Κεντρική Σελίδα Ψηφοφορίες Εκδόσεις Online Αγορές Επικοινωνία
   
Ομορφιά - ΔίαιταΥγείαΨυχολογίαFeng-ShuiΑγαπημέναΑστρολογίαΣχεσεις
 
Ομορφιά - Δίαιτα
Υγεία
Ψυχολογία
Feng-Shui
Αγαπημένα
Αστρολογία
Σχεσεις
Εκδόσεις
Ψηφοφορίες
Online Αγορές
 
 
Ομορφιά-Δίαιτα Περισσότερα άρθρα | Συνοπτική λίστα άρθρων |
 
Η Μέθοδος σωματικής ασκησης Πιλατες βοηθάει την ομορφια μας και επιταχύνει κάθε διαιτα να έχει αποτελέσματα
 
  Print this article E-mail this article to a friend   
Συγγραφέας: Βασιλική Κ.   Πηγή: ANEW.GR
   Σελίδα 1 από 1  
 

Για την ομορφια μας η μέθοδος σωματικής άσκησης Πιλάτες (Pilates) αναπτύχθηκε στη δεκαετία του 1920 από το θρυλικό γερμανό φυσικό εκπαιδευτή και ιδρυτή του Στούντιο Πιλάτες Joseph Pilates και σε γενικές γραμμές ακολουθεί προσεκτικά τις αρχές που βασίζονται σε καλά δομημένες φιλοσοφικές και θεωρητικές βάσεις. Αν και θεωρείται στην ομορφια μας ως μια μορφή άσκησης, υπάρχει πραγματικά κάτι περισσότερο στην μέθοδο σωματικής άσκησης Πιλάτες για να είναι απλή άσκηση.

Για καιρό, θεωρούνταν ως μια μορφή συστηματικής άσκησης που δίνει μεγάλη προσοχή στη βελτίωση της ευλυγισίας και στη δύναμη ολόκληρου του σώματος χωρίς να φουσκώνει τους μύες. Γι’ αυτό, δεν αποτελεί έκπληξη ότι μερικοί από τους πρώτους γυμναστές της Πιλάτες ήταν χορευτές όπως ο George Balanchine και η Marta Graham.H Πιλάτες είναι μια σειρά ελεγχόμενων κινήσεων που γυμνάζουν το σώμα και το μυαλό.
Οι ελεγχόμενες κινήσεις γίνoνται συνήθως σε ειδικά σχεδιασμένο εξοπλισμό άσκησης που στη συνέχεια επιβλέπονται από κάποιον πλήρως εκπαιδευμένο και έμπειρο καθηγητής Πιλάτες.

Ενώ η Πιλάτες χρησιμοποιεί μια σειρά διαφορετικών μορφών ασκήσεων συνδυάζοντας τις αρχές της γιόγκα, των ελληνορωμαϊκών ιδεωδών και του Ζεν μαζί, υπάρχουν βασικά συγκεκριμένες αρχές που είναι εγγενείς με τη μέθοδο σωματική άσκησης Πιλάτες. Αυτές οι αρχές είναι αυτές που συμφιλιώνουν όλα αυτά τα ιδανικά μαζί στο όνομα Πιλάτες. Αυτές περιλαμβάνουν κεντράρισμα, συγκέντρωση, έλεγχο, ακρίβεια, αναπνοή και την ροή κίνησης. Ας ρίξουμε μια ματιά σ’ αυτές τις αρχές μία προς μία.


Κεντράρισμα

Η μέθοδος σωματικής άσκησης Πιλάτες ονομάζεται η ομάδα των μυών στο κέντρο ή τον πυρήνα μας, επίσης γνωστή ως «κέντρο δύναμης».

Αυτό καλύπτει την κοιλιά, τη χαμηλότερη πλάτη, τους γοφούς και τους γλουτούς. Σύμφωνα με την Πιλάτες, όλη η ενέργεια που απαιτείται για τις προπονήσεις ξεκινούν από το «κέντρο δύναμης» και στη συνέχεια ρέουν προς τα έξω στα άκρα. Η φυσική ενέργεια ασκείται στη συνέχεια από τον πυρήνα για να συντονίσει τις κινήσεις. Με τον τρόπο αυτό, μια ισχυρή και δυναμική βάση δομείται πάνω σε αυτή που στηρίζεται στην καθημερινή ζωή.


