Κεντρική Σελίδα Ψηφοφορίες Εκδόσεις Online Αγορές Επικοινωνία
   
Ομορφιά - ΔίαιταΥγείαΨυχολογίαFeng-ShuiΑγαπημέναΑστρολογίαΣχεσεις
 
Ημερήσιο Ωροσκόπιο 2024
Καλύτερες Ημέρες
Ταρώ NAI/OXI  new
Ερωτικό Ταρώ  new
Προσωπικό Ωροσκόπιο
Οι πλανήτες Τώρα
Ωροσκόπιο Σελήνης
Μηνιαίο Ωροσκόπιο  new
Εβδομαδίαιο Ωροσκόπιο 2024  new
Κοσμικοί Βιορυθμοί
Προσωπικές αναλύσεις
Personal Reports
Ερωτική συναστρία
Αφροδίτη & Έρωτας
Επίκαιρα Θέματα
Τα 12 ζώδια
Ζώδια – Χαρακτηριστικά
Ζωδια – Υγεία
Ζωδια – Ταυτότητα
Η Σελήνη κενή πορείας
Αστρολογία-Διαφημίσεις
Αστρολόγοι-Μέντιουμ
Ερωτικό Ταρώ CELTIC C
Οι εκλείψεις του 2024  new
Οι Πλανητικές ώρεs
Ανάδρομοι πλανήτες 2024  new
Ερμής ανάδρομος 2024  new
Αρθρα Αστρολογίας
Βιβλία Αστρολογίας
Οι Πλανήτες του Μηνα  new
Online Αγορές
Αστρολογικό Ταρώ
Ο ωροσκόπος σας
 
 
Αστρολογία Περισσότερα άρθρα | Συνοπτική λίστα άρθρων |
Αστρολογια και Ακαδημαϊκη διδασκαλια (στην Ινδια)
 
  Print this article E-mail this article to a friend   
 
 
   Σελίδα 1 από 1  
 

Το άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Nature της 17ης Μαΐου 2001, ένα πολύ γνωστό διεθνές εβδομαδιαίο επιστημονικό περιοδικό.

Στο τμήμα των Ειδήσεων, μαζί με την ενεργειακή κρίση, την αλιεία σολομού, την καταγραφή των καιρικών φαινομένων και τις ανακαλύψεις στον τομέα της γενετικής, υπήρχε και το άρθρο αυτό από το Νέο Δελχί με τίτλο:


           

ΕΞΑΓΡΙΩΜΕΝΟΙ ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ ΚΑΝΟΥΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑΣ, του Κ. Α. Jayaraman,  Νέο Δελχί.

Μία πρόταση της ινδικής κυβέρνησης που ενθαρρύνει τα πανεπιστήμια ώστε να συμπεριλάβουν την αστρολογία στα προγράμματά τους, προκάλεσε θύελλα διαμαρτυριών στους επιστημονικούς κύκλους.


Η Επιτροπή Πανεπιστημιακών Επιχορηγήσεων (University Grants Commission, UGC) προσφέρθηκε να χρηματοδοτήσει πλήρως τμήματα αστρολογίας με πέντε διδάσκοντες, βιβλιοθήκη, εργαστήριο Η/Υ και τράπεζα ωροσκοπίων.


Στον τομέα θα δοθεί το όνομα Jyotir Vigyan ("αστρολογική επιστήμη" στα σανσκριτικά) και τα μαθήματα θα αρχίσουν από το ακαδημαϊκό έτος 2001-2002. Οι τελειόφοιτοι μπορούν να συνεχίσουν τις σπουδές τους για να αποκτήσουν μεταπτυχιακό τίτλο και διδακτορικό, αν το επιθυμούν.


Η πρόταση προήλθε από μια ιδέα του υπουργού επιστημών Murli Manohar Joshi, ο οποίος είναι επίσης και υπουργός παιδείας και ισχυρός άνδρας του κυβερνώντος κόματος Bharatiya Janata.

Ο Joshi είναι φυσικός και πιστεύει ότι όλες οι επιστημονικές θεωρίες έχουν το αντίστοιχό τους στα ιερά σανσκριτικά κείμενα - τις Βέδες και τις Ουπανισάδες.


Κορυφαίοι ερευνητές καταδίκασαν το κίνημα ως απόπειρα νομιμοποίησης μιας ψευδοεπιστήμης και δεισιδαιμονίας και ορισμένοι δήλωσαν ότι υποσκάπτει την επιστημονική αξιοπιστία της Ινδίας.


