Κεντρική Σελίδα Ψηφοφορίες Εκδόσεις Online Αγορές Επικοινωνία
   
Ομορφιά - ΔίαιταΥγείαΨυχολογίαFeng-ShuiΑγαπημέναΑστρολογίαΣχεσεις
 
Ομορφιά - Δίαιτα
Υγεία
Ψυχολογία
Feng-Shui
Αγαπημένα
Αστρολογία
Σχεσεις
Εκδόσεις
Ψηφοφορίες
Online Αγορές
 
 
Feng-Shui Περισσότερα άρθρα | Συνοπτική λίστα άρθρων |
 
Συμβουλές για τη διατήρηση των τροφιμων σύμφωνα με τις αρχές του Φενγκ Σουι για να διατηρήσετε θετική την ενέργειά τους
 
  Print this article E-mail this article to a friend   
Συγγραφέας: Ιωάννης Π.   Πηγή: ANEW.GR
   Σελίδα 1 από 1  
 

Το φαγητο και τα τρόφιμα για το Φενγκ Σουι είναι ζωτικής σημασίας, και το πώς αποθηκεύονται πριν καταναλωθούν θα συμβάλλουν στην καλή υγεια μας.

Σύμφωνα με το Φενγκ Σουι η τακτοποίηση των ντουλαπιών και των δοχείων που αποθηκεύετε τα τροφιμα είναι ιδιαίτερα σημαντική και δεν θα πρέπει να τα βάζουμε τυχαία.

Η ενέργεια των τροφίμων στο Φενγκ Σου εξαρτάται για παράδειγμα από την ποιότητα των δοχείων που τα τοποθετούμε, αν είναι από πλαστικό, γυαλί ή οτιδήποτε άλλο.

Ποιο έχει πιο θετική ενέργεια και ποιο όχι.





          

 


Παρακάτω στο άρθρο μας σας δίνουμε όλες τις λεπτομέρειες που πρέπει να γνωρίζετε για να διατηρήσετε τα τρόφιμα με θετική ενέργεια.


Το ντουλάπι


Στην παραδοσιακή Κίνα τα ντουλάπια είναι τοποθετημένα κοντά στην κουζίνα ή πίσω από αυτή.


Έτσι, τα τρόφιμα θα μπορούσαν να αποθηκεύονται με ασφάλεια μακριά από τη ζέστη της ημέρας και του ήλιου.

Οι αγρότες συνειδητοποίησαν από πολύ νωρίς ότι τα λαχανικά παραμένουν φρέσκα πολύ περισσότερο εάν διατηρούνται σε άμεση επαφή με τη γη.


Έτσι, πρέπει να αναπτυχθεί η παράδοση του να τοποθετούμε φαγητό σε ντουλάπι κοντά στο πάτωμα.


Αυτή η σοφία μπορεί να εφαρμοστεί σήμερα.

Ο ιδανικός χώρος για την αποθήκευση των τροφίμων είναι ένα ξεχωριστό δωμάτιο ή μια μεγάλη ντουλάπα τοποθετημένα δίπλα στην κουζίνα.


Σε ορισμένα σπίτια μπορεί να διατηρηθεί ένας χώρος στο υπόγειο
αφιερωμένος σε αυτόν τον σκοπό.

Εάν είναι δυνατόν θα πρέπει να έχει μικροσκοπικά παράθυρα, να μην είναι υγρός και να έχει δάπεδο με πλακάκια και τοίχους.


Τα λαχανικά μπορούν να αποθηκεύονται πάνω στο πάτωμα.


Θα δείτε ότι με αυτόν τον τρόπο θα είναι φρέσκα πολύ περισσότερο από ότι σε υγρασία ή στην υπερβολική δροσιά του ψυγείου.


Τα αποξηραμένα τρόφιμα μπορούν να διατηρούνται σε άγκιστρα κοντά στο παράθυρο
, αλλά μακριά από το άμεσο ηλιακό φως. 



Τα δοχεία τροφίμων


Το υλικό από το οποίο είναι κατασκευασμένα τα διαφορετικά δοχεία έχει έναν σημαντικό ρόλο.


