Κεντρική Σελίδα Ψηφοφορίες Εκδόσεις Online Αγορές Επικοινωνία
   
Ομορφιά - ΔίαιταΥγείαΨυχολογίαFeng-ShuiΑγαπημέναΑστρολογίαΣχεσεις
 
Ομορφιά - Δίαιτα
Υγεία
Ψυχολογία
Feng-Shui
Αγαπημένα
Αστρολογία
Σχεσεις
Εκδόσεις
Ψηφοφορίες
Online Αγορές
 
 
Ομορφιά-Δίαιτα Περισσότερα άρθρα | Συνοπτική λίστα άρθρων |
 
Αύξηση σωματικού βαρους το χειμώνα - Γιατί συμβαίνει και τι μπορούμε να κάνουμε;
 
  Print this article E-mail this article to a friend   
Συγγραφέας: Νάντια Κ.   Πηγή: ANEW.GR
   Σελίδα 1 από 1  
 

Για την ομορφια μας, η αύξηση του σωματικού βάρους είναι ένα κοινό παράπονο πολλών ανθρώπων. Φαίνεται ότι, ενώ κάθε χειμώνα προσθέτουμε μερικά κιλά, το ακόλουθο καλοκαίρι ακόμα και με εξαντλητικές διαιτες δεν τα χάνουμε πάλι όλα. Κάποια παραπανίσια κιλά παραμένουν πάντα, κάνοντάς μας λίγο βαρύτερους κάθε χρόνο με τις όποιες απώλειες για την ομορφιά μας. Μας φαίνεται πολύ δύσκολο να χάσουμε επιπλέον κιλά με οποιαδήποτε δίαιτα! Γιατί συμβαίνει αυτό και τι μπορούμε να κάνουμε; Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που συμβάλλουν σε αυτό για την ομορφιά μας.

Πρώτον, φαίνεται ότι πιθανόν να έχουμε μια γενετική προδιάθεση να αποθηκεύουμε περισσότερο λίπος καθώς πλησιάζει ο χειμώνας. Πολλά ζώα το κάνουν αυτό και ίσως να ήταν ζωτικής σημασίας για την επιβίωση των προγόνων μας.
Επιπλέον στρώματα λίπους στο σώμα, μάς προστατεύουν από το κρύο και στη συνέχεια μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως καύσιμο στα τέλη του χειμώνα και νωρίς την άνοιξη, όταν τα αποθέματα τροφίμων ιστορικά, είναι πολύ χαμηλά.
Ίσως έχουμε την τάση να τρώμε περισσότερο το φθινόπωρο, όταν τα τρόφιμα είναι άφθονα μετά την περίοδο της συγκομιδής, για να βοηθηθεί η πορεία αυτής της διαδικασίας.
Επίσης, αυτήν τη στιγμή, μπορεί να επιλέγουμε ασυνείδητα τρόφιμα που έχουν υψηλότερη περιεκτικότητα σε λίπος.


Επίπεδα ορμονών μπορούν επίσης να επηρεάσουν την αύξηση του βάρους μας
.

Η αλληλεπίδραση των ορμονών και άλλων χημικών ουσιών στον εγκέφαλο μπορεί να επιφέρει μεταβολές στην όρεξη και δίψα.


Κάποιοι νευροδιαβιβαστές μπορούν επίσης να επηρεάσουν τον τρόπο που τρώμε.
Οι άνθρωποι που είναι υπέρβαροι συχνά έχουν χαμηλά επίπεδα αυτών των νευροδιαβιβαστών και τα αποτελέσματα μπορούν να περιλαμβάνουν υπερβολική όρεξη, κατάθλιψη και διαταραχές ύπνου.

Την ίδια στιγμή, η έλλειψη του φωτός της ημέρας που προκαλείται από τις μειωμένες ημέρες κατά τη διάρκεια του τέλος του φθινοπώρου και του χειμώνα μπορεί να επιφέρει εποχιακή διαταραχή ή χειμερινή κατάθλιψη.


