Κεντρική Σελίδα Ψηφοφορίες Εκδόσεις Online Αγορές Επικοινωνία
   
Ομορφιά - ΔίαιταΥγείαΨυχολογίαFeng-ShuiΑγαπημέναΑστρολογίαΣχεσεις
 
Ομορφιά - Δίαιτα
Υγεία
Ψυχολογία
Feng-Shui
Αγαπημένα
Αστρολογία
Σχεσεις
Εκδόσεις
Ψηφοφορίες
Online Αγορές
 
 
Αγαπημένα Περισσότερα άρθρα | Συνοπτική λίστα άρθρων |
 
Ξεκλειδώστε τα μυστικα που κρύβουν τα ονειρα με τρεις μόνο κινήσεις
 
  Print this article E-mail this article to a friend   
Συγγραφέας: Αγγελος Βιαννίτης   Πηγή: ANEW.GR
   Σελίδα 2 από 2  
 

Α. Ποιο είναι το ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ ?

Β. Πώς ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ στο όνειρό μου?

Γ. Σε ποιες περιπτώσεις έχω ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΙΣΘΗΜΑ στην καθημερινότητα?

Είναι τόσο απλό. Εν τούτοις, είναι η απάντηση στην πρώτη ερώτηση που θα ξεκλειδώσει την πόρτα, γι΄ αυτό είναι σημαντικό να καταλάβετε ποιο είναι το θέμα του ονείρου.Για καταλάβετε πώς να εφαρμόσετε αυτή την απλή μέθοδο, θα χρησιμοποιήσουμε για παράδειγμα ένα αληθινό όνειρο που στάλθηκε στο Ονειρικό Εργαστήρι από μια αναγνώστρια:

« Οδηγώ το αμάξι μου και αισθάνομαι πεινασμένη. Κόβω μικρά κομματάκια από το ταμπλό του αυτοκινήτου, από το τιμόνι, από διάφορα διακοσμητικά, και τα τρώω. Είναι υπέροχα και τραγανιστά, όπως η σοκολατένια επικάλυψη στα γλυκά. Έχω την αίσθηση όμως ότι δεν είναι και πολύ καλό να φάω πολύ απ΄ αυτά, αλλά είναι τόσο νόστιμα, δεν μπορώ να σταματήσω. Κοιτάζομαι στο καθρεφτάκι και τα μάτια μου έχουν κοκκινίσει. Καταλαβαίνω ότι αυτό γίνεται επειδή τρώω αυτά τα πράγματα και αρχίζω να ανησυχώ ότι δεν θα μπορώ να δω τον δρόμο…»

 Α. Ποιο είναι το ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ?

Τι ακριβώς είναι το θέμα του ονείρου; Μπορείτε να το σκεφτείτε σαν την ουσία του ονείρου, σαν αυτό που προσπαθεί να διηγηθεί το όνειρό σας χρησιμοποιώντας την δράση και τις λεπτομέρειες. Για παράδειγμα, ένα όνειρο από το οποίο πέφτετε από ψηλά- ένα από τα πιο κοινά όνειρα που πιθανόν όλοι έχουμε δει σε κάποια φάση της ζωής μας- μάλλον δεν είναι μια προειδοποίηση να αποφεύγετε τα ψηλά μέρη και κτίρια. Εμφανίζεται σε φάσεις όπου βρισκόμαστε μπροστά σε μια ευκαιρία ή όταν κάτι για το οποίο ελπίζουμε και έχουμε προετοιμαστεί πρόκειται να συμβεί, αλλά ακόμα υπάρχουν αμφιβολίες για το αν θα γίνει τελικά ή όχι.

Η φράση- κλειδί ¨πέφτω από ψηλά¨ και τα συναισθήματα που είναι συνδεδεμένα με αυτή μας οδηγούν κατευθείαν στο κυρίως θέμα που είναι ο φόβος της αποτυχίας ή της απόρριψης, ο φόβος ότι χάσαμε τον έλεγχο.Για να ανακαλύψετε το θέμα ενός ονείρου απαντήστε στην ερώτηση : Για τι μιλάει το όνειρο αυτό πραγματικά; Το θέμα δεν είναι η δράση ούτε η πλοκή, οι χαρακτήρες ή το σκηνικό. Είναι η κυρίως ουσία, η ιστορία που βρίσκεται πίσω από την επιφάνεια.

