Κεντρική Σελίδα Ψηφοφορίες Εκδόσεις Online Αγορές Επικοινωνία
   
Ομορφιά - ΔίαιταΥγείαΨυχολογίαFeng-ShuiΑγαπημέναΑστρολογίαΣχεσεις
 
Ημερήσιο Ωροσκόπιο 2024
Καλύτερες Ημέρες
Ταρώ NAI/OXI  new
Ερωτικό Ταρώ  new
Προσωπικό Ωροσκόπιο
Οι πλανήτες Τώρα
Ωροσκόπιο Σελήνης
Μηνιαίο Ωροσκόπιο  new
Εβδομαδίαιο Ωροσκόπιο 2024  new
Κοσμικοί Βιορυθμοί
Προσωπικές αναλύσεις
Personal Reports
Ερωτική συναστρία
Αφροδίτη & Έρωτας
Επίκαιρα Θέματα
Τα 12 ζώδια
Ζώδια – Χαρακτηριστικά
Ζωδια – Υγεία
Ζωδια – Ταυτότητα
Η Σελήνη κενή πορείας
Αστρολογία-Διαφημίσεις
Αστρολόγοι-Μέντιουμ
Ερωτικό Ταρώ CELTIC C
Οι εκλείψεις του 2024  new
Οι Πλανητικές ώρεs
Ανάδρομοι πλανήτες 2024  new
Ερμής ανάδρομος 2024  new
Αρθρα Αστρολογίας
Βιβλία Αστρολογίας
Οι Πλανήτες του Μηνα  new
Online Αγορές
Αστρολογικό Ταρώ
Ο ωροσκόπος σας
 
 
Αστρολογία Περισσότερα άρθρα | Συνοπτική λίστα άρθρων |
ΣΥΝΟΔΟΣ ΔΙΑ ΚΡΟΝΟΥ ΣΤΟΝ ΥΔΡΟΧΟΟ: ΘΩΡΑΚΙΣΗ Ή ΣΥΝΤΡΙΒΗ;;
 
  Print this article E-mail this article to a friend   
 
Συγγραφέας: Παύλος Χαϊκάλης
 
   Σελίδα 1 από 1  
 

ΣΥΝΟΔΟΣ ΔΙΑ ΚΡΟΝΟΥ…..ΣΤΟΝ ΥΔΡΟΧΟΟ.  ΘΩΡΑΚΙΣΗ Η ΣΥΝΤΡΙΒΗ;;;

Η μεγάλη σύνοδος δυο αντιθέτου υφής πλανητών,  Δια και Κρόνου, γίνεται στις 19/12/2020 στις 15:07 ώρα Ελλάδος.

Αυτή συμβαίνει στη 1η μοίρα του Υδροχόου, και  με ωροσκόπο στην 28η μοίρα του Ταύρου.

Στατιστικά γίνεται στον 9ο τομέα (sector) κατά Michel Gauquelin. Δεύτερος κατά σειράν δυναμικής τομέας.  Η τελευταία σύνοδος Δια –Κρόνου στον Υδροχόο συνέβη τον Φεβρουάριο του 1226. Στο μέσον της εποχής των Σταυροφοριών, με εδαφικές ανακατατάξεις, διαμάχη Χριστιανών-Μουσουλμάνων, κλπ. 

800 χρόνια πριν. Πάλι καλά. Γιατί στην έκλειψη της 10/1/2020 η συνεύρεση 4ων πλανητών, (Ηλίου, Ερμή, Κρόνου, και Πλούτωνα) δεν είχε ξαναγίνει ποτέ από το 1μχ. Ήταν η πρώτη φορά. Τόσο σημαντική.

Μετά από 800 περίπου χρόνια λοιπόν, συναντώνται πατέρας και υιός στο σπίτι του παππού Ουρανού για ένα οικογενειακό συμβούλιο, που αφορά το μέλλον της ανθρωπότητας. Κυρίαρχο στοιχείο συνάντησης; Επιβολή και  καχυποψία. Η ψυχολογία του μύθου, πάλι σε πρώτο πλάνο .

Η συνάντηση μπορεί να γίνεται στον Υδροχόο, αλλά όχι στο σπίτι ακριβώς του Παππού. Ο Ουρανός βρίσκεται σε γειτονικό σπίτι και συγκεκριμένα στον Ταύρο.

Από την είσοδο του Ουρανού στον Ταύρο  είχα επισημάνει ότι  αρχίζει μια περίοδος, όπου οι μεγάλες ανατροπές είναι προ των πυλών. Διατροφικές συνήθειες, Ηθικές αξίες, Οικονομικές αξίες-συναλλαγές, Εδαφικές ανακατατάξεις, ερωτικές υποθέσεις κλπ, μπαίνουν στο κάδρο των αλλαγών.  Με κοινό παρονομαστή το χρήμα. Και στον άξονα των σταθερών ζωδίων, πονάνε πολύ. Γιατί κανείς δεν θέλει τις αλλαγές που έρχονται.

