Κεντρική Σελίδα Ψηφοφορίες Εκδόσεις Online Αγορές Επικοινωνία
   
Ομορφιά - ΔίαιταΥγείαΨυχολογίαFeng-ShuiΑγαπημέναΑστρολογίαΣχεσεις
 
Ομορφιά - Δίαιτα
Υγεία
Ψυχολογία
Feng-Shui
Αγαπημένα
Αστρολογία
Σχεσεις
Εκδόσεις
Ψηφοφορίες
Online Αγορές
 
 
Αγαπημένα Περισσότερα άρθρα | Συνοπτική λίστα άρθρων |
 
Βοηθήστε τα μικρα παιδια να κοιμηθούν χωρίς να χάσετε τον υπνο σας!
 
  Print this article E-mail this article to a friend   
Συγγραφέας: Ματίνα Π.   Πηγή: ANEW.GR
   Σελίδα 1 από 1  
 
Πολλοί γονείς σε όλο τον κόσμο αντιμετωπίζουν το πρόβλημα να βάλουν τα παιδιά τους στο κρεβάτι τη νύχτα. Στην πραγματικότητα, αυτό είναι το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν από τότε που ήταν μικρό.

Σκαρφίζονται όλων των ειδών τα πράγματα όπως δωροδοκώντας τα παιδιά τους, απειλώντας τους, δέρνοντας τους και πολλά περισσότερα. Ωστόσο, τίποτα δεν φαίνεται να λειτουργεί για αυτούς.Ο βραδινός ύπνος υπήρξε πάντα ένα ενοχλητικό θέμα για τους γονείς.

Ωστόσο, είναι επίσης αλήθεια ότι ακολουθώντας μερικές απλές συμβουλές και κάποια πειθαρχία, οι γονείς μπορούν να κάνουν τη βραδινή ρουτίνα ύπνου ένα ειρηνικό και ευχάριστο συμβάν για αυτούς.

Το κλειδί είναι να φθάσετε στη ρίζα του προβλήματος.
Χρειάζεται να μάθετε για ποιο λόγο το παιδί σας δεν κοιμάται αντί να του φωνάζετε με παράφορη οργή.
 
Καταλάβετε ότι τα μικρά παιδιά δεν διαθέτουν τις ισχυρές επικοινωνιακές ικανότητες όπως έχουν οι ενήλικες. Συνήθως, δεν μπορούν να εκφράσουν τα αισθήματά τους ή το γεγονός ότι φοβούνται το σκοτάδι και τη μοναξιά. Ακολουθούν ορισμένες συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να κάνετε τα μικρά παιδιά να κοιμούνται χωρίς καμία δυσκολία και για μεγάλο χρονικό διάστημα.
 

 
Καταλάβετε τον φόβο τους
Τα περισσότερα παιδιά φοβούνται το σκοτάδι.
 
Αντιμετωπίζουν επίσης ανησυχία για τον βραδινό ύπνο. Χρειάζεται να τους προσφέρετε την αγάπη και την άνεση που χρειάζονται αυτήν τη στιγμή. Μπορεί να φοβούνται οτιδήποτε από τέρατα μέχρι δαίμονες που είδαν στα κινούμενα σχέδια να εμφανίζονται ή έχουν ακούσει σε ιστορίες. Μην κοροϊδέψετε το παιδί σας. Κατανοήστε το φόβο του παιδιού σας και διαβεβαιώστε το ότι θα είστε εκεί για αυτό.
 
 
Σχεδιάστε ένα πρόγραμμα ύπνου
Πρέπει να προετοιμάσετε το παιδί σας για ύπνο.
 
Δεν μπορείτε να περιμένετε το παιδί σας ξαφνικά να διακόψει το παιχνίδι ή να παρακολουθεί τηλεόραση και να πάει στο κρεβάτι. Δουλέψτε με βάση ένα χρονοδιάγραμμα για την προετοιμασία του παιδιού για ύπνο.
 
Βεβαιωθείτε ότι το παιδικό κρεβάτι είναι στρωμένο την ίδια ώρα καθημερινά. Διατηρήστε μια ρουτίνα όπως ένα μασάζ, ζεστό μπάνιο, παίζοντας με παιχνίδια, τάισμα με γάλα ή κλείσιμο τα φώτα και την τηλεόραση. Έτσι, το παιδί θα καταλαβαίνει ότι είναι καιρός για ύπνο.
 
Οπλίστε το παιδί σας
Όταν οπλίσετε το παιδί σας με όπλα που αυτό μπορεί να χρησιμοποιήσει κατά των τεράτων που φοβάται, θα αισθάνεται ασφάλεια.
 
Δώστε του ένα παιχνίδι για όπλο, το ειδικό γευστικό γάλα ή μια λοσιόν που διώχνει τα τέρατα. Το παιδί θα αισθάνεται προστατευμένο, ισχυρό και θα μπορεί να κοιμάται εύκολα .
 
 
Αποφύγετε τη βία και τον τρόμο
Είναι πολύ σημαντικό το παιδί σας να αποφεύγει να παρακολουθεί ταινίες τρόμου ή πάρα πολύ βία.
 
Αυτό μπορεί να διαταράξει τον ύπνο του και το δικό σας επίσης. Κρατήστε το μακριά από αυτές τις εκπομπές. Ενθάρρυνε το να ακούει ιστορίες θάρρους και ανδρείας από εσάς.
 

Ένας ειδικός φίλος
Θα ήταν ευχάριστο να δώσετε στο παιδί σας ένα σύντροφο της επιλογής του για ύπνο. Αυτό μπορεί να είναι οτιδήποτε από ένα μεγάλο αρκουδάκι αγκαλιάς, ένα παραγεμισμένο ζώο ή ένα ειδικό παιχνίδι. Αυτό θα βοηθήσει το παιδί να κοιμάται καλά.
 

Νυχτερινό φως
Χρησιμοποιώντας ένα φως τη νύχτα, σίγουρα θα βοηθήσει.
 
Σε περίπτωση, που παρατηρήσετε ότι το παιδί σας φοβάται το σκοτάδι, μπορείτε να δοκιμάσετε να χρησιμοποιήσετε ένα φωτάκι νύχτας.
 
 
Πιτζάμες
Επιτρέψτε στο παιδί σας να επιλέξει τη δική του πιτζάμα και μουσική.
 


        

 
 
Custom Search
 
Δ Ι Α Φ Η Μ Ι Σ Η