Κάντε κλίκ απο κάτω
Κεντρική Σελίδα Ψηφοφορίες Εκδόσεις Online Αγορές Επικοινωνία
   
Ομορφιά - ΔίαιταΥγείαΨυχολογίαFeng-ShuiΑγαπημέναΑστρολογίαΣχεσεις
 
Ομορφιά - Δίαιτα
Υγεία
Ψυχολογία
Feng-Shui
Αγαπημένα
Αστρολογία
Σχεσεις
Εκδόσεις
Ψηφοφορίες
Online Αγορές
 
 
Υγεία Περισσότερα άρθρα υγείας | Συνοπτική λίστα άρθρων υγείας |
 
Ο ρόλος των βιταμινών στη διατήρηση ενός υγιή οργανισμού – Πώς οι βιταμινες βοηθούν στην προληψη ασθενειων
 
  Print this article E-mail this article to a friend   
Συγγραφέας: Ματίνα Π.   Πηγή: ANEW.GR
   Σελίδα 1 από 1  
 

Για την υγεια μας όλοι γνωρίζουμε ότι οι βιταμινες είναι ουσιαστικής σημασίας για την σωστή ανάπτυξη του οργανισμού μας. Ωστόσο, οι περισσότεροι από εμάς δεν κάνουν προσπάθειες να τις συμπεριλάβουν στην καθημερινή τους διατροφη για την προληψη ασθενειων. Δυστυχώς, οι περισσότεροι άνθρωποι λαμβάνουν μόνο το 30 τοις εκατό από το 70 τοις εκατό σε βιταμινες που απαιτείται σε καθημερινή βάση. Στο γρήγορο ρυθμό του σήμερα έχει καταστεί πραγματικά δύσκολο για τους ανθρώπους να τρώνε σωστά και να προσέχουν την ποσότητα των βιταμινων που προσλαμβάνει ο οργανισμος τους. Αυτό έχει αφήσει τους ανθρώπους χωρίς χρόνο να τραφούν με τα σωστά ή να διατηρήσουν μια διατροφή που μπορεί να τους βοηθήσει να κρατήσουν μια υγιεινή ζωή. Αυτός είναι επίσης, ένας λόγος που καταναλώνοντας πολυβιταμίνες έχει καταστεί αγαπημένο σπορ στους ανθρώπους για να διατηρήσουν την υγεία τους σε υψηλή απόδοση.
Εδώ είναι μερικά σημεία για να τσεκάρετε τους μύθους και τις αλήθειες που σχετίζονται με τις πολυβιταμίνες και τον τρόπο που μπορούν να βοηθήσουν στη διατήρηση θρεπτικής διατροφής στην καθημερινή σας ζωή.

Υπάρχουν πολλές καλές πολυβιταμίνες ή συμπληρώματα διαθέσιμα στην αγορά για να σας βοηθήσουν να έχετε καλή υγεία.
Ωστόσο, καλό είναι να ξέρει κανείς να διαλέγει το σωστό είδος πολυβιταμινών. Έρευνες και μελέτες που διενεργήθηκαν από άριστους επιστήμονες αποδείχθηκαν ότι άριστα συμπληρώματα διατροφής που είναι διαθέσιμα στην αγορά αποτελούνται από φυσικά συστατικά. Τα συστατικά τους εργάζονται στην βελτίωση του σθένους. Αυτά είναι επίσης καλύτερα από τις φθηνότερες εκδόσεις πολυβιταμινών που διατίθενται στην αγορά.
 
Θρεπτική αξία
Τα θρεπτικά οφέλη τείνουν να διαφέρουν από το ένα άτομο στο άλλο. Ωστόσο, στηριζόμενοι σε ένα συμπλήρωμα σίγουρα θα ενισχύσει την υγεία σας επίσης, το σώμα σας θα λάβει τα θρεπτικά οφέλη που απαιτεί.
 
