Κεντρική Σελίδα Ψηφοφορίες Εκδόσεις Online Αγορές Επικοινωνία
   
Ομορφιά - ΔίαιταΥγείαΨυχολογίαFeng-ShuiΑγαπημέναΑστρολογίαΣχεσεις
 
Ομορφιά - Δίαιτα
Υγεία
Ψυχολογία
Feng-Shui
Αγαπημένα
Αστρολογία
Σχεσεις
Εκδόσεις
Ψηφοφορίες
Online Αγορές
 
 
Σχέσεις Περισσότερα άρθρα | Συνοπτική λίστα άρθρων |
 
Πώς να κάνετε μια νέα συγκατοικηση με το συντροφο σας μέσα σε μια σημαντική σχεση να πετύχει
 
  Print this article E-mail this article to a friend   
Συγγραφέας: Βασιλική Τ.   Πηγή: ANEW.GR
   Σελίδα 1 από 1  
 

Υπάρχει ένα σημείο στις σχέσεις μας όπου τα πράγματα είναι τέλεια και θέλουμε να προχωρήσουμε στο επόμενο στάδιο.

Η απόφαση της συγκατοικησης στις σχεσεις μας είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα, αλλά ακόμη πιο σημαντικό είναι το πώς θα το χειριστείτε αργότερα.

Ξέρετε το τέλος του παραμυθιού: «... και έζησαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα»; Λοιπόν, η ερώτησή είναι: "έζησαν μαζί;"Δεν θέλω να χαλάσω όλη τη μαγεία, αλλά η αλήθεια είναι ότι, από τη μαγεία και το τέλειο ειδύλλιο στις ύβρεις, φωνές και τους χωρισμούς είναι μόνο ένα μικρό βήμα.           


Είναι πολύ δύσκολο να αρχίσετε να ζείτε με κάποιον άλλον άνθρωπο


Αφού είχατε συνηθίσει να μένετε μόνοι ή με τους γονείς σας και αυτό ισχύει και για το έτερον ήμισυ.


Παρόλα αυτά, αν έχετε αυτό κατά νου, θα κάνετε την προσαρμογή ομαλότερη. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να ξέρετε είναι ότι πρέπει να σεβαστείτε και οι δυο μερικούς κανόνες κοινής λογικής.


Κάντε μια συζήτηση

Ακόμα κι αν ζείτε σε ένα σύννεφο και βλέπετε τα πάντα μέσα από ροζ γυαλιά, είναι υποχρεωτικό να κάνετε μια συζήτηση βασισμένη στην πραγματικότητα.


Δοκιμάστε να μην κρίνετε ο ένας τις συνήθειες του άλλου

Στην πραγματικότητα, ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που εμφανίζονται κατά τη συγκατοίκηση
είναι ότι και οι δύο θα παρατηρήσετε μια σειρά από συνήθειες και χειρονομίες που ακόμη και αν δεν είναι επιβλαβείς στην πραγματικότητα, θα σας εκπλήσσουν και μπορεί ακόμα και να σας ενοχλούν. Επιπλέον, καθώς κάθε μια από αυτές τις «ανακαλύψεις» σημαίνουν έναν καβγά και αυτοί έρχονται μια στο τόσο, είστε εγκλωβισμένοι σε ορισμένα πρότυπα.

Αλλά, τί θα γινόταν εάν εσείς και ο σύντροφός σας καθίσετε στο τραπέζι, πριν συγκατοικήσετε, και αρχίσετε να περιγράφετε
κάθε συνήθεια και πρόθεση που έχετε, ανεξάρτητα πόσο μικρές ή αθώες και αν φαίνονται. Με αυτό τον τρόπο θα ξέρετε τι γίνεται στη συνέχεια και δεν θα ενοχλείστε.Επιπλέον, θα έρθετε σε μια συμφωνία:


Τί είναι εντάξει, τί δεν είναι και τόσο ευχάριστο αλλά είναι αποδεκτό και τί δεν είναι τίποτα από τα παραπάνω.


Κάντε μια λεπτομερή συμφωνία και σεβαστείτε τη. Σχετικά με τα όσα αυτή η συζήτηση θα μπορούσε να περιλαμβάνει, η απάντηση είναι τα πάντα από την καθημερινή σας ρουτίνα.

Πιο συγκεκριμένα, αυτές οι λεπτομέρειες είναι οι πρωινές συνήθειες, ποιά ντουλάπα, ράφια δεν θα θέλατε να πειραχτούν από τον άλλο, πώς θα μοιράζονται τα έξοδα διαβίωσης και οι δραστηριότητες καθαριότητας κλπ.Ακόμα κι αν κάτι τέτοιο μπορεί να φαίνεται καθόλου ρομαντικό κάντε το.

