Κεντρική Σελίδα Ψηφοφορίες Εκδόσεις Online Αγορές Επικοινωνία
   
Ομορφιά - ΔίαιταΥγείαΨυχολογίαFeng-ShuiΑγαπημέναΑστρολογίαΣχεσεις
 
Ομορφιά - Δίαιτα
Υγεία
Ψυχολογία
Feng-Shui
Αγαπημένα
Αστρολογία
Σχεσεις
Εκδόσεις
Ψηφοφορίες
Online Αγορές
 
 
Αγαπημένα Περισσότερα άρθρα | Συνοπτική λίστα άρθρων |
 
Πώς να προστατέψουμε την ομορφια και την υγεια μας από τις αλλεργιες των καλλυντικων
 
  Print this article E-mail this article to a friend   
Συγγραφέας: Ματίνα Π.   Πηγή: ANEW.GR
   Σελίδα 1 από 1  
 

Για την ομορφια και την υγεια μας ένας αριθμός από τα προϊοντα που χρησιμοποιούμε όπως τα σαμπουαν, τα καλλυντικα, τα αποσμητικα και το μακιγιαζ έχουν τη δυνατότητα να προκαλέσουν αλλεργιες.

Σύμφωνα με έρευνες ένας μέσος ενήλικας κάνει χρήση περίπου επτά διαφορετικές ποικιλίες καλλυντικών σε μια ημέρα.

Παρά το γεγονός ότι τα καλλυντικα σίγουρα ενεργούν για την ενίσχυση της ομορφιας μας, έχουν επίσης τη δυνατότητα να προκαλέσουν ερεθισμο ή αλλεργιες.

Τα προβλήματα αυτά προκαλούνται συνήθως από τα συστατικά που περιέχονται στα καλλυντικά όπως συντηρητικά ή αρώματα που μπορούν να ενεργούν ως αντιγόνα, προκαλώντας αλλεργικες αντιδράσεις.

Δερματίτιδα εξ επαφής
Η δερματίτιδα εξ επαφής ταξινομείται σε δύο ομάδες: την αλλεργία και τον ερεθισμό.

Ένα πολύ συνηθισμένο πρόβλημα του δέρματος που μπορεί να προκληθεί λόγω της έκθεσής του σε καλλυντικά προϊόντα περιλαμβάνει την δερματίτιδα εξ επαφής. Η δερματίτιδα εξ επαφής μπορεί να οδηγήσει σε φαγούρα και φλύκταινες που προκαλούνται συνήθως από την άμεση έκθεση σε ορισμένα καλλυντικά. Αυτή η ασθένεια δεν εξαρτάται από την ηλικία, άνθρωποι από όλες τις ηλικίες μπορούν να επηρεαστούν από δερματίτιδα. Οι γυναίκες είναι γνωστό ότι επηρεάζονται από αυτή την πάθηση περισσότερο σε σύγκριση με τους άνδρες πιθανώς λόγω της μεγαλύτερης έκθεσής τους σε καλλυντικά προϊόντα. Μεταξύ των γυναικών, γυναίκες μέσης ηλικίας και έφηβοι είναι τα μεγαλύτερα θύματα της δερματίτιδας.

Η δερματίτιδα εξ επαφής προκαλείται από τα καλλυντικά

Αυτό το είδος της καλλυντικής δερματίτιδας είναι εξαιρετικά κοινό.

Κι αυτό γιατί εφαρμόζουμε τακτικά τα καλλυντικά στο πρόσωπο, στα μαλλιά ή στο τριχωτό της κεφαλής μας. Αν και τα εξανθήματα συνήθως αναπτύσσονται στο μέρος του σώματος, όπου έχετε εφαρμόσει το συγκεκριμένο καλλυντικό, μπορεί επίσης να αναπτυχθεί και σε άλλα μέρη του σώματός σας. Μπορείτε επίσης να αναπτύξετε μια αλλεργία για ένα συγκεκριμένο προϊόν, ακόμη και αν το έχετε χρησιμοποιήσει για χρόνια χωρίς να υποστείτε τέτοιο πρόβλημα.

Αρώματα
Η χρήση των αρωματικών ουσιών αποτελεί μια δημοφιλής αιτία της δερματίτιδας.

