Κεντρική Σελίδα Ψηφοφορίες Εκδόσεις Online Αγορές Επικοινωνία
   
Ομορφιά - ΔίαιταΥγείαΨυχολογίαFeng-ShuiΑγαπημέναΑστρολογίαΣχεσεις
 
Ημερήσιο Ωροσκόπιο 2024
Καλύτερες Ημέρες
Ταρώ NAI/OXI  new
Ερωτικό Ταρώ  new
Προσωπικό Ωροσκόπιο
Οι πλανήτες Τώρα
Ωροσκόπιο Σελήνης
Μηνιαίο Ωροσκόπιο  new
Εβδομαδίαιο Ωροσκόπιο 2024  new
Κοσμικοί Βιορυθμοί
Προσωπικές αναλύσεις
Personal Reports
Ερωτική συναστρία
Αφροδίτη & Έρωτας
Επίκαιρα Θέματα
Τα 12 ζώδια
Ζώδια – Χαρακτηριστικά
Ζωδια – Υγεία
Ζωδια – Ταυτότητα
Η Σελήνη κενή πορείας
Αστρολογία-Διαφημίσεις
Αστρολόγοι-Μέντιουμ
Ερωτικό Ταρώ CELTIC C
Οι εκλείψεις του 2024  new
Οι Πλανητικές ώρεs
Ανάδρομοι πλανήτες 2024  new
Ερμής ανάδρομος 2024  new
Αρθρα Αστρολογίας
Βιβλία Αστρολογίας
Οι Πλανήτες του Μηνα  new
Online Αγορές
Αστρολογικό Ταρώ
Ο ωροσκόπος σας
 
 
Αστρολογία Περισσότερα άρθρα | Συνοπτική λίστα άρθρων |
Πως αντιμετωπίζουν τα 12 ζωδια τις περιόδους κρίσης, τον πόνο και τις δυσκολίες της ζωής
 
  Print this article E-mail this article to a friend   
 
Πηγή: ANEW.GR
 
   Σελίδα 1 από 2  
 

Δεν υπάρχει άνθρωπος στον πλανήτη μας, μας λέει η Αση Μπιλιου που να μην έχει βρεθεί έστω και μια φορά στην ζωή του υπό συνθήκες έντονης πίεσης, με υπερβολικό στρες και ψυχολογική, πνευματική ή και σωματική κόπωση. Μάλιστα η αλήθεια είναι ότι για τους περισσότερους από εμάς το άγχος και η αγωνία, για την επίλυση των καθημερινών προβλημάτων είναι πλέον ρουτίνα. Δυστυχώς η ζωή μας δεν είναι μια εύκολη υπόθεση. Είναι απίθανο να μπορεί να ζει κάποιος μια γεμάτη ζωή, χωρίς να περνά από περιόδους κρίσης, κλονισμών ή οδυνηρών αλλαγών. Δεν αντιδρούν όμως όλοι οι άνθρωποι με τον ίδιο τρόπο τόσο στα μικρά όσο και στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Ανάλογα με την ιδιοσυγκρασία, τα βιώματα και τις εμπειρίες, όλοι οι άνθρωποι λειτουργούν με τον δικό τους μοναδικό τρόπο... Κάποιοι καταρρέουν και νιώθουν αδύναμοι να ξανασηκωθούν, ενώ άλλοι βγαίνουν από τις περιόδους αυτές πιο δυνατοί, ανανεωμένοι, μεταμορφωμένοι στην κυριολεξία. Επίσης δεν έχουν όλα τα προβλήματα ή οι στρεσσογόνες καταστάσεις τον ίδιο χαρακτήρα. Μια οικονομική δυσχέρεια μπορεί να επιφέρει το ίδιο άγχος και πανικό όσο και μια επιτυχία στα ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ή στις ΣΧΕΣΕΙΣ μας που μας δίνει και χαρά.. Άρα το άγχος και το στρες δεν προέρχονται απαραίτητα από «αρνητικές» πηγές. Ανάλογα με τις αστρολογικές επιρροές που δέχεται το σύνολο του ωροσκοπίου μας και την θέση των γενέθλιων πλανητών, αλλάζουν τόσο οι αντιδράσεις μας όσο και η ποιότητα ή η ένταση της εκάστοτε κρίσης που περνάμε! Διαφορετικά είναι τα θέματα που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε κάτω από την επίδραση του Κρόνου πάνω στον Ήλιο μας και διαφορετικά με την επίδραση του Ουρανού ή κάποιου άλλου σημαντικού πλανήτη. Ακόμη και μια διέλευση του Άρη πάνω από το ζώδιο μας μπορεί να δείξει εξαιρετικά αγχώδη συναισθήματα. Σημασία δεν έχει πως να αποφύγουμε τον πόνο, τα εμπόδια, τις κρίσεις και τις αλλαγές αλλά να κατανοήσουμε και να χρησιμοποιήσουμε πιο δημιουργικά αυτές τις δύσκολες περιόδους. Παρακάτω θα δούμε πως αντιδρά και ξεπερνά τις κρίσεις το κάθε ζώδιο Εσείς κάνετε τους συνδυασμούς με τον ωροσκόπο ή τους πλανήτες σας αν τους γνωρίζετε και αντιμετωπίστε με επιτυχία και ψυχραιμία τις κρίσεις!
     

