Κεντρική Σελίδα Ψηφοφορίες Εκδόσεις Online Αγορές Επικοινωνία
   
Ομορφιά - ΔίαιταΥγείαΨυχολογίαFeng-ShuiΑγαπημέναΑστρολογίαΣχεσεις
 
Ομορφιά - Δίαιτα
Υγεία
Ψυχολογία
Feng-Shui
Αγαπημένα
Αστρολογία
Σχεσεις
Εκδόσεις
Ψηφοφορίες
Online Αγορές
 
 
Σχέσεις Περισσότερα άρθρα | Συνοπτική λίστα άρθρων |
 
Είσαι μόνος/η; Μήπως έχεις δημιουργήσει στη ζωή σου προϋποθέσεις μοναξιάς που δεν σου επιτρέπουν να είσαι μέσα σε μια σχεση; Δες τις βασικές
 
  Print this article E-mail this article to a friend   
Συγγραφέας: Βασιλική Τ.   Πηγή: ANEW.GR
   Σελίδα 1 από 1  
 

Δεν είναι εύκολο να ξεκινήσει κανείς μια σχεση, γνωρίζοντας πόσα θα πρέπει να θυσιάσει από την ελευθερια του/της, αλλά το βαθμό της συναισθηματικής εμπλοκής που χρειάζεται για να λειτουργήσει σωστά μια σχεση και να είναι επιτυχημένη. Όσο σκέπτεστε πως ρισκάρετε να πληγωθείτε εφόσον επενδύσετε συναισθηματικά σε μεγάλο βαθμό, τόσο αποφεύγετε να εμπλακείτε σε σταθερές σχεσεις. Παρόλα αυτά αν δεν ρισκάρετε ποτέ, δεν θα έχετε και ποτέ την ευκαιρία να γνωρίσετε ένα πρόσωπο που θα είναι εκεί για σας ότι κι αν γίνει, θα περνάτε καλά και μπορεί τελικά να αποδειχθεί το άλλο σας μισό.Το πρόσωπο που θα μοιράζεστε τις όμορφες στιγμές, θα σας αγαπάει και θα σας κάνει χαρούμενους καθημερινά. Αν λοιπόν είστε μόνος ή μόνη, δείτε ποιες είναι οι σημαντικότερες προϋποθέσεις που έχετε δημιουργήσει ή περάσει στη ζωή σας και εμποδίζετε - είτε το αντιλαμβάνεστε είτε όχι - μια σημαντική σχεση να έρθει στη ζωή σας, ώστε να γνωρίσετε το πρόσωπο που πραγματικά σας ταιριάζει και να μείνετε μαζί του/της.- Υπερβολική ενασχόληση με τη δουλειά και την καριέρα σας

Ένας από τους λόγους που μπορεί να σας εμποδίζει να έχετε μια σταθερή και μόνιμη σχέση είναι το συνεχές κυνήγι μιας επιτυχημένης καριέρας, ιδιαίτερα την εποχή αυτή που οι δουλειές είναι δυσεύρετες.

Μπορεί να είστε συναισθηματικά πεσμένοι όπου τα πράγματα στη δουλειά σας δεν πάνε καλά ή ακόμα και να είστε καιρό χωρίς δουλειά, οπότε πού μυαλό για έρωτες… Η απογοήτευση που φέρνει η ανεργία στη ζωή σας δεν αφήνει χώρο για να μπει οτιδήποτε καλό ακόμα και στον τομέα των σχέσεων. Από την άλλη, εφόσον έχετε μια δουλειά, είναι πολύ πιθανό να δουλεύετε πολλές ώρες και γενικότερα η καριέρα σας να απασχολεί τόσο πολύ τη ζωή σας, ώστε δεν υπάρχει χρόνος για προσωπική ζωή.

Πρέπει να είστε προσεχτικοί για να μην γίνετε εργασιομανείς και η δουλειά σας δεν αφήνει καθόλου χώρο ελεύθερο για τίποτα παραπάνω στην καθημερινότητά σας. Αν κάτι τέτοιο συμβαίνει θα πρέπει να βρείτε τις σωστές ισορροπίες ανάμεσα στην προσωπική σας ζωή και στη δουλειά σας.- Αναζήτηση του τέλειου

Η συνεχής αναζήτηση από μεριάς σας του τέλειου ατόμου για να κάνετε σχέση, μπορεί να σας αποτρέψει από το να βρείτε ακριβώς αυτό που σας ταιριάζει πραγματικά.