Εδώ αναφέρονται οι κύριες συστάσεις σχετικά με αυτό:



- Δοχεία από πηλό
, πορσελάνη και γυαλί

Αυτά περιέχουν το στοιχείο της Γης.

Η ενέργεια της Γης είναι ιδανική για την αποθήκευση καθώς παρέχει προστασία.

Τα δοχεία αυτού του τύπου έχουν το πλεονέκτημα ότι είναι δροσερά και ξηρά στο εσωτερικό
, και τα τρόφιμα που αποθηκεύονται σε αυτά θα είναι λιγότερο επιρρεπή σε σήψη ώστε να χαλάσουν.

Συστατικά που πρέπει να προστατεύονται από το φως, όπως η ζάχαρη, το αλάτι και το πιπέρι
μπορούν να διατηρούνται σε πήλινα δοχεία ή από άργιλο.

Τρόφιμα όπως τουρσιά, ξηρά ζυμαρικά και λιπαροί σπόροι όπου μπορούν να εκτεθούν στο φως
, μπορούν να αποθηκευτούν σε γυάλινα δοχεία.



- Ξύλινα δοχεία
 

Δοχεία από ξύλο, όπως μπαμπού, είναι τέλεια, επειδή επιτρέπουν την κυκλοφορία του αέρα.


Τα προϊόντα που πρέπει να αναπνέουν όπως το τσάι και τα δημητριακά, είναι καλύτερο να διατηρούνται σε δοχεία από ξύλο ή από μπαμπού.

Αν παραμείνουν σε μεταλλικά δοχεία σχηματίζουν μούχλα, για παράδειγμα, το κέικ και το ψωμί, επομένως διατηρούν περισσότερη φρεσκάδα σε ξύλινα δοχεία. 


- Τα πλαστικά και μεταλλικά δοχεία 


Το πλαστικό, που παράγεται από το πετρέλαιο διατηρεί το ενεργειακό μοντέλο που κατέχεται από το στοιχείο της φωτιάς.

Με τη σειρά του, κρατά τα δοχεία διαφόρων μετάλλων προφανώς για τα μεταλλικά στοιχεία. Κανένα δεν είναι κατάλληλο για αποθήκευση.

Το ποιοτικό πλαστικό είναι τόσο σκληρό, που έχει παρόμοιες ιδιότητες με το πηλό, ως εκ τούτου μπορεί να χρησιμοποιηθεί αλλά είναι φτηνό πλαστικό πολύ κακής ποιότητας.

Είναι δύσκολο να σφραγίσει, η μυρωδιά του απορροφάται σχεδόν από τα πάντα που είναι αποθηκευμένα σε αυτό και κάνει το τυρί και άλλα προϊόντα να "ιδρώνουν".


Καθώς η ενέργεια του μετάλλου είναι το σκληρό χαρακτηριστικό της συμπύκνωσης, η οποία θα δημιουργήσει ένα πεδίο πίεσης στο δοχείο.

Αλληλεπιδρά με πολλούς τύπους προϊόντων. Τα τρόφιμα θα απορροφήσουν τα μεταλλικά σωματίδια, τα οποία, με τη σειρά τους, θα αρχίσουν να υποβαθμίζονται. Ως εκ τούτου, αποφύγετε την αποθήκευση των τροφίμων σε τέτοιου είδους δοχεία.



           

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ:

-
Πώς να ενισχύσετε με τις συμβουλες του φενγκ σουι την τυχη και τον πλουτο σας – Οι καλύτεροι τρόποι 

-
Συμβουλες φενγκ σουι για μια πιο θετικη ενεργεια στο κρεβατι και την κρεβατοκαμαρα

-
Τρόποι για να αυξήσετε τις πωλήσεις και τα χρηματα στη δουλεια σας με τη βοήθεια του Φενγκ Σουι

-
Τα οκτώ σύμβολα στο Φενγκ Σουι για καλή τυχη, ευημερια και αρμονια
 



          

 
 
Custom Search
 
Δ Ι Α Φ Η Μ Ι Σ Η