ΚΡΙΟΣ
«ΠΑΝΩ ΑΠ’ΟΛΑ ΔΡΑΣΗ»
Το πιο δυναμικό και πύρινο ζώδιο του κύκλου, το πρώτο πράγμα που σκέφτεται όταν αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα είναι «δράση», πρωτοβουλία και ανάληψη ευθύνης. Όταν όμως η κατάσταση που αντιμετωπίζει δεν επιδέχεται δράσης αλλά υπομονής, ψυχραιμίας και επιμονής τι γίνεται; Ο Κριός παθαίνει ακόμη μεγαλύτερο μπλοκάρισμα, βλέποντας ότι δεν είναι στο χέρι του να δώσει λύση (ή μάλλον είναι στο χέρι του αλλά όχι άμεσα και κάνοντας χρήση αρετών για τις οποίες δεν φημίζεται το ζώδιο του). Βλέπετε για τους Κριούς η αυτονομία είναι η μαγική λέξη. Όταν η λύση του προβλήματος του εξαρτάται από άλλους, όταν νοιώθει ότι περιορίζεται από ανθρώπους ή καταστάσεις χάνει αυτόματα την αίσθηση δύναμης και υπεροχής που έχει και πέφτει ψυχολογικά. Φυσικά αυτό δεν κρατάει πολύ γιατί η φωτιά που καίει μέσα του είναι πολύ δύσκολο να σβηστεί. Αν λοιπόν εκπροσωπείτε το ζώδιο του μαχητή, πρέπει να ξέρετε ότι σε περιόδους ηρεμίας πρέπει να προετοιμάζεστε για τα δύσκολα καθορίζοντας τους στόχους σας, ενδυναμώνοντας σώμα και ψυχή (άσκηση, γιόγκα, πολεμικές τέχνες) και αναπτύσσοντας εκείνους τους τομείς της ζωής σας που μπορείτε να δράτε αυτόνομα και ανεξάρτητα.

ΠΩΣ ΞΕΠΕΡΝΑΩ ΤΟΝ ΠΑΝΙΚΟ;
Φημίζεστε για την στρατηγική σας γι’αυτό καταστρώστε ένα σχέδιο δράσης μετρώντας προσεκτικά τα υπερ και τα κατά, κάνετε μια λίστα με τις υποχρεώσεις σας, ασχοληθείτε με ένα σπορ που έχει έντονο το στοιχείο της δύναμης, κάνετε μια βόλτα με το αυτοκίνητο χωρίς καθορισμένο προορισμό με καλή παρέα, γίνετε πιο κοινωνικοί. Ακόμη και η μεγαλύτερη στενοχώρια χάνει σε ένταση όταν την μοιράζεσαι με φίλους!

