Κεντρική Σελίδα Ψηφοφορίες Εκδόσεις Online Αγορές Επικοινωνία
   
Ομορφιά - ΔίαιταΥγείαΨυχολογίαFeng-ShuiΑγαπημέναΑστρολογίαΣχεσεις
 
Ομορφιά - Δίαιτα
Υγεία
Ψυχολογία
Feng-Shui
Αγαπημένα
Αστρολογία
Σχεσεις
Εκδόσεις
Ψηφοφορίες
Online Αγορές
 
 
Ομορφιά-Δίαιτα Περισσότερα άρθρα | Συνοπτική λίστα άρθρων |
 
Δοκιμάστε την ασκηση με Πιλατες όπου μπορεί να βοηθήσει νου και σωμα για όλους τους ανθρώπους
 
  Print this article E-mail this article to a friend   
Συγγραφέας: Τάσος Π.   Πηγή: ANEW.GR
   Σελίδα 1 από 1  
 

Για την ομορφια μας ένα από τα πιο συναρπαστικά χαρακτηριστικά του Πιλατες είναι ότι όλοι μπορούν να εξασκούνται χωρίς διαιτα και να επωφεληθούν από αυτό. Από τη στιγμή που δεν χρειάζεται να καταπονήσετε το σώμα σας το Πιλατες είναι η καλύτερη ασκηση για τα άτομα που αδυνατούν να ασκηθούν εξαιτίας της μυϊκής αδυναμίας ή έχουν πόνο στις αρθρώσεις.

Το Πιλατες είναι εξαιρετικά βολικό. Δεν χρειάζεται οπωσδήποτε βαρύ ή ακριβό εξοπλισμό, επιτρέποντας να ασκηθείτε όπου και όποτε επιθυμείτε! Μερικές συνεδριες Πιλατες παίρνουν περίπου 10 λεπτά καθιστώντας συνεπώς, αυτή τη μορφή άσκησης ιδανική για τους πολυάσχολους ανθρώπους που αδυνατούν να βρουν αρκετό χρόνο για επίπονες προπονήσεις. Χρειάζεστε μόνο 10 λεπτά προκειμένου να ενισχύσετε την πλάτη και τους κοιλιακούς σας, και μόλις ξεκινήσετε με αυτό, θα δείτε τα αποτελέσματά του μέσα σε 10 συνεδρίες. Τα παρακάτω είναι μερικά από τα οφέλη που μπορείτε να αντλήσετε από τις τακτικές συνεδρίες του Πιλάτες:
Υγιής και εύκαμπτη σπονδυλική στήλη
Το Πιλάτες βοηθά στη στήριξη της σπονδυλικής σας στήλης, κάνοντας χώρο μεταξύ των σπονδύλων σας.

Αυτός ο χώρος όχι μόνο σας βοηθά να φαίνεστε λίγο ψηλότεροι, αλλά την ίδια στιγμή, σας βοηθά στη δημιουργία μεγαλύτερης κινητικότητας, μεταμορφώνοντας τη σπονδυλική στήλη από μια άκαμπτη ράβδο σε μια ευέλικτη σειρά από μαργαριτάρια. Η καινούργια ευλυγισία θα σας βοηθήσει να αποφύγετε προβλήματα της σπονδυλικής στήλης όπως τη δισκοπάθεια. Αυτή η ευελιξία θα σας επιτρέψει να κινήστε με περισσότερη χάρη.


 

Μια πιο ήπια φυσική κατάσταση

Σε περίπτωση που είστε εκτός φόρμας, αυτή η μορφή άσκησης θα αποδειχθεί μια υπέροχη επιλογή.

Το Πιλάτες δεν καταπονεί τις αρθρώσεις σας ή προκαλεί φθορά στους χόνδρους και τους συνδέσμους σας, καθιστώντας έτσι αυτή την άσκηση κατάλληλη για όλους! Αυτό φροντίζει τους μυς σας και βελτιώνει την αυτογνωσία. Το Πιλάτες πραγματικά σας επαναφέρει στην φυσική σας κατάσταση. Δεδομένου ότι το Πιλάτες είναι παρόμοιο με τη φυσική θεραπεία, μπορείτε να ασκήστε κάθε μέρα χωρίς υπερβολική καταπόνηση στις αρθρώσεις ή τους μυς σας. Αρκεί να εφαρμόζετε αυτές τις ασκήσεις τρεις φορές την εβδομάδα, αλλά το κλειδί της επιτυχίας βρίσκεται στη συνέπεια.