Συνάντηση λοιπόν Δία-Κρόνου. Ένας άξονας αντιφατικός. (Κατά Ebertin). Αισιοδοξία και απαισιοδοξία εναλλάσσονται συνεχώς. ’ξονας υπομονής και δικαιοσύνης. Αλλά και επίτευξης στόχων με μεγάλη δυσκολία.

Σύγκρουση ύλης και πνεύματος; Εννοείται πως ναι .Βλέπουμε καθαρά πως η παγκόσμια εξουσία θέλει να αλλάξει τα κεκτημένα της με άλλη μορφή ελέγχου, επιβάλλοντας και κατευθύνοντας το τρόπο σκέψης στη δική της κατεύθυνση. Πως θα το επιτύχει; Με τα όπλα που ξέρει να χρησιμοποιεί, Τρόμο και άγνοια. Τεχνολογία και ΜΜΕ. Επιστήμη κατά το δοκούν. Και φυσικά με το πρόσχημα της προσφοράς προς τον άνθρωπο.

 

 

Με τον Ουρανό στον 12ο οίκο και σε παραλληλία με τον Hamal, η πληγή του Θανάτου είναι ορατή. Δημιουργεί αιτίες βίας, σκληρότητας και εγκλημάτων εκ προμελέτης.

Ο Ήλιος σε παραλληλία με Πλούτωνα μιλά για επιθυμία αναμόρφωσης η καταστροφής (Ebertin), καθώς και Δίας-Κρόνος για μπλοκάρισμα μεταβολισμού. (Ebertin). Ο Ήλιος επίσης σε παραλληλία με Κρόνο μιλά πάλι για ένδειξη περιορισμού της θέλησης και ζωτικότητας. (Ebertin). Σας θυμίζει κάτι;;

Και το κερασάκι είναι το τετράγωνο του ’ρη με τον Πλούτωνα που στην ακμή του 12ου μας ομιλεί ξεκάθαρα  για την επέμβαση (’ρης) πάνω στο κύτταρο (Πλούτωνας). Αυτό και αν θυμίζει τις όποιες παρεμβατικές προσπάθειες, σε πολλούς τομείς της ζωής μας στο μέλλον. Το τετράγωνο Βόρειου Δεσμού με Ποσειδώνα μας δείχνει την απάτη και το ψέμα, η τα λάθος οράματα που μπορεί να μας παραπλανήσουν. Τον Ιούνιο του 2021 ίσως αυτό φανεί πιο έντονο με την έκλειψη επάνω στο τετράγωνο αυτό.

Επίσης ένα ακόμη αδύνατο σημείο του ωροσκοπίου <<ραντεβού>>,είναι η Σελήνη. Στη 1η μοίρα των Ιχθύων προδιαθέτει για ένα κόσμο συναισθηματικά παραδομένο στο φόβο και τη πλάνη. Μην διαθέτοντας σωστό ένστικτο, αλλά ευμετάβλητο, επιβεβαιώνει το όπου φυσάει ο άνεμος. Έτοιμη μια πλειονότητα ανθρώπων να παρασυρθεί στη δίνη που της προσφέρει το καθεστώς επιβολής.

Από την άλλη έχουμε να δούμε συναισθηματικές ακρότητες, περιορισμούς ακόμη πιο έντονους, φανατισμό ανεξέλεγκτο, τάση για νευρική κατάρρευση, και γενικά μια τάση να ενεργεί κανείς σύμφωνα με τα ένστικτα του. 

Με μια αδύναμη επίσης Αφροδίτη σχετικά (κυβερνήτης Ωροσκοπίου και 6ου οίκου) στον 7ο  οίκο και σε ζώδιο Δία, αλλά και με Ερμή επίσης αδύνατο, φαίνεται ότι ο αγώνας είναι άνισος. Είναι όμως έτσι;;

Ο Κρόνος είναι ένας πλανήτης που επιβραβεύει την υπομονή, την εγκράτεια, την πειθαρχία, τη λογική, το σχεδιασμό του οικονομικά απαραίτητου, αλλά και τη νομιμότητα.

Ο Δίας επίσης αναζητά τη γνώση, την πρόοδο, την υλική ευμάρεια και την αναβάθμιση του επιπόλαιου λόγου σε κάτι ουσιαστικό.

Ένας συνδυασμός και των δύο θα μπορούσε να επιφέρει αποτελέσματα σοφίας και εμπειριών, που δυστυχώς χρόνια τώρα τα έχουμε απεμπολήσει.

Ζούμε την εποχή που ο λόγος πια είναι ενάντια στη σκέψη. Και ήρθε η ώρα των εξετάσεων(’ξονας 3ου,9ου)

Εάν προσπαθήσουμε μόνο με φωνές, κραυγές, διαμαρτυρίες, ανοργάνωτες και ανεξέλεγκτες, το μόνο που θα καταφέρουμε είναι να διχαστούμε και να δημιουργήσουμε μια φανατική διάσταση, που μόνο υπέρ ημών δεν θα λειτουργήσει. Απλά θα είναι βούτυρο στο ψωμί της ελίτ για μεγαλύτερη επιβολή.