Τακτική κατανάλωση
Η τακτική πρόσληψη των πολυβιταμινών ή μεταλλικά συμπλήρωμα μπορούν να σας βοηθήσουν να βελτιώσετε τον αριθμό των υφιστάμενων βιταμινών και μεταλλικών στοιχείων του σώματος σας. Αυτό θα βοηθήσει τη λειτουργία του Σώματος πραγματικά καλά. Εισάγοντας ένα συμπλήρωμα στην καθημερινή διατροφή σας μπορεί πράγματι να σας ωφελήσει πολύ. Θα σας βοηθήσει να συντηρήσετε τις σχετικές απαιτήσεις της υγείας σας. Όταν θα λάβετε μια πολυβιταμίνη στο σώμα σας, θα ενίσχυση το ανοσοποιητικό σας σύστημα. Επίσης, μπορείτε να αποφύγετε αρκετά ζητήματα υγείας λαμβάνοντας πολυβιταμίνες καθημερινά. Πως θα βεβαιωθείτε ότι παίρνετε όλα τα ουσιώδη στοιχεία και βιταμίνες στον οργανισμό σας;
Ο καλύτερος τρόπος για να γίνει αυτό είναι να έχετε μια ισορροπημένη διατροφή.
 
Υπάρχουν πολλοί άλλοι τρόποι για να διατηρήσετε το σώμα σας υγιές.
Αυτά περιλαμβάνουν τακτική άσκηση, πολύ ξεκούραση, διαχείριση του άγχους και διατήρηση του οργανισμού σας ενυδατωμένοΌταν πρόκειται να πάρετε βιταμίνες με συμπληρωματα διατροφης θα πρέπει να συμμορφώνεστε με τη συνιστώμενη ημερήσια δόση. Αυτό υποδηλώνει ότι θα πρέπει να λάβετε τουλάχιστον 2.000 θερμίδες την ημέρα. Γνωρίζετε ότι υπάρχουν περίπου 13 βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία.
Όλα αυτά τα στοιχεία πρέπει να καταναλώνονται από τον οργανισμό σας σε καθημερινή βάση. Τις περισσότερες από αυτές, μπορείτε να τις βρείτε πολύ εύκολα στα φαρμακεία. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένα που πρέπει να λάβετε μεμονωμένα.
 
Παρακάτω σας δίνουμε μια λίστα με ορισμένες από τις σημαντικότερες βιταμίνες και μεταλλικά συστατικά με τα οφέλη τους. Θα μάθετε επίσης να γνωρίζετε την πηγή τροφίμων που βρίσκονται αυτές:
 
Βιταμίνη A
Είναι πολύ βασική για τη διατήρηση της κανονικής όρασης υπό αμυδρό φωτισμό. Επίσης, συμβάλλει στην διατήρηση της υγιούς λειτουργίας της βλεννογόνου μεμβράνης. Υπάρχουν και πολλά άλλα πλεονεκτήματα για να συμπεριλάβετε τη βιταμίνη Α στη διατροφή σας.
 
Οφέλη:
Βοηθά στην ανάπτυξη της υγιής επιδερμίδα. Βοηθάει στην ανάπτυξη των οστών. Βοηθά στην ανάπτυξη υγιών δοντιών.
 
Διατροφικές πηγές:
Τόνος
Σπανάκι
Πατάτες
Κολοκύθα
Γλυκοπατάτες
Πεπόνι
Μπρόκολο
Βερίκοκα
Μάνγκο
 


ΒΙΤΑΜΙΝΗ B6
Η βιταμίνη είναι σημαντική για υγιή πρωτεϊνικό μεταβολισμό. Αυτό είναι πολύ βασικό για την κανονική ανάπτυξη και εξέλιξη του σώματος.
 
Οφέλη:
Βοηθά στη θεραπεία της πέτρας στα νεφρά. Βοηθάει στην έμμηνο ρύση. Βοηθά στο σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα
 
Διατροφικές πηγές:
Γάλα
Τυρί
Γιαούρτι
Σολομός
Μπρόκολο
Φασολάκια
Αμύγδαλα
Γογγύλι
Εμπλουτισμένος χυμός πορτοκάλι
 
Φολικό οξύ/φυλλικό οξύ
Είναι πολύ σημαντικό για την ανάπτυξη υγιούς εμβρύου κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.
 
