Κεντρική Σελίδα Ψηφοφορίες Εκδόσεις Online Αγορές Επικοινωνία
   
Ομορφιά - ΔίαιταΥγείαΨυχολογίαFeng-ShuiΑγαπημέναΑστρολογίαΣχεσεις
 
Ομορφιά - Δίαιτα
Υγεία
Ψυχολογία
Feng-Shui
Αγαπημένα
Αστρολογία
Σχεσεις
Εκδόσεις
Ψηφοφορίες
Online Αγορές
 
 
Ψυχολογία Περισσότερα άρθρα | Συνοπτική λίστα άρθρων |
 
Η καταθλιψη στους εφηβους – Συμπτωματα και θεραπεια συμφωνα με την ψυχολογια
 
  Print this article E-mail this article to a friend   
Συγγραφέας: Αναστασία Π.   Πηγή: ANEW.GR
   Σελίδα 1 από 1  
 

Σύμφωνα με την ψυχολογια το ποσοστό των αυτοκτονιων αυξήθηκε σε περισσότερο από 200% την τελευταία δεκαετία. Πρόσφατες μελέτες στην ψυχολογια έχουν δείξει ότι περισσότερο από το 20% των εφήβων έχουν συναισθηματικα προβλήματα και το ένα τρίτο αυτών λαμβάνουν ψυχολογικης ή ψυχιατρικης φροντίδας για την καταθλιψη.


Οι περισσότεροι εφηβοι που πάσχουν από καταθλιψη αντιμετωπίζονται στην ψυχολογια από έναν ψυχολογο και τη κατάλληλη υποστήριξη της οικογενειας.


Πιστεύεται ότι η καταθλιψη είναι η πιο συνήθης ασθενεια που αντιμετωπίζουν οι ψυχολογοι τελευταία και επηρεάζει πολλά εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.





Ενήλικες με ψυχιατρικα, ψυχολογικα προβλήματα είναι 20 φορές πιο πιθανό να πεθάνουν μετά από μια αυτοκτονία από τους ενήλικες χωρίς ψυχιατρικα, ψυχολογικα προβλήματα.


Η μείζων κατάθλιψη, η διπολική διαταραχή.

Συμπεριλαμβανομένου και του συναισθηματικού τομέα, εμφανίζονται πιο συχνά στην εφηβική ηλικία και τα αποτελέσματά της οδηγούν στο θάνατο αργότερα.

Η αυτοκτονία στους εφήβους είναι υπεύθυνη για το θάνατο των νέων ηλικίας μεταξύ 15 και 19 ετών, που πάσχουν από καρδιαγγειακή νόσο ή καρκίνο.

Μεταξύ των νέων εφήβων η κατάθλιψη είναι πολύ συνηθισμένη, προκαλώντας τεράστιες δυσκολίες στο σχολείο, στην εργασία και στην προσωπική ζωή.

Οι διαταραχές αυτές αντικατοπτρίζονται αργότερα στη ζωή του ως ενήλικα.


Συμπτώματα


Στην εφηβεία είναι τα συναισθήματα του χρόνου, η συναισθηματική αστάθεια, η ενδοσκόπηση και η υπερευαισθησία.


Είναι μια περίοδος για εξέγερση και για πειραματισμό της συμπεριφοράς.

Οι ψυχοθεραπευτές χρειάζεται να προσδιορίσουν τα συμπτώματα της κατάθλιψης και της θεραπείας της νόσου. Θα πρέπει να παρέχεται εμπιστευτικότητα μεταξύ ιατρού και ασθενούς, αλλά αν οι γονείς συμμετέχουν στη θεραπεία.


Οι γονείς είναι βασικοί σύμμαχοι στην επιτυχή θεραπεία. Η διάγνωση μπορεί να απαιτήσει περισσότερες από μια συναντήσεις με τον θεραπευτή και δεν είναι μια διαδικασία που μπορεί να διακοπεί.


Η κατάθλιψη στους εφήβους δείχνει τα ίδια συμπτώματα όπως στους ενήλικες.

Χρόνια κατάθλιψη μπορεί να χαρακτηριστεί και το να φοράτε μαύρα ρούχα, γράφοντας ποίηση με νοσηρά θέματα, ή ακούγοντας ένα είδος μουσικής χαρακτηριστικό της κατάθλιψης αλλά δεν είναι σίγουρο πως είναι όλα αυτά συμπτώματα.


Όσον αφορά τις διαταραχές του ύπνου.


Μπορεί να εκδηλωθούν βλέποντας τηλεόραση όλη τη νύχτα, έχοντας δυσκολία στο ξύπνημα το πρωί, ή νυστάζοντας όλη την ημέρα.


Άλλα χαρακτηριστικά της κατάθλιψης είναι η απώλεια συγκέντρωσης και η αργή σκέψη. Η απώλεια της όρεξης μπορεί να καταλήξει σε ανορεξία ή βουλιμία.