ΤΑΥΡΟΣ
«ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΕΧΕΙ Η ΑΝΕΣΗ»

Σαν σταθερό ζώδιο και συνάμα ζώδιο της γης δηλαδή πρακτικό και με καθαρό το αίτημα της ασφάλειας, ο Ταύρος δεν αντέχει με τίποτε το ξεβόλεμα, την αλλαγή και την έλλειψη σιγουριάς. Κάποιες φορές όμως η ζωή μας καλεί να αλλάξουμε και να προσαρμοστούμε σε νέα δεδομένα ή ανατρέπει τα προγράμματα μας. Σε αυτές τις περιπτώσεις ένας Ταύρος ξέρει ότι χρειάζεται χρόνο, σκέψη και μεθοδικότητα για να μπορέσει να ανταπεξέλθει. Τι γίνεται όμως όταν τα περιθώρια είναι στενά και οι αποφάσεις πρέπει να είναι άμεσες; Τότε τα πράγματα δυσκολεύουν πολύ περισσότερο, αφού χάνει ακόμη και τα χαρίσματα του δηλαδή την υπομονή και την επιμονή και αντιδρά είτε με παρορμητικές και λάθος κινήσεις ή κλείνεται ασφυκτικά στον εαυτό του και δεν αφήνει περιθώρια να τον βοηθήσουν και οι άλλοι. Μην ξεχνάτε ότι μιλάμε για τους πιο πεισματάρηδες του ζωδιακού. Γι’αυτό λοιπόν αν εκπροσωπείτε αυτό το ζώδιο πρέπει να ρίξετε λίγο νερό στο κρασί σας όταν βλέπετε τα δύσκολα να έρχονται. Το να ζητήσετε μια συμβουλή ή να θέσετε το πρόβλημα σας σε κάποιον που έχει πιο γρήγορα αντανακλαστικά από εσάς δεν μειώνει την δύναμη σας αλλά σας βοηθά να αποφύγετε τον κίνδυνο.

ΠΩΣ ΞΕΠΕΡΝΑΩ ΤΟΝ ΠΑΝΙΚΟ;
Ακόμη και μια ώρα παρακολουθώντας τηλεόραση, χωρίς να σκέφτεστε το πρόβλημα μπορεί να βοηθήσει εσάς τους Ταύρους να χαλαρώσετε. Ένα καλό cd από την μουσική που προτιμάτε, μια σοκολάτα, ένα καλό γεύμα με παρέα ή και μια βόλτα στην θάλασσα μπορεί να ξεθολώσει την κρίση σας και να βοηθήσει να σκεφτείτε ωριμότερα.

ΔΙΔΥΜΟΙ
«ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕ ΤΟ»
Στο πλέον επικοινωνιακό ζώδιο, ποιά άλλη μπορεί να είναι η άμεση αντίδραση στην δυσκολία, αν όχι το να τηλεφωνήσει σε κάποιο δικό του άτομο και να μοιραστεί μαζί του αυτά που του συμβαίνουν; Ως μεταβλητό ζώδιο οι Δίδυμοι καταφέρνουν να ελλίσονται κι έτσι πολλές φορές γλιτώνουν τις κακοτυχίες με πολύ μικρές αμυχές. Φυσικά υπάρχουν πάντα προβλήματα ή καταστάσεις όπως ας πούμε ο θάνατος ενός συγγενικού προσώπου που δεν ξεπερνιέται παίρνοντας απλώς ένα τηλέφωνο. Φαίνεται όμως ότι οι Δίδυμοι αν δεν επικοινωνήσουν αυτό που αισθάνονται δεν μπορούν να γλυκάνουν τον πόνο και να θεραυπευθούν πλήρως. Το χειρότερο που μπορεί να τους συμβεί είναι να μην βρίσκουν κάποιον-α να επικοινωνήσουν, να μην έχουν να κάνουν πολλά πράγματα ώστε να είναι απασχολημένοι διαρκώς και να ξεχνάνε το πρόβλημα και επίσης να μην βρίσκουν ανταπόκριση στο κάλεσμα τους. Γι’αυτό λοιπόν πρέπει εσείς που εκπροσωπείτε το ζώδιο των Διδύμων να προετοιμάζεστε για τα δύσκολα, εκμεταλλευόμενοι τα όπλα που έχετε: τον ενθουσιασμό για τα καινούρια σχέδια, την διεύρυνση του φιλικού κύκλου, την μελέτη αλλά και τις εξόδους για διασκέδαση.

