Κάντε κλίκ απο κάτω
Κεντρική Σελίδα Ψηφοφορίες Εκδόσεις Online Αγορές Επικοινωνία
   
Ομορφιά - ΔίαιταΥγείαΨυχολογίαFeng-ShuiΑγαπημέναΑστρολογίαΣχεσεις
 
Ομορφιά - Δίαιτα
Υγεία
Ψυχολογία
Feng-Shui
Αγαπημένα
Αστρολογία
Σχεσεις
Εκδόσεις
Ψηφοφορίες
Online Αγορές
 
 
Υγεία Περισσότερα άρθρα υγείας | Συνοπτική λίστα άρθρων υγείας |
 
Πώς μπορεί να βοηθήσει το συνενζυμο Q10 για να διατηρήσετε την καρδια σας υγιη - Τι είναι το CoQ10 και από πού το παίρνουμε;
 
  Print this article E-mail this article to a friend   
Συγγραφέας: Ματίνα Π.   Πηγή: ANEW.GR
   Σελίδα 1 από 1  
 

Σημαντική ανακάλυψη για την υγεια το συνενζυμο Q10 ή CoQ10 του Δρ. Φρέντερικ Κρέιν στο Ινστιτουτο ενζυμων του Πανεπιστημιου του Γουισκόνσιν (Wisconsin) στις ΗΠΑ. Το συνζενζυμο Q10 (CoQ10) είναι μια φυσική ουσία που εντοπίζεται στους ιστούς των ζώων και των φυτών. Στην πραγματικότητα, όταν αποκαλύφθηκε αρχικά από Δρ. Κρέιν, αφαιρέθηκε από την καρδιά ενός μοσχαριού. Το συνενζυμο CoQ10 αποδείχθηκε αναγκαίο στην βιογενετική, πράγμα που σημαίνει ότι απαιτείται για την παραγωγή της ενέργειας. Ένα κύτταρο απαιτεί πολλή ενέργεια για να πραγματοποιήσει διαφορετικές διεργασίες ζωής και είναι ένα συνένζυμο που βοηθάει το κύτταρο να αποκτήσει ενέργεια από τα προϊόντα διατροφής. Το συνενζυμο CoQ10 μπορεί να βρεθεί σχεδόν σε κάθε κύτταρο ενός ζωντανού οργανισμού και ιδιαίτερα σε μεγάλες συγκεντρώσεις στις μυϊκές περιφέρειες που παράγουν ένα καλό ποσό ενέργειας.

Προφανώς, υπάρχουν πηγές CoQ10 μέσα στο σώμα του καθενός.
Ωστόσο, μερικές φορές ελλείψεις προκύπτουν.
Στο σώμα των ανθρώπων μεγάλες ποσότητες του CoQ10 βρίσκονται στην καρδια, τα νεφρα, το συκωτι και το παγκρεας. Για να εκτελούν τις λειτουργίες τους σωστά αυτά όργανα πρέπει να έχουν επαρκή ποσότητα συνένζυμου CoQ10 για να διατηρήσουν την ενέργεια τους. Σε περίπτωση έλλειψης είναι σκόπιμο να λαμβάνετε συμπληρωματική ποσότητα του συνένζυμου CoQ10 είτε με τις τροφές είστε με συμπυκνωμένα δισκία.


Το CoQ10 βρίσκεται σε μεγάλες ποσότητες:
στα φύτρα σιταριού, στο σπανάκι, στα κρέατα, στα φυτικά έλαια, στο πίτουρο ρυζιού, στη σόγια, στο μπρόκολο, στα ψάρια και στο λάδι σταφυλιού.Ακόμη μια άλλη πηγή για τη δημιουργία του συνένζυμου CoQ10 στον ανθρώπινο οργανισμό είναι η άσκηση.
Έχει αποδειχτεί από διάφορες μελέτες ότι καθώς η άσκηση αυξάνεται, τα επίπεδα του CoQ10 ανεβαίνουν στην καρδιά και στα άλλα όργανα. 

