Κεντρική Σελίδα Ψηφοφορίες Εκδόσεις Online Αγορές Επικοινωνία
   
Ομορφιά - ΔίαιταΥγείαΨυχολογίαFeng-ShuiΑγαπημέναΑστρολογίαΣχεσεις
 
Ημερήσιο Ωροσκόπιο 2024
Καλύτερες Ημέρες
Ταρώ NAI/OXI  new
Ερωτικό Ταρώ  new
Προσωπικό Ωροσκόπιο
Οι πλανήτες Τώρα
Ωροσκόπιο Σελήνης
Μηνιαίο Ωροσκόπιο  new
Εβδομαδίαιο Ωροσκόπιο 2024  new
Κοσμικοί Βιορυθμοί
Προσωπικές αναλύσεις
Personal Reports
Ερωτική συναστρία
Αφροδίτη & Έρωτας
Επίκαιρα Θέματα
Τα 12 ζώδια
Ζώδια – Χαρακτηριστικά
Ζωδια – Υγεία
Ζωδια – Ταυτότητα
Η Σελήνη κενή πορείας
Αστρολογία-Διαφημίσεις
Αστρολόγοι-Μέντιουμ
Ερωτικό Ταρώ CELTIC C
Οι εκλείψεις του 2024  new
Οι Πλανητικές ώρεs
Ανάδρομοι πλανήτες 2024  new
Ερμής ανάδρομος 2024  new
Αρθρα Αστρολογίας
Βιβλία Αστρολογίας
Οι Πλανήτες του Μηνα  new
Online Αγορές
Αστρολογικό Ταρώ
Ο ωροσκόπος σας
 
 
Αστρολογία Περισσότερα άρθρα | Συνοπτική λίστα άρθρων |
Πλανητες στο συμπαν μας: Πώς να κατανοήσετε καλύτερα την αστρολογια
 
  Print this article E-mail this article to a friend   
 
Πηγή: ANEW.GR
 
   Σελίδα 1 από 1  
 

Καθώς η συνείδηση ξεδιπλώνεται μέσα στον κόσμο, συναντά τη Σελήνη, τον Ήλιο και τους Πλανήτες. Κάθε ουράνιο σώμα έχει διαφορετική επίδραση επάνω της.

Η επιρροή τους μπορεί να εκληφθεί ως συναισθηματική παρόρμηση. Γύρω από τον άξονα της παρόρμησης το υποσυνείδητο ομαδοποιεί τις εμπειρίες μας, οικοδομώντας αποτελεσματικά την προσωπική μας ταυτότητα, σε αρμονία με τον κόσμο.

Μέχρι το 1781 γνωρίζαμε μόνο τον Ερμή, την Αφροδίτη, τον Άρη, τον Δία και τον Κρόνο. Ο Ουρανός, ο Ποσειδώνας και ο Πλούτωνας δεν ήταν ορατοί και ως εκ τούτου παρέμεναν άγνωστοι για τον αρχαίο κόσμο.

Οι ορατοί πλανήτες μαζί με τον Ήλιο και τη Σελήνη είναι γνωστοί ως Προσωπικοί ή παραδοσιακοί πλανήτες. 

Ο Ουρανός, ο Ποσειδώνας και ο Πλούτωνας ανακαλύφθηκαν μετά την ανακάλυψη του τηλεσκοπίου: ο Ουρανός το 1781, ο Ποσειδώνας το 1846 και ο Πλούτωνας το 1930.

Αποκαλούνται Υπερβατικοί ή Απρόσωποι πλανήτες. 

Το σύστημα των εξουσιών που συνδέει τους Πλανήτες, τα Ζώδια και τους Οίκους αναπτύχθηκε πριν το 1781.

Έτσι, ανέκυψε το πρόβλημα του τρόπου με τον οποίο θα εντάσσονται οι καινούργιοι πλανήτες στο πλέγμα των εξουσιαστών.


Ο Ουρανός θεωρήθηκε ως συνεξουσιαστής του Υδροχόου, ο Ποσειδώνας συνεξουσιαστής των Ιχθύων και ο Πλούτωνας συνεξουσιαστής του Σκορπιού.

Αργότερα (στη διάρκεια της δεκαετίας του ενενήντα) οι παραδοσιακοί εξουσιαστές αυτών των ζωδίων παραμερίστηκαν.

