Κεντρική Σελίδα Ψηφοφορίες Εκδόσεις Online Αγορές Επικοινωνία
   
Ομορφιά - ΔίαιταΥγείαΨυχολογίαFeng-ShuiΑγαπημέναΑστρολογίαΣχεσεις
 
Ομορφιά - Δίαιτα
Υγεία
Ψυχολογία
Feng-Shui
Αγαπημένα
Αστρολογία
Σχεσεις
Εκδόσεις
Ψηφοφορίες
Online Αγορές
 
 
Αγαπημένα Κεντρική σελίδα | Συνοπτική λίστα άρθρων |
ΤΟ ΒΟΤΑΝΟ ΔΡΟΓΗ (MOTHERWORT) ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΗΡΕΜΙΣΤΙΚΕΣ, ΜΥΟΧΑΛΑΡΩΤΙΚΕΣ, ΑΝΤΙΣΠΑΣΜΩΔΙΚΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ, ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΕΣ ΤΗΣ ΑΡΤΗΡΙΑΚΗΣ ΠΙΕΣΗΣ
 
Η δρόγη είναι γνωστή στους επιστημονικούς κύκλους ως Motherwort ή cardiaca Leonurus. Αυτό το φυτό φύεται σε πολλά μέρη της Ευρώπης, σε πλαγιές και φράκτες όπου το έδαφος είναι χαλικώδες ή ασβεστολιθικό. Από τα παλιά χρόνια το βότανο αυτό καλλιεργούταν για τους φαρμακευτικούς σκοπούς του και βρίσκεται συνήθως σε κήπους στην εξοχή. Το βότανο δρόγη (Motherwort) περιέχει ηρεμιστικές, μυοχαλαρωτικές, αντισπασμωδικές ιδιότητες, ρυθμιστικές της αρτηριακής πίεσης. Έχει χαρακτηριστεί ως πολυετές, που διακρίνεται από όλα τα άλλα βρετανικά χειλανθή από τα φύλλα του. Το φύλλωμά του, που βγαίνει από τους τετράγωνους γερούς μίσχους, βαθύ και παλαμοειδές κομμένο σε πέντε λοβούς, ή τρία αιχμηρά τμήματα. Το μεγαλύτερο μέρος του φυτού Motherwort μοιάζει με το Mugwort επειδή τα άνθη του μοιάζουν με αγκαθωτά δόντια.
 
 Συγγραφέας: Τάσος Π.   Πηγή: ANEW.GR 
 
Η ΓΡΙΠΗ ΚΑΙ ΟΙ ΚΟΙΝΕΣ ΙΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΝΑΠΝΕΥΣΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ
 
Στην υγεια, η γρίπη και οι κοινές ιώσεις του αναπνευστικού συστήματος συχνά προκαλούν πανικό στα άτομα που αρρωσταίνουν και στις οικογένειές τους. Στο χώρο της υγειας η γρίπη και οι ιώσεις του αναπνευστικού έχουν διαφορετικά αιτιολογικά και επιδημιολογικά χαρακτηριστικά, ταλαιπωρούν συχνά ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού και παρόλο που στην πλειοψηφία των περιπτώσεων προκαλούν αθώα σύνδρομα, μπορεί να προκαλέσουν ειδικά σε άτομα υψηλού κινδύνου, σοβαρές επιπλοκές στην υγεια μας. Σύμφωνα με την υγεία, ειδικές περιπτώσεις που ενδέχεται να οδηγήσουν σε θανατηφόρες παθολογικές καταστάσεις επιβάλλουν νοσηλεία.
 
 Συγγραφέας: Δρ. Αναστασία Μοσχοβάκη   Πηγή: ANEW.GR 
 
ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΚΑΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ
 
Στην υγεια το κάπνισμα αποτελεί σύμφωνα με όλες τις έρευνες της επιστήμης την πρώτη αιτία θανάτου στην αναπτυγμένη Δύση. Σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες στην υγεια οι καπνιστές πεθαίνουν κατά μέσο όρο επτά χρόνια νωρίτερα από όσους δεν κάπνισαν ποτέ. Σύμφωνα με την υγεία οι καπνιστές παρουσιάζουν διπλάσια πιθανότητα για εμφάνιση θανατηφόρας καρδιακής νόσου, δεκαπλάσια πιθανότητα για καρκίνο του πνεύμονα, διπλάσια πιθανότητα για σοβαρά κατάγματα του ισχίου και καταρράκτη και τριπλάσια επίπτωση εγκεφαλικών επεισοδίων. Στην υγεία η συντριπτική πλειοψηφία των περιστατικών της χρόνιας αποφρακτικής πνευμονοπάθειας αφορά καπνιστές.
 