Η Εθνική Ακαδημία Επιστημών (National Science Academy) αντέδρασε, επίσης, έντονα. Αλλά δεν υπάρχει καμία ένδειξη οπισθοχώρησης από την πλευρά της κυβέρνησης. Εν τω μεταξύ, 35 από τα 200 πανεπιστήμια που λειτουργούν στην Ινδία έκαναν αίτηση για την ίδρυση τμημάτων αστρολογίας, και αναμένεται να ακολουθήσουν και άλλα.
 

"Την περίοδο που η έρευνα σε καθαρά επιστημονικά πεδία πλήττεται εξαιτίας της έλλειψης πόρων, δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για την τεράστια σπατάλη  κεφαλαίων που πρόκειται να δοθούν σε μια ψευδοεπιστήμη, η οποία αποκαλείται Βεδική αστρολογία", δήλωσε ο Pushpa Bhargava, διευθυντής του Κέντρου Κυτταρικής και Μοριακής Βιολογίας στο Hyderbabad.


Υπερασπιζόμενος το κίνημα, ο πρόεδρος της Επιτροπής Πανεπιστημιακών Επιχορηγήσεων Hari Gautman ανέφερε, με τη σειρά του, ότι η αστρολογία πληροί τις προϋποθέσεις της επιστήμης, την οποία όρισε ως "ένα αντικείμενο που επισκοπείται, διερευνάται και εξετάζεται".


Δύο εξέχοντα μέλη της Επιτροπής Πανεπιστημιακών Επιχορηγήσεων - ο S. K. Joshi, φυσικός και πρώην γενικός διευθυντής του Συμβουλίου Επιστημονικής και Βιομηχανικής Έρευνας και ο Sipra Guha - Mukherjee, μοριακός βιολόγος από το Jawaharlal Nehru University στο Νέο Δελχί - φαίνεται ότι συμφωνούν με το κίνημα.


Και κάποιοι ερευνητές, συμπεριλαμβανομένου του Vijay Bhatkar, που σχεδίασε τον πρώτο υπερκομπιούτερ (supercomputer) της Ινδίας, δημόσια εξέφρασε την υποστήριξή του.


"Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το κίνημα μπορεί να προσφέρει ως ένα βαθμό [μια] επίσημη αναγνώριση στην αστρολογία συγκαταλέγοντας την στις επιστήμες", δήλωσε ο Valangiman Ramamurthi, γραμματέας του υπουργείου Επιστήμης και Τεχνολογίας.


"Δεν θέλω να σχολιάσω αν είναι σωστό ή λάθος, αλλά, αν κάποιος έρθει να με συναντήσει έχοντας μια ερευνητική πρόταση με αντικείμενο την αστρολογία, θα την αξιολογήσουμε για να δούμε αν έχει κάποια επιστημονική θεμελίωση πριν τη χρηματοδοτήσουμε."


           


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ:

-ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΩΡΟΣΚΟΠΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΖΩΔΙΟ ΣΑΣ – ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΣΑΣ ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗ ΣΕΛΗΝΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΓΚΥΡΗ ΠΡΟΒΛΕΨΗ

-
ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΕΣ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΖΩΔΙΟ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΑΥΤΗ - ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΖΩΔΙΟ ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΣΑΣ

-
ΜΗΝΙΑΙΕΣ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΖΩΔΙΟ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΗΝΑ ΑΥΤΟ – ΜΠΕΙΤΕ, ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΤΟ ΖΩΔΙΟ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΤΟΥ ΜΗΝΑ

ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΩΡΟΣΚΟΠΙΟ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΔΕΚΑΗΜΕΡΟ ΤΗΣ ΣΕΛΗΝΗΣ ΣΑΣ – ΒΡΕΙΤΕ ΠΡΩΤΑ ΣΕ ΠΟΙΟ ΖΩΔΙΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΙΟ ΔΕΚΑΗΜΕΡΟ ΕΙΝΑΙ Η ΓΕΝΕΘΛΙΑ ΣΕΛΗΝΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΠΡΟΒΛΕΨH ΣΑΣ


          

 
 
Custom Search
 
Δ Ι Α Φ Η Μ Ι Σ Η
<
<
<
<
<
Κάντε κλίκ απο κάτω