Ο Πλούτωνας θεωρείται τώρα ως ο μοναδικός εξουσιαστής του Σκορπιού, ο Ουρανός ως ο μοναδικός εξουσιαστής του Υδροχόου και ο Ποσειδώνας ως ο μοναδικός εξουσιαστής των Ιχθύων.
Στη συνέχεια, θα εξετάσουμε τον ιδιαίτερο συμβολισμό των ουράνιων σωμάτων:


    
Ο ΗΛΙΟΣ 

Ο Ήλιος εξουσιάζει τη μέρα. Είναι σαν τον πρωταθλητή που πανηγυρίζει μετά από μια νικηφόρα διαδρομή. Ως κέντρο του πλανητικού μας συστήματος αντιπροσωπεύει τον πυρήνα της Ταυτότητάς μας, τα βασικά χαρακτηριστικά της ιδιοσυγκρασίας μας και της συμπεριφοράς μας. 

Στην οικογένεια ο Ήλιος αντιπροσωπεύει την κυρίαρχη ανδρική παρουσία ή τον πατέρα. Συμβολίζει οποιοδήποτε πρότυπο εξουσίας. Είναι το σύμβολο του «Εγώ», της δύναμης της θέλησης, της ζωτικής ενέργειας, των πρωταρχικών στόχων που κάποιος θέτει στην ζωή του.  Στην κοσμική αστρολογία αντιπροσωπεύει τους μεγάλους αρχηγούς, τους μονάρχες, τις εξέχουσες προσωπικότητες. Ολοκληρώνει (υποθετικά) έναν πλήρη ζωδιακό κύκλο στη διάρκεια ενός έτους και καθορίζει το προσωπικό μας ζώδιο. Περίπου στις 21-22 κάθε μήνα ο Ήλιος εισέρχεται σε ένα ζώδιο και παραμένει εκεί μέχρι τις 21-22 του επόμενου μήνα. Όλοι όσοι γεννιούνται στη διάρκεια αυτού του διαστήματος θεωρείται ότι ανήκουν στο συγκεκριμένο ζώδιο. Είτε πούμε, λοιπόν, «ζώδιο» είτε «ηλιακό ζώδιο» είναι το ίδιο πράγμα. Έτσι, το να ανήκει κάποιος στο ζώδιο του Κριού, για παράδειγμα, σημαίνει ότι γεννήθηκε στην περίοδο του έτους όπου ο Ήλιος διέρχονταν από τον Κριό (περίπου από 21 Μαρτίου έως 20 Απριλίου).

   
Η ΣΕΛΗΝΗ  
Σύμβολο της ευαισθησίας και του συναισθηματισμού. Αντιπροσωπεύει τη μητρική μορφή, το σπίτι, την οικογένεια, τις παραδόσεις. 

Στο ωροσκόπιο μιας γυναίκας αντιπροσωπεύει τη θηλυκότητά της, όπως τη βιώνει και την εκφράζει, την εικόνα της ως συζύγου και μητέρας. Στο ωροσκόπιο ενός άντρα δηλώνει την εικόνα της μητέρας, της συζύγου ή συντρόφου. Στην κοσμική αστρολογία αντιπροσωπεύει τις μάζες, το γυναικείο πληθυσμό, τις εξέχουσες γυναίκες, τις γεννήσεις. Η Σελήνη, από αστρονομική σκοπιά, είναι δορυφόρος, αλλά για ευκολότερη συνεννόηση, στην αστρολογία αποκαλείται και αυτή «πλανήτης».Ολοκληρώνει έναν πλήρη ζωδιακό κύκλο σε 29 ημέρες περίπου παραμένοντας δυόμισι μέρες -κατά προσέγγιση- σε κάθε ζώδιο.  Η Σελήνη εξουσιάζει τη νύχτα. Οι περισσότεροι άνθρωποι κοιμούνται κυρίως τη νύχτα κι έτσι η Σελήνη θεωρείται ότι αντιπροσωπεύει είτε εξουσιάζει και τον Κόσμο των Ονείρων, το ασυνείδητο. Είναι το πλησιέστερο σε μας από τα ουράνια σώματα και ως εκ τούτου, αισθανόμαστε εντονότερα τις μεταβολές της (οι παλίρροιες προκαλούνται από την έλξη της). Στο συνδυασμό των κινήσεων της Γης, του Ήλιου και της Σελήνης οφείλονται οι εκλείψεις και οι σεληνιακές φάσεις. Παρατηρούμε, λοιπόν, ότι η επίδρασή της έχει μια διακύμανση. Αυτή η ενεργειακή και άμπωτη πλημμυρίδα επηρεάζει και τα βαθύτερα στρώματα της ψυχής. Για το λόγο αυτό, η Σελήνη αντιπροσωπεύει και τις μεταβολές στη ροή της εσωτερικής ενέργειας, τις συναισθηματικές αντιδράσεις και ειδικά αυτές που προκαλούνται από τις βαθύτερα ριζωμένες πεποιθήσεις, τα ταμπού και τα ψυχολογικά τραύματα.
Ο ΕΡΜΗΣ
Είναι ο πλησιέστερος στον Ήλιο πλανήτης και ως εκ τούτου, είναι αρκετά δύσκολο να παρατηρηθεί με τα τηλεσκόπια. Ο Ερμής είναι ο τρόπος επικοινωνίας ή εκδήλωσης της βασικής ιδιοσυγκρασίας.   

