Κεντρική Σελίδα Ψηφοφορίες Εκδόσεις Online Αγορές Επικοινωνία
   
Ομορφιά - ΔίαιταΥγείαΨυχολογίαFeng-ShuiΑγαπημέναΑστρολογίαΣχεσεις
 
Ομορφιά - Δίαιτα
Υγεία
Ψυχολογία
Feng-Shui
Αγαπημένα
Αστρολογία
Σχεσεις
Εκδόσεις
Ψηφοφορίες
Online Αγορές
 
 
Σχέσεις Περισσότερα άρθρα | Συνοπτική λίστα άρθρων |
 
Αντιμετωπίστε δημιουργικά τον θυμο και αποφύγετε τους καυγάδες στις σχεσεις σας
 
  Print this article E-mail this article to a friend   
Συγγραφέας: Βασιλική Τ.   Πηγή: ANEW.GR
   Σελίδα 1 από 1  
 

Στις σχεσεις μας υπάρχουν στιγμές όπου διαφωνούμε και είναι δύσκολο να αποδεχτούμε τον άλλο όπως είναι. Θέλουμε να έχουμε δίκιο σε όλα και δεν αντιλαμβανόμαστε πως και το άλλο άτομο θέλει ακριβώς το ίδιο οπότε αυτό είναι κάτι σχεδόν αδύνατο στις σχεσεις μας.


Κάποια στιγμή, αναπόφευκτα, θα βιώσετε θυμό ή απογοήτευση με το σύντροφό σας. Αυτό συνήθως ξεσπάει από το παραμικρό συμβάν, και προτού το καταλάβετε λέξεις θυμού «εκσφενδονίζονται» πέρα δώθε και θα βάλουν σε κίνδυνο τη σχεση σας.

Ένα από τα πιο προκλητικά πράγματα που αντιμετωπίζουν τα ζευγαρια στις σχεσεις τους είναι η επίλυση των συγκρούσεων. Αν προλάβετε τις καταστάσεις πριν αυτές πραγματικά «εκραγούν», τότε θα έχετε λιγότερες από αυτές τις δύσκολες στιγμές.           


Δείτε παρακάτω τι σας προτείνουμε για να προλάβετε τις εκρήξεις και τις συγκρούσεις στις σχεσεις σας, εφόσον έχετε ήδη διαπιστώσει πως δεν οι εντάσεις μόνο καλό δεν θα σας κάνουν και θέλετε να διατηρήσετε και την ψυχική σας ηρεμία αλλά και τη σχεση σας.


Πώς θα το κάνουμε αυτό;

Ο θυμός έχει πάντα έναν τρόπο να φουντώνει γρήγορα, και εμείς, ως άνθρωποι, συνήθως αμυνόμαστε εξίσου γρήγορα, ιδιαίτερα όταν ερχόμαστε αντιμέτωποι με ένα θυμωμένο σύντροφο.

Χρησιμοποιήστε αυτή τη διαδικασία δύο σταδίων για να διαχειριστείτε το θυμό και την απογοήτευση στη σχέση σας
.Βήμα 1


Μόλις αισθανθείτε ότι αρχίζετε να «φουντώνετε» (η κατάσταση από μόνη της δεν έχει σημασία), και η αναπνοή σας γίνεται ρηχή και γρήγορη
:


Πατήστε ένα κουμπί παύσης στο μυαλό σας.

Αυτό το "κουμπί παύσης" επιτρέπει στο μυαλό σας να απεμπλακεί απρόσκοπτα από την κατάσταση εξακολουθώντας να διατηρεί την ικανότητα ότι είναι παρών.


Κατά τη διάρκεια αυτών των 5-10 δευτερολέπτων, που το κουμπί παύσης είναι ακόμα πιεσμένο, πάρτε 2-3 βαθιές αναπνοές και μετατοπίστε την προσοχή σας μόνο στο να αναπνέετε για μερικές ανάσες.
Όσο περισσότερο επεξεργάζεστε με αυτό, τόσο περισσότερο θα δείτε ότι ο χρόνος σχεδόν θα σταματήσει για σας.


