Κεντρική Σελίδα Ψηφοφορίες Εκδόσεις Online Αγορές Επικοινωνία
   
Ομορφιά - ΔίαιταΥγείαΨυχολογίαFeng-ShuiΑγαπημέναΑστρολογίαΣχεσεις
 
Ομορφιά - Δίαιτα
Υγεία
Ψυχολογία
Feng-Shui
Αγαπημένα
Αστρολογία
Σχεσεις
Εκδόσεις
Ψηφοφορίες
Online Αγορές
 
 
Σχέσεις Περισσότερα άρθρα | Συνοπτική λίστα άρθρων |
 
Γιατί όταν έχουμε σταθερές σχεσεις μπαίνουμε στον πειρασμό να κάνουμε απιστια; Πώς θα το αποφύγουμε;
 
  Print this article E-mail this article to a friend   
Συγγραφέας: Ματίνα Π.   Πηγή: ANEW.GR
   Σελίδα 1 από 1  
 

Οι σχεσεις μας λόγω της μεγάλης προσφοράς γύρω μας είναι επιρρεπείς σε πολλά είδη πειρασμών από την αρχή.

Είναι η ανθρώπινη φύση να είμαστε περίεργοι και πόσο μάλλον στις σχεσεις μας είναι το ίδιο.

Θέλουμε να αποκτήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερες εμπειρίες και παρόλο που μπορεί να έχουμε την υγεία μας, επιτυχία στα επαγγελματικά και την αληθινή αγάπη στη σχεση μας, υπάρχει πάντα αυτό το μικρό ερωτηματικό μέσα μας που μας κάνει να αναρωτιόμαστε τί άλλο υπάρχει εκεί έξω για μένα;


           Τί θα λέγατε για την απιστία όμως;

Γιατί οι άνθρωποι μπαίνουν στον πειρασμό να απατήσουν;


Και γιατί είναι σε μια σχέση ενώ βλέπει ακόμα δεξιά και αριστερά αν υπάρχει κάτι καλύτερο;Η αλήθεια είναι κανείς δεν θέλει να νιώθει τον πειρασμό να τον κατακλύζει.

Οι περισσότεροι από εμάς θέλουν να είναι καλοί, αφοσιωμένοι και πιστοί στις σχέσεις μας επειδή αυτό είναι που θέλουμε, επίσης, και από τους άλλους.


Μπαίνουμε σε σταθερές σχέσεις γιατί ποθούμε κάτι ξεχωριστό και διαφορετικό από όλες τις άλλες επαφές που κάνουμε με τους ανθρώπους στην καθημερινή μας ζωή.

Μπαίνουμε σε σταθερές σχέσεις επειδή δεν θέλουμε να είμαστε μόνοι και ως εκ τούτου αναζητάμε εκείνο το πρόσωπο που αισθανόμαστε ότι ταιριάζουμε περισσότερο έτσι ώστε να μπορούμε να γεράσουμε μαζί.


Τι γίνεται όμως όταν ένα άτομο μπαίνει στον πειρασμό να απατήσει;

Συνήθως, όταν ένα άτομο μπαίνει στον πειρασμό να απατήσει σπάνια έχει να κάνει μόνο λόγω του σεξ ή λόγω της εξωτερικής εμφάνισης του άλλου.


Σίγουρα όλοι αναγνωρίζουμε ακόμα την όμορφη εξωτερική εμφάνιση του άλλου ακόμα και σε μια σοβαρή σχέση, αλλά αυτό δεν είναι αρκετό για να μας παρασύρει σε μια πραγματική απιστία.

Παρακάτω είναι τρεις κορυφαίοι λόγοι που κυρίως μας βάζουν σε πειρασμό να απατήσουμε σε μια σχέση και πρέπει να τα προσέχουμε:


Κολλημένοι σε ένα μοτίβο


Οι σχέσεις συχνά συνηθίζουν σε ένα μοτίβο, απομακρύνοντας όλο το μυστήριο και τον ενθουσιασμό.


Πολλοί υποθέτουν ότι όλες οι σχέσεις χάνουν τελικά όλον αυτό τον ενθουσιασμό, αλλά αυτό δεν είναι απαραίτητο να γίνει και πραγματικότητα. Είναι στο χέρι σας.

Κρατώντας ο ένας το ενδιαφέρον του άλλου και διασφαλίζοντας ότι η σχέση σας είναι ένα ατελείωτο ταξίδι ανακαλύψεων, θα κρατήσει εσάς και το σύντροφό σας κοντά και πάντα με ενδιαφέρον ο ένας για τον άλλο.