Οφέλη:
Προωθεί την ανάπτυξη υγιών ερυθρά αιμοσφαίρια. Προωθεί την ανάπτυξη και επισκευή ιστών.
 
Οφέλη: Δημιουργεί και διατηρεί τα οστά και τα δόντια.
 
Διατροφικές πηγές:
Γάλα
Τυρί
Γιαούρτι
Σολομός
Μπρόκολο
Φασολάκια
Αμύγδαλα
Γογγύλια
 
Η δοσολογία ενός μέσου ανθρώπινου σώματος: Ένα μέσο ανθρώπινο σώμα απαιτεί 13 απαραίτητες βιταμίνες για να λειτουργήσει σωστά. Αυτές περιλαμβάνουν:
ΒΙΤΑΜΙΝΗ Α
Βιταμίνη B12
7 Βιταμίνες B
ΒΙΤΑΜΙΝΗ C
ΒΙΤΑΜΙΝΗ D
ΒΙΤΑΜΙΝΗ E
ΒΙΤΑΜΙΝΗ K
 
Οι περισσότερες από τις παραπάνω βιταμίνες βρίσκονται στα τρόφιμα που παίρνετε σε καθημερινή βάση. Ωστόσο, ενδέχεται να διατρέχετε υψηλό κίνδυνο αβιταμίνωσης εάν το φαγητό σας δεν μπορεί να σας προσφέρει τη συνιστώμενη ημερήσια δόση βιταμινών. Η ανεπάρκεια των βιταμινών συνήθως είναι αυτή που προκαλεί τις ασθένειες. Λαμβάνοντας πολυβιταμίνες τακτικά μπορεί να αποτρέψει την αβιταμίνωση στο σώμα.
Τα περισσότερα από τα φυσικά συμπληρώματα διατροφής και τις πολυβιταμίνες διαθέσιμα στην αγορά αποτελούνται από τα ακόλουθα συστατικά:

Βιταμίνη C, Βιταμίνη Β1, Βιταμίνη Β2, Βιταμίνη Β3, Βιταμίνη B6, Φολικό οξύ (B9), Βιταμίνη B12, Βιταμίνη B5 (παντοθενικό), Βιταμίνη HC (Βιοτίνη), Βιταμίνη A, Βιταμίνη E, Βιταμίνη K1, Ιωδιούχο κάλιο, Σίδηρος, Β-καροτίνη, Μόλυβδος, Μαγνήσιο, Ψευδάργυρος, Ασβέστιο, Μαγγάνιο, Χρώμιο, Σεληνομεθειονίνη, Ρυθμιστικό διάλυμα βορικού άλατος, Χαλκός, Θειικό άνυδρο, Πικολινικό οξύ, Τριοξείδιο, Θειικό άλας μονοένυδρο.

Αν έχετε ήδη προβλήματα υγείας συμβουλευτείτε πρώτα τον γιατρό σας πριν πάρετε οποιαδήποτε βιταμίνη με συμπλήρωμα διατροφής.
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: 

- Ζήστε περισσότερα και καλυτερα χρονια διχως τσιγαρο – Σημαντικοί λόγοι για να το κόψετε

- Σημαντικοί κανόνες για την καταπολέμηση της παχυσαρκιας – Κάντε απλές αλλαγές στον τρόπο ζωής

- Η χαμηλή σε πρωτεΐνες διαιτα-διατροφη - Μια διαιτα-διατροφη που πρέπει να κάνουν όλοι οι νεφροπαθεις

- Η διαιτα-διατροφη των ορμονων - Ένα ακόμα βήμα προς την επίτευξη ενός υγιους οργανισμου


 
 
Custom Search
 
Δ Ι Α Φ Η Μ Ι Σ Η
<
<
<
<
<