει να κινηθούμε για να επιλύσουμε τα προβλήματα που μας κατατρέχουν. Η ανάγκη του Αιγόκερω εδώ γίνεται η ανάγκη να λύσει το πρόβλημα. Κι εκεί είναι που διαπρέπουμε σε αυτή τη φάση ή αυτό που μαθαίνουμε σε αυτή τη φάση της ζωής μας. Ο κίνδυνος σε αυτή τη φάση είναι να πιστέψουμε στην ίδια τη δύναμη μας. Ότι μπορούμε να λύσουμε τα πάντα και επομένως αξίζουμε αυτή τη θέση. Τότε γινόμαστε απάνθρωποι γιατί επιδιώκουμε τη διαιώνιση της εξουσίας για την εξουσία. Ο Καρκίνος από το παρελθόν του μας θυμίζει πώς ότι κάνουμε το κάνουμε για τους ανθρώπους δεν το κάνουμε για να διαιωνίζουμε την εξουσία μας.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Στη φάση του Υδροχόου ο άνθρωπος καλείται να ξεπεράσει αυτό που στη φάση του Αιγόκερω το επιζητούσε. Δηλαδή το αξίωμα. Στη φάση του Υδροχόου επέρχεται η συνειδητοποίηση ότι το αξίωμα είναι και ρόλος, και ως ρόλος οδηγεί σε αλλοτρίωση. Βασική ανάγκη του Υδροχόου είναι η ελευθερία. Και για να μπορεί να είναι ελεύθερος, θα πρέπει να αφήσει πίσω τις κοινωνικές συμβατικότητες και τα κοινωνικά πρέπει. Τα προβλήματα στη φάση αυτή δε λύνονται από πάνω προς τα κάτω, αλλά από κάτω προς τα πάνω. Έτσι στον Υδροχόο έχουμε την κατάσταση αυτή που δεν πιστεύουμε πια στο ότι κάποιος που έχει εξουσία θα έρθει να μας λύσει το πρόβλημα, αλλά πιστεύουμε ότι εμείς μόνοι μας θα πρέπει να οργανωθούμε να το λύσουμε. Ο Υδροχόος είναι μία φάση κοινωνικής χειραφέτησης επομένως υπό μία έννοια. Οι άνθρωποι ωριμάζουν με το να μην περιμένουν από κάποιον «μπαμπά» να τους λύσει τα προβλήματα. Σχετίζονται ο ένας με τον άλλο, όχι για λόγους συμφέροντος αλλά επειδή έχουν ίδιες ιδέες. Οι λόγοι που κάνουν φιλίες είναι πνευματικοί και όχι υλιστικοί. Και η ηθική γίνεται θέμα αξιοπρέπειας και ανθρωπιάς και όχι θέμα κοινωνικής συμβάσεως. Το πρόβλημα με τον Υδροχόο είναι από τη στιγμή που θα επιτύχει μία ομαδικότητα, την ίδια στιγμή αυτή αρχίζει και τον δεσμεύει. Προσπαθώντας να είναι «σωστός» απέναντι στους άλλους, γίνεται συχνά ψυχαναγκαστικός όχι με τα κοινωνικά πρέπει αυτή τη φορά αλλά με το «σωστό». Αποτέλεσμα να χάνεται η ελευθερία που ο ίδιος αναζητούσε. Ο Λέων από το παρελθόν μας διδάσκει ότι χρειάζεται ακόμα κι όταν συμβιώνουμε σε ομάδες είναι σημαντική η ύπαρξη ξεχωριστής ατομικής ταυτότητας στον καθένα από μας, ακόμη κι αν είναι μακριά από τις ομάδες.

ΙΧΘΥΕΣ

Στη φάση των Ιχθύων αφήνουμε πίσω μας την προσπάθεια του Υδροχόου να αλλάξει τον κόσμο. Ως ζώδιο του αέρα ο Υδροχόος κάνει συχνά το λάθος να θεωρητικοποιεί τη ζωή και να προσπαθεί να την καταλάβει μέσα από γενικούς ηθικούς κανόνες. Στο ζώδιο των Ιχθύων όμως καταλαβαίνουμε ότι αυτοί οι κοινωνικοί κανόνες δεν έχουν κανένα νόημα. Όσο και να προσπαθήσει ο άνθρωπος να είναι «σωστός» είναι η φύση του ατελής, μας λένε οι Ιχθείς και πάντα θα έχει ένα κομμάτι λάθους και αμαρτίας η ζωή του. Είναι σημαντικό να αποδεχτούμε την ατέλεια μας και να μην την φέρουμε ως ενοχή όπως θα κάναμε στη φάση του Υδροχόου. Εάν το κάνουμε αυτό θα μπορέσουμε να μπούμε στη θέση του κάθε «αμαρτωλού» συνανθρώπου μας και να νιώσουμε τι θα κάναμε εμείς στη θέση του. Οι καταστάσεις που ζούμε γίνονται βίωμα και όχι θεωρητική συζήτηση όπως ήταν στη φάση του Υδροχόου. Βιώνοντας την ατέλεια των ανθρώπων ο άνθρωπος στη φάση των Ιχθύων σκύβει πάνω από την ίδια του την αδυναμία και την αδυναμία των άλλων ανθρώπων. Και μαθαίνει να συγχωρεί. Ωστόσο πρόβλημα και σε αυτή τη φάση είναι η αίσθηση της μοιρολατρίας που αναπτύσσεται. Αν είμαστε όλοι «αμαρτωλοί» ποιο νόημα έχει η προσπάθεια; Η Παρθένος από το παρελθόν έρχεται να μας θυμίσει ότι υπάρχουν και προβλήματα που μπορούμε να λύσουμε μόνοι μας, χωρίς να περιμένουμε να τα επιλύσει η μοίρα. Κι ο Κριός σαν επόμενο ζώδιο μας ξυπνάει την επιθυμία να ξαναρχίσουμε την προσπάθεια από την αρχή σε ένα άλλο πεδίο, με μία νέα ιδέα.

----

Περισσότερα για την Ψυχολογική Αστρολογία και πώς ερμηνεύουμε ψυχολογικά το γενέθλιο χάρτη μας μπορείτε να διαβάσετε στο βιβλίο «Ψυχολογική Αστρολογία» που μπορείτε να βρείτε στο ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο www.il-piccolo.gr

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
Custom Search
 
Δ Ι Α Φ Η Μ Ι Σ Η
<
<
<
<
<
Κάντε κλίκ απο κάτω