Από αστρολογική άποψη, μας δίνει πληροφορίες για την ικανότητα αντίληψης του ατόμου, για την εφηβεία. Εκφράζει δηλαδή, την κοινωνικότητα και τις επικοινωνιακές ικανότητες και το κατά πόσο είναι κάποιος ανοιχτός ή όχι στις καινούργιες ιδέες. Στην κοσμική αστρολογία αντιπροσωπεύει τις επικοινωνίες, τα ΜΜΕ, τις μεταφορές, τις εμπορικές συναλλαγές, τους νέους. Ο Ερμής ολοκληρώνει μια πλήρη περιστροφή στο ζωδιακό σε περίπου 12 μήνες, διάστημα το οποίο περιλαμβάνει και 3 ενδιάμεσες στάσεις. Συνήθως, τα ζώδια της στάσης ανήκουν στο ίδιο Στοιχείο. Πρέπει, εδώ, να σημειώσουμε ότι ο Ερμής δεν απομακρύνεται ποτέ από τον Ήλιο πέρα από 28 μοίρες του Ζωδιακού. Έτσι, σε ένα ωροσκόπιο, ο Ερμής μπορεί να βρίσκεται στο ζώδιο που είναι ο Ήλιος ή στο αμέσως προηγούμενο ή στο αμέσως επόμενο. Για παράδειγμα, ένας Κριός μπορεί να έχει τον γενέθλιο Ερμή του μόνο στον Κριό ή στους Ιχθείς (αμέσως προηγούμενο) ή στον Ταύρο (αμέσως επόμενο). Αν με βάση τους υπολογισμούς σας, ανακαλύψετε ότι ο Ερμής βρίσκεται σε κάποιο ζώδιο απομακρυσμένο κατά πολύ από τον Ήλιο, τότε έχει κάνει κάποιο λάθος στην κατασκευή του Χάρτη.Η ΑΦΡΟΔΙΤΗ 
Βρίσκεται ανάμεσα στον Ερμή και τη Γη. Αστρολογικά, η Αφροδίτη συμβολίζει την ισορροπία, την ομορφιά και την αρμονία. Είναι ο δεύτερος κοντινότερος στον Ήλιο πλανήτης αλλά και ο πλανήτης που έρχεται πλησιέστερα στη Γη, σε κάποια στιγμή του κοσμικού της κύκλου. 

Είναι ο πλανήτης που δίνει την ικανότητα προσέλκυσης άλλων ατόμων. Η ικανότητα να αγαπάει κανείς και να τον αγαπούν είναι το μεγαλύτερο δώρο της Αφροδίτης. Τα χαρακτηριστικά τα οποία έχει δώσει η Αφροδίτη και τα οποία προέρχονται από την θέση της σε ζώδιο, οίκο και τις όψεις που σχηματίζει με τους άλλους πλανήτες, είναι αυτά τα οποία βοηθούν στην απόκτηση φίλων και αγαπημένων. Δείχνουν ακόμα την εκτίμηση ή όχι για τις τέχνες, τη σωματική ομορφιά, τη γοητεία, τη ζεστασιά ή το μαγνητισμό με τον ένα ή άλλο τρόπο.


  
Ο ΑΡΗΣ
Ο Άρης αντιπροσωπεύει μιαν ανεξάρτητη οντότητα ή τουλάχιστον, την πρώτη απόπειρα σχηματισμού αυτής της οντότητας. Η διετής του περιφορά δεν δίνει μεγάλα χρονικά περιθώρια σ’ αυτήν την απόπειρα. 

Αντιπροσωπεύει τη νεανική ορμητικότητα που κατευθύνεται προς την ανεξαρτησία και την αυτοεπιβεβαίωση. Η ανάγκη επιβεβαίωσης έχει προξενήσει πολέμους και συγκρούσεις μεταξύ εθνών και ως εκ τούτου, ο Άρης θεωρείται εξουσιαστής του πολέμου και της σύγκρουσης. Δείχνει τον τρόπο που εκδηλώνετε η δύναμη της θέλησης, Η δραστηριοποίηση και ενεργητικότητα του ατόμου, Το κουράγιο, Η αποφασιστικότητα, Ο ανταγωνισμός. Επίσης, τον ενοχλητικό αυθορμητισμό, την έλλειψη ενέργειας και την σπατάλη ενέργειας.


