Κεντρική Σελίδα Ψηφοφορίες Εκδόσεις Online Αγορές Επικοινωνία
   
Ομορφιά - ΔίαιταΥγείαΨυχολογίαFeng-ShuiΑγαπημέναΑστρολογίαΣχεσεις
 
Ομορφιά - Δίαιτα
Υγεία
Ψυχολογία
Feng-Shui
Αγαπημένα
Αστρολογία
Σχεσεις
Εκδόσεις
Ψηφοφορίες
Online Αγορές
 
 
Σχέσεις Περισσότερα άρθρα | Συνοπτική λίστα άρθρων |
 
Κίνδυνοι που επηρεάζουν αρνητικά τις σχεσεις και ιδιαίτερα τον γαμο σας – Αναγνωρίστε τους και προσπαθήστε να βρείτε μαζί λύσεις
 
  Print this article E-mail this article to a friend   
Συγγραφέας: Ματίνα Π.   Πηγή: ANEW.GR
   Σελίδα 1 από 1  
 

Σε όλες τις σχέσεις η έλλειψη προσοχής των αναγκών των συντρόφων μας είναι ίσως ο μεγαλύτερος παράγοντας που οδηγεί στις περισσότερες περιπτώσεις, στην αποξένωση, το χωρισμο και το διαζυγιο.

Θα πρέπει πρώτα να διορθώσετε εσείς τη δική σας συμμετοχή μέσα στη σχεση σας και μετά να περιμένετε από το έτερον ήμισυ να διορθώσει τη δική του.

Μάθετε ποιοί είναι οι μεγαλύτεροι κίνδυνοι για όλες τις σχεσεις για κάθε γάμο μήπως και μπορείτε να κάνετε κάτι για να μην φτάσετε στο τέλος.
Πρόωρος γάμος

Ζευγάρια που παντρεύονται σε πολύ νεαρή ηλικία ρισκάρουν πιο πολύ έναν πρώιμο χωρισμό.

Οι άνθρωποι αλλάζουν πολύ μεταξύ 19 και 25 χρονών. Έτσι μπορεί να ανακαλύψουν ότι αυτός που παντρεύτηκαν δεν είναι πλέον συμβιβάσιμος. Σκεφτείτε πόσες αλλαγές υπάρχουν στην προσωπικότητά μας μετά τα 30 ή ακόμα και μετά τα 40.

Θα πρέπει να αφήνετε το έτερον ήμισυ να εξελίσσεται όσο περνάνε τα χρόνια και το ίδιο θα πρέπει να απαιτήσετε και για σας. Θα πρέπει να εξελιχθείτε ο καθένας ξεχωριστά και να διατηρήσετε και κάποια κοινά ενδιαφέροντα όπου θα σας ενώνουν και αρέσουν και στους δυο σας.Εργασία μακριά από το σπίτι

Αν τα οικονομικά προβλήματα υποχρεώνουν κάποιον από τους δυο να δεχτεί μια θέση εργασίας σε άλλη πόλη, ή να κάνει συχνά ταξίδια εκτός του τόπου που ζείτε, η σχέση σας μπορεί να τεθεί σε κίνδυνο.


Κι αυτό επειδή τα τηλέφωνα και η επικοινωνία μέσω διαδικτύου δεν μπορούν να αντικαταστήσουν το χρόνο που περνάτε μαζί.

Θα πρέπει να φροντίσετε οι ώρες που περνάτε μαζί να είναι ποιοτικές
και αν κάνετε πράγματα που σας ευχαριστούν και καλύπτουν τις ώρες που είστε μακριά. Μπορείτε να κάνετε πράγματα για σας όταν το έτερον ήμισυ θα λείπει και έτσι να αναζωπυρωθεί η σχέση σας.


Υπερωρίες

Αν έχει πάντα νυχτώσει όταν γυρνάτε σπίτι ή αυτό συμβαίνει με τον/την σύντροφό σας, σίγουρα η σχέση σας θα υποφέρει.

Ένας σύντροφος με αγάπη θα ενθαρρύνει τον άλλο να αφιερωθεί σε ένα σημαντικό έργο, αλλά όταν οι υπερωρίες γίνουν συνήθεια, μπορεί να οδηγήσουν σε προβλήματα σε κάθε σχέση.

Θα πρέπει να βρείτε έναν τρόπο να το αποδεχτείτε και να περνάτε πολύ όμορφα τις ώρες που σας απομένουν δίχως να τις αμαυρώσετε γκρίνιες και φωνές.


Η άνιση κατανομή των οικιακών καθηκόντων

Όταν οι οικιακές ευθύνες μοιράζονται δίκαια, αυτό είναι ένας καλός παράγοντας για κάθε σχέση.

Αλλά όταν μόνο ένας από εσάς έχει να φροντίσει για τα περισσότερα πράγματα, η κατάσταση μπορεί να οδηγήσει σε αρνητικά συναισθήματα. Μοιράστε τις κοινές σας υποχρεώσεις.

Αν δεν του αρέσει να κάνει δουλειές μέσα στο σπίτι, αφήστε τον να αναλάβει τις εξωτερικές εργασίες, τις επισκευές
και οτιδήποτε άλλο δεν αρέσει σε σας. Αντί να φωνάζετε και να τσακώνεστε κάντε από νωρίς μια συζήτηση όπου θα μοιράσετε τις εργασίες σας και θα είστε και οι δύο ικανοποιημένοι.


