Κεντρική Σελίδα Ψηφοφορίες Εκδόσεις Online Αγορές Επικοινωνία
   
Ομορφιά - ΔίαιταΥγείαΨυχολογίαFeng-ShuiΑγαπημέναΑστρολογίαΣχεσεις
 
Ημερήσιο Ωροσκόπιο
Καλύτερες Ημέρες
Ταρώ NAI/OXI  new
Ερωτικό Ταρώ  new
Προσωπικό Ωροσκόπιο
Οι πλανήτες Τώρα
Ωροσκόπιο Σελήνης
Μηνιαίο Ωροσκόπιο
Εβδομαδίαιο Ωροσκόπιο
Κοσμικοί Βιορυθμοί
Προσωπικές αναλύσεις
Personal Reports
Ερωτική συναστρία
Επίκαιρα Ωροσκόπια
Αφροδίτη & Έρωτας
Τα 12 ζώδια
Ζώδια – Χαρακτηριστικά
Ζωδια – Υγεία
Ζωδια – Ταυτότητα
Η Σελήνη κενή πορείας
Αστρολόγοι-Μέντιουμ
Αστρολογία-Διαφημίσεις
Ερωτικό Ταρώ CELTIC C
Αστρολογικό Ταρώ
Οι εκλείψεις του χρόνου
Οι πλανήτες του μήνα
Οι Πλανητικές ώρεs
Ανάδρομοι πλανήτες
Ερμής ανάδρομος
Αρθρα Αστρολογίας
Βιβλία Αστρολογίας
Σχολή Αστρολογίας
Αστρολογική ατζέντα
Online Αγορές
Ο ωροσκόπος σας
Καλύτερες Ημέρες για Σχέσεις
 
 
ΖΩΔΙΑ – ΤΑ 12 ΖΩΔΙΑ - ΖΩΔΙΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ - ΥΔΡΟΧΟΟΣ
 
 
ΤΟ ΖΩΔΙΟ ΤΟΥ ΥΔΡΟΧΟΟΥ
20 Ιανουαρίου – 19 Φεβρουαρίου
(αποσπάσματα από τον πρώτο τόμο-ενότητα των μαθημάτων Αστρολογίας δια αλληλογραφίας της P&P)

ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Ανάπτυξη διαμέσου της νοητικής δημιουργικότητας και της επινοητικότητας, της ικανότητας για εργασία για την επίτευξη των στόχων της κοινότητας, υιοθετώντας όμως τις δομές της, ώστε να επιτευχθούν οι απαραίτητες αλλαγές για να ικανοποιηθούν οι ανάγκες όλων των μελών της.


ΓΕΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ - ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ -ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΕΣ ΤΑΣΕΙΣ

Ο ΥΔΡΟΧΟΟΣ -όπως και τα υπόλοιπα ζώδια του σταθερού σταυρού- έχει στρογγυλή κατασκευή προσώπου και μέτριο ύψος. Το πρόσωπό του είναι συνήθως οβάλ προς το τετράγωνο και γεμάτο. Έχει τετράγωνα χέρια, αμβλέα δάκτυλα. Το δέρμα είναι ανοιχτόχρωμο, τα μάτια ανοιχτά προς το καστανό αλλά μπορεί να είναι και γαλανά. Το φαρδύ φιλικό στόμα δίνει ελκυστική και ευχάριστη εμφάνιση. Το βάδισμά του είναι ζωηρό και γρήγορο. Συχνά τον βρίσκουμε με κάποια στολή, ενώ πολλές φορές φοράει τα ίδια ρούχα.

Ο ΥΔΡΟΧΟΟΣ είναι προοδευτικός, εφευρετικός, επινοητικός, ατομικιστής, διασπαστικός και απρόβλεπτος. Κύρια χαρακτηριστικά του ο ανθρωπισμός, η ελευθερία, η εκκεντρικότητα, η επανάσταση, η αντίδραση εναντία σε κάθε περιορισμό, το προοδευτικό μυαλό, η καινοτομία. Η φύση του τον ωθεί στο να είναι μοναδικός και αντικομφορμιστής. Οξύ φιλοσοφικό και εφευρετικό πνεύμα από τη φύση του, πολλές φορές φτάνει στα όρια της μεγαλοφυΐας.