Εξανθήματα μπορεί να εμφανιστούν με τη μορφή κυκλικών μπαλωμάτων στο πρόσωπό σας ή στο λαιμό λόγω έκθεσης σε αρώματα. Είναι δύσκολο να αποφύγετε τα αρώματα, μιας και ακόμη και προϊόντα που έχουν επισημανθεί ότι δεν περιέχουν αρώματα μπορεί να κάνουν χρήση καμουφλαρισμένων αρωμάτων. Καλό θα είναι να χρησιμοποιείτε προϊόντα που φέρουν τη σήμανση «χωρίς άρωμα» όπως είναι γνωστό ότι στα πλαίσια των απαιτήσεων των ατόμων που πλήττονται από δερματίτιδα εξ επαφής. Τα αρώματα τείνουν να είναι παρόντες σε μια σειρά προϊόντων όπως τα αποσμητικά, τα σαμπουάν, τα αρώματα, τα απορρυπαντικά, τα μαλακτικά, το μακιγιάζ, κλπ. Αφού μια σειρά προϊόντων κάνουν χρήση των αρωμάτων, μπορείτε να αποφύγετε μερικά καλλυντικά προϊόντα, εάν πάσχετε από δερματίτιδα εξ επαφής.

Συντηρητικά

Τα συντηρητικά που περιέχει μια σειρά καλλυντικών ειδών, καθώς και άλλα προϊόντα έχουν επίσης τη δυνατότητα να οδηγήσουν σε δερματίτιδα.

Τα περισσότερα από τα συντηρητικά είναι κατασκευασμένα από φορμαλδεΰδη που μπορεί να περιλαμβάνει επίσης κουατέρνιουμ -15.

Προϊόντα μαλλιών
Η χρησιμοποίηση των προϊόντων μαλλιών, είναι επίσης, μια πολύ συνηθισμένη αιτία της δερματίτιδας εξ επαφής.

Δεδομένου ότι αυτά τα προϊόντα αποτελούνται από διάφορες χημικές ουσίες, όπως κοκαμιδοπροπύλιο βεταΐνη και φαινυλενοδιαμίνη, μπορεί να οδηγήσει στο σχηματισμό εξανθημάτων στο λαιμό, τα βλέφαρα σας, ή το πρόσωπο σας πριν εμφανιστεί τελικά στο δέρμα της κεφαλής.

Βερνίκια νυχιών

Η δερματίτιδα εξ επαφής μπορεί επίσης να προκληθεί στα δάχτυλά σας ή τα βλέφαρα και το πρόσωπό σας, λόγω των χημικών ουσιών που χρησιμοποιούνται στο βερνίκι νυχιών.

Ελέγξτε τα συστατικά προτού να αγοράσετε ένα βερνίκι νυχιών για ρητίνες φορμαλδεΰδης ή ακρυλικά εάν είστε επιρρεπείς σε δερματολογικά προβλήματα. Εάν είστε επιρρεπείς σε δερματολογικά προβλήματα, είναι σκόπιμο να κρατήσετε μακριά τα καλλυντικά προϊόντα όσο το δυνατόν περισσότερο.

Δεδομένου ότι είναι εντελώς αδύνατο να κρατήσετε μακριά τα προϊόντα που προκαλούν δερματίτιδα εξ επαφής, γιατί μπορεί ακόμα να προκληθεί από τη χρήση του σαμπουάν και άλλα καθημερινά προϊόντα πρώτης ανάγκης, σας συμβουλεύουμε να ενημερωθείτε για τα χημικά προτού να αγοράσετε ένα προϊόν.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ:

-
Θέλετε να κάνετε μια αλλαγη; Αλλάξτε το στυλ των μαλλιών σας για να νιώσετε καλύτερα

-
Είστε εγκυος; Εφαρμόστε το πιλατες και θα σας βοηθήσει πάρα πολύ, αρκεί να είστε προσεχτικες

-
Αναδρομη σε προηγουμενες ζωες: Η ατυχής επανάληψη μιας ερωτικής ιστορίας σε μια συγκεκριμένη περιπτωση

-
Ποιες οι επιλογές όταν η τριχοπτωση είναι μεγάλη; Διαφορετικές μεθοδοι για μεταμοσχευση μαλλιων

 

 
 
Custom Search
 
Δ Ι Α Φ Η Μ Ι Σ Η