Κεντρική Σελίδα Ψηφοφορίες Εκδόσεις Online Αγορές Επικοινωνία
   
Ομορφιά - ΔίαιταΥγείαΨυχολογίαFeng-ShuiΑγαπημέναΑστρολογίαΣχεσεις
 
Ομορφιά - Δίαιτα
Υγεία
Ψυχολογία
Feng-Shui
Αγαπημένα
Αστρολογία
Σχεσεις
Εκδόσεις
Ψηφοφορίες
Online Αγορές
 
 
Ομορφιά-Δίαιτα Περισσότερα άρθρα | Συνοπτική λίστα άρθρων |
 
Διαιτες πολύ χαμηλές σε θερμιδες - Το απόλυτο βήμα για απώλεια βάρους και διατήρηση λεπτής σιλουέτας
 
  Print this article E-mail this article to a friend   
Συγγραφέας: Αναστασία Τ.   Πηγή: ANEW.GR
   Σελίδα 1 από 1  
 

Για την ομορφια μας μια διαιτα πολύ χαμηλή σε θερμιδες είναι ένα είδος διατροφης που επιτρέπει την ελάχιστη κατανάλωση θερμίδων σε μια μέρα.

Ιατρικώς ορίζεται ως μια διαιτα που επιτρέπει περίπου 8000 θερμίδες να καταναλώνονται σε μια μέρα, ουσιαστικά αποτελείται από πλούσια σε θρεπτικά συστατικά υγρά γεύματα, και έχει σχεδιαστεί για τους παχύσαρκους ενήλικες, οι οποίοι επιθυμούν να χάσουν βάρος με πολύ γρήγορο ρυθμό, αλλά χωρίς προβλήματα υγείας όπως καρδιάς.

Να θυμάστε ότι αυτό είναι ένα βραχυπρόθεσμο πρόγραμμα και μπορεί να συνεχιστεί μόνο για περίπου τρεις έως έξι μήνες, και αυτό υπό αυστηρή ιατρική παρακολούθηση.

Η αυστηρή ιατρική παρακολούθηση είναι απαραίτητη, προκειμένου να διασφαλιστεί η σωστή διατροφή, και για να βεβαιωθούν ότι μόνο οι κατάλληλοι υποψήφιοι επιτρέπονται να περάσουν από αυτή τη διαδικασία, καθώς επίσης και να παρακολουθείται η πρόοδος που προκαλείται από τα προϊόντα πολύ μικρής θερμιδικής αξίας.Παρόλο που αυτά τα προϊόντα είναι πλούσια σε απαραίτητα θρεπτικά συστατικά όπως βιταμίνες, ανόργανα συστατικά πρωτεϊνών και λιπαρά οξέα, οι υδατάνθρακες εξαιρούνται τελείως από τα προϊόντα αυτά.

Οι αλλαγές που μπορεί να γίνουν, ενώ καταναλώνετε προϊόντα πολύ χαμηλής θερμιδικής αξίας


- Ο ΒΜΡ (Βασικός Μεταβολικός Ρυθμός) θα επιβραδυνθεί:
Ο μεταβολισμός θα επιβραδυνθεί για να εξοικονομήσει ενέργεια, μιας και το σώμα υποθέτει πως λιμοκτονείτε

- Οι Πρωτεΐνες θα διαλυθούν:
ο οργανισμός θα διαλύσει τις διαθέσιμες πρωτεΐνες, προκειμένου να εξασφαλίσει τους απαιτούμενους υδατάνθρακες.

- Σημαντική μείωση του λίπους:
περίπου το μισό του χαμένου βάρους αποτελείται από λίπος, ενώ το άλλο μισό αποτελείται από νευρώδης ιστούς, όπως τους μυς.

- Απώλεια ασβεστίου:
τείνει να είναι συγκριτικά πιο επικίνδυνη για τις γυναίκες, καθώς αυτό μπορεί να προκαλέσει στις γυναίκες, μια μοιραία ασθένεια γνωστή ως οστεοπόρωση.


Τα Οφέλη από τη Δίαιτα Πολύ Χαμηλή σε Θερμίδες

Η δίαιτα αυτή βοηθά ένα άτομο σοβαρής ή μέτριας παχυσαρκίας να χάσει βάρος περίπου 1,5 έως 2,5 κιλά σε μία εβδομάδα.


Συνολική απώλεια βάρους σε περίπου 12 εβδομάδες είναι περίπου 20 κιλά. Αυτό το είδος απώλειας βάρους σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα μπορεί να φέρει μια βελτίωση σε έναν αριθμό σοβαρών ιατρικών παθήσεων συνδεδεμένων με την παχυσαρκία όπως ο διαβήτης, η υψηλή χοληστερόλη ή η υψηλή αρτηριακή πίεση.

Η απώλεια βάρους που έχει επιτευχθεί σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα συνήθως αποδεικνύεται να είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντική για τους ασθενείς. Φέρνει συνήθως μια αλλαγή στον τρόπο ζωής τους, δεδομένου ότι χάνουν περίπου το 15 με 20% του αρχικού σωματικού τους βάρους τους πρώτους τρείς έως έξι μήνες.

Διατήρηση της τάξης του 5% στην απώλεια βάρους μπορεί να είναι εγγυημένη, ακόμα και μετά από 4 χρόνια, εφόσον καταφέρουν να διατηρήσουν υγιεινές διατροφικές συνήθειες και να συνεχίσουν με τη φυσική σωματική τους άσκηση.


Οι ανεπιθύμητες ενέργειες που σχετίζονται με τη χρήση των προϊόντων πολύ χαμηλά σε θερμίδες
Ένας αριθμός ασθενών που χρησιμοποιούν αυτά τα προϊόντα τείνουν να υποφέρουν από μια σειρά παρενεργειών όπως ναυτία, κόπωση, διάρροια ή δυσκοιλιότητα.

Αυτές οι παρενέργειες γενικά δεν συνεχίζονται για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα και δεν εμποδίζει τους ασθενείς να συνεχίσουν με το αδυνατιστικό πρόγραμμα. Μπορεί επίσης να αναπτυχτούν χολόλιθοι κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Ο σχηματισμός των χολόλιθων είναι το πιο σοβαρό πρόβλημα που συνδέεται με την δίαιτα πολύ χαμηλή σε θερμίδες, αλλά υπάρχουν πολλά φάρμακα που διατίθενται και μπορούν να ελέγξουν αυτή την κατάσταση.

Αν και η δίαιτα αυτή είναι εξαιρετικά χρήσιμη στην γρήγορη απώλεια βάρους, είναι σκόπιμο να γίνει η χρήση της μόνο αν ο ΔΜΣ σας είναι πάνω από 30 και πρέπει να γίνει κάτω από αυστηρή ιατρική παρακολούθηση, προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν αντιξοότητες.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ:

-
Αποκτήστε λεπτη σιλουετα και φροντίστε να είστε πάντα σε φόρμα

-
Πώς να βελτιώσετε τη διατροφη σας στη δουλεια, δίχως να κάνατε μια δύσκολη διαιτα

-
Ακολουθήστε μια detox διαιτα – Σκοτώστε τις τοξινες από τον οργανισμο σας

-
Θέλετε επίπεδη και σεξι κοιλια - Ακολουθήστε τη διαιτα της κοιλιάς

 

 

 
 
Custom Search
 
Δ Ι Α Φ Η Μ Ι Σ Η
<
<
<
<
<
Κάντε κλίκ απο κάτω