Ο ΔΙΑΣ
Είναι ο μεγαλύτερος πλανήτης του ηλιακού συστήματος. Χρειάζεται σχεδόν δώδεκα χρόνια για να διαγράψει μια πλήρη περιφορά γύρω από τον Ήλιο.

Ο κύκλος αυτός συμπίπτει με έναν από τους βασικούς κύκλους της ανθρώπινης ανάπτυξης. Εξουσιάζει την περίοδο της ανθρώπινης ανάπτυξης που οδηγεί στην εφηβεία. Θεωρείται ως ο «Μέγιστος Ευεργέτης», ανάμεσα στους άλλους πλανήτες. Ωστόσο, δεν είναι ούτε καλός ούτε κακός. Αντιπροσωπεύει απλώς έναν κοσμικό κύκλο, είναι το σύμβολο των συναισθηματικών παρορμήσεων της ψυχής. Οι παρορμήσεις αυτές έχουν στόχο την επέκταση και το μεγάλωμα αλλά θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν καλές ή κακές μόνο σύμφωνα με τον τρόπο που τις χρησιμοποιούμε ή τις ελέγχουμε. Συμβολίζει την ανώτερη διανόηση, την επέκταση, την γενναιοδωρία, την αισιοδοξία, την επιτυχία, το νόμο, και τη θρησκεία.Ο ΚΡΟΝΟΣ
Είναι ο πιο απομακρυσμένος από τη Γη πλανήτης που μπορούμε να δούμε δια γυμνού οφθαλμού. Χρειάζεται 29 χρόνια περίπου για να διαγράψει μια πλήρη περιφορά γύρω από τον Ήλιο.

Είναι ο μεγαλύτερος κύκλος απ’ όσους μπορούμε να βιώσουμε πάνω από μία φορά στη διάρκεια της ζωής μας. Γίνεται ο αντιπρόσωπος, τόσο των σωματικών μας ορίων, όσο και της καρμικής διαδικασίας κατά την οποία περνάμε από αλληλοδιάδοχους κύκλους μαθητείας. Με κάθε Κρόνια Επιστροφή  ανακαλούμε στη μνήμη μας (συνειδητά ή ασυνείδητα) τις προηγούμενες εμπειρίες μας. Αν είμαστε τυχεροί θα έχουμε διδαχτεί από τις παλαιότερες επιτυχίες και αποτυχίες μας. Φέρνει το άτομο αντιμέτωπο με τα εμπόδια και το οδηγεί στη διαδικασία της αποδέσμευσης και της απελευθέρωσης από τα καταστρεπτικά πρότυπα. Είναι η επιμονή, η αντοχή, η ικανότητα και το σθένος του ατόμου μπροστά στις δυσκολίες της ζωής.
Ο ΟΥΡΑΝΟΣ
Ανακαλύφθηκε το 1871. Είναι σχεδόν αδύνατο να τον δούμε δια γυμνού οφθαλμού κι έτσι παρέμεινε άγνωστος, μέχρι την ανακάλυψη του τηλεσκοπίου. 

Η περιφορά του διαρκεί 84 έτη περίπου.  Δεν μπορούμε παρά να έχουμε μόνο μια φορά την εμπειρία της ουράνιας επιστροφής στη γενέθλια θέση. Συμβολίζει την ξαφνική αλλαγή, Την αγάπη του ατόμου για την ελευθερία, Την ανεξαρτησία, Το πάθος του ατόμου για να επιφέρει κοινωνικές μεταρρυθμίσεις, και, Τις επαναστατικές τάσεις του.

     
Ο ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ
Θέλει 164 περίπου έτη για να συμπληρώσει μια πλήρη περιφορά γύρω από τον Ήλιο. 

Κύριες ιδιότητές του είναι οι μεταβαλλόμενες καθημερινές σκοπιμότητες, Η υπερευαισθησία, Η στοχαστικότητα, Η φαντασία, Ο οραματισμός, και, η ικανότητα και διάθεση του ατόμου να συμπάσχει με τους άλλους.
   


Ο ΠΛΟΥΤΩΝΑΣ
Είναι ο πιο απομακρυσμένος από τον Ήλιο πλανήτης. Χρειάζεται 248 περίπου έτη για να εκτελέσει μια πλήρη περιφορά γύρω από τον Ήλιο. Αντιπροσωπεύει τη σταθερότητα και τη δύναμη.