Ένας από τους πιο γρήγορος τρόπους για να δώσουμε μια ώθηση στα επίπεδα ενέργειας και συναισθημάτων μας είναι να τρώμε τρόφιμα πλούσια σε υδατάνθρακες, όπως ζαχαρούχα γλυκά, πατατάκια και δημητριακά, που μας δίνουν μια γρήγορη «δόση» σακχάρου στο αίμα.

Έτσι, άνθρωποι που αισθάνονται «πεσμένοι» το χειμώνα θα έχουν την τάση να τρώνε περισσότερο ή να τρώνε τις λάθος τροφές, κάτι που οδηγεί σε αύξηση του σωματικού βάρους, σε περισσότερη κατάθλιψη και σε έναν φαύλο κύκλο που είναι δύσκολο να σπάσει.
Συνολικά λοιπόν υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους τρώμε τρόφιμα που είναι πιο πλούσια σε υδατάνθρακες όπως μπισκότα, πίτες και σοκολάτες το χειμώνα και που φυσικά, τα περισσότερα από αυτά τα τρόφιμα περιέχουν επίσης υψηλά επίπεδα λιπών.


Ο καλύτερος τρόπος για να το αντιμετωπίσουμε:

Είναι να τα αντικαταστήσουμε με άλλες τροφές, επίσης υψηλής περιεκτικότητας υδατανθράκων, ώστε να έχουμε ό,τι ποθεί το σώμα μας, αλλά χαμηλότερης περιεκτικότητας σε λίπος και χαμηλότερης αφθονίας ινών.

Δηλαδή πατάτες, ψωμί ολικής αλέσεως χωρίς βούτυρο, ρύζι ολικής αλέσεως, δημητριακά και φρέσκα ολόκληρα φρούτα.


Είναι σημαντικό να αθλούμαστε συχνότερα:
Συνήθως, τα επίπεδα της σωματικής μας δραστηριότητας πέφτουν το χειμώνα και έχουμε μια τάση να θέλουμε να μείνουμε σπίτι και να ξεκουραστούμε.

Αυτό είναι φυσικό, όταν κάνει κρύο έξω. Αλλά δεν είμαστε άνθρωποι των σπηλαίων!
Έχουμε θέρμανση στα σπίτια μας και μπορούμε να είμαστε βέβαιοι ότι θα εξακολουθεί να υπάρχει αφθονία τροφίμων στα καταστήματα τον ερχόμενο Φεβρουάριο. Δεν χρειάζεται να αποθηκεύουμε λίπος με τον τρόπο που έκαναν οι πρόγονοί μας. Εγγραφείτε σε ένα γυμναστήριο ή πάρτε ένα σταθερό ποδήλατο γυμναστικής για το σπίτι.

Μετατρέψτε αυτούς τους υδατάνθρακες σε ενέργεια τώρα, αντί να τους διατηρείτε στη μέση σας μέχρι την άνοιξη.

Η αύξηση του βάρους το χειμώνα αποφεύγεται εύκολα με αυτόν τον τρόπο.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: 

- 15 υπέροχοι τρόποι για να χάσετε βαρος με σωστή διαιτα και καλή διατροφη γρήγορα αλλά δίχως να τα ξαναπάρετε-
3 σημαντικά λάθη που πρέπει οπωσδήποτε να αποφεύγουμε για την ομορφια μας όταν κάνουμε διαιτα

-
Μάθετε για τη ΡΙΝΟΠΛΑΣΤΙΚΗ – Ποια τα οφέλη της για την εξωτερική μας εμφάνιση

-
Τί είναι τα Αντιοξειδωτικα; Ποιές τροφες τα περιέχουν, και πώς μπορούν να βοηθήσουν την ομορφια μας και όχι μόνο 
 
Custom Search
 
Δ Ι Α Φ Η Μ Ι Σ Η
<
<
<
<
<
Κάντε κλίκ απο κάτω