Κεντρική Σελίδα Ψηφοφορίες Εκδόσεις Online Αγορές Επικοινωνία
   
Ομορφιά - ΔίαιταΥγείαΨυχολογίαFeng-ShuiΑγαπημέναΑστρολογίαΣχεσεις
 
Ομορφιά - Δίαιτα
Υγεία
Ψυχολογία
Feng-Shui
Αγαπημένα
Αστρολογία
Σχεσεις
Εκδόσεις
Ψηφοφορίες
Online Αγορές
 
 
Ομορφιά-Δίαιτα Περισσότερα άρθρα | Συνοπτική λίστα άρθρων |
 
Θέλετε να χάσετε βαρος πιο εύκολα και να δείχνετε πάντα ομορφοι; Ξεκουραστείτε!
 
  Print this article E-mail this article to a friend   
Συγγραφέας: Νάντια Κ.   Πηγή: ANEW.GR
   Σελίδα 1 από 1  
 

Για την ομορφια ο καθένας γνωρίζει ότι ένας καλός υπνος είναι το «ελιξίριο» μιας υγιούς και χωρίς αγχος ζωής.

Τώρα, αρκετές μελέτες έχουν δείξει τη σημασία του ύπνου ακόμη και στην καταπολέμηση της παχυσαρκιας.


Ο καθένας ξέρει ότι οι ασκήσεις σε συνδυασμό με μια διαιτα χαμηλή σε θερμιδες είναι το κλειδί για την καταπολέμηση της παχυσαρκιας.
Δύο Καναδοί ερευνητές παρατήρησαν ότι ένας υπέρβαρος ασθενής είναι πιο πιθανό να χάσει βάρος, αν κοιμάται καλά κατά τη διάρκεια της νύχτας. Αντίθετα, οι άνθρωποι που κοιμούνται λιγότερο από έξι ώρες τείνουν να γίνουν παχύσαρκοι.Παρά το γεγονός ότι πρόκειται για μάλλον καθιστική δραστηριότητα, ο Jean-Philippe Chaput και ο Angelo Tremblay ισχυρίζονται ότι «ο ύπνος θα πρέπει να ενσωματωθεί περαιτέρω σε όλες τις συστάσεις (για άτομα παχύσαρκα και υπέρβαρα), που συνήθως επικεντρώνονται σχετικά με τη διατροφή και τη σωματική δραστηριότητα».           


Η έλλειψη ύπνου, ένα χαρακτηριστικό της σύγχρονης κοινωνίας


Υπογραμμίζει την τάση της παχυσαρκίας, δυνάμει των δύο διακριτών μηχανισμών, ισχυρίζονται οι συγγραφείς αυτής της μελέτης, που δημοσιεύθηκε στο Canadian Medical Association Journal.


Από τη μία πλευρά, οι ερευνητές έχουν πρόσφατα ανακαλύψει ότι η έλλειψη ύπνου προκαλεί τον εγκέφαλο να παράγει την πείνα.

Επιπλέον, μεταβάλλει τη σύνθεση των ορμονών που εμπλέκονται στη ρύθμιση της όρεξης - τη λεπτίνη, τη γκρελίνη και ιδιαίτερα τη κορτιζόλη - περιορίζοντας την αποτελεσματικότητα της δίαιτας.Τα τελευταία χρόνια, αρκετές μελέτες έχουν δείξει τη σημασία του ύπνου για την καταπολέμηση της παχυσαρκίας.


Μια από αυτές, που πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια μιας περιόδου δύο εβδομάδων, έδειξε ότι οι ασθενείς που κοιμούνται πέντε ώρες τη νύχτα έχασαν κατά μέσο όρο 55% λιγότερη μάζα του συσσωρευμένου λίπους σε σύγκριση με τους ασθενείς που κοιμούνται καλά όλη τη νύχτα.


Μια μελέτη 245 γυναικών που εισήχθησαν σε ένα πρόγραμμα καταπολέμησης της παχυσαρκίας για έξι μήνες, αποκάλυψε ότι η ποιότητα του ύπνου αυξάνει κατά 33% τις πιθανότητες των ατόμων να χάσουν βάρος.Φυσικά, ο υπερβολικός ύπνος είναι επίσης απειλητικός για να χάσετε το βάρος που θέλετε.


Θα επιβραδύνει το ποσοστό μεταβολισμού σας και ως εκ τούτου, με ένα χαλαρό σώμα, δεν θα είστε σε θέση να επιτύχετε τους στόχους σας.


Αλλά αυτό είναι αλήθεια μόνο όταν μιλάμε για πάρα πολύ ύπνο (πάνω από 9 ώρες).Επομένως, η ισορροπία είναι αυτό που θα πρέπει να στοχεύσετε.


Μπορεί να έχετε κουραστεί να ακούτε σχετικά με αυτήν, αλλά έτσι είναι.
Άρα, εφαρμόστε αυτόν τον κανόνα ισορροπίας ακόμη και όταν πρόκειται για το προγραμματισμό του ύπνου σας.


Υιοθετήστε ένα φυσιολογικό πρόγραμμα, όταν πρόκειται για αυτόν:

ύπνος μεταξύ επτάμιση και οκτώμιση ώρες τη νύχτα, πηγαίνετε για ύπνο και ξυπνάτε την ίδια ώρα κάθε μέρα (όσο είναι δυνατό φυσικά) και όχι μόνο θα πετύχετε πιο γρήγορα τους στόχους σας όσον αφορά την εμφάνισή σας, αλλά θα έχετε επίσης και μια πιο οργανωμένη ζωή.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ:

- Ομορφια, διαιτα, διατροφη και στρες – Μπορούμε να νικήσουμε το στρες με τη σωστή διαιτα-διατροφη; Ποιες τροφες βοηθούν;

-
Διαιτα αποτοξίνωσης χωρίς θυσίες για μια καλύτερη διατροφη και ομορφια στο δερμα

-
Η μεσογειακη διατροφη βοηθάει τη διαιτα μας να είναι υγιεινη και καλή για την ομορφια μας – Προτιμήστε τη!

-
Διαιτα και διατροφη πριν από το γαμο για να νιώθετε αλλά και για να δείχνετε πιο ομορφες από ποτέ 

          

 
 
Custom Search
 
Δ Ι Α Φ Η Μ Ι Σ Η
<
<
<
<
<
Κάντε κλίκ απο κάτω