Το σταθερό και αέρινο ζώδιο του ΥΔΡΟΧΟΟΥ εξουσιάζεται από δύο πλανήτες, τον μελαγχολικό, έντρομο και αγχώδη Κρόνο που κατά κανόνα αποκαλείται ο πλανήτης του περιορισμού, και τον παρορμητικό, απρόσεκτο, συναισθηματικό και υστερικό Ουρανό. Παρόλο που ο ΥΔΡΟΧΟΟΣ είναι ένα σταθερό ζώδιο, το οποίο προικίζει το άτομο με ισχυρή θέληση, ωστόσο έχει την τάση να αναπτύσσει μια ακραία μελαγχολία, απαισιοδοξία και ευαισθησία ή γίνεται απερίσκεπτος και ανταποκρίνεται στο συναισθηματικό Ουρανό.

Έχει δύναμη συγκέντρωσης και του αρέσει να βρίσκει τις αιτίες των πραγμάτων. Διακατέχεται συχνά από ισχυρογνωμοσύνη, ιδιορρυθμία και αλαζονεία, νομίζοντας πως αυτός μόνο ξέρει το σωστό τρόπο για όλα. Δίνει συχνά στις ιδέες του μεγάλη έμφαση και παραγκωνίζει όλες τις άλλες, γίνεται δογματικός και δυσκολεύεται να προσαρμοστεί σε άλλες μεθόδους εκτός από τις δικές του. Καμιά φορά απομακρύνεται τόσο πολύ από την παράδοση που φαίνεται αλλόκοτος.

Του αρέσουν τα μηχανήματα, ιδιαίτερα αυτά που του εξοικονομούν χρόνο. Είναι μελετηρός, του αρέσει το διάβασμα, είναι καλά πληροφορημένος και έχει καλούς τρόπους. Αν και σταθερή η φύση του ζωδίου του, συνήθως είναι σταθερός μόνο μέσα στην μεγάλη του αστάθεια και ασάφεια. Θέλει να είναι από πολύ νωρίς ανεξάρτητος, αγαπάει πολύ την ελευθερία του και δεν επιτρέπει σε κανέναν και τίποτα να τον περιορίσει.

Το ζώδιο αυτό επιτυγχάνει την ωραιότερη και πληρέστερη αρμονία ανάμεσα στη διανόηση και τη διαίσθηση, ιδιότητα με την οποία επιτυγχάνεται η κατανόηση των πιο απόρρητων μυστικών της φύσης. Για το λόγο αυτό συναντάμε ανάμεσα στα άτομα του ΥΔΡΟΧΟΟΥ μυστικιστές και φιλοσόφους, αποκρυφιστές, αναμορφωτές, ακόμα και ασκητές. Ο ΥΔΡΟΧΟΟΣ κατέχει το χάρισμα της έμπνευσης και της διάγνωσης των σκέψεων των άλλων.

Γι’ αυτό τον βλέπουμε να μετέχει σε ομάδες, οι οποίες έχουν σκοπό τη μόρφωση και τη βελτίωση των μαζών. Εκεί παίρνει με μεγάλο ενδιαφέρον μέρος στις συζητήσεις και φαίνεται ότι απαντάει κατά κάποιο τρόπο στα ερωτήματα, τα οποία τα μέλη δεν έχουν ακόμα διατυπώσει καν. Επίσης, παρουσιάζει το περίεργο δώρο να επηρεάζει και να καθησυχάζει διανοητικά οποιοδήποτε άτομο έρχεται σε επαφή μαζί του. Έχει οξύ φιλοσοφικό πνεύμα, ήρεμο, το οποίο διαπνέεται από ανθρωπιστικές αρετές.

Έχει χτυπητές συμπάθειες και αντιπάθειες. Είναι ευφυής, καλός, φιλεύσπλαχνος και κάνει πολλούς φίλους. Λατρεύει τους φίλους του και έχει συνήθως πολλούς και πολύτιμους, άτομα μεγάλης επιρροής που μπορούν να τον στηρίξουν, ενώ ο ίδιος κάνει τα πάντα γι’ αυτούς. Είναι η ψυχή της παρέας και η ανεξέλεγκτη κοινωνικότητά του τον γεμίζει με πολλές γνωριμίες που αργότερα θα του φανούν ιδιαίτερα χρήσιμες. Καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια να δημιουργήσει ένα περιβάλλον αντάξιό του, ικανό να συμβαδίζει με το προσωπικό του όραμα.

