Κεντρική Σελίδα Ψηφοφορίες Εκδόσεις Online Αγορές Επικοινωνία
   
Ομορφιά - ΔίαιταΥγείαΨυχολογίαFeng-ShuiΑγαπημέναΑστρολογίαΣχεσεις
 
Ημερήσιο Ωροσκόπιο 2024
Καλύτερες Ημέρες
Ταρώ NAI/OXI  new
Ερωτικό Ταρώ  new
Προσωπικό Ωροσκόπιο
Οι πλανήτες Τώρα
Ωροσκόπιο Σελήνης
Μηνιαίο Ωροσκόπιο  new
Εβδομαδίαιο Ωροσκόπιο 2024  new
Κοσμικοί Βιορυθμοί
Προσωπικές αναλύσεις
Personal Reports
Ερωτική συναστρία
Αφροδίτη & Έρωτας
Επίκαιρα Θέματα
Τα 12 ζώδια
Ζώδια – Χαρακτηριστικά
Ζωδια – Υγεία
Ζωδια – Ταυτότητα
Η Σελήνη κενή πορείας
Αστρολογία-Διαφημίσεις
Αστρολόγοι-Μέντιουμ
Ερωτικό Ταρώ CELTIC C
Οι εκλείψεις του 2024  new
Οι Πλανητικές ώρεs
Ανάδρομοι πλανήτες 2024  new
Ερμής ανάδρομος 2024  new
Αρθρα Αστρολογίας
Βιβλία Αστρολογίας
Οι Πλανήτες του Μηνα  new
Online Αγορές
Αστρολογικό Ταρώ
Ο ωροσκόπος σας
 
 
Αστρολογία Περισσότερα άρθρα | Συνοπτική λίστα άρθρων |
Αστρολογικοι Οικοι: Πώς να κατανοήσετε καλύτερα την Αστρολογια
 
  Print this article E-mail this article to a friend   
 
Πηγή: ANEW.GR
 
   Σελίδα 1 από 1  
 

Συνεχίζοντας την διαδρομή μας στο μαγευτικό κόσμο της Αστρολογίας θα σας ξεναγήσουμε στους οίκους. Αυτούς τους σημαντικούς υποθετικούς τομείς που αντιπροσωπεύουν το "πού" τείνει κανείς να εστιάσει τις ενέργειες ή τις δραστηριότητές του.

Οι οίκοι είναι η διαίρεση του πεδίου γύρω από την Εκλειπτική, την οποία χρησιμοποιούν οι Αστρολόγοι για την κατανομή του διαστήματος (χρόνου) σε 12 τομείς (υποδιαιρέσεις). Οι οίκοι είναι πάντα 12 και αριθμούνται με φορά αντίθετη από αυτή των δεικτών του ρολογιού με αρχή τον Ωροσκόπο όπου ξεκινάει και ο 1ος οίκος. 

Οι Οίκοι αντιπροσωπεύουν δραστηριότητες ή τομείς της ζωής που θα συνεισφέρουν στην ανάπτυξη κάποιων ιδιαίτερων ψυχολογικών χαρακτηριστικών και ικανοτήτων.

Οι 12 οίκοι δεν είναι απαραίτητα ίσοι σε μήκος και αυτό εξαρτάται κυρίως από το γεωγραφικό πλάτος που έλαβε χώρα η γέννηση. 


Για παράδειγμα: Αν ένα άτομο γεννηθεί κοντά στον Ισημερινό οι οίκοι του στο ωροσκόπιο θα καταλαμβάνουν το ίδιο μήκος (γύρω στις 30 μοίρες). Όσο όμως ανεβαίνουμε σε Γεωγραφικό πλάτος δηλαδή επάνω από τον Ισημερινό προς την Ευρώπη οι μοίρες που θα καταλαμβάνουν οι οίκοι δεν θα είναι ίσες αλλά θα διαφέρουν.

Σε σχέση τώρα με τη διαφορά του μεγέθους των οίκων:

Υπάρχει η ερμηνεία ότι όσο μεγαλύτερο χώρο σε μοίρες καταλαμβάνει ένας οίκος, τόσο μεγαλύτερη ή ευρύτερη είναι η σημασία των εμπειριών στην ζωή του ατόμου.

Ενώ οι μικρότεροι τομείς (οίκοι) στο ωροσκόπιο κάποιου, παίζουν ένα μικρότερο ή ίσως πιο συμπυκνωμένο ρόλο στη ζωή σε σχέση με τις ιδιότητες που αντιπροσωπεύουν.