Αύξηση των κινήτρων και βελτίωση της ψυχικής κατάστασης
Το Πιλάτες είναι επίσης ευεργετικό για τη βελτίωση της ψυχικής υγείας σας.

Η ομαλή και σταθερή κίνηση, που αποτελούν ένα ουσιώδες μέρος της άσκησης Πιλάτες, διευκολύνει κατευνάζοντας το νευρικό σας σύστημα. Επιμηκύνει καθώς και δυναμώνει τους μυς σας, βοηθά στη βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος, διώχνοντας μακριά την ένταση. Κάθε συνεδρία εκγύμνασης θα σας αφήσει μία αίσθηση ισορροπίας, ηρεμίας, και αναζωογόνησης. Δοκιμάστε να διώξετε την ένταση, καθώς αυτό θα σας βοηθήσει να επιτύχετε μια πιο υγιή διάπλαση.


Το Πιλάτες βελτιώνει την ισορροπία καθώς και την ικανότητα
συντονισμού
Η ισορροπία αρχίζει να επιδεινώνεται μόλις κλείσετε τα 40.

Οι μύες επίσης αρχίζουν να εξασθενούν και οι υποδοχείς των νεύρων χάνουν σιγά-σιγά την ευαισθησία τους σε αυτήν την ηλικία. Το Πιλάτες είναι χρήσιμο για την αντιστροφή αυτής της διαδικασίας γήρανσης και επίσης βοηθά στη σταθεροποίηση των κεντρικών μυών σας.
Το Πιλάτες είναι συντελεστής, γυμνάζοντας τους μικρούς και βαθύς μυς, που βοηθούν στη διατήρηση της σταθερότητας του σώματος, όταν περπατάτε. Είναι επίσης σημαντικό, κάνοντας την σπονδυλική στήλη σας ισχυρή και εύπλαστη.


Ελαττώνει τον πόνο και την δυσκαμψία
Σε περίπτωση που πάσχετε από οστεοαρθρίτιδα, δυναμώνοντας το σώμα σας θα σας βοηθήσει να μειώσετε τον πόνο.

Οι κατάλληλες ασκήσεις είναι επίσης ζωτικής σημασίας για τη διαχείριση της αρθρίτιδας, καθώς αυξάνουν την ευελιξία και μειώνουν τη κόπωση και το πόνο.
Η άσκηση τεντώματος, επίσης βοηθάει στην άντληση βασικών θρεπτικών συστατικών στους μυς και τους τένοντες. Αυτό βοηθά στη διατήρηση της υγείας τους, ελαχιστοποιώντας τον κίνδυνο ενός τραυματισμού. Επίσης, διευκολύνει την παραγωγή του αρθρικού υγρού, εμποδίζοντας έτσι την πρόσφυση.


Το Πιλάτες σας βοηθά να αποκτήσετε το σώμα που είχατε πριν την εγκυμοσύνη πολύ πιο
γρήγορα
Οι περισσότερες από εσάς είστε προβληματισμένες για το πώς να αποκτήσετε το σώμα που είχατε πριν την εγκυμοσύνη σας.

Εάν κάνετε κάποιες ασκήσεις Πιλάτες τακτικά είναι πιθανών να επιστρέψετε στην πρότερα σας κατάσταση γρηγορότερα. Οι μύες έχουν καταπληκτική μνήμη και ως εκ τούτου περιμένουν να επανέλθουν στο προηγούμενο στάδιο τους μέσα από μια μικρή τόνωση.

Έτσι, μπορείτε να δείτε ότι οι ασκήσεις Πιλάτες είναι κατάλληλες να χρησιμοποιηθούν από όλους, ανεξάρτητα από ηλικία και φυσική κατάσταση. Μπορείτε να μιλήσετε με το γιατρό σας πριν να εγγραφτείτε σε ένα στούντιο Πιλάτες.ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ:

- Επιλέγοντας μια διαιτα - διατροφη χαμηλη σε λιπαρα μειώνουμε το λιπος στο σωμα μας και έχουμε μια πιο υγιη ζωη

-
Ακολουθώντας μια διαιτα - διατροφη με χαμηλους υδατανθρακες σαν τρόπο ζωής

-
Χάστε βάρος, κάντε καυσεις λιπους με τη διαιτα γκρειπφρουτ περιορίζοντας και την ορεξη σας

-
Μπορείτε να κάνετε μια σωστή διαιτα-διατροφη ακόμα και όταν είστε σε διακοπες

 
 
Custom Search
 
Δ Ι Α Φ Η Μ Ι Σ Η
<
<
<
<
<
Κάντε κλίκ απο κάτω