ΠΩΣ ΞΕΠΕΡΝΑΩ ΤΟΝ ΠΑΝΙΚΟ;
Η μαγική συνταγή για σας τους Διδύμους είναι «αλλάξτε παραστάσεις»! Ένα ταξίδι ή ακόμη και η ευκαιρία να φύγετε από το σπίτι σας για λίγο ξεθολώνουν το μυαλό και σας επιτρέπουν να σκέφτεστε πιο σωστά. Πλησιάστε τα μέλη της οικογένειας σας κυρίως τα αδέλφια σας αν έχετε (το ζώδιο των Διδύμων συμβολίζει τις αδελφικές σχέσεις) και ζητήστε την συμβουλή τους, κάνετε ένα σπορ που εμπεριέχει το στοιχείο της ταχύτητας όπως ποδήλατο, ξεφυλλίστε ένα περιοδικό ή κάνετε λίγο ζάπινγκ! Χρειάζεστε εναλλαγή παραστάσεων και κυρίως λίγη χαρούμενη ατμόσφαιρα για να επανέλθετε!

ΚΑΡΚΙΝΟΣ
«ΠΙΣΩ ΣΤΟ ΚΑΒΟΥΚΙ»
Η πάγια τακτική του Καρκίνου, όταν αντιμετωπίζει κάποια προσωπική κρίση είναι να στρέφεται στον εαυτό του και να κλείνεται στο καβούκι του. Μην ξεχνάμε ότι πρόκειται για το πιο ευαίσθητο των ζωδίων. Κι όσο μεγαλύτερη είναι η ευαισθησία του, τόσο πιο σκληρό φροντίζει να είναι το περίβλημα του, για να μην κινδυνεύει. Για τους Καρκίνους τα προβλήματα εκτός από τα συνήθη που αφορούν όλους μας, μπορεί να προέρχονται από ένα ταραγμένο οικογενειακό ή επαγγελματικό περιβάλλον, από μια αλλαγή στην καθημερινή ρουτίνα ή στις συνήθειες του (ακόμη και μια μετακόμιση του φαίνεται οδυνηρή σε σχέση με ένα Τοξότη πχ). Ακόμη τα προβλήματα μπορεί να είναι οικονομικά ή να υποφέρει από έλλειψη συναισθηματικών δεσμών. Το συναίσθημα είναι το οξυγόνο για τον Καρκίνο άρα και μια ζωή χωρίς να είναι πλήρης αισθημάτων, είναι κενή για το υδάτινο αυτό ζώδιο. Μερικές φορές συμβαίνουν και στους καλύτερους ανθρώπους πράγματα τα οποία δεν ξεπερνιούνται με την εσωστρέφεια και χρειάζονται άμεση δράση και αποφασιστικότητα. Επειδή οι Καρκίνοι σ’αυτές τις περιπτώσεις μπλοκάρεστε είναι καλό να σκληραγωγηθείτε και να εξασκήσετε τον εαυτό σας στο να παίρνει πρωτοβουλίες στις σχετικά ήρεμες περιόδους.

ΠΩΣ ΞΕΠΕΡΝΑΩ ΤΟΝ ΠΑΝΙΚΟ;
Εσεις οι Καρκίνοι φημίζεστε για την διαίσθηση σας και δεν πρέπει να την αφήνετε ανεκμετάλλευτη! Ποτέ λοιπόν μην αγνοείτε αυτά που σας λέει το ένστικτο σας και μην ψάχνετε λύσεις μόνο με την τετράγωνη λογική γιατί δεν σας πάει. Το στομάχι σας είναι το πρώτο που αντιδρά όταν στενοχωριέστε! Δοκιμάστε να ξεπεράσετε το σφίξιμο με τροφές που σας δημιουργούν ευεξία και σας θυμίζουν λίγο και τα παιδικάτα σας (κρέμες κτλ), μαγειρέψτε (σας αρέσει και το διασκεδάζετε). Ασχοληθείτε με ένα αγαπημένο ζώο ή με ένα παιδί για λίγες ώρες για να φύγει το μεγάλο στρες, αναδιακοσμείστε το χώρο του σπιτιού...είναι ότι μπορεί να σας φτιάξει περισσότερο την διάθεση!