Ο ρόλος του CoQ10 για τη διατήρηση μιας υγιούς καρδιάς
Το συνένζυμο Q10 συμβάλλει στη διατήρηση ενός υγιούς καρδιαγγειακού συστήματος. Υπάρχει απόδειξη ότι η έλλειψη του συνένζυμου CoQ10 οδηγεί στην καρδιακή ανεπάρκεια. Πρόσφατα, οι συγκεντρώσεις πλάσματος του CoQ10 έχουν αποδειχτεί ότι προβλέπουν την θνησιμότητα σε χρόνιες καρδιακές ανεπάρκειες. Η ανεπάρκεια της CoQ10 είναι επιβλαβής για την μακροπρόθεσμη πρόγνωση των χρόνιων καρδιακών ανεπαρκειών.

Η οξείδωση που προκαλεί η χοληστερίνη LDL (χαμηλής πυκνότητας λιποπρωτείνης) παίζει βασικό ρόλο στην παθογένεια της αθηροσκλήρωσης
Αυτή είναι η υπόγεια διαταραχή που οδηγεί σε καρδιακή προσβολή, ισχαιμικά εγκεφαλικά επεισόδια και στεφανιαία νόσο.
Μελέτες της τελευταίας δεκαετίας έχουν δείξει ότι η ουμπικινόλη (
ubiquinol: μειωμένη μορφή του συνένζυμου CoQ10 με καλύτερη απορροφητικότητα) στην ανθρώπινη LDLπροστατεύει από τις οξειδωτικές τροποποιήσεις της ίδιας της LDL, μειώνοντας έτσι την δραστικότητα των αθηρογόνων.

Το CoQ10 παίζει τον πιο σημαντικό ρόλο στη διατήρηση της υγείας της καρδιάς.
Αυξάνει την ποσότητα ενέργειας που παράγεται στην καρδιά και συνεπώς βοηθάει στην πρόληψη αλλά και οδηγεί στη βελτίωση των ασθενών που πάσχουν από καρδιακή νόσο, μυοκαρδιοπάθειες, πρόπτωση της μιτροειδούς βαλβίδας και άλλες καρδιακές παθήσεις.

Οι μύες της καρδιάς επίσης λειτουργούν καλύτερα εάν παρέχεται συμπληρωματικό CoQ10.
Το CoQ10 ανοίγει τα αιμοφόρα αγγεία και μειώνει την αντίσταση στη ροή του αίματος και έτσι βοηθά στη μείωση της αρτηριακής πίεσης και των επιπέδων χοληστερόλης.
Μια άλλη πρόσφατη μελέτη, έδειξε ότι υπάρχουν καλύτερες πιθανότητες επιβίωσης μετά από καρδιακή προσβολή, αν το CoQ10 δίνεται επιπλέον. Στον σημερινό κόσμο, όπου υπάρχει υπερβολικό άγχος όπου επιβαρύνει την καρδιά και ρύπανση του περιβάλλοντος είναι ιδιαίτερα επιβοηθητικό ότι υπάρχουν ορισμένες βιταμίνες ή άλλα συμπληρώματα τα οποία μπορούν να μας δώσουν λύσεις.  
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αποφύγετε προβλήματα στην καρδια σας - Τροφιμα που πρέπει να τρώτε

Ένα χρήσιμο μυστικό για την καταπολέμηση της κακης χοληστερολης καταναλώνετε ελαιολαδο

Δεκα βασικά βηματα για μια πιο υγιεινη ζωη – Τι να κάνετε και τι να αποφεύγετε περισσότερο

Οι καλύτερες τροφες για να δώσετε ωθηση στο μεταβολισμο σας για καλύτερη υγεια

 
 
Custom Search
 
Δ Ι Α Φ Η Μ Ι Σ Η
<
<
<
<
<