Συνδέεται με τη ζωή και το θάνατο. Συμβολίζει, επίσης, τις ασυνείδητες δυνάμεις που προσπαθούν να έλθουν στο φως, για να συμβάλλουν στην εγκαθίδρυση εντελώς νέων ιδεών. Τις κληρονομικές ιδιότητες που διαμορφώνουν το πεπρωμένο κάποιου, και, τις ασυνείδητες δυνάμεις που σχετίζονται με την επιβλητική επιρροή του ατόμου πάνω σε άλλους ανθρώπους.


Σημ.: Το άρθρο αυτό αποτελεί απόσπασμα από τις ενότητες των μαθημάτων δια αλληλογραφίας της P&PΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΩΡΟΣΚΟΠΙΟ: ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΜΙΑ ΓΡΑΠΤΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΩΡΟΣΚΟΠΙΟ, ΤΗ ΣΧΕΣΗ ΣΑΣ, ΜΙΑ ΕΓΚΥΡΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΓΙΑ ΕΝΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΘΕΜΑ, ΓΕΝΕΘΛΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ, ΕΤΗΣΙΑ, ΚΑΡΜΙΚΗ, ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗΣ ΖΩΗΣ, ΓΕΝΕΘΛΙΑ ΕΡΩΤΙΚΗ Ή ΕΤΗΣΙΑ ΣΥΝΑΣΤΡΙΑ-ΠΡΟΒΛΕΨΗ, ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟ, ΠΑΙΔΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ κ.ά, ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΜΙΑ ΑΝΑΛΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ESHOP ΜΑΣ ΟΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΙ  Χ Α Μ Η Λ Ο Τ Ε Ρ Ε Σ  Τ Ι Μ Ε Σ  ΓΙΑ WEB(EMAIL) ONLY ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ

-
 ΒΙΒΛΙΟ ΜΕΣΟΔΙΑΣΤΗΜΑΤΩΝ του Ρ. ΕΜΠΕΡΤΙΝ (R. EBERTIN) Μάθετε τα πάντα από το κλασικό ΒΙΒΛΙΟ «Συνδυασμοί Κοσμικών Επιρροών» Νο1 σε πωλήσεις στα αγγλικά σε ελληνική μετάφραση από το πρωτότυπο βιβλίο(στα Γερμανικά). Τα ΜΕΣΟΔΙΑΣΤΗΜΑΤΑ είναι μια ξεχωριστή ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΗ ΜΕΘΟΔΟΣ ξεκινώντας από το μηδέν με ΠΛΑΝΗΤΕΣ σε ΖΩΔΙΑ & ΟΙΚΟΥΣ και αμέσως μετά προχωρά σε όλους τους συνδυασμούς ανάμεσα σε 2 & 3 πλανήτες. Ένα βιβλίο όπου κάθε ερευνητής Αστρολογίας χρειάζεται. Αποτελεί μία από τις βασικότερες ΜΕΘΟΔΟΥΣ ΠΡΟΒΛΕΨΗΣ και ΓΕΝΕΘΛΙΑΣ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑΣ στον κόσμο **ΤΩΡΑ ΣΕ ΤΙΜΗ ΕΚΠΛΗΞΗ ΜΟΝΟ 15 ΕΥΡΩ**ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΙ ΟΙΚΟΙ: ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΟΥΝ, ΣΕ ΠΟΙΑ ΖΩΔΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΠΛΑΝΗΤΕΣ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟΥΝ ΚΑΙ ΠΩΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΞΕΧΩΡΙΣΕΤΕ;

Ο ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΣΑΣ ΧΑΡΤΗΣ: ΒΡΕΙΤΕ ΣΕ ΠΟΙΟ ΖΩΔΙΟ ΕΙΝΑΙ Ο ΩΡΟΣΚΟΠΟΣ, ΚΑΘΕ ΠΛΑΝΗΤΗΣ, Ο ΓΕΝΕΘΛΙΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΣΑΣ ΜΕ ΜΙΑ ΣΥΝΤΟΜΗ ΑΛΛΑ ΕΓΚΥΡΗ ΓΕΝΕΘΛΙΑ ΑΣΤΡΟ-ΑΝΑΛΥΣΗ ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ANEW.GR-ΒΑΛΤΕ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΑΣ ΤΩΡΑ
 


 
 
Custom Search
 
Δ Ι Α Φ Η Μ Ι Σ Η
<
<
<
<
<
Κάντε κλίκ απο κάτω