Κάντε κλίκ απο κάτω
Κεντρική Σελίδα Ψηφοφορίες Εκδόσεις Online Αγορές Επικοινωνία
   
Ομορφιά - ΔίαιταΥγείαΨυχολογίαFeng-ShuiΑγαπημέναΑστρολογίαΣχεσεις
 
Ομορφιά - Δίαιτα
Υγεία
Ψυχολογία
Feng-Shui
Αγαπημένα
Αστρολογία
Σχεσεις
Εκδόσεις
Ψηφοφορίες
Online Αγορές
 
 
Υγεία Περισσότερα άρθρα υγείας | Συνοπτική λίστα άρθρων υγείας |
 
Γυναικεια υγεια και προληψη: Οι αρνητικές επιπτώσεις του καπνου και του καπνισματος στις γυναικες
 
  Print this article E-mail this article to a friend   
Συγγραφέας: Αναστασία Τ.   Πηγή: ANEW.GR
   Σελίδα 1 από 1  
 

Ο καπνος ήταν πάντοτε γνωστός για τις αρνητικές επιπτώσεις του στην υγεια. Οι άνθρωποι έχουν εισάγει τα επιζήμια προϊόντα καπνού στον οργανισμό τους μέσω του καπνισματος. Δυστυχώς, η πρακτική αυτή έχει γίνει πιο συχνή στις γυναικες για τις τελευταίες δεκαετίες. Οι γυναίκες είναι γνωστό ότι εθίζονται στο κάπνισμα περισσότερο, σε σχέση με τους άνδρες. Υπάρχουν πολλοί λόγοι γιατί οι γυναικες καπνίζουν. Τις περισσότερες φορές, αδυνατούν να αντιμετωπίσουν το αγχος, την καταθλιψη και τις υπερβολικές κοινωνικές πιέσεις.
Αυτό τις κάνει να βρίσκουν ανακούφιση μέσω της κατανάλωσης καπνού. Η πρακτική ξεκινά συνήθως με μια περιστασιακή ρουφηξιά εδώ και εκεί. Αυτό γίνεται περισσότερο από χόμπι και τελικά παίρνει τη μορφή του εθισμου.

Σύμφωνα με μια έρευνα, έχει αποδειχθεί ότι οι γυναίκες καπνίζουν νωρίτερα από τους άνδρες.
Η έρευνα κατέληξε επίσης στο συμπέρασμα ότι οι περισσότερες γυναίκες καπνίστριες σε όλο τον κόσμο έχουν δοκιμάσει το πρώτο τους τσιγάρο μεταξύ της ηλικίας των 14 και 16.
Αυτό είναι πραγματικά λυπηρό, αλλά αληθινό. Το κάπνισμα είναι επιβλαβές για την υγεία, διότι περνά από τους πνεύμονες και ταξιδεύει προς τον εγκέφαλο μέσα σε δέκα δευτερόλεπτα. Η διαδικασία κουβαλάει πιο γρήγορα τον καπνό σε σύγκριση με οποιαδήποτε ενδοφλέβια ένεση από παράνομα ναρκωτικά. Οι περισσότερες γυναίκες δεν συνειδητοποιούν ότι τα τσιγάρα στέλνουν περισσότερες από περίπου τέσσερις χιλιάδες βλαβερές χημικές ουσίες στο σώμα.


Υπάρχουν πολλές βλαβερές συνέπειες του καπνού στην υγεία της γυναίκας εν γένει.

Εδώ είναι μια επισκόπηση του πώς η κατανάλωση καπνού μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα υγείας των γυναικών:

Γυναικολογικά Προβλήματα

Το κάπνισμα έχει αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία των γυναικών, διότι μειώνει την έκκριση οιστρογόνων στον οργανισμό.
Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρά προβλήματα, όπως διαταραχές της εμμήνου ρύσεως, βραχνή φωνή, και την αύξηση των τριχών στο σώμα. Οι γυναίκες που καπνίζουν τακτικά μπορεί να βιώσουν την πρόωρη εμμηνόπαυση, σε σύγκριση με της μη καπνίστριες. Ο κίνδυνος εξάψεων είναι γνωστό ότι είναι πιο έντονη μεταξύ των καπνιστών. Η πρόσληψη καπνού επίσης αυξάνει τον κίνδυνο οστεοπόρωσης και ανάπτυξης προκαρκινικών αλλοιώσεων στον τράχηλο.

Δερματολογικά Προβλήματα

Η πρόσληψη καπνού έχει σαν αποτέλεσμα την απουσία της οξυγόνωσης του δέρματος.
Συνήθως, οι καπνιστές έχουν θαμπή επιδερμίδα. Το δέρμα χάνει, επίσης, τη φυσική λάμψη και την ακτινοβολία του. Πρόωρες ρυτίδες είναι επίσης ένα κοινό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες που καπνίζουν τακτικά. Το κάπνισμα μπορεί να προκαλέσει βλάβη του ζωτικού κολλαγόνου και της ελαστίνης του σώματος.

Το Χάπι

Οι γυναίκες που λαμβάνουν αντισυλληπτικά χάπια και είναι ηλικίας μεταξύ 20 και 44, βρίσκονται σε μεγαλύτερο κίνδυνο να εμφανίσουν καρδιαγγειακά προβλήματα.
Είναι πολύ επικίνδυνο να συνδυάσετε το αντισυλληπτικό χάπι με τον καπνό. Αυτό μπορεί να αποβεί μοιραίο. Η νικοτίνη προάγει την εναπόθεση λίπους στα αιμοφόρα αγγεία και καταστρέφει τις αρτηρίες. Κίνδυνος εγκεφαλικού επεισοδίου, και θρόμβωση αυξάνετε με την πύκνωση του αίματος.

Εγκυμοσύνη

Το κάπνισμα θα μειώσει το ποσοστό γονιμότητας κατά σχεδόν 50 τοις εκατό στις γυναίκες.
Ο λόγος είναι ότι η κατανάλωση καπνού πυκνώνει την τραχηλική βλέννα. Αυτό αποτρέπει την εξέλιξη των σπερματοζωαρίων. Η μείωση της έλλειψης του ζωτικού οιστρογόνου μειώνει την ποιότητα του τοιχίου της μήτρας και περιορίζει τη ροή του αίματος, που είναι απαιτούμενη για την εμφύτευση του ωαρίου. Ο κίνδυνος της αποβολής αυξάνετε επίσης με το κάπνισμα.

Με τόσους πολλούς για την υγεία κινδύνους που συνδέονται με τον καπνό, θα ήταν συνετό να μείνετε μακριά από το κάπνισμα. Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να διασφαλιστεί μια υγιής ζωή και ένα σώμα σε καλή φυσική κατάσταση.
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ:

-
Καθημερινες πρακτικές για να είστε υγιείς - Συμβουλες για μια πιο υγιεινη ζωη καθημερινα

-
Γυναικεια προβλήματα υγειας - Προβλήματα διαταραχης της εμμηνορροιας – Μάθετε περισσότερα

-
Διαιτητικά πλάνα για Μελλοντικούς Πατεράδες - Πώς μπορείτε να ενισχύσετε την ανδρική γονιμότητα;

-
Ποια η επιδραση των καταχρησεων στο γυναικειο οργανισμο και πως θα βοηθήσετε τον εαυτό σας
 

 

 

 
 
Custom Search
 
Δ Ι Α Φ Η Μ Ι Σ Η
<
<
<
<
<