Αποκτά σταθερές και καθημερινές συνήθειες. Για την επιδίωξη ενός στόχου είναι υπομονετικός και καρτερικός και παρά τις δυσκολίες και τα εμπόδια που παρουσιάζονται, καταφέρνει με τη σταθερότητά του να τα υπερνικήσει. Η κοινωνική του θέση δέχεται πολλές μεταβολές, λόγου του μεγάλου ρίσκου που συχνά τολμάει να παίρνει. Οι ατομικές του ενέργειες τον κάνουν να κατορθώνει το ακατόρθωτο και οι συμβουλές σημαντικών προσώπων τον βοηθούν να αποφύγει τις κακοτοπιές και να στοχεύσει στην κορυφή.

Στην εργασία του ή κατά την επιδίωξη ενός σκοπού, είναι πολύ υπομονετικός και καρτερικός. Οι τύποι του ΥΔΡΟΧΟΟΥ διαφέρουν σημαντικά μεταξύ τους ως προς τον επαγγελματικό προσανατολισμό, ανάλογα με την υπεροχή του Κρόνου ή του Ουρανού. Έτσι, μπορεί να εμφανίσει αντίστοιχα μια επιφυλακτικότητα ή απροσεξία, ορθόδοξη σκέψη ή αδιαφορία για τα καθιερωμένα. Πολλές φορές δουλεύει σκληρά, σπρωγμένος από καθαρό ενδιαφέρον για την εργασία.

Έχει απεριόριστη υπομονή και ακρίβεια. Αυτός είναι συνήθως ο τύπος που έλκεται από την καθαρή επιστήμη και που ποτέ δεν δρέπει την επιτυχία των ερευνών του γιατί μένει στο παρασκήνιο. Γενικά, δεν δημιουργεί σχέσεις με τους συνεργάτες του. Στις επιστήμες έχει μεγάλη κλίση ως προς το πειραματικό μέρος, παρόλα αυτά αγαπάει και τη φιλοσοφία και τις αφηρημένες επιστήμες. Ο ΥΔΡΟΧΟΟΣ υπερέχει της μέσης στάθμης και είναι φύση που αγωνίζεται πάνω από το μέτρο για την πρόοδο της ανθρωπότητας.

Η κοινωνική του θέση υπόκειται σε συχνές μεταλλαγές τόσο προς το καλύτερο, όσο και προς το χειρότερο. Παρόλα αυτά, το άτομο υπομένει τα πάντα και δέχεται τις μεταβολές αυτές της κοινωνικής του θέσης με παραδειγματική καρτερία. Με τη βοήθεια της ατομικής του ενέργειας κατορθώνει πάντοτε το ακατόρθωτο. Και εδώ, όμως, σημαντικό ρόλο παίζουν οι συμβουλές και η βοήθεια σημαντικών προσώπων. Στις περισσότερες περιπτώσεις απολαμβάνει την άκρα υπόληψη των ομοίων του και αυτή των ανωτέρων του.

Τα πιο συνηθισμένα επαγγέλματα ενός ΥΔΡΟΧΟΟΥ είναι εφευρέτης, αναμορφωτής, ψυχολόγος, μεγάλος επιστήμονας και γενικά άτομο ανώτερης και ανώτατης μόρφωσης και διανοητικότητας. Σε πολλές από τις ενασχολήσεις του αυτές έχει ιδιαίτερη θέση, κάποια μυστικότητα, είτε πολιτικής, είτε επιστημονικής φύσης, είτε ακόμη και φιλοσοφικής μέσα από τη συνεργασία με απόκρυφα σωματεία και εταιρίες.

Αν και τα υλικά αγαθά δεν τον απασχολούν, συχνά έχει απώλειες οικονομικές που τις προκαλούν οι φίλοι, οι σχέσεις και τα άτομα του περιβάλλοντός του. Κατά κανόνα όμως ο ΥΔΡΟΧΟΟΣ αποκτά υλική ανεξαρτησία μόνο και μόνο από την εργατικότητα, τις έξυπνες ιδέες του, την επιμονή του, αν και δεν του λείπει ποτέ η βοήθεια από τα κατάλληλα άτομα.

Οι διαπροσωπικές του σχέσεις διακατέχονται από αστάθεια. Αν και τα συναισθήματα που αναπτύσσει είναι πολλές φορές βαθιά, δεν εκδηλώνει τι σκέπτεται και τι αισθάνεται μ’ αποτέλεσμα να δείχνει απόμακρος και αδιάφορος. Παρόλα αυτά, αν αισθανθεί πραγματικά την αγάπη, αυτό θα γίνει για μία και μόνο φορά και τότε μπορεί να είναι σταθερός και να κάνει οικογένεια, γιατί αγαπάει πολύ τα παιδιά.