Αν δεν τολμήσετε να δοκιμάσετε σχέσεις με όλων των ειδών τους ανθρώπους και βρίσκετε συνεχώς πράγματα που δεν σας αρέσουν στο άλλο άτομο πριν καν δοκιμάσετε να βγείτε μαζί τους/της, τότε θα ψάχνετε πάντα για μια δικαιολογία ώστε να μένετε έξω από κάθε είδος σχέσης. Και πρέπει να σκεφτείτε πως ίσως ένα από τα άτομα αυτά που έχετε απορρίψει ίσως να ήταν αυτό η σημαντική σχέση της ζωή σας. Κι αυτό γιατί μάλλον έχετε πολύ υψηλά στάνταρ, επιθυμείτε να έχει μια συγκεκριμένη εξωτερική εμφάνιση, να φέρετε και να μιλάει με έναν συγκεκριμένο τρόπο, παρόλο που ίσως ούτε εσείς οι ίδιοι δεν φτάνετε τα αντίστοιχα αυτά στάνταρ.

Δοκιμάστε να βγείτε έξω και αν γνωρίσετε καλύτερα ένα άτομο που ενδιαφέρεται για σας, ακόμα κι αν δεν πιάνει τα υψηλά στάνταρ σας, γιατί πολύ ξέρετε, ίσως τελικά τα θετικά που έχει σας κερδίσουν και σας κάνουν να ξεχάσετε τα αρνητικά των υψηλών στάνταρ που έχετε βάλει. Γιατί πρέπει να θυμάστε πως ο πρίγκιπας ή η πριγκίπισσα που περιμένετε να έρθει στη ζωή σας μπορεί να είναι κάπου εκεί έξω, και να δεν βγείτε να τον αναζητήσετε ρισκάρετε να περάσει από δίπλα σας και να τον/την χάσετε χαμένοι στις λεπτομέρειες και στις φοβίες σας.- Παλαιότερες απογοητεύσεις

Οι προηγούμενες εμπειρίες σας και ας πάμε πολύ πίσω, ακόμα και εμπειρίες μέσα στην οικογένειά σας, ή αργότερα σε κάποιες σχέσεις που είχατε, μπορεί να σας έχουν προκαλέσει εμπόδια ψυχικά τα οποία σας κάνουν να βάζετε κι εσείς με τη σειρά σας σημαντικά εμπόδια σε κάθε είδος σχέση που πάει να δημιουργηθεί και ιδιαίτερα όταν πάει να γίνει σοβαρή.

Μπορεί να έχετε χάσει την εμπιστοσύνη σας στους ανθρώπους ή ίσως να μην είχατε ποτέ πραγματικά μεγάλη εμπιστοσύνη. Οπότε και δεν θα μπείτε καν στον κόπο να δοκιμάσετε μια νέα σχέση, καθώς θα φοβάστε συνεχώς πως τα ίδια ή κάποια από αυτά που έχετε περάσει στο παρελθόν θα τα ξαναπεράσετε. Ο φόβος αυτός, συνειδητός ή ασυνείδητος, μπορεί να είναι τόσο μεγάλος όπου σας έχει κάνει να έχετε φτιάξει διάφορες θεωρίες για το τι μπορεί να συμβεί σε μια πιθανή σας προσπάθεια για σχέση με κάποιο άτομο. Έτσι δεν προσπαθείτε καν. Δεν βγαίνετε έξω μαζί του/της και δεν του/της δίνετε καμία ευκαιρία να σας αποδείξει πως μπορεί όλα αυτά που σκέφτεστε ή και που φοβάστε μπορεί απλά να είναι στο μυαλό σας.

Μήπως ήρθε η ώρα να καταπολεμήσετε όλους αυτούς τους φόβους και να δώσετε στους άλλους μια ευκαιρία; Μόνο έτσι θα ξέρετε τουλάχιστον ότι προσπαθήσετε πραγματικά.


- Εμπόδια που τα δημιοιυργούν κάποια εσωτερικά προβλήματα, κάποια κόμπλεξ που έχετε
Δείτε τι πραγματικά συμβαίνει μέσα σας και δεν τολμάτε να βγείτε έξω και να γνωρίσετε έναν άνθρωπο που έχει εκδηλώσει το ενδιαφέρον του/της για σας.