Στο όνειρο της αναγνώστριας, εκείνη οδηγεί το αυτοκίνητο της. Η οδήγηση στα όνειρα αντιπροσωπεύει την πορεία μας στην ζωή, την διαδρομή που κάνουμε για να φτάσουμε κάπου, καθώς και την ικανότητα να φτάσουμε στον προορισμό μας. Επίσης τρώει, οπότε το όνειρο μιλάει επίσης και για κάτι που έχει σχέση με την διατροφή της. Αν συνδέσουμε τις δύο έννοιες, το θέμα του ονείρου εμφανίζεται ως εξής: Το όνειρο είναι για κάτι που αφορά την διατροφή μου, που νιώθω ότι δεν είναι καλό για μένα και ίσως μπορεί να επηρεάσει την ικανότητά μου να φτάσω εκεί που πηγαίνω. Ακόμα πιο απλά: Το όνειρο μιλάει για την πορεία μου μέσα στην ζωή και για το πώς διατρέφομαι.

Για κάποιους μπορεί να αρκεί μια απλή διατύπωση του θέματος, ενώ κάποιοι άλλοι θα προτιμήσουν μια πιο αναλυτική και περίπλοκη διατύπωση του θέματος, Πειραματιστείτε για να βρείτε ποιος από τους δύο τρόπους σας ταιριάζει καλύτερα και σας βοηθάει να ανακαλύψετε το νόημα πίσω από την ιστορία του ονείρου.

Β. Πως ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ στο όνειρό μου?

Στο συγκεκριμένο παράδειγμά μας, η ονειρευόμενη θα μπορούσε να πει ότι στην αρχή απολάμβανε αυτό που έτρωγε, μετά είχε το αίσθημα ότι έκανε κάτι που δεν ήταν καλό για εκείνη , αλλά δεν μπορούσε να το σταματήσει, αν και ανησυχούσε μήπως δεν θα μπορούσε να δει τον δρόμο. Υπάρχει λοιπόν μια αλληλουχία διαδοχής συναισθημάτων, και είναι σημαντικό να αναγνωριστεί το κάθε συναίσθημα ξεχωριστά.

Γ. Σε ποιες περιπτώσεις έχω ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΙΣΘΗΜΑ στην καθημερινότητα;

Για να απαντήσετε σ΄ αυτήν την ερώτηση, ξεχάστε για λίγο τι συνέβαινε στο όνειρο και σκεφτείτε τις καθημερινές σας δραστηριότητες, τις ελπίδες και τους φόβους σας, τα σχέδια σας και τις αμφιβολίες σας. Σκεφτείτε πότε νιώθετε τα ίδια συναισθήματα στην καθημερινότητα, ή πότε τα νιώσατε στο παρελθόν. Είναι σημαντικό να βρείτε αυτή την αλληλουχία συναισθημάτων - απόλαυση, ενοχή, ανησυχία- και όχι απλώς ένα συναίσθημα ξεχωριστά. Στις πιο πολλές περιπτώσεις, θα μπορέσετε γρήγορα να αναγνωρίσετε αρκετές περιπτώσεις ή μία περίπτωση που ξεχωρίζει από τις άλλες. Για να μπορέσετε πιο εύκολα να βρείτε αυτά τα συναισθήματα και να μην πελαγοδρομείτε, εστιάστε το ψάξιμό σας μέχρι τρεις ή τέσσερις μέρες πριν δείτε το όνειρο, με ιδιαίτερη έμφαση στην προηγούμενη ημέρα.

Η ερώτηση που θα μπορούσε να ρωτήσει η αναγνώστρια του παραδείγματος θα ήταν κάπως έτσι:

¨ Σε ποια ή σε ποιες περιπτώσεις στην καθημερινή μου ζωή ένιωσα ότι κάτι που απολαμβάνω δεν είναι καλό για μένα, αλλά δεν μπορούσα να αντισταθώ στον πειρασμό, αν και ανησυχούσα ότι αυτό τελικά με εμποδίζει να πετύχω αυτό που θέλω; ¨

