Κάντε κλίκ απο κάτω
Κεντρική Σελίδα Ψηφοφορίες Εκδόσεις Online Αγορές Επικοινωνία
   
Ομορφιά - ΔίαιταΥγείαΨυχολογίαFeng-ShuiΑγαπημέναΑστρολογίαΣχεσεις
 
Ομορφιά - Δίαιτα
Υγεία
Ψυχολογία
Feng-Shui
Αγαπημένα
Αστρολογία
Σχεσεις
Εκδόσεις
Ψηφοφορίες
Online Αγορές
 
 
Υγεία Περισσότερα άρθρα υγείας | Συνοπτική λίστα άρθρων υγείας |
 
Εμμηνοπαυση, η κρισιμότερη περίοδος στην υγεια μιας γυναικας - Τα δημοφιλέστερα βοτανα για τη θεραπεια των συμπτωματων της εμμηνόπαυσης
 
  Print this article E-mail this article to a friend   
Συγγραφέας: Pan Tin   Πηγή: ANEW.GR
   Σελίδα 1 από 1  
 

Είστε μία από τις γυναικες εκείνες που αποφεύγουν το θέμα της εμμηνοπαυσης για την υγεια σας όπως θα απέφευγαν ένα άτομο με AIDS; Ή είστε από εκείνες που δεν μπορεί να περιμένει να συμβεί αυτό στην υγεια τους;

Όλα τα χρόνια, οι άνθρωποι είχαν διαφορετικές στάσεις και απόψεις σχετικά με την εμμηνοπαυση.

Τελικά τι είναι η
εμμηνοπαυση; Είναι λόγος ανησυχίας για την υγεια ή χρόνος ηρεμίας;

Πότε θα συμβεί και θα αισθανθώ κάτι; Αυτές είναι μόνο μερικές από τις ερωτήσεις που ρωτούν οι γυναίκες σε όλο τον κόσμο.

Ας καθορίσουμε την εμμηνόπαυση
Είναι ένας ιατρικός όρος όταν τελειώνει μόνιμα η εμμηνορροϊκή περίοδο της γυναίκας.

Προτού να αρχίσετε να νιώθετε ανακουφισμένες, υπάρχουν πολύ  περισσότερα που πρέπει να μάθετε για το θέμα.Η εμμηνόπαυση είναι ένα φυσικό «φαινόμενο»
Δεν θεωρείται μια ασθένεια ή αρρώστια, παρόλο που συνδέεται με ορισμένα προβλήματα υγείας όπως την οστεοπόρωση και τις καρδιακές παθήσεις.


Εντούτοις, αυτό δεν σημαίνει ότι πρόκειται να πάσχετε απ’ αυτά τα δύο προβλήματα υγείας κατά τη διάρκεια της εμμηνόπαυσης. Τα χαμηλά επίπεδα οιστρογόνου κατά τη διάρκειά της μπορούν να αυξήσουν τους κινδύνους καρδιακών παθήσεών και την απώλεια της πυκνότητας των οστών.


Έστω κι αν η εμμηνόπαυση είναι ένα φυσικό φαινόμενο στο σώμα μιας γυναίκας, ας ερευνήσουμε βαθύτερα αυτό που την προκαλεί πραγματικά.
Οι ωοθήκες μιας γυναίκας, που αποθηκεύουν τα ωάριά της, επιφορτίζονται επίσης να παραγάγουν το οιστρογόνο και την προγεστερόνη που απαιτούνται για τη ρύθμιση της εμμηνόρροιας και της ωογένεσης. Όταν οι ωοθήκες αποτυγχάνουν την παραγωγή ένος αυγού το μήνα, η εμμηνόρροια σταματά και επέρχεται η εμμηνόπαυση.

Η εμμηνόπαυση, τουλάχιστον τα πρώιμα στάδια, εμφανίζεται συνήθως όταν μια γυναίκα φθάσει τα 40, που είναι μια κανονική εποχή ωρίμανσης.
Εντούτοις, μερικές γυναίκες περνούν στην εμμηνόπαυση νωρίς, άλλες λόγω της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης όπως η χημειοθεραπεία, ενώ άλλες είναι επειδή οι ωοθήκες τους έχουν φθαρεί. Όπως και να έχει, εάν η εμμηνόπαυση συμβεί νωρίτερα από το συνηθισμένο θεωρείται ως πρόωρη εμμηνόπαυση.