Γιατί χωρίς να έχουν διαμορφωθεί αυτές οι λεπτομέρειες, ο κίνδυνος για έναν χωρισμό είναι υψηλότερος.Ακόμα κι αν μπείτε σε πειρασμό να ζητήσετε εξηγήσεις για κάθε είδους συνήθεια, απουσία, αργοπορία ή αλλαγή διάθεσης, προσπαθήστε να απέχετε από αυτό.

Σεβαστείτε το χώρο του συντρόφου σας!

Μετά από αυτό, προσέξτε για να μην αυξηθεί ο βαθμός κτητικότητας, τώρα που ξέρετε τι κάνει ο άλλος 24 ώρες την ημέρα.


Μια άλλη σημαντική πτυχή είναι να τηρήσετε τις ιδιαίτερες στιγμές έξω από το σπίτι.

Σκεφτείτε τις ως τελετουργίες που εξασφαλίζουν ότι η σπίθα είναι ακόμα εκεί.


Έτσι, ακόμα κι αν ζείτε μαζί και περνάτε ούτως ή άλλως τα περισσότερα βράδια μαζί, φροντίστε να βγαίνετε έξω συχνά για ένα ρομαντικό δείπνο ή για ποτό, για μια βόλτα ή για χορό.


Δεν θα πρέπει παραμελείτε τους φίλους και τα χόμπι σας.


Είναι ο μόνος τρόπος για να συνεχίσετε τα υπόλοιπα ενδιαφέροντά σας εκτός σχέσης.


Μόνο έτσι θα συνεχίσετε να εξελίσσεστε και φυσικά θα πρέπει να αφήνει ο ένας στον άλλο χρόνο για τους φίλους και τα άλλα σημαντικά πράγματα που έχει να κάνει. Έτσι θα λείπετε και να αναζητάτε πιο συχνά ο ένας τον άλλον.Μην κάνετε το λάθος και συγκατοικήσετε κοντά σε κάποιο συγγενικό πρόσωπο, δικό σας ή του έτερον ήμισυ.


Το να ζείτε στο ίδιο σπίτι ή κοντά σε άλλους συγγενείς είναι συνήθως καταστροφικό.


Οι συγγενείς αλληλουποστηρίζονται σε κάθε περίπτωση και το άλλο άτομο στη σχέση θα νιώθει πάντα παρίσακτος στην καλύτερη περίπτωση. Ενώ μπορούν να δημιουργηθούν και πιο δυσάρεστες καταστάσεις. Συνήθως όταν η συγκατοίκηση γίνει μέσα ή κοντά σε σπίτι οποιοδήποτε συγγενικούς προσώπου μέσα από τη σχέση, τότε έχει πολλούς κραδασμούς και συνήθως δεν καταλήγει καλά.

Ακόμα κι αν το κάνετε για λόγους οικονομίας, καλύτερα να μην το κάνετε καθόλου.

Εν κατακλείδι, το κλειδί της επιτυχίας του βήματος της συγκατοίκησης είναι να σέβεστε και να αποδέχεστε ο ένας τον άλλο - για να είστε καλοί «γείτονες» και να κρατήσετε την προσωπικότητά σας, τη ρομαντική διάθεση και τις συνήθειες που είχατε πριν από αυτό το βήμα - για να παραμείνετε το ίδιο όμορφο, ζωντανό και αγαπημένο ζευγάρι όπως και στην αρχή.
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ:

-
Πώς να κάνετε έναν αντρα να σας ερωτευθεί παράφορα και να μείνει μαζί σας για πολύ καιρό μέσα σε μια σταθερή σχεση – Πώς θα πετύχετε σε σημαντικές σχεσεις 

-
Πώς να αξιολογήσετε ένα ραντεβου ή αν πήγε ή όχι καλά και έχει προοπτικές για τη δημιουργία μια νέας σχεσης 

-
Γιατί όταν έχουμε σταθερές σχεσεις μπαίνουμε στον πειρασμό να κάνουμε απιστια; Πώς θα το αποφύγουμε;


-
Πόσο σημαντικό είναι το φιλι για τη δημιουργία μιας καινούργιας σχεσης – Πόσο χρόνο θα πρέπει να δώσετε για να δείτε αν αξίζει τον κόπο;


 

          

 
 
Custom Search
 
Δ Ι Α Φ Η Μ Ι Σ Η