Μήπως πραγματικά δεν μπορείτε να καταλάβετε τι σας βρίσει αυτό το άτομο και θέλει να βγει μαζί σας; Μήπως νιώθετε πως κάτι θέλει να κερδίσετε από σας γιατί αλλιώς γιατί να βγει μαζί σας; Μήπως αισθάνεστε πως θα πρέπει να χάσετε μερικά κιλά ή ξεκινήσετε εκείνο το γυμναστήριο που λέγατε πριν βγείτε μαζί του/της για να το αξίζετε πραγματικά και να έχει αυτό το ραντεβού και μια κάποια τύχη; Μήπως νιώθετε άσχημοι την περίοδο αυτή οπότε δεν είστε ακόμα έτοιμοι; Ή μήπως τελικά συναντηθήκατε ήδη και νιώσατε πολύ άσχημα γιατί χάσατε τα λόγια σας, τρέματε ή ιδρώσατε από πάνω μέχρι κάτω, οπότε φοβάστε πως δεν είστε έτοιμοι να τον/την ξαναδείτε γιατί σας ξυπνάει δυνατά συναισθήματα και σας κάνει να τρέμετε; Κατ’ αρχήν είναι πολύ σημαντικό να προσπαθήσετε να βγείτε μαζί του/της, πάση θυσία, ακόμα κι αν νιώθετε πολύ έντονα συναισθήματα ή φοβάστε όλα ή κάποια από τα παραπάνω.

Πρέπει να δοκιμάσετε γιατί μπορεί και εκείνος/η να νιώθει το ίδιο και δεν θα καταλάβετε αν σας ταιριάζει ή όχι αν δεν δοκιμάσετε να βγείτε και να γνωριστείτε καλύτερα
. Είναι πολύ σημαντικό επίσης, παρόλο που μπορεί να μην νιώθετε καλά για τον εαυτό σας, να μην υποκρίνεστε και να είστε ο εαυτός σας. Ποιος ο λόγος άλλωστε εφόσον ψάχνετε για μια σημαντική, σταθερή και αληθινή σχέση να μην είστε ο εαυτό σας και να προσποιηθείτε κάτι άλλο; Ακόμα κι αν αυτό το άλλο πιστεύετε πως θα αρέσει περισσότερο, δεν θα πρέπει να το κάνετε. Θέλετε να ερωτευτούν εσάς και όχι με ένα χαρακτήρα που πλάσατε.

Προσπαθήστε λοιπόν να ξεπεράσετε τα εσωτερικά σας προβλήματα, τα κόμπλεξ που μπορεί να έχετε τα οποία σας εμποδίζουν να βρείτε το σωστό άτομο για σας. Αν δεν μπορείτε να τα αντιληφθείτε ζητήστε τη βοήθεια ενός ειδικού να σας βοηθήσει και μαζί να βρείτε λύσεις. Η ζωή είναι πολύ μικρή και πρέπει να τη ζήσετε πραγματικά στο έπακρο. Πολλές φορές στη ζωή δεν μετανιώνεις για τα πράγματα που έκανες, αλλά για εκείνα που δεν τόλμησες να κάνεις.Αν πάλι νιώθετε πως δεν ταιριάζει καμία από τις παραπάνω προϋποθέσεις  με την περίπτωσή σας, τότε συνεχίστε να ψάχνετε.
Συνεχίστε να τολμάτε. Συνεχίστε να δοκιμάζετε. Και να είστε σίγουροι πως μια μέρα θα κάνετε τη σχέση που πραγματικά έχετε ανάγκη. Μια σχέση σταθερή όπου έχει πολλά να σας δώσει και θα ταιριάζετε απόλυτα στα περισσότερα. Θα έρθει το κατάλληλο άτομο, όταν είστε έτοιμοι, το σωστό χρόνο, στο σωστό τόπο και με τον σωστό τρόπο. 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: 

- Πώς να διατηρήσετε ή και να αυξήσετε τον ερωτα μέσα στις σχεσεις σας – Εξυπνοι τρόποι που θα εφαρμόσετε εύκολα

- Σοβαρά σημάδια πως εκείνος δεν θέλει μια σταθερή σχεση μαζί σου ή γενικότερα δεν μπορεί να δεσμευτεί

- Οικονομικοί καβγάδες στο γαμο - Αποτελεσματικοί τρόποι για να σταματήσουν οι καβγάδες για τα οικονομικα στις σχεσεις σας

- Μήπως ο ανδρας που έχετε σχεση σας κρύβει κάτι; Ανακαλύψτε το αναγνωρίζοντας 4 βασικά σημάδια

 

         

 
 
Custom Search
 
Δ Ι Α Φ Η Μ Ι Σ Η