Σε αυτό το σημείο πλέον θα είσαστε σε θέση να δώσετε μια πιθανή εξήγηση του ονείρου. Αν η συγκεκριμένη αναγνώστρια είχε κάποια παραπάνω κιλά και σκεφτόταν να ξεκινήσει δίαιτα, πιθανόν το όνειρο να της τραβάει την προσοχή στο γεγονός ότι δεν έχει αρκετή αντίσταση στον πειρασμό του τσιμπολογήματος. Πολύ πιθανόν επίσης να είναι ένα προειδοποιητικό όνειρο, που ανιχνεύει κάποια ανισορροπία στην διατροφή - υπερβολικά γλυκά ή λιπαρά - και της εφιστά την προσοχή σε αυτό, πριν εκδηλωθεί κάποια ασθένεια. Στο όνειρο η αναγνώστρια κοιτάει το καθρεφτάκι και βλέπει τα μάτια της κόκκινα, αντικρίζει αυτό που πραγματικά είναι, βλέπει το αποτέλεσμα της συμπεριφοράς της. Το καθρεφτάκι δεν είναι τίποτα άλλο παρά το ίδιο το όνειρο, μέσα από το οποίο αντικρίζει αυτό που είναι αληθινό για τον εαυτό της αλλά το παραβλέπει, το αγνοεί ή ακόμα δεν θέλει να παραδεχτεί , το συνειδητό της εγώ.

Κάτι πολύ σημαντικό: μόνο το πρόσωπο που είδε το όνειρο μπορεί να ξέρει αν οι τρεις ερωτήσεις έχουν απαντηθεί με ακρίβεια και ικανοποιητικά. Πώς θα ξέρετε λοιπόν ότι εσείς απαντήσατε σωστά; Η απάντηση είναι απλή. Θα το νιώσετε. Θα έχετε την αίσθηση - διαίσθηση ότι αυτό που βρήκατε έχει κάποια αλήθεια και κάποιο νόημα για σας. Θα ξέρετε ότι το όνειρο ξεκλείδωσε για σας το κρυφό του μήνυμα. Όσο εξασκείστε σε αυτή την μέθοδο των τριών ερωτήσεων, θα ανακαλύψετε ότι σε πολύ λίγο χρόνο θα μπορείτε να καταλαβαίνετε καλύτερα τι σας λένε τα όνειρά σας και το υποσυνείδητό σας.

Για την δική σας εξάσκηση σας δίνουμε τα εξής στοιχεία για το όνειρο που αναφέρεται στην αρχή του άρθρου. Η κυρία που το είδε εργάζεται σε μια μεγάλη πολυεθνική εταιρεία κατασκευής παπουτσιών. Ήταν σίγουρη για τον εαυτό της και περίμενε κάποια προαγωγή. Μια βδομάδα μετά που είδε το συγκεκριμένο όνειρο, η προαγωγή ήρθε, αλλά όχι για εκείνη. Ήρθε για τον συνάδελφο που είδε ότι περπατούσε στον δρόμο προς την κορυφή, την στιγμή που εκείνη είχε καθίσει στο παγκάκι. Αν είχε εφαρμόσει αυτή την μέθοδο των τριών ερωτήσεων, πιθανόν να είχε πάρει το μήνυμα να μην είναι τόσο εφησυχασμένη και σίγουρη. Φανταστείτε λοιπόν ότι είναι δικό σας όνειρο και εφαρμόστε την μέθοδο. Μπορείτε να βρείτε το θέμα του ονείρου; Τι μήνυμα μπορεί να περιέχει ένα τέτοιο όνειρο; Για ποιο θέμα προσπαθεί να τραβήξει την προσοχή του συνειδητού εγώ; Σας ευχόμαστε καλή επιτυχία στην προσπάθειά σας να λύσετε τον γρίφο των ονείρων σας. Εμπιστευτείτε τον εσώτερό σας εαυτό και μην αγνοήσετε τις προειδοποιήσεις, τα μηνύματα και την καθοδήγησή του.

Άγγελος Βιαννίτης - Ψυχολόγος - Κλινικός Υπνοθεραπευτής. Για προσωπικά ραντεβού Ανάλυσης Ονείρων, Θεραπευτικής αναδρομής και Θεραπευτικής Ύπνωσης

 
 
| 1 | 2 |
Custom Search
 
Δ Ι Α Φ Η Μ Ι Σ Η