Κάντε κλίκ απο κάτω
Κεντρική Σελίδα Ψηφοφορίες Εκδόσεις Online Αγορές Επικοινωνία
   
Ομορφιά - ΔίαιταΥγείαΨυχολογίαFeng-ShuiΑγαπημέναΑστρολογίαΣχεσεις
 
Ομορφιά - Δίαιτα
Υγεία
Ψυχολογία
Feng-Shui
Αγαπημένα
Αστρολογία
Σχεσεις
Εκδόσεις
Ψηφοφορίες
Online Αγορές
 
 
Υγεία Περισσότερα άρθρα υγείας | Συνοπτική λίστα άρθρων υγείας |
 
Πρόωρη εμμηνοπαυση - Τα πολλά γεγονότα πίσω από την πρώιμη και πρόωρη εμμηνοπαυση – Τι ρόλο παίζουν οι Βιταμινες στην εμμηνοπαυση
 
  Print this article E-mail this article to a friend   
Συγγραφέας: Ματίνα Π.   Πηγή: ANEW.GR
   Σελίδα 1 από 1  
 

Σύμφωνα με την υγεια το ότι είστε ακόμη στην αρχή των είκοσι ή στην αρχή των τριάντα χρόνων δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα περάσουν πάνω από δύο δεκαετίες πριν έρθετε αντιμέτωπη με την εμμηνόπαυση και όλες τις υποτιθέμενες πολυπλοκότητές της.

Η εμμηνόπαυση συνδεόταν πάντα με γυναίκες με αραιά γκρίζα μαλλιά, ρυτίδες στο πρόσωπο, και πολλά κεράκια στην τούρτα γενεθλίων τους. Όμως, είναι συγκλονιστικό ότι η εμμηνόπαυση μπορεί να έρθει αμέσως μετά από την αποφοίτηση από το λύκειο. Η πραγματικότητα είναι σκληρή.


Η πρώιμη και η πρόωρη εμμηνόπαυση συμβαίνουν περίπου στο 1% των γυναικών μεταξύ 15-45 χρονών. Ενώ αυτά τα δύο φαίνονται να είναι ίδια, στην πραγματικότητα πρόκειται για δύο διαφορετικά πράγματα.

Η εμμηνόπαυση θεωρείται πρώιμη αν συμβεί σε μια γυναίκα πριν τα 45 της χρόνια. Ωστόσο, εάν συμβεί σε μία γυναίκα στα 40 της, τότε ονομάζεται πρόωρη εμμηνόπαυση. 



Αν και υπάρχουν ορισμένοι εμφανείς λόγοι που προκαλούν πρώιμη και πρόωρη εμμηνόπαυση στις γυναίκες, οι γιατροί είναι σε θέση να εξηγήσουν γιατί μερικές νεότερες γυναίκες αντιμετωπίζουν πρώιμη ή πρόωρη εμμηνόπαυση.

Οι πιο εμφανείς αιτίες είναι:


Πρόωρη Ανεπάρκεια Ωοθηκών (ΠΑΩ)

Είναι μια φυσιολογική πρώιμη εμμηνόπαυση.


Σημαίνει ότι οι ωοθήκες της γυναίκας δεν λειτουργούν σωστά.

Οι ωοθήκες μπορεί να σταματούν την παραγωγή ωαρίων ή ορμονών που χρειάζονται για την ωορρηξία.

Πρόωρη ανεπάρκεια ωοθηκών προκαλείται από διάφορους παράγοντες. 65% των περιπτώσεων οφείλονται σε αυτό-προστατευόμενες διαταραχές.

Αυτό συμβαίνει όταν ο οργανισμός παράγει αντισώματα για τα δικά του προϊόντα.

Ένας άλλος παράγοντας είναι η γενετική.

Ένα μικρό ποσοστό των γυναικών έχουν την τάση να αρχίζουν νωρίς την εμμηνόπαυση, όπως οι μητέρες τους.

Μερικές γυναίκες απλά γεννιούνται με λιγότερα ωάρια από αυτά που απαιτεί το σώμα, με αποτέλεσμα την πρόωρη εμμηνόπαυση.


Χειρουργική εμμηνόπαυση

Λόγοι υγείας μπορεί να απαιτήσουν η γυναίκα να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση η οποία θα οδηγήσει σε πρόωρη εμμηνόπαυση.