Εφηβική κατάθλιψη μπορεί επίσης να παρουσιάσει μια επιθετική συμπεριφορά που μπορεί να οδηγήσει σε καταχρηστική κατανάλωση αλκοόλ.



Θεραπεία

Πώς μπορεί ο θεραπευτής να αντιμετωπίσει έναν ασθενή που πάσχει από κατάθλιψη;

Η θεραπεία των εφήβων που πάσχουν από νευρική κατάθλιψη αρχίζει την πρώτη ημέρα δημιουργώντας ένα σύνδεσμο μεταξύ αυτών και του θεραπευτή. Είναι πολύ σημαντικό ότι κατά τη διάρκεια της συζήτησης μεταξύ των δύο να συμπεριφέρονται με χαλαρό τρόπο.


Ο ψυχοθεραπευτής πρέπει να εμπνέει εμπιστοσύνη και κατανόηση.

Οι έφηβοι μπορεί να αντιδράσουν αρνητικά σε ό, τι αφορά τον θεραπευτή.

Αυτό συμβαίνει εξαιτίας του γεγονότος ότι πάσχουν από κατάθλιψη. Μπορεί να έχουν πολύ χαμηλή αυτοεκτίμηση και τα συναισθήματά τους να προεξέχουν. Είναι πολύ σημαντικό για τον θεραπευτή να κατανοήσει αυτήν τη συμπεριφορά, ως μέρος της κατάθλιψης και να ενεργήσει ανάλογα.

Οι συναντήσεις μεταξύ θεραπευτή και ασθενή θα πρέπει να λάβουν χώρα υπό την απουσία των γονέων.
Η εφηβεία είναι ενεργή συμμέτοχος στη θεραπεία και ο θεραπευτής πρέπει να εντοπίσει το πρόβλημα σε ότι αφορά τον έφηβο και τους γονείς του και να προσφέρει ελπίδα και υποστήριξη.


Υπάρχουν δύο επιλογές θεραπείας για την εφηβική κατάθλιψη: ψυχοθεραπεία ή και φαρμακευτική αγωγή.


Μπορεί και οι δύο μπορεί να χρειαστούν.


Πότε θα πρέπει να χρησιμοποιείται φαρμακευτική αγωγή;


Για σοβαρή κατάθλιψη, ιδιαίτερα για εκείνους με συμπτώματα αυτοκτονικού ιδεασμού, δηλαδή φαίνεται από τα λεγόμενα τους ή και από τις πράξεις τους πως είναι επικίνδυνοι για την ίδια τους τη ζωή.


Σε αυτή την περίπτωση η φαρμακευτική αγωγή είναι απαραίτητη και μπορεί να σώσει τη ζωή του ασθενούς όντας σε μια τέτοια κατάσταση. Κοινά αντικαταθλιπτικά δεν είναι υποφερτά από τους εφήβους, λόγω των παρενεργειών τους. Τα φάρμακα που είναι επιλεκτικοί αναστολείς επαναπρόσληψης της σεροτονίνης είναι αρκετά και με αυτόν τον τρόπο μπορούν να έχουν πολλές επιλογές όσον αφορά την αγωγή κατά της κατάθλιψης πάντα με τη συνδρομή του ψυχίατρου σε αυτήν την περίπτωση.


Ο ψυχολόγος, θεραπευτής πρέπει να μιλήσει για συνταγογραφούμενα φάρμακα και να συζητήσει για τις πιθανές παρενέργειες. Μπορεί να χρειαστεί μια αγχολυτική αγωγή και φάρμακα για τον ύπνο. Πάντως είναι προτιμότερο να αποφεύγονται τα φάρμακα αν η περίπτωση δεν είναι τόσο σοβαρή, λόγω των παρενεργειών που έχουν. Συζητήστε για την κατάλληλη θεραπεία με τον ψυχολόγο σας και εκείνος ξέρει πότε θα σας συστήσει και αν χρειάζεται ή όχι και σε ποιο στάδιο να πάρετε και κάποια φάρμακα.





ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ:

- Πώς να εξαφανίσετε τους φοβους σας μια και για πάντα κρατώντας παράλληλα ψηλά και την ψυχολογια σας

- Δημιουργήστε τη δική σας ευτυχια ανεβάζοντας την ψυχολογια σας εκ των εσω – Μερικές χρήσιμες ψυχολογικες οδηγίες

- Καταθλιψη: Η στιγμή για μεγάλες αλλαγές στην ψυχολογια μας – Πώς να την ξεπεράσετε

- Επαγγελματικη καταθλιψη – Τι γίνεται όταν έχεις δουλεια αλλά χάνεις άλλα σημαντικά κομμάτια της ζωής σου από τις πολλές ώρες δουλειάς και καταλήγει η δουλεια να είναι η ζωή σου;




 

          

 
 
Custom Search
 
Δ Ι Α Φ Η Μ Ι Σ Η
<
<
<
<
<
Κάντε κλίκ απο κάτω