Η λογική θα θέλει να ξέρει τι συνέβη.


Γιατί είναι αυτός/ή θυμωμένος/η; Γιατί λέει τόσο οδυνηρές λέξεις; Καθώς κάνετε αυτές τις σκέψεις, θυμώνετε περισσότερο και απογοητεύεστε εξίσου. Ο νόμος της έλξης εισχωρεί.


Όσο περισσότερο τα σκεφτόμαστε και τα συζητάμε, τόσο περισσότερο φουντώνουμε.

Αυτό προσθέτει λάδι στη φωτιά η οποία ήδη είναι φουντωμένη. Αυτό που χρειάζεστε είναι το νερό για την κατάσβεσή της. Αυτό σας φέρνει στο δεύτερο μέρος της τεχνικής.Βήμα 2


Αφήστε το κουμπί παύσης στο μυαλό σας και στη συνέχεια πατήστε το "κουμπί ενεργοποίησης".Αυτό το κουμπί είναι υπεύθυνο για την αναπαραγωγή εικόνων στο μυαλό σας που θα σας κάνουν να χαμογελάσετε.

Είναι απλά κάτι που το προγραμματίζετε μέσα στον εαυτό σας... για να παράγει αυτό το αποτέλεσμα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε εικόνες, αλλά μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα ευχάριστο άρωμα, ή έναν ήχο που μπορείτε εύκολα να θυμηθείτε (ή να αναπαράγετε) εκείνη τη στιγμή.


Το πιο σημαντικό πράγμα σε εκείνες τις στιγμές είναι να μετατοπιστεί η σκέψη σας που θα αλλάξει τα συναισθήματά σας. Μόλις το μυαλό και τα συναισθήματά σας μετατοπιστούν ολόκληρη η στιγμή θα αλλάξει. Η όλη διαδικασία διαρκεί ίσως 5-10 δευτερόλεπτα και μπορεί να φαίνεται λίγο άβολη η πραγματοποίησή της στην αρχή. Αλλά «παίξτε» λίγο με όλο αυτό και κάντε το συχνά κάθε φορά που κάτι θα σας εκνευρίζει έτσι ώστε να το συνηθίσετε.


Η όλη ιδέα είναι να δημιουργήσετε τη δική σας ψυχική "παύση" και "ενεργοποίηση".

Να διατηρήσετε τη δική σας θετική ενέργεια και να μην υποπέσετε στο σφάλμα να ταυτιστείτε με την αρνητική ενέργεια του άλλου.


Χρησιμοποιήστε τα χρώματα, τα συναισθήματα, τις μυρωδιές, την αναπνοή σας και άλλες τεχνικές χαλάρωσης αλλά και ότι άλλο θέλετε για να το κάνετε πιο ρεαλιστικό για εσάς, στο μυαλό σας.

Μπορείτε να προγραμματίσετε το κουμπί «ενεργοποίησης» για να υποκινήσετε κάθε είδους συναίσθημα που σας αρέσει με βάση τις εικόνες που προγραμματίσατε να παίξει.Καλή τύχη στην εξάσκηση και απολαύστε το αποτέλεσμα!ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ:

- Ραντεβου στα τυφλά: Μπορεί να έχει επιτυχια ή αποτυχια; Μπορεί να προκύψει μια σοβαρή σχεση αμέσως μετά ή όχι;

- 3 σημάδια που δείχνουν ότι η σχεση μας βρίσκεται σε κίνδυνο – Σημαντικά σημάδια κινδύνου για τις σχεσεις

- 3 σημαντικά πράγματα για τις σχεσεις που πρέπει να ξέρετε σχετικά με τους αντρες

- Οι «μάσκες» που φοράμε στον ερωτα και τελικά στις σχεσεις μας – Πώς και γιατί το κάνουμε αν το κάνουμε;
          

 
 
Custom Search
 
Δ Ι Α Φ Η Μ Ι Σ Η