Με υπομονή, γνώση και έρευνα μπορούμε να διεκδικήσουμε το κεκτημένο δικαίωμα της διαχείρισης της ελευθερίας μας. Διαχείριση πιστεύω είναι η λέξη κλειδί.

Έχουμε σκεφτεί αν ο λόγος σταθεί βουβός (Ερμής στον Τοξότη στον 8ο) και η σκέψη κρυφή τι αναστάτωση θα επιφέρει;; (Όχι απλά μια παθητική στάση με λόγια βίας).Μια προσφυγή νομικών διεκδικήσεων; Συλλογικών όμως.

Πόσο η μετάδοση σωστών και τεκμηριωμένων ειδήσεων και αποκαλύψεων μπορούν να βοηθήσουν τους γύρω μας; Πόσο η αφύπνιση της συνείδησης μπορεί να βοηθήσει; Αν προσέξουμε διατροφή, ύπνο, μείωση παθών, θετική σκέψη, πόση ψυχική ανάταση θα επιφέρει; (Υγιεινή διατροφή και σωστά συμπληρώματα, με καλό ύπνο  και με γέλιο στη ζωή μας, είναι η καλύτερη άμυνα στο ανοσοποιητικό μας σύστημα. Αν ο σκοπός γίνει συλλογικός και όχι ατομικός; Μια συνεκτική και συγκροτημένη επιδίωξη των σχεδίων;

Με ευθύτητα, αυτοπεποίθηση, αλτρουισμό, αλληλεγγύη; Όχι με βία και πρόκληση. Αλλά κυριαρχικά με γνώση και πάθος; Με απομάκρυνση όλων των τοξικών στοιχείων από δίπλα μας;

Με θέληση και αποφασιστικότητα απέναντι σε έναν κοινό εχθρό καταφέρνεις πολλά. Αλλιώς η προκλητικότητα ευνοεί τους αντιπάλους σου.

Αν μπορέσουμε να διαχειριστούμε την πνευματικότητα των πλανητών, μπορούμε να έχουμε ωφέλη. Αν αμυνθούμε στη βία και ορμή του ’ρη με λεπτομερή οργάνωση  σίγουρα θα έχουμε καλύτερα αποτελέσματα.

Αν πάρουμε αγκαλιά τη Σελήνη και την οδηγήσουμε στον οίκο της Αφροδίτης, με αισθητική, αγάπη και σύμπνοια, ίσως δούμε διαφορετικά και τους συνανθρώπους μας.Και αισθανθούμε γεμάτοι και εμείς. Μην κατηγορούμε κάποιον που δεν ξέρει. Απλά του μιλάμε τεκμηριωμένα για το ορθόν. Μια σύνοδος Δία –Κρόνου στον οίκο της πνευματικής αναζήτησης, πίστης, πνευματικών οραμάτων και ταξιδιών, έχει να κλονίσει τα θεμελιώδη πιστεύω μας. Σε ζώδιο του Ουρανού στον Ταύρο, ίσως δούμε και τα κεκτημένα πίστης να αλλάζουν. Παραμένουμε πρόβατα επι σφαγή η είμαστε οι αμνοί του Θεού; Οραματιζόμαστε ένα πνευματικό μέλλον που εμείς θα θελήσουμε να αλλάξουμε η θα ακολουθήσουμε το δρόμο της υποταγής που άλλοι επέλεξαν για να μας αλλάξουν;;Θα υπάρχει η ύλη η το πνεύμα που θα μας καθοδηγεί;

Οι όψεις μας δείχνουν το δρόμο της ενότητας και της υπομονής-επιμονής.

Το δρόμο της μεγάλης και δύσκολης εμπειρίας που πρόκειται να έχουμε. Αν τον χειριστούμε σωστά θα φέρει σοφία και γνώση. Μπορούμε. Όλοι μας.

Στο χέρι μας είναι αν θα θωρακίσουμε το μέλλον μας η θα συντριβούμε στο μένος μιας άρχουσας τάξης συμφερόντων.Ο φόβος φεύγει με τη γνώση. Γιατί ο φόβος είναι άγνοια.

Θα ήθελα να υπενθυμίσω τα λόγια του μεγάλου Μάρτιν Λούθερ Κίνγκ.

{Κάποτε χτύπησε την πόρτα ο φόβος. Σηκώθηκε το Θάρρος να ανοίξει και είδε ότι δεν ήταν κανείς}.

 

Παύλος Χαϊκάλης

 
 
Custom Search
 
Δ Ι Α Φ Η Μ Ι Σ Η
<
<
<
<
<
Κάντε κλίκ απο κάτω