Η φυσική εμμηνόπαυση δεν είναι μια απότομη διαδικασία και υπάρχουν τρία στάδια που την περιγράφουν. Αυτά είναι η προεμμηνόπαυση, η εμμηνόπαυση, και μετεμμηνόπαυση.

Το πρώτο στάδιο

Συμβαίνει πολύ πριν την πραγματική εμμηνόπαυση. Οι ωοθήκες σε αυτό το σημείο παράγουν λιγότερο οιστρογόνο από το συνηθισμένο. Καθώς η πραγματική εμμηνόπαυση πλησιάζει, η μείωση παραγωγής οιστρογόνου αυξάνεται, επιφέροντας τα συμπτώματα εμμηνόπαυσης.


Το δεύτερο στάδιο

Η εμμηνόπαυση
θεωρείται όταν μια γυναίκα δεν έχει εμμηνόρροια για 12 συνεχόμενους μήνες. Αυτό το στάδιο επισημαίνει το τέλος της παραγωγής οιστρογόνου και ωαρίων.

Το τρίτο στάδιο
Συμβαίνει χρόνια μετά την πραγματική εμμηνόπαυση.
Τα συμπτώματα εμμηνόπαυσης ελαττώνονται στις περισσότερες γυναίκες αλλά οι κίνδυνοι υγείας αυξάνονται λόγω της απώλειας οιστρογόνου. Η εμμηνόπαυση μπορεί να σημαίνει το τέλος στις μακροχρόνιες περιόδους με προεμμηνορροϊκό σύνδρομο και άλλες ταλαιπωρίες εμμηνόρροιας. Εντούτοις, φέρνει νέες προκλήσεις στις γυναίκες. Οι κατάλληλες πρακτικές υγειονομικής περίθαλψης ενθαρρύνονται για να κάνουν την εμμηνόπαυση περισσότερο μια ευπρόσδεκτη σκέψη παρά μια τρομακτική πραγματικότητα.Βότανα και φυσικοί τρόποι αντιμετώπισης με συμπληρώματα διατροφής της εμμηνόπαυσης

Έχετε αμφιβολίες για τη χρήση της Θεραπείας Αντικατάστασης Ορμονών;


Ψάχνετε φυσικούς τρόπους για να ανακουφιστείτε από όλα τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης; Λόγω των αυξανόμενων συζητήσεων για τις επικίνδυνες παρενέργειες της Θεραπείας Αντικατάστασης Ορμονών με φάρμακα και ορμόνες, όλο και περισσότερες γυναίκες ψάχνουν για φυσικές εναλλακτικές λύσεις.

Διαφορετικά βότανα και συμπληρώματα διατροφής για την ανακούφιση των συμπτωμάτων της εμμηνόπαυσης έχουν ξεφυτρώσει από διάφορα μέρη του κόσμου.

Εμπεριστατωμένες μελέτες ανακάλυψαν ότι η σόγια είναι η πιο ευρύτατα διαδεδομένη φυσική θεραπεία για τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης καθώς παρέχει φυτικές ορμόνες. Μόνο που πρέπει να προσέχουμε τις μεταλλαγμένες σόγιες όπου έχει αποδειχθεί σε πολλές έρευνες πως δεν φέρνει τα κατάλληλα αποτελέσματα.
Πρέπει να επιλέγουμε σόγια που γράφει πάνω στη συσκευασία πως δεν είναι μεταλλαγμένη (NON GMO).

Εντούτοις, σήμερα διατίθενται πολυάριθμα βότανα και συμπληρώματα διατροφής για την αντιμετώπιση της εμμηνόπαυσης. Μερικά απ’ αυτά είναι:


Μαύρο Cohosh

Αυτό το παραδοσιακό βότανο αποκαλείται βότανο της εμμηνόπαυσης.
Επενεργεί στη μήτρα και ελαττώνει τα επεισόδια της κράμπας, των μυϊκών πόνων, τον εξάψεων, της απώλειας μνήμης, και της κυκλοθυμίας. Λέγεται επίσης ότι μειώνει τα επίπεδα της πίεσης στο αίμα και της χοληστερόλης.


