Κεντρική Σελίδα Ψηφοφορίες Εκδόσεις Online Αγορές Επικοινωνία
   
Ομορφιά - ΔίαιταΥγείαΨυχολογίαFeng-ShuiΑγαπημέναΑστρολογίαΣχεσεις
 
Ομορφιά - Δίαιτα
Υγεία
Ψυχολογία
Feng-Shui
Αγαπημένα
Αστρολογία
Σχεσεις
Εκδόσεις
Ψηφοφορίες
Online Αγορές
 
 
Ψυχολογία Περισσότερα άρθρα | Συνοπτική λίστα άρθρων |
 
Προετοιμαστείτε ψυχολογικα όταν πρέπει να κάνετε μια εγχειριση για να αποφύγετε την μεταχειρουργικη καταθλιψη
 
  Print this article E-mail this article to a friend   
Συγγραφέας: Ματίνα Π.   Πηγή: ANEW.GR
   Σελίδα 1 από 1  
 

Είναι σημαντικό να είναι ανεβασμένη η ψυχολογια των ασθενών που πρέπει να κάνουν μια οποιαδήποτε επεμβαση. Καλό είναι όμως να είστε γενικότερα προετοιμασμένοι και οργανωμένοι γιατί αυτό θα βοηθήσει σίγουρα και την ψυχολογια σας. Να σκέφτεστε τις θετικές επιπτώσεις που θα έχει η εγχειριση που πρόκειται να κάνετε και όχι στις αρνητικές. Παρόλο που οι περισσότεροι από εσάς είστε ενθουσιασμένοι με τις θετικές συνέπειες, υπάρχουν επίσης σημαντικές συναισθηματικές μεταβολές που προκαλούνται από τις επεμβάσεις.

Μεταχειρουργικη Καταθλιψη
Η μεταχειρουργική κατάθλιψη είναι εξαιρετικά κοινή στο πεδίο της χειρουργικής, αν και είναι το θέμα που έχει συζητηθεί το λιγότερο. Ακόμη και οι χειρούργοι προτιμούν να αποφύγουν αυτό το θέμα συζήτησης. Καλό θα ήταν να το συζητήσετε με έναν ειδικό ψυχολογο αν δείτε πως κρατάει για μεγάλο διάστημα ή σας ενοχλεί πολύ από την αρχή και δεν μπορείτε να λειτουργήσετε στους σημαντικότερους τομείς της ζωής σας.


Ας συζητήσουμε τα πιο δημοφιλή θέματα που μπορεί να συμβάλουν στη μεταχειρουργική κατάθλιψη.
Αποτέλεσμα της αναισθησίας
Οι ασθενείς τίθενται σε γενική αναισθησία σε κάθε περίπτωση χειρουργικής επέμβασης.
Στην περίπτωση αυτή, τα χημικά προϊόντα που χρησιμοποιούνται τείνουν να παραμένουν στους ιστούς του σώματος και έχουν την επιρροή να σας διαταράσσουν πνευματικά και σωματικά για διάστημα έως και τριών εβδομάδων. Μπορεί να προκαλέσει προβλήματα όπως κατάθλιψη και λήθαργο, και μπορεί να σας φέρει ακόμη και σε κατάσταση θλίψης, άγχους ή απόλυτης απόγνωσης. Οι αρνητικές αυτές επιπτώσεις τείνουν να αυξάνονται με την ηλικία του ασθενούς.

Παυσίπονα
Οι ασθενείς μετά το χειρουργείο συχνά λαμβάνουν παυσίπονα, που ανήκουν στη κατηγορία των καταθλιπτικών. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα παυσίπονα αυτά πάντοτε οδηγούν σε κατάθλιψη, αλλά απλώς σημαίνει ότι αυτό θα επιβραδύνει το ποσοστό των δραστηριοτήτων σας, παρόμοιες με τις επιπτώσεις του αλκοόλ. Οι αντιδράσεις στα παυσίπονα ενδέχεται να ποικίλλουν ανάλογα με την υγεία σας.

Φυσικοί περιορισμοί
Όπως πρέπει ήδη να γνωρίζετε, δεν μπορείτε να είστε ο προηγούμενος σας εαυτός για μερικές ημέρες μετά από τη χειρουργική επέμβαση σας. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε αισθήματα αμηχανίας, ανία, εκνευρισμό ή ανησυχία.

