Κάντε κλίκ απο κάτω
Κεντρική Σελίδα Ψηφοφορίες Εκδόσεις Online Αγορές Επικοινωνία
   
Ομορφιά - ΔίαιταΥγείαΨυχολογίαFeng-ShuiΑγαπημέναΑστρολογίαΣχεσεις
 
Ομορφιά - Δίαιτα
Υγεία
Ψυχολογία
Feng-Shui
Αγαπημένα
Αστρολογία
Σχεσεις
Εκδόσεις
Ψηφοφορίες
Online Αγορές
 
 
Υγεία Περισσότερα άρθρα υγείας | Συνοπτική λίστα άρθρων υγείας |
 
Τι είναι η λυσινη, πόσο απαραίτητη είναι για τον οργανισμό μας και τη σωστή υγεια μας - Πόσο βοηθάει ως φυσικη θεραπεια για τον Ερπη ιδιαίτερα όταν τον προλάβετε στην αρχή του
 
  Print this article E-mail this article to a friend   
Συγγραφέας: Βασιλική Π.   Πηγή: ANEW.GR
   Σελίδα 1 από 1  
 

Σύμφωνα με την υγεια, η λυσίνη είναι ένα απαραίτητο αμινοξύ, βασικό δομικό συστατικό όλων των πρωτεϊνών. Στην υγεια μας από τα εννέα πιο «βασικά» αμινοξέα που είναι γνωστά σήμερα, η λυσίνη είναι η πιο σπάνια.

Σύμφωνα με την υγεια αυτή η θρεπτική ουσία απομονώθηκε από την καζεΐνη για πρώτη φορά το 1889. Ως ένα από τα δομικά στοιχεία των πρωτεϊνών, η λυσίνη είναι απαραίτητη για την φυσική μας υγεία, την αύξηση και την ανάπτυξη.

Είναι απαραίτητη για την υγεία μας ώστε να διατηρηθεί η ισορροπία αζώτου στο σώμα. Αφού το σώμα δεν μπορεί να κατασκευάσει αμινοξέα από μόνο του, βρίσκει άλλες πηγές για αυτά για την καλή του υγεια. Τα αμινοξέα, όπως η λυσίνη, εισάγονται στον οργανισμό μέσω της διατροφής ή με συμπληρώματα διατροφής.


Οφέλη για την υγεία

Υπάρχουν πολλά οφέλη για την υγεία που συνδέονται με την πρόσληψη της λυσίνης. Αυτή η ουσία φαίνεται ότι ενισχύει την απορρόφηση και διατήρηση του ασβεστίου στο σώμα.

Εξαιτίας αυτού, τα συμπληρώματα λυσίνης παίζουν κάποιο ρόλο στην πρόληψη της απώλειας της οστικής μάζας, γνωστή και ως οστεοπόρωση.

Επειδή ενσωματώνεται με τις πρωτεΐνες που χρησιμοποιεί το σώμα, η λυσίνη εκτελεί πλήθος επιπλέον λειτουργιών. Πάνω από όλα, η λυσίνη φαίνεται να έχει την ικανότητα να επιβραδύνει την ανάπτυξη του έρπητα.

Παρεμβαίνοντας στον πολλαπλασιασμό του ιού του έρπητα, αυτό το αμινοξύ μπορεί να βοηθήσει μ’ αυτό τον τρόπο στον έλεγχο της ανάπτυξης της νόσου.

Αυτή η ιδιότητα της λυσίνης ενθαρρύνει πολλούς γιατρούς να συνιστούν τη χρήση του σε άτομα με έρπητα ή έρπη των γεννητικών οργάνων.


Πού αλλού παίζει σημαντικό ρόλο η λυσίνη;

Όπως όλα τα αμινοξέα, η λυσίνη παίζει σημαντικό ρόλο στην παραγωγή διαφόρων ενζύμων, ορμονών και αντισωμάτων για την καταπολέμηση των ασθενειών στο σώμα. Οι ερευνητές σήμερα διερευνούν τον ρόλο της λυσίνης στη μείωση των επιπέδων χοληστερόλης και την ενίσχυση της ανάνηψης μετά από εγχείρηση.