Αν όμως τύχει και κάτι δεν πάει καλά, μπορεί να συνεχίσει τη ζωή του και να φαίνεται αδιάφορος, όμως θα είναι προσκολλημένος με στο παρελθόν και το άτομο που αγάπησε, αλλά που - συνήθως - με δικά του παραπατήματα έχασε. Ο σύντροφός του πρέπει να προσέχει σαν κόρη οφθαλμού και να σέβεται την απεριόριστη ελευθερία του, για να μην τον χάσει.

Ο ΥΔΡΟΧΟΟΣ πραγματοποιεί πολλά ταξίδια για διάφορους λόγους, θρησκευτικής, πολιτικής ή και επιστημονικής φύσης. Συνήθως, όμως, όχι για λόγους αρκετά σοβαρούς, αλλά μόνο και μόνο για να ικανοποιήσει την υπερβολική του αγάπη προς αυτά.

Για έναν ΥΔΡΟΧΟΟ είναι ζωτικό να αντιμετωπίζει τους φόβους του με τη δημιουργικότητα, να μην πέφτει θύμα του ομαδικού πανικού που κάποτε κυριεύει τους γύρω του. Γενικά, είναι ψύχραιμο ζώδιο και ο μόνος φόβος που μπορεί να τον επηρεάσει εις βάθος και να γίνει νοσηρός, είναι ο φόβος της δέσμευσης με ένα άτομο.

Αλλά από έναν ΥΔΡΟΧΟΟ δεν έχουμε να περιμένουμε παρά μόνο εκπλήξεις.


(αποσπάσματα από τον πρώτο τόμο-ενότητα των μαθημάτων Αστρολογίας δια αλληλογραφίας της P&P)
 
 Κριός  Ταύρος  Δίδυμοι  Καρκίνος  Λέων  Παρθένος 
 Ζυγός  Σκορπιός  Τοξότης  Αιγόκερως  Υδροxόος  Ιχθείς 
 
 
ΑΡΘΡΑ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑΣ
 
 • Ο Ερμής στον Σκορπιό και ανάδρομος από 1/11/2019 - 21/11/2019. Προβλέψεις για το πως θα επηρεάσει την επικοινωία κάθε ζωδίου ξεχωριστά
 • Αστρολογία - ζώδια: Αφροδίτη στους Ιχθείς από 27/3 - 20/4 – Προβλέψεις για σχέσεις και οικονομικά για όλα τα ζώδια.
 • Ο Άρης στους Διδύμους από 31/3-15/5 2019 – Προβλέψεις για τις εντάσεις που θα φέρει σε κάθε ζώδιο ξεχωριστά
 • Τα Ζώδια το Φθινόπωρο 2018
 • Ετησιες Αστρολογικες Προβλεψεις 2017 για όλα τα ζωδια – Πώς θα επηρεάσουν αναλυτικά οι πλανητες από διέλευση στο σύμπαν φέτος το ωροσκοπιο όλων και κυρίως κάθε ζωδιο ξεχωριστά
 • Ετησιες Ταρω-Προβλεψεις 2017 με τις Καρτες του Αστρολογικου Ταρο για όλα τα ζωδια και τις κάρτες που επηρεάζουν το καθένα από αυτά
 • Ο Πλανήτης της επικοινωνίας Ερμης στον σοβαρό Αιγοκερω από 2/12-4/1 και από 12/1-7/2 (ανάδρομος από 19/12-8/1) – Αστρολογικες Προβλεψεις για την επιρροή του στην επικοινωνία για κάθε ζώδιο ξεχωριστά
 • Διας στον ομορφο Ζυγο από 9/9/16-10/10/17 – Αστρολογικες Προβλεψεις για τους τομείς που θα ευνοήσει κάθε ζωδιο ξεχωριστά
 • Αλλάζουν ζωδια οι Δεσμοι της Σεληνης - Ο Βορειος Δεσμος στην Παρθένο - Ο Νοτιος Δεσμος στους Ιχθεις από 12/11/15 έως 9/5/17 – Αστρολογικες Προβλεψεις για το πώς θα επηρεάσουν κυρίως τις σχεσεις κάθε ζ
 • Κρονος στο δοτικό ζωδιο του Τοξοτη από 18/9/15 έως 20/12/17 – Αστρολογικες Προβλεψεις για τις δυσκολίες, τις προκλήσεις και τις αυξημένες ευθύνες που θα φέρει σε όλα τα ζωδια
 •  

  Δ Ι Α Φ Η Μ Ι Σ Η