ΛΕΩΝ
«ΡΙΞΤΕ ΤΟ ΕΞΩ»
Σαν σταθερό ζώδιο ο Λέοντας, νοιώθει να χάνει το έδαφος κάτω από τα πόδια του, όταν η ζωή του αλλάζει ξαφνικά και δεν μπορεί να έχει τον έλεγχο. Το άγχος του μπορεί να είναι καθημερινό, όταν νοιώθει ότι το περιβάλλον του (επαγγελματικό, οικογενειακό) ή οι σχέσεις του δεν τον εκτιμούν, τον κάνουν να νοιώθει υποδεαίστερο ή ασήμαντο. Βλέπετε οι Λέοντες έχουν ανάγκη όπως το οξυγόνο την διάκριση στην ζωή τους, την εξουσία και νοιώθουν καλά μόνο όταν οι άλλοι τους αντιμετωπίζουν σαν κάτι εξαιρετικό. Ακόμη όμως και στους εξαιρετικούς ανθρώπους συμβαίνουν δύσκολα και δυσάρεστα πράγματα. Σ’αυτές τις περιπτώσεις, όπως τα τραυματισμένα αιλουροειδή αποσύρονται σε ένα μοναχικό περιβάλλον για να γλύψουν τις πληγές τους και να θεραυπευτούν, έτσι και οι Λέοντες απομακρύνονται από τους φίλους και τα αγαπημένα τους πρόσωπα, γιατί δεν αντέχουν να τους βλέπουν οι άλλοι να είναι δυστυχείς. Μιλάμε για το πιο περήφανο από τα ζώδια. Ένα Λιοντάρι όσο δυστυχισμένο κι αν είναι δεν θα δώσει ποτέ δικαίωμα να το σχολιάσουν οι άλλοι ή ακόμη χειρότερα να νοιώσουν οίκτο γι’αυτό. Παρόλα αυτά για σας που εκπροσωπείτε το ζώδιο του Λέοντα δεν υπάρχει μεγαλύτερο γιατρικό από το να μιλήσετε σε ένα δικό σας άνθρωπο που έχετε τσεκάρει την εμπιστοσύνη του εδώ και καιρό. Μην κλείνεστε λοιπόν στον ευατό σας, γιατί η απομόνωση σας κάνει χειρότερο κακό.

ΠΩΣ ΞΕΠΕΡΝΑΩ ΤΟΝ ΠΑΝΙΚΟ;
Μια έξοδος για ένα θέατρο, για φαγητό με φίλους ή ακόμη και ένα καινούριο ρούχο που θα σας χαρίσει κάποια κομπλιμέντα από τους γύρω, είναι τονωτική ένεση για σας τους Λέοντες. Στις κρίσεις πανικού επειδή έχετε μια τάση να δραματοποιείτε τα πάντα και να υπερβάλετε ίσως να μεγαλοποιείτε το κακό που σας συμβαίνει. Σταθείτε ένα λεπτό και αναλογιστείτε το μέγεθος του προβλήματος αντικειμενικά όσο μπορείτε ή πάρτε την συμβουλή κάποιου τρίτου. Όταν νοιώθετε ότι χάνετε την αυτοπεποίθηση σας αναλογιστείτε όλες τις επιτυχίες που είχατε στο παρελθόν και πάρτε ενέργεια και κουράγιο.

     

 
 
| 1 | 2 |
Custom Search
 
Δ Ι Α Φ Η Μ Ι Σ Η
<
<
<
<
<
Κάντε κλίκ απο κάτω