Αυτός ο τύπος εμμηνόπαυσης είναι συνειδητή απόφαση της γυναίκας να έχει εμμηνόπαυση νωρίτερα από ό,τι υποτίθεται ότι έπρεπε να έχει, διότι είναι η καλύτερη επιλογή όσον αφορά την υγεία της.

Μία τέτοια επέμβαση μπορεί να είναι υστερεκτομή ή αφαίρεση της μήτρας, των σαλπίγγων και μερικές φορές των ωοθηκών.




Η εμμηνόπαυση λόγω χημειοθεραπείας
Οι θεραπείες του καρκίνου όπως η χημειοθεραπεία και η ακτινοβολία μπορεί πράγματι να οδηγήσουν σε πρόωρη εμμηνόπαυση.


Ενώ αυτές οι θεραπείες σκοπεύουν στην καταστροφή των καρκινικών κυττάρων, τα υγιή κύτταρα, ιδιαίτερα τα κύτταρα των ωοθηκών, καταστρέφονται, επίσης, κατά τη διάρκεια αυτών των διαδικασιών.

Μερικές ασθενείς με καρκίνο που έχουν κάνει τέτοιες θεραπείες έχουν προσωρινή εμμηνόπαυση, ενώ άλλες έχουν μόνιμη εμμηνόπαυση.


Εμμηνόπαυση λόγω μόλυνσης

Αυτή η εμμηνόπαυση, αν και πολύ σπάνια, μπορεί πράγματι να προκληθεί από λοιμώξεις που σχετίζονται με τη φυματίωση και την παρωτίτιδα
.

Αυτές οι μολύνσεις μολύνουν μερικές φορές τις ωοθήκες και μπορεί να επιφέρουν πρόωρη εμμηνόπαυση. Η πρόωρη εμμηνόπαυση μπορεί να συμβεί σε μια γυναίκα πριν πολλά χρόνια από την αναμενόμενη.

Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι είναι πιο άρρωστη από μια γυναίκα που είχε εμμηνόπαυση στα 50.

Αυτό που έχει σημασία είναι οι αλλαγές που είστε διατεθειμένες να αποδεχθείτε και η πρακτική, ώστε να έχετε μια υγιή ζωή μετά την εμμηνόπαυση.


ΒΙΤΑΜΙΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΜΗΝΟΠΑΥΣΗ - Γνωριμία με τις πιο ευεργετικές βιταμίνες για την εμμηνόπαυση.

Οι βιταμίνες παίζουν σημαντικό ρόλο στη διατήρηση της καλής υγείας και ευεξίας, όχι μόνο κατά τη διάρκεια της εμμηνόπαυσης, αλλά ακόμη και κατά την παιδική ηλικία μιας γυναίκας.


Και οι βιταμίνες δεν περιορίζονται στις γυναίκες μόνο. Ανεξάρτητα από το φύλο, την ηλικία και τη φυλή, οι βιταμίνες είναι απαραίτητα εργαλεία για να επιτευχθεί υγιές σώμα και πνεύμα.

Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν το αντιλαμβάνονται, αλλά μερικές φορές η διατροφή τους δεν τους επιτρέπει να πάρουν όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται το σώμα. Οι βιταμίνες ενεργούν σαν υποστήριξη στη διατροφή σας, έτσι ώστε να λαμβάνετε η σωστή ποσότητα των θρεπτικών συστατικών από το σώμα.

Οι βιταμίνες για την εμμηνόπαυση λειτουργούν με τον ίδιο τρόπο με τις άλλες βιταμίνες.

Μια γυναίκα κατά τη διάρκεια της εμμηνόπαυσης μπορεί να τις χρειάζεται περισσότερο, καθώς συμβαίνουν πολλές αλλαγές μέσα στο σώμα της.


Οι πιο γνωστές βιταμίνες για την εμμηνόπαυση είναι οι εξής:


Βιταμίνη Α
Σαν βιταμίνη για το υγιές δέρμα, τα μάτια και τους βλεννογόνους, είναι απαραίτητη, επειδή η περίοδος της εμμηνόπαυσης φέρνει πολλές σωματικές αλλαγές όπως ξηροδερμία.