Συγκέντρωση
Σύμφωνα με την αρχή αυτή, η μέθοδος σωματικής άσκησης Πιλάτες απαιτεί από εσάς να είστε επικεντρωμένοι σ’ αυτό που κάνετε, όλη την ώρα.

Μαζί με αυτό, θα πρέπει επίσης να επικεντρωθείτε σε ολόκληρο το σώμα σας. Μόλις αρχίσετε πραγματικά να επικεντρώνεστε και να συγκεντρώνεστε στο σώμα σας, θα κάνετε μια κίνηση που μπορεί να φαίνεται απλή με την πρώτη ματιά, αλλά στην πραγματικότητα είναι αρκετά περίπλοκη.


Έλεγχος
Στην πιο βασική μορφή του, η μέθοδος σωματικής άσκησης Πιλάτες διδάσκει τον πλήρη έλεγχο των μυών
.

Επικλινείς και τυχαίες κινήσεις δεν περιλαμβάνονται σε αυτήν τη μέθοδο. Αντίθετα, η ενδελεχής συγκέντρωση απαιτεί να είστε σε έλεγχο κάθε πτυχής της κάθε κίνησης. Επίσης, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι αυτή η τρίτη αρχή δεν ισχύει μόνο για τις μεγάλες κινήσεις των άκρων, αλλά και για τη θέση των δακτύλων, των δακτύλων του ποδιού, του κεφαλιού, ακόμα και το βαθμό της γενικότερης κάμψης ή την σταθερότητα της πλάτης, η την κατεύθυνση προς ή από τα πόδια, καθώς και την περιστροφή των καρπών.Ακρίβεια

Κάθε κίνηση που εμπεριέχεται στη μέθοδο σωματικής άσκησης Πιλάτες έχει έναν σκοπό.


Έτσι, κάθε εντολή είναι εξαιρετικά σημαντική για την επιτυχία του συνόλου. Σύμφωνα με αυτό που λένε πολλοί ειδικοί συχνά, να αφήσεις απέξω την λεπτομέρεια είναι να εγκαταλείψεις την εγγενή αξία της μεθόδου σωματικής άσκησης Πιλάτες. Ο κύριος στόχος εδώ είναι να κάνεις μια ακριβή και τέλεια κίνηση, η οποία μπορεί ενδεχομένως να γίνει δεύτερη φύση και να μεταφερθεί στην καθημερινή ζωή ως οικονομία και χάρη της κίνησης.


Αναπνοή
Η πλήρης και διεξοδική εισπνοή και εκπνοή αποτελούν μέρος της μεθόδου σωματικής άσκησης Πιλάτες
.

Η Πιλάτες, αρχικά, είδε την αναγκαστική εκπνοή σαν κλειδί για την πλήρη εισπνοή. Ωστόσο, η αναπνοή πρέπει να γίνει με συγκέντρωση, έλεγχο και ακρίβεια. Θα πρέπει να συντονίζεται κατάλληλα με την κίνηση.


Ροή
Τελικά, η μέθοδος σωματικής άσκησης Πιλάτες γίνεται με ροή.

Δεν υπάρχει στατική, απομονωμένη κίνηση επειδή οι τα σώματα δεν λειτουργούν φυσιολογικά με αυτόν τον τρόπο. Επίσης, η χάρη της κίνησης, πρέπει να τονιστεί με ταχύτητα. Σε τελική ανάλυση, η κίνηση Πιλάτες πρέπει να ρέει όπως στο βαλς ή σ’ ένα μεγάλο άλμα. Όπως υποστηρίζει η μέθοδος σωματικής άσκησης Πιλάτες, οι ομοιόμορφα σχηματισμένοι μύες είναι το μυστικό για την καλή στάση του σώματος, τη φυσική χάρη και την ευκαμψία.
Οφέλη από την Πιλάτες
Κατ’ αρχή, η μέθοδος σωματικής άσκησης Πιλάτες επιτυγχάνει τη φυσική αρμονία και την ισορροπία σε άτομα όλων των ηλικιών.