Οι οίκοι χωρίζονται σε πολλές κατηγορίες ή ομαδοποιήσεις όπου ή κάθε κατηγορία ή ομαδοποίηση αντιπροσωπεύει την άποψη κάποιου ερευνητή σε σχέση με την δύναμη των οίκων και τους πλανήτες που εμπεριέχει. 

Εδώ θα ασχοληθούμε μόνο με την ποιο γνωστή ταξινόμηση η οποία είναι σε εφαρμογή από τους περισσότερους αστρολόγους και χρονολογείται από την αρχαιότητα:


Γωνιακοί:    1ος , 4ος, 7ος, 10ος

Διαδοχικοί: 2ος, 5ος, 8ος, 11ος

Πτωτικοί:    3ος , 6ος, 9ος, 12οςΑς δούμε τώρα συνοπτικά τις ιδιότητες και τις δυνατότητες ανάπτυξης των οίκων, το ΠΟΥ οι πλανήτες δραστηριοποιούνται.
 
1ος οίκος:

Είναι ο ωροσκόπο
ς μας. Η προσωπική μας σφαίρα που συμπεριλαμβάνει την εμφάνιση μας, την ιδιοσυγκρασία μας και τις διαθέσεις μας.

Αντιστοιχεί στον Κριό και στον Άρη


2ος οίκος:

Είναι ο επόμενο
ς οίκος από τον ωροσκόπο μας. Η σφαίρα των οικονομικών που συμπεριλαμβάνει τις πηγές εσόδων, τα αποθέματα σε ρευστό, τα κέρδη, τα αξιόγραφα, τα υπάρχοντα.

Αντιστοιχεί στον Ταύρο και στην Αφροδίτη


3ος οίκος:

Η σφαίρα της καθημερινότητας που συμπεριλαμβάνει τις επαφές μας, τα αδέρφια, τα μικρά ταξίδια, ό,τι καταγράφεται και ό,τι μαθαίνεται.

Αντιστοιχεί στους Διδύμους και στον Ερμή. 


4ος οίκος:

Η σφαίρα της κατοικίας που συμπεριλαμβάνει το σπίτι, το περιβάλλον, την ακίνητη περιουσία, την γεροντική ηλικία, τον πατέρα και τις ρίζες.

Αντιστοιχεί στον Καρκίνο και στη
Σελήνη


5ος οίκος:

Η σφαίρα της δημιουργικότητας που συμπεριλαμβάνει το παιχνίδι, τον ρομαντισμό, τα χαρίσματα, την επινοητικότητα, τα παιδιά, την προσφορά αγάπης και την αυτοεκτίμηση.Αντιστοιχεί στο Λέοντα και στον Ήλιο


6ος οίκος:

Η σφαίρα της εργασίας που συμπεριλαμβάνει τις υπηρεσίες, την τροφή, την υγεία, τους υπαλλήλους, τα μικρά ζώα, τις δουλειές, τις ρουτίνες και τα τελετουργικά.

Αντιστοιχεί στην Παρθένο τον Ερμή και το Χείρωνα.


7ος οίκος:

Η σφαίρα των σχέσεων που συμπεριλαμβάνει τον γάμο και τους συνεταίρους, τους όμοιους με μας, τους σημαντικούς άλλους και τους ανταγωνιστές.

Αντιστοιχεί στο Ζυγό και στην Αφροδίτη


8ος οίκος:

Η απαγορευμένη ιερή σφαίρα που συμπεριλαμβάνει τις υπερβατικές εμπειρίες, την συνουσία, τον θάνατο, τους φόρους, την ασφάλιση, τα κληροδοτήματα, τα χρήματα των άλλων, τα κοινά αποκτήματα και την αυτοκυριαρχία.

Αντιστοιχεί στο Σκορπιό και στον Πλούτωνα


9ος οίκος:

Η Ακαδημαϊκή σφαίρα που συμπεριλαμβάνει την φιλοσοφία, την θρησκεία, την διεθνή επικοινωνία ανθρώπων και ιδεών, τα μακρινά ταξίδια, την εκπαίδευση και την ευρεία αντίληψη του κόσμου.

Αντιστοιχεί στον Τοξότη και στο Δία


10ος οίκος:

Η σφαίρα της επαγγελματικής εξέλιξης που συμπεριλαμβάνει την υπόληψη, το επάγγελμα, τον διευθυντή, την καριέρα, την μητέρα, τις βλέψεις και την κοινωνικοοικονομική θέση.

Αντιστοιχεί στον Αιγόκερω και στον Κρόνο


11ος οίκος:

Η σφαίρα των συσχετισμών που συμπεριλαμβάνει τους φίλους, τις ελπίδες, τις επιθυμίες, την αποδοχή της αγάπης, τα παιδιά του συντρόφου και τις αιτίες.

