Κεντρική Σελίδα Ψηφοφορίες Εκδόσεις Online Αγορές Επικοινωνία
   
Ομορφιά - ΔίαιταΥγείαΨυχολογίαFeng-ShuiΑγαπημέναΑστρολογίαΣχεσεις
 
Ομορφιά - Δίαιτα
Υγεία
Ψυχολογία
Feng-Shui
Αγαπημένα
Αστρολογία
Σχεσεις
Εκδόσεις
Ψηφοφορίες
Online Αγορές
 
 
Feng-Shui Περισσότερα άρθρα | Συνοπτική λίστα άρθρων |
 
Η τεχνη του Φενγκ Σουι – Πώς θα το γνωρίσετε καλύτερα - Tα πρώτα βήματα για να δείτε πού στηρίζεται όσοι δεν το ξέρετε και πώς λειτουργεί
 
  Print this article E-mail this article to a friend   
Συγγραφέας: Αννα Β.
   Σελίδα 1 από 2  
 

Το Φενγκ Σουι είναι ιδιαίτερα διαδεδομένο τελευταία και όχι μόνοι, καθώς μας βοηθάει να συντονιστούμε με την ενέργεια του σύμπαντος του οποίου είμαστε κι εμείς μέλη του. Η δύναμη της ζωής που προέρχεται μέσα από το περιβαλλον, είναι γνωστή ως ενέργεια τσι και έχει μεγάλη επιρροή στον τρόπο που ζούμε, νιώθουμε, σκεφτόμαστε και πράττουμε.


Οτιδήποτε περιέχει το περιβάλλον που ζούμε, το περίγραμμα, ο προσανατολισμός, τα υλικά του, επηρεάζουν καταλυτικά τη ροή του τσι σύμφωνα με το Φενγκ Σουι. Η τέχνη του Φενγκ Σουι έχει τις ρίζες του στην Κίνα και εμφανίστηκε πριν από τουλάχιστον 4.000 χρόνια. Η πρακτική της τέχνης αυτής έχει μια μακρόχρονη ιστορία σε ολόκληρη την Ανατολή και τα τελευταία χρόνια και στη Δύση.

           


Πού στηρίζεται και πώς λειτουργεί

Η θεμελιώδης αρχή του Φενγκ Σούι είναι πως όλα τα πράγματα στο περιβάλλον μας έχουν τη δύναμη να το διαμορφώσουν θετικά ή αρνητικά.


Σκοπός του Φενγκ Σούι είναι να βοηθήσει να κάνουμε απλές θετικές αλλαγές στη διαρρύθμιση και διακόσμηση του χώρου μας, είτε αυτό είναι το σπίτι, το δωμάτιό μας, είτε ο χώρος εργασίας μας, προκειμένου να υπάρξει μια θετική ροή της ενέργειας τσι.

Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να αντικατασταθεί η αρνητική ενέργεια, με θετική ενέργεια, και με αυτόν τον τρόπο να διορθώσουμε λάθη και προβλήματα σε όλους τους τομείς της ζωής μας.


Τα βασικά συστήματα και σχολές

Με το πέρασμα των χρόνων το Φενγκ Σουι έχει υποστεί πολλές αλλαγές, αλλά η βασική του φιλοσοφία είναι μία.

Να κάνει καλύτερη τη ζωή μας.

Επειδή χρησιμοποιεί πολλά διαφορετικά περιβάλλοντα και πολιτιστικά επίπεδα, το Φενγκ Σούι έχει αναπτύξει και διάφορα συστήματα και σχολές.


Τέσσερις
είναι οι βασικότερες μέθοδοι και σχολές, και ακολουθούν τις βασικές αρχές κίνησης της ενέργειας τσι, τα γιν και γιανγκ, τα πέντε στοιχεία και τις οκτώ κατευθύνσεις.

Η διαφορά των σχολών αφορά το διαφορετικό τρόπο εφαρμογής των βασικών τους αρχών:


- Η μέθοδος της Πυξίδας

Σύμφωνα με αυτή τη μέθοδο η πυξίδα είναι αυτή που καθορίζει τις κατευθύνσεις σε ένα χώρο.


Κάθε
μία από τις 8 κατευθύνσεις της πυξίδας δέχεται και διαφορετικό είδος ενέργειας.

Η επίδραση των στοιχείων εκτιμάται με βάση την κατεύθυνσή τους από το κέντρο του χώρου που εξετάζεται.