Χαρίζει επίσης φυσική κατάσταση, παρέχοντας παράλληλα μια δροσιστική και αναζωογονητική προπόνηση.
Οι συνεδρίες σωματικής άσκησης Πιλάτες γίνονται συνήθως ατομικά με πιστοποιημένο δάσκαλο Πιλάτες ή σε μικρές ομάδες με στενή επίβλεψη. Εξαιτίας αυτού, κάθε συνεδρία προσαρμόζεται στις ειδικές ανάγκες του κάθε πελάτη. Επίσης, ανεξάρτητα από το σημερινό επίπεδο της φυσικής σας κατάστασης, η μέθοδος σωματικής άσκησης Πιλάτες, μπορεί να γίνει πραγματικά η πρωταρχική μέθοδος σωματικής άσκησης και πρόληψης τραυματισμού.

Σήμερα, πολλές μελέτες έχουν αποκαλύψει ότι, η μέθοδος σωματικής άσκησης, Πιλάτες μπορεί να ενταχθεί στη διαδικασία αποκατάστασης, καθώς και σε προγράμματα φυσικής αγωγής που έχουν ως αντικείμενο την ταχύτερη αποκατάσταση των βλαβών των μαλακών ιστών. Αυτό έχει όντως διαπιστωθεί από χειροπράκτες, ορθοπεδικούς και φυσιοθεραπευτές. Η μέθοδος σωματικής άσκησης Πιλάτες, τώρα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμη και από εγκύους γυναίκες για να μάθουν να αναπνέουν σωστά και να ευθυγραμμίσουν το σώμα τους. Οι ασκήσεις θα τις βοηθήσουν να βελτιώσουν τη συγκέντρωσή τους, να επαναφέρουν το σχήμα του σώματός τους και να το τονώσουν μετά την εγκυμοσύνη.


Διαφορά μεταξύ Πιλάτες και άλλων ασκήσεων γυμναστικής
Αυτό που ορίζει την μέθοδο σωματικής άσκησης Πιλάτες, εκτός από τις άλλες ασκήσεις γυμναστικής είναι το γεγονός ότι Joseph Pilates ανέπτυξε περισσότερες από 500 ειδικές ασκήσεις που χρησιμοποιούν τα πέντε σημαντικά μέρη μιας μοναδικής συσκευής για την ομοιόμορφη ανάπτυξη του σώματος.

Στη συνέχεια, αντί να εκτελείται ένας αριθμός επαναλήψεων κάθε άσκησης, ο Joseph Pilates προτίμησε λιγότερες, αλλά πιο ακριβείς κινήσεις. Αυτές οι ακριβείς κινήσεις που εμπλέκονται γενικά, απαιτούν κατάλληλο έλεγχο και σχήμα.
Επίσης, επειδή η Πιλάτες, ως μέθοδος άσκησης, απαιτεί τη συνεργασία μυαλού και σώματος για να εκτελεστούν σωστά ακριβείς κινήσεις, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να βιώσετε μια νέα συνειδητοποίηση λειτουργίας και ελέγχου των μυών. Στη μέθοδο σωματικής άσκησης Πιλάτες, το κέντρο δύναμης υποστηρίζεται και ενισχύεται ώστε το υπόλοιπο σώμα σας να κινείται ελεύθερα.

Σημειώστε ότι ο όρος «κέντρο δύναμης» αναφέρεται στην κοιλιακή χώρα, την κάτω πλάτη, και τους γλουτούς.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

- Φαστ-φουντ διαιτα - Διαιτα ακόμα και όταν είστε σε εστιατοριο

-
Διαιτητικό πρόγραμμα «αδυνατη για πάντα» - Πετυχαίνοντας επιθυμητά επίπεδα άσκησης

-
Η διαιτα του συντελεστή 5 - Δοκιμάστε τη για να το πιστέψετε πως λειτουργεί

-
Θέλετε επίπεδη και σεξι κοιλια - Ακολουθήστε τη διαιτα της κοιλιάς

 

 
 
Custom Search
 
Δ Ι Α Φ Η Μ Ι Σ Η
<
<
<
<
<
Κάντε κλίκ απο κάτω