Θεωρείται ως μια από τις καλύτερες βιταμίνες για την εμμηνόπαυση, επειδή εμποδίζει την βαριά αιμορραγία, η οποία τελικά οδηγεί στον καρκίνο του τραχήλου.


Σύμπλεγμα βιταμινών Β

Ενώ όλες οι βιταμίνες Β εργάζονται για να υποστηρίξουν η μια την άλλη, οι βιταμίνες Β6 και Β12 είναι εξαιρετικά αναγκαίες.

Οι βιταμίνες
B6 για την εμμηνόπαυση είναι ουσιαστικής σημασίας, ιδιαίτερα για τη θεραπεία ασθενών με ορμονική υποκατάσταση ή HRT(HormoneReplacementTherapy). Από την άλλη πλευρά, η βιταμίνη Β12 για την εμμηνόπαυση λέγεται ότι αποκαθιστά τη χαμένη ενέργεια και παρέχει πολύ υψηλότερο επίπεδο από ό,τι το άτομο συνήθως είχε.
 

Βιταμίνη C
Ενδεχομένως η καλύτερη βιταμίνη για την εμμηνόπαυση, η βιταμίνη C είναι γνωστή ως θεραπευτική βιταμίνη.

Εκτός από την ικανότητα να επουλώνει πληγές και να διατηρεί το κολλαγόνο, η βιταμίνη C βοηθά επίσης στην επανόρθωση των οστών. Καθώς οι άνθρωποι μεγαλώνουν, αυξάνεται επίσης η ανάγκη για ανάπλαση του κολλαγόνου.

Έτσι, αυτή η βιταμίνη είναι απαραίτητη για τους ανθρώπους που περνούν κρίση μέσης ηλικίας.


Η βιταμίνη
D
Η βιταμίνη
D λειτουργεί ουσιαστικά όπως το ασβέστιο και τα οιστρογόνα.

Όλα είναι απαραίτητα για τη διατήρηση των υγιών οστών. Οι εμμηνοπαυσιακές γυναίκες είναι πιο επιρρεπείς στην οστεοπόρωση, λόγω της χαμηλής παραγωγής οιστρογόνων.

Έτσι, η βιταμίνη D είναι απαραίτητο συστατικό στη διατροφή της γυναίκας κατά τη διάρκεια της εμμηνόπαυσης.


Βιταμίνη Ε

Κάποιοι την αποκαλούν «βιταμίνη εμμηνόπαυσης», επειδή χρησιμοποιείται ως υποκατάστατο των οιστρογόνων
.

Ορισμένες χημικές ιδιότητες της βιταμίνης Ε λέγεται ότι είναι ίδιες με αυτές των οιστρογόνων του σώματος, καθιστώντας την αποτελεσματική θεραπεία για τις εξάψεις και μερικές ψυχολογικές επιπτώσεις της εμμηνόπαυσης.

Ακόμη και αν η εμμηνόπαυση απέχει κατά πολύ, αυτή η βιταμίνη για την εμμηνόπαυση μπορεί να είναι απαραίτητη σε άτομα που δεν ακολουθούν προσεκτική διατροφή και υγιεινό τρόπο ζωής.

Ωστόσο, εάν η εμμηνόπαυση έχει χτυπήσει την πόρτα σας, τότε αυτές οι βιταμίνες είναι ένας καλός τρόπος να την υποδεχτείτε.




ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: 

- Τί είναι η γλουτενη; Τί σημαίνει όταν λέμε πως κάποιος έχει αλλεργια στη γλουτενη, ποιες τροφες την έχουν

-
Ο καρκινος, η προληψη αλλά και η θεραπεια με μια θαυματουργή διατροφη pH αποφεύγοντας τις βλαβερές όξινες τροφες

-
Τα πάντα για το αλκοολ - Περιέχει χρήσιμες διατροφικές ουσίες για την υγεια μας, μας βοηθάει ή απλά μας βλάπτει;

-
Συμπλεγμα βιταμινων Β - Ποιες είναι οι τροφες που τις περιλαμβάνουν, τι προκαλεί η έλλειψή τους

 
 
Custom Search
 
Δ Ι Α Φ Η Μ Ι Σ Η
<
<
<
<
<