Εδώ θα πρέπει παράλληλα να καθοριστεί και ο κατάλληλος χρόνος σύμφωνα με τον οποίο θα πρέπει να γίνουν οι αλλαγές στο χώρο.


- Η μέθοδος των Οκτώ Οίκων

Η ένδειξη της πυξίδας και η πρόσοψη του χώρου που εξετάζουμε, καθορίζουν σε αυτήν εδώ τη μέθοδο τη φύση των οκτώ οίκων ή «τομέων» μέσα στο χώρο μας.

Εδώ θα πρέπει να καθοριστούν οι αστρολογικοί χάρτες Νίνε Κι για κάθε άτομο που κατοικεί στο χώρο κι αν ο χώρος είναι κατάλληλος ανάλογα τη χρήση και τις κατευθύνσεις του χώρου και των δωματίων του.


- Η μέθοδος του Ιπτάμενου Άστρου


Σύμφωνα με αυτή τη μέθοδος
χρησιμοποιούμε την πυξίδα στη πρόσοψη του κτιρίου.

Αυτό γίνεται για να προσανατολίσουμε το γενέθλιο χάρτη του κτιρίου όπου καθορίζεται από το χρόνο κατασκευής του.

Με τα στοιχεία του γενέθλιου χάρτη μπορούμε να προλάβουμε πιθανά προβλήματα.


- Η Σχολή της Μορφής

Χρησιμοποιεί το σχήμα του περιβάλλοντος σε συνδυασμό με την πρόσοψη του κτιρίου για να προσδιορίσει την ενέργεια που διέρχεται από το κτίριο.

Το γνωστό «μπα γκούα» είναι ένα πλέγμα από 9 τετράγωνα που σχηματίζεται ανάλογα την πρόσοψη του κτιρίου και μας δίνει πληροφορίες για την κάθε περιοχή και δωμάτιο του κτηρίου.


Τι είναι το τσι

Είναι ένα λεπτό ρεύμα ηλεκτρομαγνητικής ενέργειας που συνδέει τα πάντα μέσα στο σύμπαν.

Η κατανόηση και ο έλεγχος των ροών ενέργειας αποτελούν βασική αρχή των παραδοσιακών θεραπευτικών μεθόδων της ανατολής όπως το σιάτσου και ο βελονισμός.

Η ενέργεια έχει πολλά ονόματα, αλλά στη Κίνα ονομάζεται τσι.


Το τσι παραμένει κυρίως σε οντότητες όπως είναι το ανθρώπινο σώμα, τα φυτά και τα κτίρια, αλλά ένα μέρος της ρέει από άλλες πηγές, από έξω προς τα μέσα και από μέσα προς τα έξω.


Η ενέργεια τσι του κάθε ανθρώπου ξεχωριστά αναμιγνύεται με την ενέργεια τσι του περιβάλλοντος, είτε είναι το φυσικό περιβάλλον, είτε ένας οποιοδήποτε άλλος χώρος, όπως ένα σπίτι ή ειδικότερα ένα δωμάτιο.

Με αυτόν ακριβώς τον τρόπο συνδεόμαστε με το άμεσο περιβάλλον μας και τελικά με ολόκληρο το σύμπαν, με κύματα ενέργειας τσι από μακριά ή από κοντά
.


ΠΑΤΗΣΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΤΕ ΣΤΗ 2η ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΑΥΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΘΕΤΙΚΟ ΚΑΙ ΠΟΙΟ ΤΟ ΑΡΝΗΤΙΚΟ ΤΣΙ 

     


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ:

-
Συμβουλες Φενγκ Σουι για να προσελκίσετε τον ρομαντισμο και την αγαπη – Πώς να τα πάτε πολύ καλύτερα στον ερωτα

-
Φυτα όπου σύμφωνα με το Φενγκ Σουι μπορούν να σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε ένα πιο ήρεμο και πιο θετικο σπιτι

-
Προστατέψτε το σπιτι σας σύμφωνα με τις αρχές του Φενγκ Σουι για να νιώθετε και να είστε πάντα ασφαλείς

-
Συμβουλές για τη διατήρηση των τροφιμων σύμφωνα με τις αρχές του Φενγκ Σουι για να διατηρήσετε θετική την ενέργειά τους
 


 

 

          

 
 
| 1 | 2 |
Custom Search
 
Δ Ι Α Φ Η Μ Ι Σ Η