Αντιστοιχεί στον Υδροχόο και στον Ουρανό


12ος οίκος:

Η σφαίρα του παράδοξου που συμπεριλαμβάνει τις κρυφές δυνάμεις και τις κρυφές αδυναμίες, τα μυστικά, τον αποκρυφισμό, τα οράματα και την ανάγκη απομόνωσης.

Αντιστοιχεί στους Ιχθείς και στον Ποσειδώνα.
 

Οι οίκοι εκτός από τις βασικές τους ιδιότητες έχουν και δευτερεύουσες ή παράγωγες όπως αλλιώς ονομάζονται. 

Οι παράγωγες ιδιότητες των οίκων τις περισσότερες φορές σε συνεργασία με τους εξουσιαστές χρησιμοποιούνται για να δώσουν επιπρόσθετες σημαντικές πληροφορίες για το άτομο ή για τα άτομα που υπάρχουν στην ζωή του, κυρίως όμως  η εφαρμογή τους είναι σε άλλες τεχνικές της Αστρολογίας

Σημ.1: Εδώ λαμβάνουμε υπόψη μας τους οίκους μεμονωμένα χωρίς τις μεταβολές που προκύπτουν από τις θέσεις και όψεις των γενέθλιων, των προοδευμένων ή των διερχομένων πλανητών.
Σημ.2: Το άρθρο αυτό αποτελεί απόσπασμα από τις ενότητες μαθημάτων της P&P
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ:

-Ο ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΣΑΣ ΧΑΡΤΗΣ: ΒΡΕΙΤΕ ΣΕ ΠΟΙΟ ΖΩΔΙΟ ΕΙΝΑΙ Ο ΩΡΟΣΚΟΠΟΣ, ΚΑΘΕ ΠΛΑΝΗΤΗΣ, Ο ΓΕΝΕΘΛΙΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΣΑΣ ΜΕ ΜΙΑ ΣΥΝΤΟΜΗ ΑΛΛΑ ΕΓΚΥΡΗ ΓΕΝΕΘΛΙΑ ΑΣΤΡΟ-ΑΝΑΛΥΣΗ ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ANEW.GR-ΒΑΛΤΕ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΑΣ ΤΩΡΑ

-
ΕΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΑΣΤΡΙΑ: ΠΟΣΟ ΤΑΙΡΙΑΖΕΤΕ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ; ΚΑΝΑΤΕ ΜΙΑ ΝΕΑ ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΚΑΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΑΝ ΤΑΙΡΙΑΖΕΤΕ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΑ; ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΤΟ ΖΩΔΙΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΖΩΔΙΟ ΣΑΣ ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΑΤΟΜΟ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ

-
ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟ ΤΑΡΩ: ΤΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΤΩΡΑ; ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΟ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟ ΤΑΡΟ,ΚΑΝΤΕ ΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΟΥ ΣΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ-ΘΑ ΠΑΡΕΤΕ ΜΙΑ ΕΓΚΥΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ

ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΩΡΟΣΚΟΠΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΖΩΔΙΟ ΣΑΣ – ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΣΑΣ ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗ ΣΕΛΗΝΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΓΚΥΡΗ ΠΡΟΒΛΕΨΗ


ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΩΡΟΣΚΟΠΙΟ: ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΜΙΑ ΓΡΑΠΤΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΩΡΟΣΚΟΠΙΟ, ΤΗ ΣΧΕΣΗ ΣΑΣ, ΜΙΑ ΕΓΚΥΡΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΓΙΑ ΕΝΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΘΕΜΑ, ΓΕΝΕΘΛΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ, ΕΤΗΣΙΑ, ΚΑΡΜΙΚΗ, ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗΣ ΖΩΗΣ, ΓΕΝΕΘΛΙΑ ΕΡΩΤΙΚΗ Ή ΕΤΗΣΙΑ ΣΥΝΑΣΤΡΙΑ-ΠΡΟΒΛΕΨΗ, ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟ, ΠΑΙΔΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ κ.ά, ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΜΙΑ ΑΝΑΛΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ESHOP ΜΑΣ ΟΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΙ  Χ Α Μ Η Λ Ο Τ Ε Ρ Ε Σ  Τ Ι Μ Ε Σ  ΓΙΑ WEB(EMAIL) ONLY ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ

 

 
 
Custom Search
 
Δ Ι Α Φ Η Μ Ι Σ Η
<
<
<
<
<
Κάντε κλίκ απο κάτω