Έτσι, βεβαιωθείτε ότι δεν θα κολλήσετε σε ένα μοτίβο, στη ρουτίνα και μην τεμπελιάζετε αφήνοντας να σας παρασύρει η καθημερινότητα. Να θυμάστε να συνεχίζετε να βγαίνετε ραντεβού και να δοκιμάζετε νέα πράγματα, νέα μέρη για βόλτες, ταξίδια, που θα σας κάνουν να μάθετε νέα πράγματα ο ένας για τον άλλο.


Έλλειψη επικοινωνίας

Καθώς οι σχέσεις μεγαλώνουν και γίνονται πιο ώριμες, οι άνθρωποι τείνουν να γίνονται πιο άνετοι και με περισσότερη αυτοπεποίθηση ότι όλα είναι εντάξει.


Έτσι χαλαρώνουν και σταματάνε την επικοινωνία που είχαν παλιά. Πολλοί επίσης υποθέτουν ότι ο/η σύντροφός τους γνωρίζει πλέον τα πάντα για αυτούς και ως εκ τούτου δεν έχουν να τους πουν τίποτα.


Όταν η επικοινωνία είναι ανύπαρκτη σε μια σχέση, ο ένας από τους δυο ή και οι δυο αρχίζουν να νιώθουν μόνοι και να απομακρύνονται συναισθηματικά. Τότε μπορεί να αρχίσουν να ποθούν εκείνη τη στενή επαφή και πάλι. Σε αυτό το σημείο μπορεί ένα άτομο μπορεί να αρχίσει να προσέχει άλλους ανθρώπους και μπαίνει στον πειρασμό να βρει κάποιον έξω από τη σχέση που θα του δώσει την προσοχή, την επικοινωνία και την άνεση που νιώθει ότι λείπει στη σχέση.

Βεβαιωθείτε ότι κρατάτε πάντα την επικοινωνία ανάμεσα σε εσάς και το σύντροφό σας ανοιχτή
και ότι αυτό γίνεται σε καθημερινή βάση, ακόμη και αν είναι μόνο κάτι πολύ απλό και μικρό να ειπωθεί.


Η υπερβολική φιλία και άνεση

Το να είστε καλοί φίλοι με το σύντροφό σας είναι απαραίτητο για τη σχέση και είναι σημαντικό να έχουμε μια δυνατή φιλία μαζί με δυνατό ρομαντισμό.

Ωστόσο, δεδομένου ότι μια σχέση ωριμάζει οι άνθρωποι τείνουν να επικεντρώνονται περισσότερο στη φιλία τους και τη στενή σύνδεση. Και να αρχίζουν να παραμελούν την ρομαντική πλευρά της σχέσης τους, με αποτέλεσμα αυτή να χάσει τη σπίθα και το πάθος της. Αυτό μπορεί να προκαλέσει στον έναν ή και στους δυο να μπουν στον πειρασμό να απατήσουν.

Γιατί τελικά θα ποθούν αυτή τη ρομαντική και σεξουαλική επαφή και αν αισθάνονται ότι δεν είναι πλέον αυτό δυνατό να γίνει μέσα στη σταθερή σχέση, τότε μπορεί να επέλθει η απιστία. Μόνο και μόνο για να ικανοποιήσει αυτή την επιθυμία και την ανάγκη για ρομαντική ή σεξουαλική επαφή.


Δεν υπάρχει 100% εγγύηση ότι ο/η σύντροφός σας δεν θα σας απατήσει.

Θα πρέπει να εμπιστεύεστε ο ένας τον άλλο και να ακούτε το ένστικτό σας.


Αλλά θα πρέπει επίσης να βάλετε τα δυνατά σας για να διασφαλίσετε ότι η σχέση σας είναι όσο το δυνατόν πιο υγιής.

Επομένως διατηρείστε την επικοινωνία σας ανοιχτή και ειλικρινής. Προσθέστε ποικιλία για να κρατήσετε τα πράγματα συναρπαστικά. Και διατηρήστε μια υγιή ισορροπία στενής φιλίας και καυτού ειδυλλίου.ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: 

-Πόσο σημαντικό είναι το φιλι για τη δημιουργία μιας καινούργιας σχεσης – Πόσο χρόνο θα πρέπει να δώσετε για να δείτε αν αξίζει τον κόπο;

-
Πώς θα βελτιώσετε στις σχεσεις σας το στυλ που φλερτάρετε προκειμένου να μπορέσετε να διατηρήσετε το ενδιαφέρον του ατόμου που σας αρέσει

-
Πώς θα περάσετε σε μια καινούργια σχεση βήμα-βήμα μετά από έναν χωρισμο όταν έχετε απογοητευτεί από τις σχεσεις γενικότερα

-
Πώς περνάνε οι σχεσεις μας από το φλερτ και το καλό κρεβατι στη ρουτινα και τους καβγαδες και τι μπορούμε να κάνουμε για να το αποφύγουμε; 

          

 
 
Custom Search
 
Δ Ι Α Φ Η Μ Ι Σ Η