Η καταπονημένη εμφάνιση
Όχι μόνο αισθάνεστε άρρωστοι μετά από ένα χειρουργείο, αλλά επίσης αισθάνεστε και κατάθλιψη.
Αυτό προκαλείται όχι μόνο από φάρμακα, αλλά και από την εμφάνιση σας με ουλές και μελανιές. Να θυμάστε ότι οι συνθήκες αυτές είναι μια προσωρινή φάση. Όπως ακριβώς τα πάντα αλλάζουν με την ώρα, οι ασθενείς διέρχονται επίσης αυτή τη μεταχειρουργική κατάθλιψη.

Πράγματα που πρέπει να κάνετε για να απαλλαγείτε από τη μεταχειρουργική κατάθλιψη
Ισχυρή οικογενειακή υποστήριξη
Η υποστήριξη από τους φίλους και την οικογένεια είναι αποφασιστικής σημασίας για την ψυχολογια σας κατά τη διάρκεια αυτής της φάσης. Βεβαιωθείτε ότι σας υποστηρίζουν οι γονείς, τα αδέλφια, οι σύζυγοι και τα παιδιά σας. Υποστήριξη από αγαπημένα πρόσωπα, ειδικά εάν το εν λόγω άτομο έχει περάσει από μια επέμβαση πρόσφατα μπορεί να αποδειχθεί υψίστης σημασίας καθώς αυτό το γεγονός σας δίνει την ευκαιρία να μοιραστείτε το άγχος, τις ανησυχίες και τα συναισθήματα.

Οργάνωση του δωματίου ανάρρωσης σας πριν το χειρουργείο
Είναι προτιμότερο να οργανώσετε το δωμάτιο σας πριν υποβληθείτε σε χειρουργική επέμβαση. Τακτοποιήστε τα πάντα, από τη τηλεόραση έως τα βιβλία και όλα όσα μπορεί να πιστεύετε ότι θα είναι απαραίτητα κατά την ανάρρωση σας.

Ακολουθήστε τις οδηγίες του χειρουργού σας
Ακολουθήστε τις οδηγίες, να λαμβάνετε τα φάρμακα σωστά και να απέχετε από έντονεςδραστηριότητες όπως σας συνιστά ο χειρουργός ή ο γιατρός σας. Μην αγγίζετε τα ράμματα σας, που μπορεί να οδηγήσει σε ένα αρνητικό αποτέλεσμα, και μπορεί να επιδεινώσει ακόμη περισσότερο την κατάσταση σας. Παρακαλώ, μην ξεκινάτε να εργάζεστε μέχρι να συμβουλευτείτε το γιατρό σας  και να σας πει ότι μπορείτε. Παρόλο που δεν μπορείτε να τρώτε σωστά για μερικές ημέρες, προσπαθήστε να έχετε θρεπτικά γεύματα και φρούτα ώστε να κάνετε πιο γρήγορη την διαδικασία επούλωσης σας. Είναι επίσης σκόπιμο να αποφευχθεί το αλκοόλ μέχρι ο γιατρός σας να σας το επιτρέψει.Να είστε σε επαφή με το γιατρό σας όποτε το χρειάζεστε
Να θυμάστε ότι ο χειρουργός σας είναι εκπαιδευμένος αρκετά για να αντιμετωπίσει τόσο τις σωματικές όσο και τις ψυχικές διαταραχές της μεταχειρουργικής περιόδου. Μη διστάσετε να έρθετε σε επαφή μαζί του όποτε είναι αναγκαίο. Κι αν δεν μπορεί να το χειριστεί εκείνος θα σας παραπέμψει σε κάποιον ψυχολόγο να σας βοηθήσει λίγο πιο εξειδικευμένα.

Οι συναισθηματικές αντιδράσεις είναι συνήθης σε ασθενείς σε κάθε περίπτωση χειρουργικής επέμβασης.
Ανάλογα την περίπτωση είναι ήπιας μορφής ή πιο επιβαρυμένες.
Έτσι, να είστε αισιόδοξοι και να αντιμετωπίζετε τις συνέπειες της επέμβασης πιο θετικά καθώς δεν είστε οι μοναδικοί που υποφέρουν από μεταχειρουργικές αγχώδεις διαταραχές.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ:

-
Πλαστικη χειρουργικη - Πώς να αποφύγουμε τις ανικανοποίητες και ουτοπικές προσδοκιες

-
Η Ζηλια στις σχεσεις–Μήπως η ζηλια καταστρέφει τη σχεση και γενικότερα τη ζωή σας;

-
Εφηβικη ανάπτυξη - Κατανοώντας την ανάπτυξη ενός παιδιου στην εφηβεια – Δείτε τι περνάει

-
Συμπτώματα αγχους, ποια είναι και πότε αρχίζουν να γίνονται επικίνδυνα;

 

 

 
 
Custom Search
 
Δ Ι Α Φ Η Μ Ι Σ Η
<
<
<
<
<