Επιπλέον, αυτό το αμινοξύ λέγεται ότι έχει διάφορα φυσιολογικά οφέλη για το σώμα, όπως η βελτίωση της συνολικής επίδοσης των αθλητών.


Ορισμένοι ιατροί και οδοντίατροι πιστεύουν στην ικανότητα της λυσίνης να επιταχύνει το ρυθμό επούλωσης των καρκινωμάτων.

Η ασθένεια αυτή είναι ένα είδος στοματικού έλκους που είναι εξαιρετικά επώδυνη. Η καταγωγή της ασθένειας δεν είναι ακόμα αρκετά γνωστή, αλλά πολλοί πιστεύουν ότι προκαλείται από κάποιον ιό. Η λυσίνη, πιστεύεται ότι έχει θεραπευτικές ιδιότητες και χρησιμοποιείται για την καταπολέμηση αυτής της ασθένειας. Ωστόσο, υπάρχει μικρή κλινική έρευνα για την τεκμηρίωσή της.


Η λυσίνη είναι πιο ελπιδοφόρα ως πιθανή θεραπεία για τις πληγές του έρπητα που προκαλούνται από τον ιό του απλού έρπητα.


Τις τελευταίες δεκαετίες, έγινε εκτεταμένη έρευνα για τη λυσίνη και τις επιπτώσεις της στον ιό, αποκαλύπτοντας συναρπαστικά αποτελέσματα. Η αργινίνη είναι ένα κοινό αμινοξύ που βρίσκεται στη σοκολάτα, τα φιστίκια, τα αμύγδαλα, τους σπόρους, τους κόκκους σιτηρών, τις ζελατίνες, και τη σταφίδα και που χρειάζεται ο ιός του έρπητα, για να αναπαραχθεί.

Για να εισαχθεί στα κύτταρα, η αργινίνη ανταγωνίζεται τη λυσίνη. Αυτό οδήγησε τους επιστήμονες στο συμπέρασμα ότι η παρουσία της λυσίνης στον οργανισμό, μειώνει τα επίπεδα αργινίνης, αναστέλλοντας έτσι την ανάπτυξη του ιού του έρπητα.


Τα συμπληρώματα λυσίνης είναι ένας τρόπος αποτροπής και περιορισμού της σοβαρότητας των πληγών που σχετίζονται με κρυώματα.

Μια κλινική δοκιμή βρήκε ότι μετά από έξι μήνες, η λυσίνη ήταν αποτελεσματική στην πρόληψη των κρυωμάτων. Επιπλέον, οι πληγές του έρπη που αναπτύχθηκαν στην ομάδα της λυσίνης ήταν πιο ήπιες και έδειχναν να επουλώνονται γρηγορότερα.


Τα συμπληρώματα λυσίνης είναι διαθέσιμα σε δισκία ή σε σκόνη. Σε ορισμένα φαρμακεία πωλείται επίσης σε υγρό ή σε κάψουλες. Όταν χρησιμοποιείτε λυσίνη, να θυμάστε ότι αυτό το αμινοξύ είναι πολύ ευαίσθητο στις επιδράσεις της επεξεργασίας τροφίμων, όπως η ξηρά θερμότητα.

Το μεγάλο ποσοστό συγκέντρωσης λυσίνης σε τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνες, όπως τα όσπρια, μπορεί να μειωθεί όταν τα τρόφιμα ψήνονται ή βράζονται. 
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ:

- Συμπλεγμα βιταμινων Β - Ποιες είναι οι τροφες που τις περιλαμβάνουν, τι προκαλεί η έλλειψή τους

-
Αμβροσια και Ανθοκυανες - Δύο υπέροχα Αντιοξειδωτικα φυτικά συστατικά, φυσικα φαρμακα

-
Τι γίνεται με τους πονους στην πλατη και στον αυχενα; Πώς προκαλούνται και πώς μπορούμε να ανακουφιστούμε;

-
Τί είναι η γλουτενη; Τί σημαίνει όταν λέμε πως κάποιος έχει αλλεργια στη γλουτενη, ποιες τροφες την έχουν


 

          

 
 
Custom Search
 
Δ Ι Α Φ Η Μ Ι Σ Η
<
<
<
<
<