Περνάτε μαζί πάρα πολύ λίγο χρόνο
Σε περίπτωση που δεν περνάτε χρόνο μαζί πια με ευχάριστες δραστηριότητες και για τους δυο, ο γάμος σας θα πρέπει να υποφέρει.

Οι διακοπές που περάσατε μαζί, οι βόλτες, οι μεσημεριανές ή βραδινές έξοδοι είναι πολύ σημαντικά για μία σχέση, πόσο μάλλον για ένα γάμο. Αν αυτά τα πράγματα είναι απόντα, ο/η σύζυγος μπορεί να ψάξει για ένα συναισθηματικό δεσμό έξω από το γάμο.


Η έλλειψη υποστήριξης

Όταν δεν βοηθάτε ή δεν υποστηρίζετε το ταίρι σας όταν θέλει να κάνει κάποια πράγματα, τότε ρισκάρετε να επισπεύσετε το τέλος του γάμου σας.

Ο γάμος βασίζεται στην υποστήριξη! Δεν θα πρέπει να σαμποτάρετε αυτά που θέλει να κάνει, τα σχέδιά του, τις φιλοδοξίες, τα χόμπι του/της.

Είτε συμφωνείτε είτε όχι, είναι τα δικά του/της ενδιαφέροντα και θα πρέπει να τον/την υποστηρίξετε είτε σας αρέσει είτε όχι. Έτσι μόνο να τον/την αφήσετε να εξελιχθεί σαν προσωπικότητα και δεν θα παρεμποδίσετε την ανάπτυξή του/της μόνο και μόνο επειδή βρίσκεται σε μια σχέση ή σε ένα γάμο μαζί σας.


Απιστία

Αρνείστε συνεχώς να πάτε με τον/την σύζυγό σας σε εκδηλώσεις που σχετίζονται με την εργασία, την οικογένεια ή με τους φίλους του/της;


Φτιάχνετε το δικό σας πρόγραμμα και δεν σας νοιάζει το δικό του/της; Όταν ένας από τους συζύγους προσφέρει στον άλλον επανειλημμένες ευκαιρίες για να παραπονεθεί για εγκατάλειψη, αδιαφορία ή έλλειψη υποστήριξης ο γάμος είναι σε κίνδυνο.

Βρείτε ευχάριστες δραστηριότητες για τους δυο σας
και κοινούς φίλους για να αποφευχθεί αυτό.


Η έλλειψη επικοινωνίας στο κρεβάτι
Η επικοινωνία σχετικά με τις σεξουαλικές επιθυμίες είναι απαραίτητη για την υγεία ενός γάμου υποστηρίζουν οι ψυχολόγοι.

Εάν αποφεύγετε το θέμα και δεν δέχεστε καμία αλλαγή όταν ο σύντροφός σας προσπαθεί να συζητήσει για τη σεξουαλική σας ζωή, δημιουργείτε κίνδυνο για το μέλλον του γάμου σας.


Η απουσία κοινών ενδιαφερόντων

Τα χόμπι και οι δραστηριότητες που είναι μια ευχαρίστηση και για τους δυο σας είναι ένα πολύ σημαντικό στοιχείο της ζωής σας ως ζευγάρι.

Εάν ο καθένας έχει τα δικά του ενδιαφέροντα και δεν υπάρχουν κοινές δραστηριότητες, τουλάχιστον ο ένας εκ των συζύγων θα ψάξει για αυτό έξω από το γάμο.


Οικονομικά προβλήματα
Όταν ο ένας δεν στηρίζει τον άλλον σε σχέση με θέματα οικονομικά, τότε αυτός είναι ένας σημαντικός λόγος όπου ο γάμος μπορεί να καταρρεύσει.

Θα πρέπει και οι δύο σύζυγοι να προσφέρουν στα οικονομικά του σπιτιού, να προσπαθούν να διατηρήσουν σε καλή ποιότητα τα οικονομικά αποφεύγοντας τις σπατάλες και τα περιττά έξοδα.

Μπορείτε να συμφωνήσετε μαζί ποιος θα έχει την οικονομική διαχείριση και ο άλλος να υποστηρίζει και να βοηθάει όπου ο άλλος σύντροφος το ζητήσει. Δεν θα πρέπει να σαμποτάρετε ο ένας τη δουλειά του άλλους ή την οικονομική του συμπεριφορά προκειμένου να μην αντιμετωπίσετε σοβαρά οικονομικά προβλήματα.


Με σωστή επικοινωνία μπορείτε να βρείτε λύσεις σε όλα, αρκεί να υπάρχει η καλή διάθεση ανάμεσά σας.ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ:

-
10 Σημάδια που δείχνουν ότι είναι καταστροφή στο κρεβατι οπότε καλύτερα να αποφύγετε να φτάσετε εκεί ή ακόμα και μια σχεση μαζί του

-
Αντιμετωπίστε δημιουργικά τον θυμο και αποφύγετε τους καυγάδες στις σχεσεις σας

-
Ραντεβου στα τυφλά: Μπορεί να έχει επιτυχια ή αποτυχια; Μπορεί να προκύψει μια σοβαρή σχεση αμέσως μετά ή όχι;

-
3 σημάδια που δείχνουν ότι η σχεση μας βρίσκεται σε κίνδυνο – Σημαντικά σημάδια κινδύνου για τις σχεσεις 

          

 
 
Custom Search
 
Δ Ι Α Φ Η Μ Ι Σ Η