 Συγγραφέας: Δρ. Αναστασία Μοσχοβάκη   Πηγή: ANEW.GR 
 
ΌΛΑ ΌΣΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ
 
Θεραπευτικό τραγούδι είναι μουσικο-ηχοθεραπευτική συμπληρωματική μέθοδος θεραπείας με τις δονήσεις του ήχου της φωνής μας ή της φωνής του θεραπευτή. Ο ήχος είναι μια μορφή ενέργειας, η οποία είναι αποτέλεσμα δόνησης. Κάθε συχνότητα έχει ένα συγκεκριμένο μήκος κύματος που γίνεται αντιληπτό όχι μόνο μέσω της ακοής, αλλά και μέσω της δόνησης της στο σώμα μας, καθώς έχει την ιδιότητα να διαδίδεται μέσα από στερεά υλικά σώματα. Ήχο δεν παράγει μόνο η φωνή μας αλλά όλο το σώμα μας : ο ήχος που παράγει η δραστηριότητα της καρδιάς, του εγκεφάλου, της κυκλοφορίας του αίματος, της αναπνοής, του πεπτικού συστήματος κ.α. Το αρχαιότερο μέσο μουσικοθεραπείας είναι η ανθρώπινη φωνή διότι επικοινωνεί άμεσα με τις υποσυνείδητες περιοχές του μυαλού και της ψυχής μας και έχει την ικανότητα να μας εναρμονίζει μέσω του συντονισμού. Στις μυθολογίες όλου του κόσμου αφθονούν οι μύθοι που αναφέρονται στο ρόλο της φωνής τόσο στη θεραπεία όσο και στη δημιουργία του κόσμου.
 
 Συγγραφέας: Ελίνα-Νάχνα Νικολίτσα   Πηγή: ANEW.GR 
 
ΦΥΜΑΤΙΩΣΗ: ΜΙΑ ΑΝΑΔΥΟΜΕΝΗ ΑΠΕΙΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ
 
Στην υγεια η φυματίωση αποτελεί σήμερα μία από τις πιο εκτεταμένες και θανατηφόρες νόσους στον κόσμο. Ενώ η επίπτωση της φυματίωσης με την ανάπτυξη της ιατρικής και τη βελτίωση των συνθηκών υγιεινής έχει μειωθεί δραματικά στην Ευρώπη και στην Β. Αμερική, στον υπόλοιπο κόσμο συνεχίζει να αποτελεί για την υγεια μας μια από τις βασικότερες αιτίες θανάτου. Η παγκοσμιοποίηση σε συνδυασμό με τη δραματική αύξηση που παρουσιάζουν στην υγεία τους τα κρούσματα φυματίωσης σε ασθενείς με aids κινδυνεύουν να καταστήσουν τη φυματίωση τη νέα αναδυόμενη απειλή σε χώρες όπου αυτή είχε πρακτικά εξαφανιστεί.
 
 Συγγραφέας: Δρ. Αναστασία Μοσχοβάκη   Πηγή: ANEW.GR 
 
ΚΑΡΜΑ - ΜΕΤΕΝΣΑΡΚΩΣΗ: ΤΟ ΑΓΟΡΙ ΠΟΥ ΈΖΗΣΕ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΖΩΗ
 
Κατά πόσο έχουμε ψάξει άραγε για το καρμα και τις προηγουμενες ζωες μας και έχουμε πάρει τις απαντήσεις που ψάχνουμε γι’ αυτή τη ζωή και για όλα αυτά που μας συμβαίνουν; Μήπως φταίει το καρμα ή κάποια προηγουμενη ζωη μας για όλα αυτά που περνάμε τώρα, καλά ή καλά; Πόσοι από μας έχουν μνήμες από μια προηγουμενη ζωη μέσα από τα ονειρα τους ή ακόμα και στο συνειδητό κομμάτι όταν δεν κοιμόμαστε; Είναι στο χέρι μας να αναρωτηθούμε και να αναζητήσουμε τα χαμένα κομμάτια του παζλ από τις προηγουμενες ζωες μας. Διαβάστε το παρακάτω άρθρο, και ψάξτε προσωπικά για το καρμα σας λίγο περισσότερο.
 
 Συγγραφέας: Ματίνα Π.   Πηγή: ANEW.GR 
 
| 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 |
Custom Search
 
Δ Ι Α Φ Η Μ Ι Σ Η