Το
Chastetree και Chasteberry
Είναι γνωστά ως βότανα για την ορμονική εξομάλυνση της εμμηνόπαυσης. Λέγεται ότι εξισορροπούν τις ορμόνες και μειώνουν τον κίνδυνο της κατάθλιψης κατά τη διάρκεια της εμμηνόπαυσης.


Damiana
Χρησιμοποιείται κυρίως ως καταπραϋντικό και ως θεραπεία για μερικά σεξουαλικά προβλήματα.
Δεν ενδείκνυται να λαμβάνεται πάρα πολύ συχνά επειδή μπορεί να βλάψει την εσωτερικό μέρος του ουροποιητικού συστήματος.


Φασκομηλιά
Αυτό το ιδιαίτερο βότανο έχει πολλές ιατρικές ιδιότητες.
Εδώ είναι μια αποτελεσματική θεραπεία για τις εξάψεις της εμμηνόπαυσης και την εφίδρωση της νύχτας.Dong
Quai
Αυτό το βότανο είναι δημοφιλές στην κινεζική παράδοση. Κι αυτό γιατί ανακουφίζει τις γυναίκες από την επώδυνη εμμηνόρροια και άλλους κοιλιακούς πόνους. Επίσης χρησιμοποιείται ως αποτελεσματική θεραπεία της αναιμίας και ως ενισχυτικό της θεραπείας των συμπτωμάτων της εμμηνόπαυσης.


Κόκκινο Τριφύλλι
Αυτό το βότανο θεωρείται ως «γενική θεραπεία» για τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης επειδή είναι μια σημαντική πηγή οιστρογόνων. Αυτό το φυτό αποκαλείται φυτοοιστρογόνο. Αυτό το φυτικό οιστρογόνο ενεργεί ως η θηλυκή ορμόνη στο σώμα και βοηθά επίσης την αύξηση των επιπέδων του οιστρογόνου.


Άγρια Διοσκορέα

Αυτό το βότανο λέγεται ότι μπορεί να ανακουφίσει τις γυναίκες που πάσχουν από την αρθρίτιδα εμμηνόπαυσης.
Βρέθηκε ότι έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και είναι επίσης αποτελεσματικό στη μείωση της εμμηνορροϊκής αιμορραγίας.


Ρίζα Maca

Αυτό το βότανο χρησιμοποιείται συνεχώς για τα σεξουαλικά οφέλη του.
Η ρίζα Maca περιέχει επίσης διάφορες βιταμίνες και ανόργανα άλατα. Λέγεται ότι παρακινεί την παραγωγή ορμονών και είναι ένας άριστος τρόπος να μειωθούν τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης.

Οι γυναίκες πρέπει προσεκτικά να αξιολογήσουν ποιά θεραπεία τους είναι απαραίτητη. Ενώ τα βότανα και τα συμπληρώματα διατροφής για τα συμπτώματα εμμηνόπαυσης θεωρούνται ασφαλή, οι άνθρωποι πρέπει να ψάχνουν πέρα από αυτό που γράφουν οι ετικέτες. Αυτό που ονομάζεται «φυσικό» μπορεί να μην είναι πραγματικά ασφαλές. Τελικά, σιγουρευτείτε ότι ξέρετε ποια θεραπεία είναι καλύτερη για σας αφού συμβουλευτείτε κάποιον γιατρό ή ομοιοπαθητικό.ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τι είναι η ομοιοπαθητικη και πόσο σημαντική είναι για την υγεια μας – Πώς γίνεται και ποια είναι τα βασικά που πρέπει να γνωρίζετε για αυτήν

Όλη η αλήθεια για το αλατι και την επίδρασή του στην υγεια μας – Είναι το αλατι ένας από τους κρυφούς εχθρούς της υγειας μας;

Όλα όσα θα θέλατε να γνωρίζετε για τις βιταμινες και τα συμπληρωματα διατροφης και δεν τολμούσατε να ρωτήσετε – Γιατί κάνουν καλό στην υγεια μας και συγκεκριμένα σε ποιους τομείς 

 
Εξασκώντας τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους αδυνατίσματος και ασκησης – Τρέξτε για μια καλυτερη υγεια


Κοινοποίηση

 

 
 
Custom Search
 
Δ Ι Α Φ Η Μ Ι Σ Η
<
<
<
<
<